εχεις δικιο, αν και η κριτικη (του βιντεο που εβαλα) στον Μιλει, εκτεινεται περα απο τα νεκρα σκυλια και τις πωλησεις μωρων.
Το λυπηρο (και ο λογος που απανταω) ειναι πως ατομα σαν τα παιδια παραπανω, (τα οποια εκτιμω οτι ειναι και μικροτερα απο εμας, σιγουρα καμια δεκαρια χρονια), μεγαλωσαν στην εποχη του Τραμπ και του “my truth”/fake news/ do your own research etc, οπου τελικα “καθε γνωμη αξιζει” και πρεπει να συζητηθει επι ισοις οροις. Καταντια. Γιατι καποια πραγματα ειναι τοσο εξωφρενικα, που θα επρεπε να ειναι διαυγη.
Αλλα δεν ειναι γιατι το ιντερνετ σε αφηνει να μπεις στο τουιτερ, να ποσταρεις οτιδηποτε απο τα εξωφρενικα που διαβαζουμε, και να παρεις και 50 λαηκ. Παλια θα τα ελεγες σε ενα τραπεζι, θα σου λεγανε οι σοφοτεροι “κοψε τις μαλακιες” και θα ενιωθες το οριο. Τωρα μπορεις να βρεις αλλους 50 μπομπους να συμφωνησουν μαζι σου, και νιωθεις πως καπως, εχεις καποιο δικιο.
Ο φιλος με τον Μιλει, οταν στριμωχτηκε, θυμηθηκε τα παιδια στην Αγγλια (sic, αλλο fake news). Προσπαθω πολυ να μην οργιζομαι, αλλα να νιωθω μια συμπονια, γιατι στην τελικη, ολοι στην ιδια κοινωνια ζουμε και η καθε ψηφος μετραει για 1.
Αλλα καναμε μια κυκλικη συζητηση που ο διδακτορικος (!!!) @separss αναπαραγει αμασητο οτι προπαγανδα του πουλαει ο μασκ και ο @Owl γραφει πραγματα που ομολογω οτι καποια δεν καταλαβαινω καν.
Ειχα μια ελπιδα οτι η κουβεντα θα εβγαζε καπου, αλλα δεν το βλεπω.
Βλέπω βραχυπρόθεσμο όφελος στο αρχέτυπο του “τζοκερ” (Τρέλα-καταστροφή).
Μιλει-τραμπ κτλ. Καταστρέφουν το σύστημα! Δεν εχετε δει τίποτα ακόμα!
Δείχνουν τα "παραθυράκια του συστηματος! "
Λένε τα δικαστήρια στο Τραμπ πως είναι αντισυνταγματικός! Καθεται ο Τραμπ γύρω απο ενα τραπέζι και ρωτα… “μπορούν να κάνουν τίποτα?” “Οχι,κυριε προεδρε αλλά…” “Ποιος του χεζει τότε!”
Μόλις ανέδειξε ένα λουπχολ ε? ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΟΥΠΧΟΛ.
Φυσικά μιλάω για ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ όφελος. Εννοείται αυτοί οι τύποι μόλις ξεφορτωθουν το ΣΥΣΤΗΜΑ (γτ πολυ απλά τους πάει κόντρα) τότε θα αρχίσουν να χτίζουν το δικό τους συστημα που θα ειναι 150 φορές χειρότερο… Προφανώς.
Τρ θα μου πείτε γτ να μην υπάρχει ενας σοβαρος πολιτικός που να το κάνει σωστα.
Γτ δεν υπαρχει ειναι η απάντηση. Μακάρι να εμφανιστούν!
Επισης μου την σπαει η ΑΝΙΣΧΥΡΗ αντιπολίτευση. ΑΝΙΣΧΥΡΗ ! Εχει το βάρος χαρτοπετσέτας !
“Ειναι τρελος!” ¨"οκ , και?"
"Χαιρέτησε ναζιστικά! " “Οχι εδωσα την καρδιά μου!” Ο λόγος μου εναντιον του δικού σου. Εχεις κατι αλλο?
Τους χτυπάτε εκει που είναι ισχυροι! Ειναι χελώνες που ζωγραφίζουν μια σβαστικα στο κέλυφος και χτυπάτε το κέλυφος!! Εκει που δεν προκαλείτε τίποτα! Εντωμεταξύ έχουν αδύναμα σημεία που τα αποφεύγετε γτ “δεν του κανουν να δείχνουν τόσο κακοί”.
Αυτός ειναι ο αντιλογος μου. “Αυτο που λες εναντίον του ειναι ανισχυρο και δεν παι πουθενα!”
“Θα σου δείξω γτ ειναι ανισχυρο” το ποστ owl.
Πάντως κουτσά στραβά κάτι βγήκε από την παραπάνω συζήτηση.
