Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Πότε σταμάτησαν οι εξορύξεις για πετρέλαιο στις ΗΠΑ και το έχασα; Τελευταία φορά που κοίταξα, οι ΗΠΑ παραμένουν η πρώτη εξαγωγός χώρα πετρελαίου και φ.α. στον κόσμο. Αυτό είναι εδώ και καμιά δεκαετία και υπερκαλύπτουν τις ανάγκες τους σε πετρέλαιο και το περίσσευμα το πουλάνε σε ποσότητες που καμιά άλλη χώρα δε μπορεί να παράγει. Δε θυμάμαι να υπήρχε κοίτασμα στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και να τους είπε κάποιος “όχι μην κάνετε πηγάδι εκεί”. :sweat_smile:

1 Like

Ρε συ, απαντας στον αλλον που πανηγυριζει επειδη θα μπουν δασμοι στην ΕΕ; :rofl:

6 Likes

Η ουσια ειναι μια η παρακατω εικονα

image

θα μεινει στην ιστορια.

Αυτος ειναι ο πιο πλουσιος ανθρωπος του Πλανητη. Επισης ειναι μελος της Κυβερνησης της μοναδικης υπερδυναμης στον πλανητη. Δεν ξερω αν μπορουμε να καταλαβουμε τα implications της συγκεκριμενης εικονας, ακομα και αν ηταν εντελως αλλη η προθεση του (που δεν δινω ουτε 0.00000001% πιθανοτητα, αλλα ακομα και ετσι) στην ψυχολογια και την αποθρασυνση του μεσου Αμερικανου (και οχι μονο φυσικα) δεξιου/ακροδεξιου/ναζι. Αλλα οκ, ας ακουσουμε τα καθε λογης απολιτικ - νεοφιλελε αποβρασματα να πανηγυριζουν γιατι ‘κανει τους αριστερουληδες και τους woke να κλαινε’, ας τους αντιμετωπισουμε με λογικα επιχειρηματα στο πεδιο της ηρεμης και λογικης αντιπαραθεσης ρε αδερφε.

Αν δεν το εχετε καταλαβει εχουμε πολεμο. Δεν ξερω τι αλλο να κανουν για να σας το δειξουν. Πλεον διαλεγουμε πλευρα, δεν εχει ‘και οι δυο πλευρες εχουν αδικο, ειμαι τοσο γαματος και ανεξαρτητος που καθομαι ακριβως στην μεση’. Τερμα αυτα.

7 Likes

Γιατι ρε, καλα ειναι και στη μεση

Wall of death lord of the mosh - Imgflip

7 Likes

Αυτος ειναι που τρωει το πιο πολυ ξυλο ομως. Συμβολικο!

Μπορεί να χαιρετάει φασιστικά αλλά τα χέρια του αυτά είναι καθαρά. Ακόμα και δω σας προλάβαμε αμερικανάκια. Όταν τα έκανε ο μιχαλολιάκος εσύ έφτιαχνες τέσλα

7 Likes

Μεσαίωνας.

Σας.ταιριάζει αλλά δεν θα σας περάσει.

Μπροστά σε αυτή την εικόνα η επιλογή πλευράς για κάποιον που θέλει να δει τον κόσμο να πηγαίνει μπροστά και όχι επιστροφή στις πιο σκοτεινές εποχές δεν μπορεί παρά να είναι μία.

Ναι, προφανώς και έχουμε πόλεμο.

Υ.γ Ψόφο στο δισεκατομμυριούχο σκουπίδι απόβρασμα.

4 Likes

Κάτσε καλά, υπάρχει διάδοχη κατάσταση, έχει 12 παιδιά ο Μασκ :joy:

Κακία + Απειρη Δύναμη = Τρομερές συνέπειες για τους ανθρώπους !

Ο κακός του Χόλιγουντ! (Είτε είναι όντως εκει είτε είναι φανταστικός)

Χμμ… Ποσο μου αρέσει αυτή η εικόνα ! Ποσο θα μου άρεσε να ειναι έτσι! (μπορεί και να ναι,ε!. Δεν εναντιόνομαι στο συγκεκριμένο μοντέλο περιγραφής πραγρατικότητας)

Το απόλυτο Κακό με την απόλυτη δύναμη. Υπάρχει ΜΟΝΟ ένα τρόμος να νικηθεί !!!
ΜΕ το απόλυτο Καλό με περισσότερη δύναμη!

