Τη δική του… επανάσταση του αυτονόητου έκανε ο υπερσυντηρητικός πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ?, λέγοντας «ναι» στο προφυλακτικό, έστω και υπό όρους.
Η κίνησή του χαιρετίστηκε από διεθνείς οργανισμούς, οργανώσεις και ακτιβιστές, όπως το πρόγραμμα του ΟΗΕ UNAIDS και αφρικανικά ιδρύματα.
Ο Ποντίφικας κάνει το μεγάλο βήμα σε βιβλίο υπό μορφή συνέντευξης με τίτλο «Φώτα του κόσμου», που θα κυκλοφορήσει αύριο. Χθες έγινε μια πρώτη προδημοσίευση στην εφημερίδα του Βατικανού.
Ακόμη και ο δημοσιογράφος Πίτερ Ζέεβαλντ δεν πίστεψε στη θεαματική στροφή του πάπα και θεώρησε καλό να του κάνει διευκρινιστική ερώτηση.
Ομως ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας ήταν ξεκάθαρος: «Η χρήση προφυλακτικού από ιερόδουλους και των δύο φύλων είναι το πρώτο βήμα για την ηθική τους αποκατάσταση. Είναι το πρώτο δείγμα ανάληψης ευθύνης των πράξεών τους», τόνισε ο Βενέδικτος.
Πρώτο βήμα
Μολονότι εξέφρασε τη γνώμη ότι τα προφυλακτικά «δεν είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της μάστιγας του ΑΙDS», τα χαρακτήρισε ένα πρώτο βήμα προς «μια διαφορετική και ωριμότερη ανθρώπινη σεξουαλικότητα».
Η θέση του Βενέδικτου συνιστά τομή, αφού για το θέμα των προφυλακτικών βρισκόταν σε ρήξη με πολιτικά κόμματα, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φυσικά την ιατρική κοινότητα.
Στο ίδιο βιβλίο ο Βενέδικτος υπερασπίζεται τον αμφιλεγόμενο «πάπα του Β? Παγκοσμίου Πολέμου» (1939-1958), τον Πίο ΙΒ?. Τον χαρακτηρίζει ως «έναν από τους μεγαλύτερους και δικαιότερους Ποντίφικες, που έσωσε περισσότερους Εβραίους από οποιονδήποτε».
Σε καμια 150 χρονια θα αναγνωρισουν και τα αντισυλληπτικα…υπομονη δεσποινιδες και κυριες μου.Εως τοτε θα αμαρτανετε.
το ξέρω οτι ειναι τραγικό αλλά δεν κρατήθηκα και κάνω το ποστ…
[B]
10 γυναίκες επιτέθηκαν σε 17χρονο με κουζινομάχαιρα![/B]
Τη φρίκη βίωσε ένας 17χρονος από την Παπούα Νέα Γουινέα την περασμένη Παρασκευή. Ο άτυχος νεαρός η ταυτότητα του οποίου για λόγους ευνόητους δεν δόθηκε στη δημοσιότητα ήρθε αντιμέτωπος με 10 λυσσασμένες γυναίκες οι οποίες του επιτέθηκαν για να τον βιάσουν.
Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο επαρχιακό κέντρο της Μένδης και ο 17χρονος αυτή τη στιγμή μπορεί να μην διατρέχει κίνδυνο η υγεία του αλλά νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για εξετάσεις.
Ο Τέντι Τέι, αστυνομικός διοικητής της περιοχής ανέφερε στο Associated Press:
«Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα. Η αστυνομία προσπαθεί να τις εντοπίσει» και πρόσθεσε: «Περισσότερες από δέκα γυναίκες με κουζινομάχαιρα του επιτέθηκαν. Τουλάχιστον τέσσερις από αυτές είχαν σεξουαλική επαφή μαζί του».
α) Και 700,000 να είναι (που σίγουρα έχουν εξαιρέσει εργαζόμενους του “ευρύτερου δημόσιου τομέα” κλπ. πάλι σώτο έχει πέσει στα νούμερα #-o) το νούμερο είναι τερατώδες σε σχέση με τον συνολικό ενεργό πληθυσμό αν γίνει μία σύγκριση με άλλες αναπτυγμένες χώρες.
