Έγινε, καλό χέσιμο
Για εδώ μέσα μίλησες , όχι εκεί έξω
Συμφωνώ πάντως με το πρώτο μισό της δήλωσης σου , ίσως με λίγο πιο επιεικες ποσοστό. Η πλειονότητα είναι ηλίθιοι και τους θέλουν όντως.
To θέμα Μάσκ το έχετε συζητήσει πολυ χαοτικά. Πολλά θέματα έχουν ανοιχτεί.
Δεν έχω ιδέα αν ο Μάσκ είναι (συν)υπεύθυνος για την πρωτοποριακή τεχνολογία κλπ που παράγουν οι εταιρείες που έχει στην κατοχή του. Δεν είναι κακό υπό καμία οπτική να πει κάποιος πως μπορεί αυτό να ισχύει.
Πιστεύω πως ο τοπικός συνήγορος του Μάσκ αφού υποστηρίζει κάτι τέτοιο θα μπορούσε εύκολα να μας παρουσιάσει 5 σημεία όπου φάνηκε το γεγονός πως ο Μάσκ είναι γερός τιμονιέρης.
Βέβαια αμφιβάλλω πως οι τεχνολογίες που παράγει θα μας οδηγήσουν σε fully automated luxury space Communism capitalism. Ο κύριος λόγος που αμφιβάλλω είναι επειδή τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο καπιταλισμός φαίνεται πως θα φτάσουν σε σημείο τραγικό την ανθρωπότητα πολύ πριν γίνει κάτι τέτοιο. Όχι δεν νιώθω ασφαλής επειδή κάποιοι δισεκατομμυριούχοι ετοιμάζουν space race για να δουν ποιος θα φτιάξει διαστημόπλοιο ώστε να γλυτώσει πρώτος.
Δευτερευόντως αμφιβάλλω γιατί δεν φαίνεται να ενοχλεί την άρχουσα τάξη ο κατά Richard Sennett “Ελαστικοποιημένος Άνθρωπος” που έχουν δημιουργήσει στη νεοφιλελεύθερη εποχή. Δηλαδή και τώρα θα μπορούσαμε να δουλεύουμε λιγότερο κλπ αλλά κάπως καταλήξαμε να είμαστε περισσότερο χρήσιμοι ως άνεργοι, ως ημι-απασχολούμενοι, ως έχοντες bullshit jobs, ως πλεονάζοντες που ρίχνουν τους μισθούς για τους άλλους ή αλλάζουν χώρα και εργάζονται με μικρότερους μισθούς κλπ κλπ.
Τα σωματεία εργαζομένων ούτε θα ανθίσουν ούτε θα εξαφανιστούν ξαφνικά αναλόγως με την πολιτική που θα ακολουθήσουν ο Τραμπ και ο Ελον. Όμως προφανώς αν βάλουν περισσότερα εμπόδια για την δημιουργία, λειτουργία τους κλπ τότε πολύ πιθανό να γίνει δυσκολότερο το όλο εγχείρημα για τους εργαζομένους.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που υποχώρησαν τα Σωματεία Εργαζομένων. Ας αναφέρω μερικούς… Η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η συστηματική εξόντωση τους επί νεοφιλελευθερισμού, η ελαστικοποίηση της εργασίας, η αποβιομηχάνιση της Δύσης, η μεταβολή των ανθρώπων από ενεργούς πολίτες σε ιδιώτες καταναλωτές, γιατί οι απόφοιτοι πανεπιστημίου κλπ θεωρούν εαυτούς γνωστές επί των πάντων που πρέπει να μάθουν στην άξεστη εργατική τάξη πως πρέπει να σκέφτεται αντί να την ακούσουν κλπ κλπ κλπ.
Δεν πληρώνομαι για να είμαι συνήγορος, αλλά κυρίως δεν έχω καμία απολύτως έγνοια να πείσω κανέναν για το τι υποστηρίζω. Άλλη φορά να βάζεις @ πάντως για να βοηθάς την κουβέντα .
Όπως και να 'χει, τσέκαρε το λινκ που είχα ποστάρει παραπάνω με ένα απλό παράδειγμα για αυτό που ρωτάς.
