Έγινε σταυροδρόμι ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και καταστράφηκε η χώρα. Όχι;;
Πολύ καλογραμμένο και ενδιαφέρον…
Όχι πως αναιρεί το παρακάτω…
Βλεπω ολα οσα συμβαινουν στις ΗΠΑ με το ICE και προσπαθω να βοηθησω τον καμμενο εγκεφαλο μου να καταλαβει ποσο βοδια ειναι οι αμερικανοι. Οι περισσοτερες σκηνες ειναι σαν να βλεπεις δυστοπικη ταινια.
Τωρα αναφερομαι στο περιστατικο της Μινεσοτα.
με τη γυναικα σε αμαξιδιο λες ε? ειπαμε γουρουνια/ζωα οπως θες το ιδιο ειναι
Δεν ηταν σε αμαξιδιο νομιζω, αλλα ναι για αυτο λεω. Και γενικως ο,τι συμβαινει σε Μινεαπολη, Μινεσοτα αυτες τις μερες. Τα βιντεος ειναι ενδεικτικα και ευτυχως πολλα, αλλα μαλλον οχι αρκετα για τους αμερικανους πολιτες. Εμεις εδω περα δεν μετραμε, ουτε μπορουμε να κανουμε κατι.
Οι ιστοριες με τον ICE να μπουκαρει σε σπιτια, να πολιορκει κοσμο και να κυνηγαει μεταναστες ειναι πραγματικα δυστοπικες και θυμιζουν Γερμανια του '36. Και ειλικρινα απεχθανομαι αυτες τις παρομοιωσεις γιατι συνηθως τις βρισκω φριχτα υπερβολικες αλλα και οτι σχετικοποιουν τα εγκληματα των Ναζι, αλλα αυτο που συμβαινει στην Αμερικη ειλικρινα δεν το χωραει το μυαλο μου.
Δεν ξερω τι να πω για τους Αμερικανους πια, ειλικρινα.
Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα και εμείς σαν ελληνική κοινωνία προς τα εκεί οδηγούμαστε. Η φτώχεια και η απογοήτευση θρέφει αυταρχικά καθεστώτα, οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι πιο αδύναμοι και μετά βέβαια μας παίρνει όλους η μπόρα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα πρακτικές που δοκιμάστηκαν “πετυχημένα” στις ΗΠΑ.
Περί ICE - η ΧΑ στην Ελλάδα τα ίδια δεν έκανε (απλά όχι τόσο σε Ελληνες, όσο σε μετανάστες), μέχρι που αποφάσισαν να την βγάλουν εκτός νόμου ;
Σας βλέπω να περιγελάτε το Αμέρικα, λες και εμείς είμαστε πολύ μακριά. Απλά εκεί, όλοι έχουν όπλα, που περιπλέκει την φάση
Η Χρυση Αυγη δεν τα εκανε συντεταγμενα ομως, δεν ηταν κρατικο οργανο, εχει διαφορα, οπως εχει διαφορα να σκοτωνει ενας μπατσος ενα παιδι απο το να το σκοτωνει ενας κοινος εγκληματιας.
Επισης τωρα που το καλοσκεφτομαι, αυτα που κανει ο ICE ειναι ακομα χειροτερα απο αυτα που εκαναν οι Χρυσαυγιτες.
Δεν ξερω, ειλικρινα εγω αυτο δεν το εχω ξαναδει εδω και παρα πολλα χρονια σε χωρα που αυτοαποκαλειται δημοκρατικη.
Σε κάτι πιο ανάλαφρο και αστείο … γέλασα πολύ με την πολληηηηηηη προσοχή που μπήκε στον τίτλο του παρακάτω άρθρου, που λέει αυτό που υποπτεύεστε
εχει και τη συνυπογραφτη της Λατινοπουλου?
Καλά πήγε αυτό
, συγχαρητήρια στους μαλάκες της Επιτροπής που έδωσαν το Νόμπελ σε αυτό το φερέφωνο ![]()
Νομίζω θα είναι μια καλή αφορμή για επίθεση στα νορβηγικά ψαράδικα αν η Επιτροπή δε βάλει στη λίστα των νικητών της το όνομα του Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης της χρονιάς που πέρασε.
Θα απελευθερώσει και τις πολικές αρκούδες από τους δυνάστες Δανούς και το έχει στο τσεπάκι του το Νόμπελ ο ειρηνοποιός.
Τι αηδία πραγματικά είναι αυτός ο κόσμος, απελπισία.

Μια χαρά είναι ο κόσμος. Απλά κάποιοι πίνουν ακόμα τσάι.
Τα λέει η τιτανομέγιστη.
Είμαι πολύ μπροστά από την εποχή μας
Πολλή φασαρία για ένα βραβείο που δεν έχει σχέση με ειρήνη, αλλά με καθαρά πολιτικά κίνητρα. Μια δήθεν ηγέτιδα μιας δήθεν αντιπολίτευσης να παραδίδει ένα βραβείο-σκουπίδι σε ένα φασιστο-σκουπίδι.
Η μόνη απορία είναι η εξής: του έδωσε και τα χρήματα του βραβείου;
Είναι αρκετά αστεία η όλη υπόθεση. Γενικά πολλά πράγματα που συμβαίνουν επί Τραμπ είναι σουπερ ξεβράκωμα του πως δουλεύει το σύστημα, φτάνει να θέλει να τα προσέξει κανείς. Σπάει την φιλελε βιτρίνα, δεν τον ενδιαφέρει καθόλου και φαίνεται η ωμή πραγματικότητα. Το ίδιο π.χ. έγινε με την Ουκρανία όπου πήγε και απλά πήρε τα ορυκτά ή με τους Ευρωπαίους οι οποίοι έχουν μάθει εδώ και δεκαετίες να είναι προσκυνητές, υπαρχηγοί με perks και δεν μπορούν να σκεφτούν με διαφορετικό τρόπο κλπ κλπ.