β) Η Ιρλανδία την πάτησε όταν η κυβέρνηση φοβήθηκε να αφήσει τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Τα bail outs πληρώνει και βρίσκεται τώρα με την πλάτη στον τοίχο.
Σε καμία περίπτωση πάντως η Ιρλανδία δεν είναι Ελλάδα και θα είναι έγκλημα αν οι κρατιστές μεγάλοι της Eυρώπης πάνε να την υποχρεώσουν να ανεβάσει τον φορολογικό της συντελεστή για τις επιχειρήσεις όπως ήδη ζήτησε χθες ο Σαρκοζύ…[-X[-X
δεν κάνει λάθος. Ο Ιός λέει την μισή αλήθεια γιατί δε διαιρεί με το μέγεθος του “ενεργού εργατικού δυναμικού” της Ελλάδος. Το ενεργό δυναμικό της Ελλάδας είναι 4,5 εκατομμύρια (μόνο!) κι έτσι οι 700k δεν είναι μικρό νούμερο. Δεν ξέρω με τι διαιρεί ο Ιός (ίσως με το πόσοι ψήφισαν?) και βγάζει νούμερο κοντά στο 10%, αλλά δε μου φαίνεται σωστό. Ο Mule επίσης, λέει μια μεγάλη αλήθεια για τον “ευρύτερο τομέα”. Τα νούμερα με τα οποία ο Ιός συγκρίνει την Ελλάδα είναι τα νούμερα που δίνουν στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου του δικού τους ευρύτερου τομέα. Εμείς εδώ κρύβουμε το κεφάλι κάτω από την άμμο και δε τους προσμετράμε.
Το βασικό πρόβλημα της χώρας κατ’εμε το είχα γράψει πριν από ένα χρόνο (περίπου) και μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο.Το μισό ΑΕΠ παράγεται από τον ιδιωτικό τομέα για να χρηματοδοτεί το υπόλοιπο μισό που είναι τα έξοδα του κρατικού τομέα. Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια εδώ και χρόνια και πλέον που λόγω Ε.Ε. και ανταγωνισμού με εταίρους έχει μειωθεί η παραγωγή μας, η ανάπτυξη μας και οι εξαγωγές μας, το πρόβλημα είναι χοντρό. Και με το ΔΝΤ μέχρι στιγμής επιδεινώνεται, αφού χτυπάει ως τώρα ακριβώς τους τομείς που θα έπρεπε να αναπτυχθούν. Και αυτό πάει ως απάντηση στον Ζούγκλα για το αν ο δημόσιος τομέας μας είναι υπερτροφικός ή όχι. Όλες οι έρευνες αλλά και η καθημερινή ζωή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Από ποδοσφαιρικές ομάδες που μένουν εν ζωή από κρατικές επιχορηγίες ή από τεράστιες κατασκευαστικές που μόνος τους πελάτης είναι το δημόσιο ή ακόμη και από τα διόδια που είμαστε από τις λίγες χώρες που ακόμη πληρώνουμε εργαζόμενους για κάτι που θα μπορούσε να γίνεται γρηγορότερα, φτηνότερα και ορθότερα από αυτόματα μηχανήματα.
Τα οποια εκτος απ τα κρατικα,που στο Εθνικο δικτυο ειναι ελαχιστα,ολα τα υπολοιπα ειναι παρανομα και πολυ απλα μπορουμε να μην τα πληρωνουμε,οπως ηδη κανουν πολλοι συμπολιτες μας.
Σύμφωνα με κάτοικο του νησιού Γεοπγιεόνγκ, όπως ονομάζεται, [B]περίπου πενήντα οβίδες έπεσαν[/B] στο νησί. Προηγουμένως το τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ μετέδωσε ότι [B]τουλάχιστον 200 οβίδες[/B] έπληξαν το νησί.