Ρε, μόλις με έκανες ΥΠΕΡΗΡΩΑ? Ρε πας καλά? Αυτό ήταν το ονειρό μου απο μικρός!!!
Μονο και μόνο να εναντιώθεις σε τόση Δύναμη . ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΗΡΩΑ!!!

Παει ο λογιστής! Παει η άθλια αυτή, μουντη μετριότητα. Ειμαι υπεήρωας ΤΩΡΑ. Ο κόσμος το χρειάζεται! Και γω υπάρχω! Παντα υπήρχα αλλά η ζώη δεν είχε πανίσχυρους κακούς για να να δείξω τι είμαι ! τώρα ήρθε η ώρα…

Δεν θέλω την αναγνώρηση των γύρο μου! Αν και θα είναι μπόλικη.
Δεν θέλω την αίσθηση δύναμης όταν τους ΠΑΤΑΩ ΚΑΤΩ ! Αν και θα είναι μπόλικη.

Θέλω το χαμόγελο τον συνανθρώπων μου! Εναν παράδεισο που εχτισα για αυτούς, οχι δημιουργώντας κάτι καινούργιο (προς θεού!) ,ΟΧΙ!! αλλά νικώντας το ΚΑΚΟ.
Ετσι βελτιώνεις την ζωή! Μια και έξω! Αποκεφαλίζοντας το φίδι!!!

Δεν μπορεί 2000 ταινίες Χολιγουντ να κάναν όλες λάθος! Ετσι γίνεται!
Ράβω ΣΤΟΛΗ! (ή είναι του ματσ?)

Σορρυ δεν υπάρχει πιο ήπιος τρόπος να φέρεις τον λεπρό μπροστά σε καθρεφτη.
Επίσης είσαι 90% σωστός! Απλά αποπροσανατολισμένος. Κατά την γνώμη μου πάντα.

Θα μπορούσε να έχει τη λογική που υποτίθεται πως ευαγγελίζεται ο Elon…“γίνετε και εσείς στην Ευρώπη ναζί σαν και εμένα”.

Όχι εντάξει, δηλαδή… ναι αν δεν ζητήσει συγγνώμη κλαίγοντας εγώ ναζί θα τον λέω για κάποιο καιρό. Όμως ας μην αλλάξουμε το θέμα: Θα μπορούσε να έχει την λογική Elon δηλαδή σας χτυπάμε εμείς με δασμούς κλπ για να MAGA κάντε και εσείς τα ίδια… Make Europe Great Again.

Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο έτσι τα σκέφτεται ο @serpass …εγώ θα πόνταρα πως απλά τουρλουμπούκι τρία πουλάκια κάθονταν σκέφτεται.

/

Η Ευρώπη δεν θα αλλάξει τώρα, έχει αλλάξει ήδη. Τουλάχιστον όσων αφορά την εμφάνιση Δεξιών δυνάμεων στο πολιτικό προσκήνιο. Το ερώτημα είναι αν θα γίνει στροφή και σε επίπεδο πολιτικών επιλογών της Ένωσης ή ακόμα και διάλυση. Αυτό βέβαια μπορεί να εξαρτηθεί περισσότερο από κάποιες εκλογές που έρχονται παρά από τους Δασμούς του Τραμπ.

Όσων αφορά την Αμερική και αυτή έχει αλλάξει και επί Biden δεν θα αλλάξει τώρα.

Summary

The shift in U.S. policy has been real. In the last two years, the Biden administration has invested heavily in the reshoring of American manufacturing industry, handing out tens of billions of dollars in subsidies to domestic and foreign chipmakers alike; blocked foreign investments in the U.S. (even by allies such as Japan); restricted growing areas of high-tech exports to China, including by Dutch and Japanese firms; and drastically raised tariffs on a wide variety of Chinese renewable-energy technologies and electric vehicles. (Tellingly, Biden has also kept in place many of the tariffs on China that Trump imposed.)

The Biden administration insists that these moves are necessary to defend against Chinese military and economic competition and do not preclude cooperation with long-standing allies. But Washington has also been defiant of international norms and institutions in the realm of sanctions and export controls more generally. U.S. controls on the exports of semiconductor technology to China began in 2022 as targeted measures, in line with a “small yard, high fence” philosophy. Two years later, the American garden is steadily expanding to include cutting-edge technology belonging to its allies, whether they agree with the U.S. stance on China or not. And U.S. trade representative Katherine Tai has dismissed the WTO as a group of “unelected, not really accountable decision-makers in Geneva.”