Δεν έγραψες τους βασικότερους όμως, ότι ο κόσμος δε θέλει να τον κλέβει κάποιος όμοιος του και ότι είναι αποτυχημένα στους σκοπούς τους
Τεσπα, ας προχωρήσουμε την κουβέντα αν είναι με κάτι που πιάνει διάφορα κομμάτια της, υπάρχει ένας λογαριασμός στο twitter
https://x.com/TechEmails?t=8HdGqQxKYo2441TKXbMQLA&s=09
που δημοσιεύει επικοινωνίες από το tech industry. Όσα έχω δει, είναι πάντα sources από νομικές διαμάχες, αλλά δεν τα έχω δει και όλα. Όπως και να 'χει έχει κάνει μήνυση ο Μασκ(?) στην OpenAI την εταιρία/οργανισμό (δεν ξέρω τι είναι) που έβγαλε το chatgpt, και ένας τύπος τα έχει μαζέψει όλα εδώ
Έχει ενδιαφέρον γιατί η προσπάθεια γι’αυτό το ΑΙ που γίνεται χαμός τα τελευταία 1-2 χρόνια, ξεκίνησε απο’τι θα δείτε το 2015 (!). 2015 που στην Ελλάδα ακόμα δεν είχαμε pos…
Τεσπα, είναι ενδιαφέρον μάλλον, μαζεύω 2-3 πραγματάκια που μου έκαναν εμένα εντύπωση, το πρώτο είναι ότι βασικός στόχος ήταν να μην το καταφέρει η Google και να μην υπάρχει ένας μοναδικός παίχτης σε όλα τα tech related πράγματα ας πούμε, το οποίο φαίνεται σε διάφορα διάσπαρτα κομμάτια. Μετά
Tech:
Says Dota 5v5 looking better than anticipated.
-The sharp rise in Dota bot performance is apparently causing people internally to worry that the timeline to AGI is sooner than they’d thought before.
-Thinks they are on track to beat Montezuma’s Revenge shortly
Αυτό είναι απ’το 2018, που είναι πασιφανές (αφού για να καταλάβεις απόδοση θες “κλειστό περιβάλλον”) αλλά είναι ωραίο να σκέφτεσαι ότι βάζανε τον αλγόριθμο να παίζει DOTA και επειδή πήγαινε πολύ καλά, σκέφτηκαν “χμμμ πάει καλά το πράγμα, ίσως θα γίνει νωρίτερα απο’τι υπολογίζαμε”.
History unequivocally illustrates that a powerful technology is a double-edged sword. It would be foolish to assume that AI, arguably the most powerful of all technologies, only has a single edge.
The recent example of Microsoft’s AI chatbot shows how quickly it can turn incredibly negative. The wise course of action is to approach the advent of AI with caution and ensure that its power is widely distributed and not controlled by any one company or person.
That is why we created OpenAI
Αυτό είναι που λέει ο Μασκ το 2016 το οποίο εμένα μου φαίνεται σωστό take, αλλά ένα επιχείρημα είναι προφανώς “θα πει ο,τι χρειάζεται για να μαζέψει το χρήμα”
Και το τελευταίο
I also strongly suspect that compute horsepower will be necessary (and possibly even sufficient) to reach AGI. If historical trends are any indication, progress in AI is primarily driven by systems - compute, data, infrastructure. The core algorithms we use today have remained largely unchanged from the ~90s. Not only that, but any algorithmic advances published in a paper somewhere can be almost immediately re-implemented and incorporated. Conversely, algorithmic advances alone are inert without the scale to also make them scary.
Που είναι από τον πρώην lead της Τέσλα στο ΑΙ (που τώρα έχει φτιάξει κάτι δικό του λίγο που κοίταξα), και λέει κάτι που είναι γνωστό και νομίζω το έχω αναφέρει κι εδώ μέσα κάποια στιγμή, ότι τα μαθηματικά πίσω από τους αλγόριθμους έχουν δημοσιευθεί εδώ και πολλα χρόνια στην πλειοψηφία τους. Για να βρουν χρήση, η μεγαλύτερη δουλειά και δυσκολία είναι στο καθαρό engineering.
Όπως και να’ χει είναι ενδιαφέρον να βλέπεις πόσο μπροστά είναι κάποια πράγματα, που σε κάνει να αναρωτιέσαι, τι ακριβώς να κάνουν τώρα που θα δούμε σε 10 χρόνια?
Διάβασα Musk vs Ataman
@ChrisP Mπορει προσεχως, που ξερεις.
Ποιο DOTA, στο μεταξυ ηδη απο το 2017 ο Libratus κερδιζε στο ποκερ τους επαγγελματιες παικτες. Το 2015 ηδη ειχε αναπτυχθει η ΤΝ, απλως δεν ειχε μπει σε “ανταγωνιστικα” πεδια ή δεν ειχε αποκαλυφθει.
Σε αλλα νεα, το οτι ο Μασκ εχει κανει μηνυση σε (οποιον) ΑΙ οργανισμο πρεπει να ειναι ανεκδοτο.