Δλδ μου λέτε πως η ελλάδα έχει τελικά μεγαλύτερο δημόσιο τομέα από σουηδία, δανία, φινλανδία, γαλλία κλπ? Επίσης απογράφηκαν όλοι οι δημόσιοι υπαλληλοι, μόνιμοι ή μη. καταγράφηκε λοιπόν ο [B]ευρύτερος [/B]δημόσιος τομέας. Στρατιωτικοί, παπάδες, συμβασιούχοι, αιρετοί, σύμβουλοι κλπ. Ακόμα και αν διαιρέσουμε 700.000 με 4,5 εκ εργαζομένους[B] το ποσοστό δεν ξεπερνά το 15%[/B] . Υπερτροφικό δημόσιο τομέα δεν το λες πάντως…
Τώρα όσον αφορά το τι δείχνουν οι έρευνες και η καθημερινή ζωή βλέπουμε τα ίδια πράγματα αλλά τα ερμηνεύουμε διαφορετικά. Ο ιδ.τομέας δρα παρασιτικά και όχι το αντίστροφο. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι εφοπλιστές διέβρωσαν το κράτος με την αγαστή συνεργασία των κομμάτων ( βλέπε π.χ. περίπτωση siemens) και κατόρθωσαν να στήσουν πάρτυ. Τώρα λοιπόν οι ίδιοι άνθρωποι ( τους οποίους εκπροσωπεί ο Μίχαλος, ο Δασκαλάκης, ο Βεντούρης και οι οποίοι εκφράζονται και στα ΜΜΕ μέσω των ΜΜΕ τα οποία κατέχουν ) βγαίνουν και λένε πως το δημόσιο είναι το πρόβλημα .Σουρεαλιστικό .
Επίσης σωστά γράφεις πως έχουμε πρόβλημα ανταγωνισμού και πρόβλημα ανάπτυξης και παραγωγής. Περίμενε κανείς όμως να μπορέσει να ανταγωνιστεί η ελλάδα την γερμανία ή τη γαλλία στα πλαίσια του ευρώ??? Μόνο το εργαλείο της νομισματικής πολιτικής έχει μια χώρα σε τέτοιες περιπτώσεις και εμείς λόγω του ευρώ δεν το έχουμε. Όπου μπορέσαμε βέβαια επεκταθήμαμε. π.χ. οι τράπεζες αναπτύχθηκαν στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Σε άλλους τομείς π.χ. στη γεωργία , η ευρωπαική στρατηγική σε συνδιασμό με την ελληνική αντίληψη μας οδήγησαν σε μαρασμό.
Τέλος , ξέρουμε πως[B] περίπου οι μισές δαπάνες του κράτους πάνε σε τόκους και χρεωλύσια.[/B] Οι άλλες μισές καλύπτουν ανάγκες κάλυψης μισθών, συντάξεων, ασφάλεια, ταμεία, νοσοκομεία κλπ. Όποιος θέλει ας δει τους προυπολογισμούς 2009,2010 για να πάρει μια ιδέα. Η μία λύση είναι να κόβουμε συνεχώς τις "δικές’ μας δαπάνες. Εξού και οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών, οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεν είναι θέμα κακού και υπετροφικού δημόσιου τομέα. Είναι καθαρά θέμα οικονομικό( άρα και πολιτικό και ταξικό ) και το πως κανείς ερμηνεύει τα στοιχεία του προυπολογισμού . Τ
Δε θα απαντήσω, πρώτον γιατί δεν έχεις τελειώσει το ποστ σου (:p) και δεύτερον γιατί επιφυλάσσομαι για όταν θα έχω γυρίσει από δουλειά. Αλλά, οι εφοπλιστές τι πήραν από το δημόσιο; Ποια λεφτά δημοσίου καπηλεύτηκαν οι έλληνες εφοπλιστές που οι έδρες τους είναι ο Πειραιάς και έχουν ελληνική σημαία (δηλαδή το 1/3 αν θυμάμαι καλά των ελλήνων εφοπλιστών). Γιατί πραγμάτικα νιώθω ότι ώρες ώρες κυνηγάς μάγισσες και θέλω να μου αιτιολογήσεις έστω αυτή σου την πρόταση.