Το βίντεο του montechristo όχι μόνο έχει τίτλο του λινκ “παίρνει οδηγιες απο τον νεκρό σκύλο του, ε ;” και αρχίζει με παρόμοια πράγματα αλλά είναι και ενός έτους βίντεο.
Προσωπικά δεν ξέρω πως είναι η κατάσταση εκεί τώρα και τι προβλέψεις μπορεί να κάνει ένας οικονομολόγος για το μέλλον της χώρας …αλλά αυτό θα έπρεπε να βρει να δώσει στον separss να σχολιάσει.
Έχει και ο Owl τα δίκια του. Ο,τι συζήτηση έχω πετύχει για το διπλό “ρομαϊκο χαιρετισμό” με Τραμπιστή μόνο αποπροσανατολισμό έχει δημιουργήσει και δεν έχει βγάλει πουθενά. Βέβαια στην περίπτωση του Elon μπορεί να είναι νωρίς για να έχουμε δεδομένα πιο σοβαρά… για την κοινωνία, την οικονομία κλπ.
Νομίζω πως μέρος του προβλήματος γενικότερα είναι πως οι φιλελεδες δεν μπορούν να κρατηθούν. Τους θεωρούν όλους ηλίθιους, ναζίδες κλπ και θέλουν απελπισμένα να πουν “i told you so but you didn’t listen”. Οπότε αν κάνουν 5 τρέλες και 2 χαιρετισμούς ξέφυγε το πράγμα. Επίσης Libertarianism (doge) δεν είναι πολύ μακριά από την λογική του νεοφιλελευθερισμού, άρα τι να πουν για την ουσία;;
Εεεε όχι. Δεν πρέπει εγώ να βρω λινκ για να σχολιάσει ο serpass. Πρέπει ο serpass που έχει τόσο απόλυτες απόψεις για μια χώρα που παίζει να την έχει δει μονο στο google να μας εξηγήσει το σκεπτικό του. He who claims, must prove. Το βίντεο λέει πολλά από μόνο του, αμφιβάλλω αν ο Μιλέι σε ένα χρόνο, έχει γίνει πασιφιστης νομπελίστας. Και ακομα και να έχει ριξει τον πληθωρισμο, αυτο τον ξεπλένει σε όλα τα υπόλοιπα ; Και στην Ελλαδα οι δεικτες πάνε πολύ καλά, δεν βλέπω και πολλούς ευτυχισμένους.
If it looks like chicken, smells like chicken, feels like chicken, maybe it is chicken. Ο Ηλον εχει ξεπατωθεί να στηρίζει όποιον ναζί αναπνέει στον κόσμο (Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία (!!), τον γραφικοκύπριο), αλλά “πρέπει να περιμένουμε”… ; Θα περιμένουμε θέλοντας και μη.
Επειδη το γράφεις συνέχεια, σε εμάς τους 3-4 αναφέρεσαι που απαντάμε στο τόπικ ; Οταν κάποιος κάνει αναφορες σε εθνοκαθάρσεις, στηρίζει ναζί και χαιρετάει ναζιστικά, τι να πουμε εμεις ; Κάναμε και την προσωπική μας έρευνα… (sic)
Στην περίπτωση του Μασκ μπορεί να είναι και Ναζι, στην περίπτωση όλων των άλλων δεν ισχύει απαραίτητα η γενίκευση και δεν βοηθάει στο ουσιαστικό του θέματος.
Για να επαναδιατυπώσω είναι σαν να έβαζε η Θάτσερ γύρω της 5 κλόουν και οι αντίπαλοι της να εστιάζανε στους κλόουν όχι σε αυτά που κάνει η Θάτσερ στην οικονομία ή στην κοινωνία. Μετά από λίγα χρόνια θα περίμεναν παιδικό πάρτι και θα είχαν νεοφιλελευθερισμό.
/
Βάζω ταμπέλες. Προφανώς. Με τις κατηγοριοποιήσεις βγάζουμε άκρη από το χάος της πραγματικότητας. Έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Βέβαια έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Όπως άλλο να είναι κάποιος αντι-ιμπεριαλιστής Σταλινιστής και άλλο Τροτσκιστής. Μαρξιστές και οι δύο αλλά εντελώς διαφορετικοί.
Δεν τους θεωρώ ηλίθιους όμως, στην προκειμένη περίπτωση όπως έγραψα δεν πιστεύω πως είναι το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να σχολιάζουν.
Έχω πει και εγώ τον Έλον ναζί εδώ μέσα μετά τον χαιρετισμό κλπ. Δεν θα συζητούσα ποτέ όμως για σκυλιά …ή αν συζητούσα θα ήταν απ’τα τελευταία που θα έγραφα μετά από π.χ. κάποια κοινωνική και οικονομική ανάλυση.
Δεν βγάζει πουθενά και δεν είναι σε καμία περίπτωση η ουσία.