The Yale Review | Nicholas Mulder: "Facing America's Social Crisis"

Τώρα μπορεί να αλλάξει αισθητά περισσότερο.

Γενικά ο,τι και αν λέει ή υπογράφει ο Τραμπ πολλά από αυτά είναι δύσκολο να γίνουν για διάφορους λόγους. Χρειάζεται πάρα πολύ χρόνος και πάρα πολύ προετοιμασία σε πάρα πολλά επίπεδα …και νιώθω πως ακόμα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ να το θέλει (λέμε τώρα, θα δούμε) υπάρχουν άλλοι που δεν το θέλουν και δεν υπάρχει η πολιτική σταθερότητα (…με το ζόρι βγήκε, σε 4 χρόνια μπορεί να είναι Ντεμοκρατς πάλι) για να το πράξει.

Ο νεοφιλελευθερισμός κλπ* δεν ήρθε στον κόσμο σε μια μέρα και δεν θα αλλάξει σε ??? (αν και όσο αλλάξει δηλαδή) σε μια μέρα.

*Είναι μόνο ο νεοφιλελευθερισμός;; μάλλον όχι, είναι εν μέρη ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούσαν οι ΗΠΑ μετά τον ΒΠΠ.

1 Like

Το σπάσιμο του NAFTA, οι δασμοί σε Ε.Ε. και επιθετική πολιτική με όσους έχουν λεφτά να αγοράσουν από Αμερική θα έρθει με μεγάλο κόστος για τις αμερικανικές εταιρείες που εξάγουν. Η Ευρώπη και η Β.Αμερική είναι ήπειροι με πορτοφόλι και μπορούν να αγοράσουν από Αμερική.

Λέει 1000 ο Τραμπ αλλά εννοεί 3. Θέλει να πιέσει για αυτά τα 3. Όπως κι εμείς κάποτε θα εκτυπώναμε δραχμή. Αν εννοούσε πως θα γυρίσει ο βενζινοκινητήρας στη μόδα, τώρα η Volkswagen θα πέταγε και ο Μασκ θα έκλαιγε.

2 Likes

Όπως κι εμείς κάποτε θα εκτυπώναμε δραχμή.

Είναι παρόμοια “λογική” ναι.

/

Ρε’συ @serparss εξήγησε μου πραγματικά γιατί σε ενδιαφέρει, γιατί σε αφορά τόσο πολύ το culture war;; Γιατί είναι τόοοοοοοοοσο σημαντικό για’σενα το ‘There are only two Genders’;;

…δηλαδή κανονικά θα έπρεπε να φτύναμε και τις δύο πλευρές. Δεν μας ενδιαφέρει το θέμα. Δεν μας αγγίζει ρε φίλε πως να το κάνουμε. Δεν μας επηρεάζει. Δεν αλλάζει κάτι στη ζωή μας. Είναι divide and conquer μέχρι αηδίας. Αλλά όχι… εγώ είδα στην τηλεόραση ήταν λέει μια τρανστζεντερ (ή κάτι τέτοιο δεν ξέρω από αυτά εγώ) στους ολυμπιακούς και έπαιζε μποξ και αυτό δεν είναι δίκαιο. …και όχι, δεν θέλω εγώ τρανστζεντερ στις τουαλέτες μου. Είναι πολύ σημαντικό να αλλάξουν αυτά.

1 Like
7 Likes

προσπαθεις να μπεις σε σοβαρη κουβεντα με εναν ηλιθιο ακροδεξιο τραμπικο στην καλυτερη η απλα ενα στυγνο τρολλ που μπαινει απλα να βαλει φυτιλιες και να κανει το φουμ κωλο, δεν εχει νοημα.

2 Likes

Είναι προφανές νομίζω πως πήγε και έκατσε μια μελισσουλα στο πουκάμισο του και αφού την έπιασε της έδειξε που θα βρει λουλουδάκια

3 Likes

Κάποιοι που θεωρούν τον εαυτό τους “δημοκράτη” και απρόκλητα χαρακτηρίζουν άλλους -επειδή δεν τους αρέσει η γνώμη τους- ως “ακροδεξιούς”, “τραμπίστες”, “φασίστες” είναι άξιοι της τύχης τους. Από κάτι τέτοια μυαλά (όλων των ιδεοληψιών) κατάντησε η Ελλάδα σε αυτά τα χάλια.