Όταν ένας ολόκληρος κλάδος όπως είναι ο εφοπλιστικός απολαμβάνει μια ιδιότυπη φορολογική ασυλία(βλέπε νόμο 27/1975 περί φορολογίας πλοίων) τότε ναι νομίζω μπορώ να πω ότι καπηλεύονται λεφτά δημοσίου. Τους χαρίζονται λεφτά. Εμένα το κράτος δεν μου χάρισε ποτέ τίποτα. Έχω πληρώσει τα γαμησιάτικα του αιώνα . Ο μαρινάκης μάγκας είναι δλδ ή μορφονιός? Ρητορικά ερωτήματα με τους κακάσχημους πρόεδρους ΠΑΕ
Επίσης δεν μένουν απλά εκεί. Εμπλέκονται και σε άλλες επιχειρήσεις. Ο Μαρινάκης ας πούμε είναι στο σκάι και στον ολυμπιακό μεταξύ άλλων. Δεν μου φαίνεται και πολύ δίκαιο αυτό. Βγάζει λεφτά από τη ναυτιλία ( με ευνοικό φορολογικό καθεστώς) και τα επανεπενδύει ( κομψή έκφραση ) στο ποδόσφαιρο και αλλού.
Πραγματικά κυνηγάς μάγισσες. Δηλαδή θέλεις το ξένο κεφάλαιο που κερδίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές, να μη το επενδύουν στην χώρα; Γιατί αυτό μου λες. Θέλεις, ο Μαρινάκης, τα λεφτά που του έδωσε το χρηματοστήριο της Ν.Υ. (και που μεταξύ μας, σιγά τον εφοπλιστή για τον Μαρινάκη) να μη τα επενδύσει στην Ελλάδα αλλά να τα πάρει να τα πάει στις Μπερμούδες (Έλληνας εφοπλιστής οριζεί τον υπουργό ναυτιλίας τους) ή στην Ελβετία (όλοι εδώ είναι πελάτες);
Τα λεφτά που βγάζει αυτός που έχει ένα τάνκερ που κάνει τη διαδρομή Ολλανδία-Κίνα, μπορεί να επιλέξει από μόνος του τη χώρα που θα του το φορολογήσει. Αυτοί είναι οι κανόνες στο διεθνές εμπόριο και δε θα αλλάξουν γιατί εσένα σου ανέβασαν το ΦΠΑ.
Όσο ανεβάζεις τους φόρους στους εφοπλιστές που επιλέγουν να φορολογούνται από την Ελλάδα, τόσο μικραίνει ο αριθμός τους. Η μαγκιά της εκάστοτε κυβέρνησης, της οποιασδήποτε χώρας με ναυτιλία, είναι να βρει αυτό τον φορολογικό συντελεστή που θα της μεγιστοποιεί τα έσοδα. Και το πώς θα βρεις αυτό τον συντελεστή είναι εξαιρετικά δύσκολο μιας και εξαρτάται πάντα και από το τι προσφέρουν οι άλλες χώρες και δεν εξαρτάται από το πόσο κοστίζει σε έναν απλό εργαζόμενο (εσύ κι εγώ) το πετρέλαιο θέρμανσης.
Αν αύριο μεθαύριο επιβάλλεις 50% φόρους στην περιουσία των εν Ελλάδι εφοπλιστών, τότε ουσιαστικά καταστρέφεις το 1/3 των εσόδων κεφαλαίου της Ελλάδος, βγάζεις εκτός δουλειάς μισή πόλη (Πειραιάς) και κλείνεις οριστικά και αμετάκλητα όλες τις παράπλευρες επιχειρήσεις σου, που τα τελευταία χρόνια ήταν πλέον αποδοτικές (ναυτιλιακά τραπεζών, δικηγόροι, κλπ) για μερικά ψίχουλα. Συγγνώμη, αλλά ο Μαρινάκης για την ελληνική κοινωνία, ΝΑΙ είναι πιο μάγκας από εσένα κι από εμένα. Βασικά, για την οποιαδήποτε κοινωνία είναι πιο μάγκας αυτός που έχει μαζέψει από όλο τον κόσμο 200 εκ.? και ψάχνει σε ποια χώρα να τα επενδύσει. Sad but true. Τα λινκ δε τα ανοίγω καν.