Κι επειδη οι περισσοτεροι θα ειστε πισω απο paywall:
Musk and his companies have filed at least 23 lawsuits in federal courts alone since July of 2023, a Fortune analysis of federal court records shows. Combined with state suits, Musk, Tesla, X, and SpaceX have sued competitors, startups, law firms, watchdog groups, individuals, the state of California, federal agencies, and pop star Grimes, who is the mother of three of his children.
Musk has been so legally aggressive that one judge decided his litigation was more about revenge than justice: “This case is about punishing the defendants for their speech,” the judge said.
Ευτυχως που εγινε μελος της κυβερνησης και δεν θα ακολουθησει τετοιες τακτικες ξανα, οπως οι παρακατω.
Part of the reason Musk appears unaffected by prior legal defeats may be because his tactics have changed.
Recently, some legal experts have accused the billionaire of “forum shopping”—the practice by which litigants choose courts or jurisdictions that are most likely to give them favorable ruling—and one judge in Texas seems to have become a particular favorite.
Ανεκδοτο ειπα; Επιθεωρηση.
Πάτησα στο chatgpt create an image of musk vs ataman και μου είπε ότι κάνει violation το content policy
Εγώ δεν έχω paywall και το διάβασα, αλλά μου φαίνεται περίεργο να ζητάνε χρήματα για να δούμε ένα άρθρο σχετικά με έναν ολιγάρχη που χρησιμοποιεί όλους του τους πόρους για να πάρει αυτό που θέλει.
Όπως και να 'χει, για πληρότητα του τι έγραψα παραπάνω αφού αναφέρθηκε, αυτά λέει το fortune για το musk vs ataman
In personal legal battles, Musk has shown an equal determination to see things through. Earlier this year, the billionaire filed a suit against OpenAI and its CEO Sam Altman. Musk, who cofounded the startup, and has since launched his own AI venture, accused OpenAI of abandoning its mission to develop artificial intelligence for the benefit of humanity rather than for profit.
This summer, Musk withdrew the suit, filed in San Francisco’s Superior Court, one day before a judge was prepared to hear OpenAI’s motion to dismiss the case. But on Aug. 5 Musk doubled down with a new complaint.
Unlike the previous complaint, the new case has been filed in federal court. The federal case allowed Musk’s lawyer Marc Toberoff to include allegations of civil racketeering, whose suit argues that OpenAI and Altman conspired to defraud the billionaire, who made investments in the startup on the assumption the product would be open-source.
“OpenAI was Sam Altman’s Trojan horse,” Toberoff told Fortune in a statement. “This lawsuit at its core holds defendants accountable for their intentional misrepresentations to Elon Musk and to the public.”
In response to the initial suit, OpenAI published emails it said were sent by Musk in 2018 suggesting the startup should become part of Tesla, and said Musk understood early on that OpenAI’s mission did not imply open-sourcing.
“As we said about Elon’s initial legal filing, which was subsequently withdrawn, Elon’s prior emails continue to speak for themselves,” a spokesperson for OpenAI, told the Washington Post after the second suit was filed.
“He basically is just not afraid of suing on any grounds,” Heminway said. “I’m not saying he disregards the law, but he really does like to push the envelope on the law. He’ll listen to legal advice, and then he does what he wants, and then somebody has to clean up the mess, from a lawyering perspective, afterward. And even if he loses the case, he doesn’t seem to care.”
Δεν θα υπερασπιστω το Fortune, αλλα εχω 2-3-4 απαντησεις. Ζητανε χρηματα επειδη πρεπει να συνεχισουν να υπαρχουν. Βεβαια, λογικα θα μου πεις οτι μπορουν να δουλεψουν δωρεαν 18ωρα στη νεα κυβερνηση του Τραμπ, οποτε θα απασχολουνται τουλαχιστον. Δεν ξερω, μπορει να γινει. Επισης, το Fortune δεν ηγειται ακριβως στην επανασταση, απευθυνεται σε καπιταλιστες. Καποια λιγο πιο πολιτικοποιημενα και ευαισθητοποιημενα μεσα κανουν αυτο που ανεφερες.
Αν ενδιαφερεσαι για τα news outlets που δεν στηριζουν τον καπιταλισμο, εχω πολλες προτασεις να σου κανω, ειτε στην Ελλαδα ειτε στο εξωτερικο. Μερικα ειναι καλα, αλλα κακα, ομως εχω.
Στο μεταξυ:
Thanks, αλλά αν δεις τα ποστς μου μπορείς να καταλάβεις ότι δεν το έχω και ιδιαίτερη ανάγκη.