Ειναι τουλαχιστον αφελές να αποσυνδέουμε τον άνθρωπο από την πολιτική*. Οι Μιλει/Τραμπ/Ηλον σε προσωπικό επιπεδο εχουν κανει τοσα πολλα τερατα, που αν υπαρξουν οι πεφωτισμενοι διοικητές που ελπζουν καποιοι, θα ειναι απιθανο. Μακαρι να ειναι και να βγω λαθος. Αλλα δεν μπορω να σκεφτω κανενα σεναριο, για καμια δουλεια, που θα ελεγες για τον συναδελφο σου τον Μακη “Ειναι φοβερος λογιστης, αλλα μιλαει με τον νεκρο σκυλο του” και η απαντηση θα ηταν “δεν βαριεσαι , ξερει καλο εξελ”. Δλδ τελειωσαν ολοι οι άρχοντες, και δεν μπορουμε να βρουμε εναν να ξερει εξελ και να ΜΗΝ μιλαει με τον σκυλο του ή να πουλάει παιδιά ;
Αλλα εγω δεν εγραψα ποτε οτι ξερω για την πολιτικη της Αργετινης.
Γλέντησα λιγο ομως τον φιλο μας τον separss, που μπαινει εδω νιωθωντας οτι ειναι τουιτερ, και απλα κανει copy/paste τις θεσεις του Ηλον και απλα επειδη βρεθηκε σε μια γωνια του ιντερνετ που γραφουν 5-6 ατομα, που κατι σκαμπαζουν, βραχυκυκλωσε και περαν των τσιτατων, δεν εχει τι να πει.
Τον πειραζει η ψευτοπαπατζα του Ηλον για την κυβερνηση στην Αγγλια, αλλα δεν τον πειραζει ο Μιλει που ο ίδιος είπε, να δουμε αν μπορουμε να πουλαμε παιδια, ή τα όργανά μας.
Την ειρωνεία την βλέπεις φαντάζομαι…
BTW- τα ίδια δεν λέγαμε και για τη Χρυση Αυγη ; πριν βγουν ; οτι ειναι καλα παιδια, με κοντα μαλλια, που περνανε γιαγιαδες απο τον δρομο απεναντι, και κανουν τατουαζ με αρχαιοελληνικες σβαζστιγκες ; Και οταν λεγαμε “μα ειναι ναζι”, απανταγανε/τε “ε οχι, δεν κανανε τιποτα, να βγουνε πρωτα να δουμε, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΥΤΑ”
Την Χρυσή Αυγή μας την εμφάνισαν στα κανάλια τους όταν παρουσιάστηκε Αριστερή απειλή και φοβήθηκαν. Στην Αμερική δεν υπάρχει καμία απειλή. Τι να φοβούνται οι Καπιταλιστές;; Μήπως τους κυνηγάνε οι woke neoliberals;;
Και άντε τώρα να με πείσεις πως δεν είχε πουλήσει κουτάβια του νεκρού σκυλιού του και τώρα το νεκρό σκυλί του δεν τον ελέγχει και δε του βάζει λόγια να κάνουμε το ίδιο στα παιδιά των ανθρώπων.
Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι βεβαια η συγκριση πολιτικου με επιστημονες.
Ενας επιστημονας με ιδιορρυθμη ( ή και bat shit crazy αν προτιμας) προσωπικη ζωη, οφειλει να παρουσιασει τα αποτελεσματα του με επαναληψιμα, ορθολογικα και αποδεδειγμενα πειραματα ή μελετες. Οποτε το να παντρευτει ενα περιστερι ή να πιει υδραργυρο γιατι νομιζει πως αυτο θα τον κανει να ζησει παραπανω δεν εχει καμια επιπτωση στο αν η μελετη του και τα βιβλια του αλλαξαν τον κοσμο προς το καλυτερο.
Ενας πολιτικος απο την αλλη, εχει ως καθηκον και χρεος να υπηρετει την πολιτεια και τον πολιτη, και αυτο σιγουρα ειναι οχι απλα δυσκολο, αλλα αδυνατον, αν οι ιδεες που προωθει ερχονται απο τα νεκρα σκυλια του. Οι πολιτικες θεσεις και πραξεις του Μιλει επηρεαζονται απο ολο αυτο, και αρα δεν εχει μηδενικη σημασια κατι τετοιο κατα την γνωμη μου.
Καταλαβαινω πως το false equivalence που χρησιμοποιει ο Owl σε καθε του ποστ ειναι κατι σαν βιβλος εδω μεσα οποτε γινονται τετοιες συζητησεις, αλλα μπορουμε να μην πεφτουμε στην παγιδα του. Εν τελει συμφωνω πως ανοιγει η πορτα για τετοιες ασχετες αντιπαραβολες οπως εγραψες, αλλα μιας και ειναι ασχετες οντως, η πορτα κανονικα θα επρεπε να κλεινει αυτοματα.