επειδή φαντάζομαι θα σας ενδιαφέρει κ επειδή το τι περιγράφεται στο παρόν τοπικ ως επιχειρηματικότητα είναι κάπως στρεβλωμένο, σας παραθέτω ενα επεισόδιο των νέων φακέλων του πράκτορα alexis
στο πρώτο μισό, λέει κάποια σκληρά κ αληθινά πράγματα για την ανεργία κ τους ανέργους συγκεκριμένα, αλλά προσωπικά βρήκα πιο ενδιαφέρον το δεύτερο που περιγράφει τη λογική τριών επιτυχημένων ελληνικών, ιδιωτικών μεσαίων επιχειρήσεων…
Διαβάζω Κάρβου που λες για τις επενδύσεις. Και όλοι οι υποστηρικτές του υπάρχοντος νεοφιλελεύθερου συστήματος λένε πως μικρότερη φορολογία στις επιχειρήσεις = περισσότερες επενδύσεις από αυτές. Ότι δηλαδή μέσω τις μικρότερης φορολόγησης οι επιχειρήσεις θα έχουν περισσότερα λεφτά τα οποία θα τα επιστρέψουν στην αγορά μέσω επενδύσεων άρα και είναι μια win-win περίπτωση. #-o#-o#-o Πραγματικά τεράστιο facepalm!
Κατ’ αρχήν, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι τα λεφτά που θα έχουν οι επιχειρήσεις μέσω των μικρότερων φόρων θα επιστρέψουν στην αγορά μέσω επενδύσεων. Και πράγματι στις περισσότερες φορές τα κέρδη αυτά τα μοιράζονται μεταξύ των μετόχων ή τα τρώνε σε διάφορες “επενδύσεις” όπως αγορά του iPhone ή μια νέας μπέμπας κλπ. Και δεν είσαι σίγουρος και αν οι νέες επενδύσεις θα γίνουν στη χώρα μας. Δηλαδή μπορεί ο Μαρινάκης να είναι ωφελημένος από τη φορολογία της Ελλάδας, αλλά για να κερδίσει και η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να φτιάχνει τα πλοία του εδώ στα δικά μας ναυπηγεία. Πράγμα που δεν πρόκειται να συμβεί αφού τον συμφέρει να παει στην Ασία που εκεί θα χρειαστεί να δώσει για μισθούς το 1/10 των ελληνικών.
Εκτός και αν εσύ θεωρείς επενδύσεις π.χ. την εξαγορά μια επιχείρησης(που δεν προσφέρει τίποτα στη χώρα) ή ακόμα χειρότερα τις μεταγγραφές νέων Μιραλλάδων για την Ολυμπιακάρα:p
Καιρός είναι πλέον να τελειώνουμε με αυτή τη νεοφιλελεύθερη μ@λ@κία που εδώ και χρόνια δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και αντίθετα έχει πάρει ένα σωρό και τα έχει μοιράσει σε μερικούς εκατομυριούχους.
Όποιος θέλει ας διαβάσεις και ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο που βρήκα για την ανάπυξη στο υπάρχον σύστημα
(Κάρβου ελπίζω αυτό τουλάχιστον να το διαβάσεις και να μη το προσπεράσεις σαν τα λινκ του zouglaou. Και αν θες διάβασε τουλάχιστον το πρώτο λινκ με το κείμενο από του sxs του zaphod…)
Επισής, σκόπευα να απαντήσω τώρα και στο αρχικό σου ποστ Ζούγκλα, αλλά τελικά όλο το βράδυ με βλέπω να κάνω debugging, οπότε αν μείνεις αναπάντητος θα επανέλθω. Στο ερώτημα όμως “σε σχέση με τη Σουηδία δεν έχουμε μεγάλο κράτος” η απάντηση μου είναι “είναι λάθος να συγκρίνεις την Ελλάδα με τη Σουηδία”.