Για μένα δεν υπάρχουν καν αυτοί οι όροι. Δηλαδή ο “ακροδεξιός” είναι ο κακός ενώ ο “ακροαριστερός” είναι ο καλός; Πού το γράφει αυτό; Στις μέρες μας δεν υπάρχουν τέτοιοι διαχωρισμοί. Ή είσαι με το σύστημα ή είσαι απέναντι από το σύστημα. Ή είσαι με το κατεστημένο ή δεν είσαι. Ξέρω 'γω και η Μελόνι ακροδεξιά θεωρείται, επομένως αν εγώ ήμουνα “ακροδεξιός” θα τη γούσταρα. Τη Μελόνι όμως δεν τη γουστάρω μία γιατί είναι φουλ συστημική. Και μάλιστα χειρότερη από κάτι κλασσικά συστημικά σκουπίδια τύπου Μακρόν ας πούμε.

Τώρα για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς νά 'χαμε να λέμε. Αν είμασταν και σε πάνελ τύπου Λιάγκα θα πληρωνόμασταν κιόλας. Αυτό που 5 άτομα μαζεύονται σε ένα τραπέζι στην TV και κουτσομπολεύουν επί παντός επιστητού και πληρώνονται για αυτό επειδή υπάρχει κόσμος που δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν στη ζωή τους και κάθονται και τους παρακολουθούν είναι φοβερό.

Και μιας και τόση κουβέντα για ναζιστικούς χαιρετισμούς…

Επίσης στην Παλαιστίνη

Ρε μλκ morgoth από σένα φτάσαμε εδώ? Σταμάτα πια μπας και δούμε άσπρη μέρα

3 Likes

@separss Θα συνεχίσω να σε παίρνω στα σοβαρά. Πολύ πιθανό όπως γράφουν άλλοι να είναι λάθος μου. Μπορεί να το κάνω γιατί ξέρω έναν γείτονα, έναν ψιλικατζή και 1-2 άλλους που λένε τα ~ίδια με εσένα.

Γράφεις λες και είσαι Βάζελος ή Χανούμης ή γαύρος κλπ και απλά πρέπει να υπερασπιστείς την πλευρά “σου” ντε και καλά ο,τι και αν γίνει. Δεν είναι υπερβολικά δύσκολο να βγάλεις κάποιον φωτογραφία που να μοιάζει πως κάνει ναζιστικό χαιρετισμό, έτσι εξηγούνται και οι περισσότερες φωτογραφίες που έκανες λινκ. Γι’αυτό εγώ όταν διάβασα πως έκανε κάτι τέτοιο ο Ελον αρχικά σκέφτηκα “Πάλι αυτοί οι φιλελεδες με τις αντι-φαντασιώσεις τους μας τα έχουν κάνει τσουρ…” κλπ αλλά λίγα δευτερόλεπτα μετά είδα το βίντεο.

Τώρα γιατί το έκανε δεν το ξέρω αλλά το έκανε και μάλιστα δύο φορές. Να υποθέσω πως το έκανε επειδή είναι τρολ;; Επειδή είναι γκάου;; Επειδή ένιωσε πως ο Trump του έκλεψε τα πρωτεία της δημοσιότητας;; Επειδή είχε πάρει κάτι και έκανε ο,τι του κατέβει;; Επειδή είναι ναζί και δεν μπορεί να το κρύψει;; (Αρκετά κρατήθηκε, τώρα είναι στην εξουσία) Για να τον δουν άλλοι ναζί και να πουν δικός μας είναι αυτός;; Για να παίζει μεταξύ σοβαρού και αστείου κάνοντας τον ναζισμό πάλι κουλ στους “αντισυστημικούς” με δικαιολογία πως χαλάει τους φιλελεδες κλπ;; All of the above? Δεν ξέρω.

Δεν με νοιάζει γιατί το έκανε. Δεν έπρεπε να το κάνει. Το έχουμε αποβάλει ως ανθρωπότητα απλά, δεν πρέπει να το επαναφέρουμε ούτε ως αστείο. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πούμε.

7 Likes

Τους συστημικους και συστηματικους φασιστες τι τους θελουμε στο φορουμ μας?

3 Likes