Όπως και να 'χει, δε με απασχολούν οι νομικές διαμάχες πλουσίων ιδιαίτερα, εγώ έγραψα ότι προέρχονται από εκεί τα email για ορθότητα αν ρωτούσε κανείς.
Τα απόνερα από το κυρίως θέμα σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες μέρες… (δεν συμφωνώ απαραίτητα με αυτά που γράφουν οι παρακάτω αλλά έχουν όλα ενδιαφέρον)
O Zohran Kwame Mamdani μίλησε με εκείνους τους ‘basket of deplorables’ που ψήφισαν Τραμπ και…
https://x.com/ZohranKMamdani/status/1857410216733651146
/
Είναι επίσημο. Ήρθε το τέλος του τέλους της Ιστορίας ή αλλιώς ο Fukuyama γράφει για τις εκλογές…
/
Τι θα πρέπει να αναμένουμε να κάνει ο Τραμπ άρθρο απ’το New Left Review…
/
Τα “περίεργα” που έλεγα περί μετατόπισης όλου του πολιτικού φάσματος της Αμερικής προς τον προστατευτισμό κλπ…
/
/
Adam Tooze σχετικά με το μεγάλο ερώτημα για το London Review of Books…
Χθες ετυχε να βρεθω στο φανταστικο και μοναδικο Long Island, του οποιου το vibe και την ατμοσφαιρα δεν μπορει κανενας να καταλαβει αν δεν εχει περασει λιγο χρονο με LongIsland-ιωτες…
Μετα απο το φαγητο, πηγαμε για κανα 2 μπυρες σε ενα μπαρ της γειτονιας, το οποιο φυσικα ειχε μεσα ενα σκασμο οθονες για τα διαφορα college football, hockey, και το μεγαλο event της βραδιας, το UFC (ψυχαγωγια για λοβοτομημενους, sorry not sorry).
Σε καποια φαση εσκασε ο Trump στην οθονη, καθως ηταν μερος του κοινου και φυσικα καθοταν διπλα στον Elon Musk. Το 55-65% των θαμωνων αρχισαν να χειροκροτουν και να φωναζουν, ενω μετα απο 10 δευτερολεπτα αρχισαν να φωναζουν U-S-A, U-S-A, κρατωντας τις μπυρες στα χερια. Ολοι λευκοι αντρες φυσικα μεταξυ των ηλικιων 24-40 κυριως, αυτα δεν χρειαζεται να τα ρωταμε.
“Ο Τραμπ βγηκε γιατι ειναι αντισυστημικος”
Μου είπαν πως ο RFK JR είναι ένας αντι-εμβολιαστής τρελός. Μετά όμως μου είπαν…
Πραγματικά ιδέα δεν έχω για αυτόν πέρα από αυτά τα δύο πράγματα όμως αφού διάβασα το παραπάνω άρθρο θα ψάξω να μάθω περισσότερα γι’αυτόν.
Επίσης αυτό το fact check είναι απ’τα πιο αστεία πράγματα που έχω διαβάσει…
Αν θέλει όντως & καταφέρει να τα βάλει με την “big food” αυτό μπορεί να βοηθήσει τους πάντες, ακόμα και εμάς στην Ευρώπη. Το γεγονός πως αυτό που μας πασάρουν ως φαγητό συχνά είναι μια γεμάτη ζάχαρη κενή διατροφικά επεξεργασμένη μαλακία είναι απ’τα χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν στον Καπιταλισμό και το περνάμε πολύ στο ντούκου γενικότερα.
Ο Γιωργος ο Αυτιας τι θελει στο αεροπλανο;
Δεν ξέρω αν τα McDonalds που τρώνε δείχνουν πως δεν το εννοεί πραγματικά.
Και εγώ πριν ένα μήνα στα McDonalds έτρωγα αλλά υπέρ δεν με λες σε καμία περίπτωση.
Κρατάω μικρό καλάθι, όμως έστω το να ακούγονται αυτές οι απόψεις περί “big food” κλπ και ας μην γίνει τίποτα στο τέλος …κακό δεν το λες. Ακούμε για χίλια άλλα πράγματα όμως αυτοί την βγάζουν σε γενικές γραμμές λάδι νομίζω.
Οτι συζηταμε πως ο Κενεντι θα τα βαλει με τα λομπι και μαλιστα το να υποθετουμε αν θα φερει και αποτελεσμα, νομιζω οτι με ξεπερναει. Καλο βραδυ.
Εγω θα τον ψηφισω, ειναι αντισυστημικος!
Εντωμεταξυ αυτο γιατι φαινεται σαν το εσωτερικο σε αεροπλανο?
Παρηγγειλαν McDonalds και τα τρωνε σε καποιο ταξιδι οι ηλιθιοι?