Στη Σουηδία το 1/3 των εργαζομένων δουλεύουν σε κάτι σχετικό με το κράτος. Τα υπόλοιπα 2/3 όμως ξέρεις τι παράγουν; Volvo, Saab, Ericson, etc. Αυτό το 1/3, ξέρεις τι ποιότητας υπηρεσίες παράγει; Ξέρεις όμως και τι φόρους έχουν; Μπορείς να φανταστείς πόσοι Έλληνες θα ετοίμαζαν μολότωφ έτσι και μας ανακοινωνόταν πως θα έχουμε φόρους σαν τη Σουηδία για να μπορέσουμε συντηρούμε δημόσιο μεγάλο σαν το δικό τους;
Εν τω μεταξύ, το αστείο της υπόθεσης είναι πως για να με πείσεις πως δεν έχουμε υπετροφικό τομέα, στους δημόσιους υπαλλήλους μας μου συμπεριέλαβες τους παπάδες (!) και μας συνέκρινες με χώρες που παρά τη τεράστια βιομηχανία τους (δηλαδή φορολογίσιμα εισοδήματα που μπορούν να χρηματοδοτήσουν το δημόσιο τους) έχουν προβλήματα από τον όγκο του δημοσίου τους εδώ και χρόνια!
Δεν πιστεύω πως είναι η μόνη λύση, αλλά αυτό όντως είναι πιο λύση από το "πάμε το φορολογικό συντελεστή για τις ναυτιλιακές εταιρείες στο 50% (40% είναι για την ανώτερη κλίμακα αν δεν κάνω λάθος), ώστε να τους διώξουμε όλους από τη χώρα. Ο σκοπός πρέπει να είναι πάντα να προστατεύεις τα συμφέροντα του λαού και αυτό δε θα γίνει αν ενεργούμε παρορμητικά ή στηρίζουμε τακτικές που θα μας δώσουν την ψευδαίσθηση πως τα πάντα έφτιαξαν γιατί τότε δε θα βλέπουμε άλλους να μας θυμίζουν πως είμαστε μέσα στα σκατά βουτηγμένοι…
Εντιτ: @ nightmist
Θα ρίξω ματιά, αλλά άλλη στιγμή. Και στου Ζούγκλα έριξα μια ματιά, αλλά δεν ήθελα να σχολιάσω. Τα 3 από τα λινκς του ή είναι εκτός θέματος ή δε λένε τίποτα ουσιώδες και το άλλο ήταν προπαγάνδα με εμφανώς διαστρεβλωμένα γεγονότα για να προκαλέσουν την οργή του ανίδεου αναγνώστη. Αυτά που θέτεις χρήζουν απάντηση, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να ελπίζω πως θα με καλύψει κάποιος άλλος συμφορουμίτης. Αλλιώς, υπόσχομαι να επανέλθω κι εγώ.
Για να συμπληρώσω αυτά που είπα για τις επενδύσεις κλπ. είναι απλό αν δεις τι έγινε την περίοδο 99-00. Μέσω του ΧΑΑ οι εισειγμένες επιχειρήσεις κέρδισαν σχεδόν 25 δις ευρώ! Μέσα σε μία χρονιά! Σύμφωνα με αυτά που λέτε θα έπρεπε να βλέπαμε αυξηση του ΑΕΠ, επενδύσεις θέσεις εργασίας κλπ. Όσα από αυτά είδατε και εσείς είδα και εγώ…:-k Και όχι μόνο αυτό αλλά και τα έσοδά τους το 01 και 02 μειώθηκαν 10% κάθε χρονιά! Α ρε δημόσιε τομέα που κρατάς πίσω την ανάπτυξη!#-o
(Δε βρίσκω ακριβή πηγή τώρα αλλά τα νούμερα είναι πολύ κοντά με αυτά που παρέθεσα)
Και δεν λέω πως ο δημόσιος τομέας δεν έχει ΣΟΒΑΡΑ προβληματα στην Ελλάδα… Αλλά δεν είναι λύση η κατάργησή του.