Και για να τα λεμε ολα, ο @karvou τα εγραψε ολοσωστα σε καθε του ποστ.
Σουπερ. Αφου ταμπελιαζεις, τοτε ας το κανω κι εγω. Αφου δεν εισαι με τους φιλελεδες, εισαι με τους φασιστες. Γιατι να κανουμε πολλες κατηγοριες; Δυο αρκουν, ευκολο ηταν.
Βγαζω κι ακρη στο χαος της πραγματικοτητας του φορουμ.
Γινεται ολο και καλυτερο.
Κατα τα τ’ αλλα, “Θατσερ”, “Μασκ”, “Μιλεϊ”, “σκυλια”, ολα στο ιδιο ποστ. Ο Μασκ δεν ειναι “5 κλοουν”, ειναι το strong arm του Τραμπ. Μαζι με αλλους 5 κλοουν φυσικα, αλλα οι οποιοι κανουν κουμαντο. Στις ζωες ολου του πλανητη. Μπορεις να συνεχισεις τους παραλληλισμους με τη Θατσερ, μια προσωπικοτητα που τουλαχιστον ηταν πολιτικη και μοιαζει να ειναι 50 αιωνες μακρια απο τη σημερινη μασκαρατα.
Οχι μονο στις ασχετες αντιπαραβολες, θα ελεγα εγω. Γενικως. Θα επρεπε απλως να κλεινει. Φασιστες εχουν βγει παγανια παντου και το θεωρουμε πια λογικο.
Δειχνει ξεκάθαρα πως τέτοια μυαλά όμως μπορουν να παράγουν ωφέλιμη σκέψη.
Το αν θα υιοθετηθεί ή οχι το αποφασίζει ο κόσμος στην πολιτική.
Οπότε μπορεί να είναι τρελα που οδηγεί στην καταστροφή , μπορεί και όχι.
Ο κόσμος λεει όχι μεχρι τωρα.
Δεν υπαρχει διαχωρισμός επιτήμονα πολιτικού. Ο πολιτικός δημιουργεί μοντέλα βελτιωποίησης της οικονομιας, κοινωνίας κτλ. Αυτες ειναι επιστήμες. Συμφωνα με την επιστήμη. Ο λαός νιώθει άβολα όμως να το αφήσει σε οικονομολογους-κοινωνιολόγους κτλ. Οποτε αυτός αποφασίζει ποιο επιστημονικό μοντέλο θα χρησιμοποιηθεί. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ μοντελο, ειναι ενα που ισχυρίζεται την βελτιωποιηση της οικονομιας.
Εν κατακλειδι. Αν ενας εγκεφαλος σαν του Τεσλα μπορεί να παράγει σωστα επιστημονικα μοντελα για την φυσικη , τοτε ενας αντιστοιχος τρελος μπορει και για τα οικονομικα. Οποτε τρελος=μη ωφελιμη επιστημονική σκέψει ειναι θρησκευτικά.
Θα μου πεις το ένα το αποφασίζει η επιστημονική κοινοτητα και το άλλο ο λαος. Οκ.
Επιχειρηματολογησε πως την οικονομια πρεπει να την διαμορφώνουν οικονομολογοι/κοινωνιολογοι!
Αν οχι. Τοτε τα επιστημονικά μοντελα θα τα επιλέγουν οι λαοι. Δυστυχώς?
Ετσι αρχίζαμε τις εκθεσεις Γυμνασίου ρε. Δεν ισχυει.
To πως μιλούσε σαρκαστικά για το περιστέρι ο καθηλωμένος σε απομονωση ηλικιωμένος και έκανε πλάκα περί έρωτα με περιστέρα (όχι του Τσίπρα) δε σου περνάει από το μυαλό καθόλου ε; Πρέπει σώνει και καλά να ήταν τρελός για να βγει το επιχείρημα σου και γιατί έτσι έγραψαν clickbaiting sites στο google search;
While testing a device, Tesla picked up a strange signal from outer space. It seemed to be a repeating pattern, almost like someone was counting, and he was convinced it was traveling between Venus and Mars.
He first tried to explain it unsensational terms, but he began to let himself believe that he’d made alien contact. “The feeling is constantly growing on me,” Tesla wrote, “that I had been the first to hear the greeting of one planet to another.” By 1900, he’d accepted his own conclusion. In a letter to the Red Cross, he wrote, “We have a message from another world, unknown and remote. It reads: one . . . two . . . three . . . ”
To Γραμμα ειναι σωσμένο αυτούσιο. Μπορείς να το βρείς. Ηταν 44 οταν το εγγραψε.
Εχω 21 χιλιαδες ακόμα ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ παραδείγματα.
Ζητα και θα σου δοθεί. - Χριστος