Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Άντε να δούμε…

“You should stay there, really, because something could be happening over the next two days, and we’re more inclined to go there,” he said of Islamabad. “It’s more likely, you know why? Because the field marshal is doing a great job.”

Trump was referring to Pakistan Field Marshal Gen. Asim Munir

[…]

“I’ve been saying they can’t have nuclear weapons” he said, “so I don’t like the 20 years.”

Asked about proponents suggesting a moratorium may encourage Iran make an agreement, Trump answered: “I don’t want them [Iran] to feel like they have a win.”

Retired Pakistani Lt. Gen. Muhammad Saeed, involved in arranging the talks, claimed Tehran has shown “flexibility” on the explosive issue of uranium enrichment — a key sticking point that has long derailed diplomacy.

“Iran has to be able to take something back to its people that doesn’t look like a surrender,” said Saeed, describing the Islamic Republic’s need to frame any compromise as being made “in the golden trust of the people.”

But Mohammad Marandi, who accompanied Tehran’s delegation to the Islamabad talks, took a far more defiant tone.

“A blockade won’t change Iran’s position,” Marandi said flatly, adding that “ending enrichment will not be accepted.”

Eπανακυκλοφορεί το κλασσικό άλμπουμ των Death με νέο εξώφυλλο!

κλεμμένο από FB

12 Likes

Καθε Αυγουστο, στο σχολειο που δουλευω κανουμε training με simulation και παιζουν κανα 2-3 σεναρια στις αιθουσες, οπου κλειδωνουμε τις πορτες και σβηνουμε τα φωτα, καθομαστε κατω απο τα θρανια, κτλ. Σε ενα απο τα σεναρια, ο shooter μπαινει στο δωματιο και ριχνει σε καποιους με πλαστικες μπαλες χωρις μεγαλη ταχυτητα. Αν και γνωριζεις πως ειναι προσομοιωση, το μυαλο μπαινει σε mode τρομου και επιβιωσης αν παρεις την διαδικασια στα σοβαρα (και πρεπει να την παρεις στα σοβαρα, γιατι ποτε δεν ξερεις σε αυτην την κωλοχωρα).

Βλεποντας το βιντεο αποπανω, νιωθω πως και 20 trainings να κανω, δεν θα ειμαι ετοιμος ποτε να κανω κατι τετοιο στην πραγματικοτητα αν μου συνεβαινε, και απλως ευχομαι να μην βρεθω ποτε σε παρομοιο σεναριο στην ζωη μου (ειτε σε σχολικο περιβαλλον ειτε οχι). Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι απλα θα παγωνα, εστω για λιγα δευτερολεπτα μεχρι να σκεφτω τι πρεπει να κανω. Ο διευθυντης στο βιντεο βεβαια ειχε το πλεονεκτημα του να βρισκεται σε αλλο δωματιο, οποτε προφανως ειχε καποια δευτερολεπτα να καταστρωσει ενα βασικο σχεδιο στο μυαλο του (και το οποιο εκτελεσε αψογα). Πραγματικος ηρωας, ποιος ξερει ποσο κοσμο (και ισως και παιδια) θα ειχε σκοτωσει αυτο το σιχαμα αν δεν τον ειχε εμποδισει.

16 Likes

Πω ρε φιλε…

Μερικά λόγια περί Όρμπαν…

Τι θα γίνει πια με αυτούς τους γυναικοκτόνους Ρεπουμπλικάνους; Επίσης το 2019 είχε κατηγορηθεί από δύο γυναίκες για σεξουαλική επίθεση.

Ώπα λάθος, ήταν Δημοκρατικός!

Δυνατό άρθρο…

seghsehswehhswehsw

1 Like

@Yojimbo Πριν λίγη ώρα πέταξαν έξω από το αγγλικό Κοινοβούλιο τη δικιά σου, τη Ζάρα Σουλτάνα. Ο λόγος είναι ότι αποκάλεσε τον πρωθυπουργό ψεύτη. Λίγο πιο πριν είχε αποβληθεί και ο Lee Anderson, βουλευτής του Φάρατζ, ακριβώς για τον ίδιο λόγο επειδή είπε ότι ο Στάρμερ είναι ψεύτης. Δηλαδή βουλευτές που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους λένε ψεύτη τον πρωθυπουργό. Ε μάλλον, είναι. Δηλαδή όχι μάλλον, είναι ξεκάθαρα ψεύτης.

Τώρα κάποιοι που έχουν φύγει χρόνια από Ελλάδα και ζουν στην Αγγλία και οι οποίοι ενημερώνονται συνεχώς για τα σκάνδαλα στην Ελλάδα και κράζουν (ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές κτλ) αλλά στην Αγγλία που ζουν δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι τις τελευταίες μέρες ταλανίζεται το νησί από το σκάνδαλο Mandelson.

Ο Peter Mandelson (βετεράνος πολιτικός των Labour) διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Jeffrey Epstein για πολλά χρόνια - τουλάχιστον από το 2002 έως περίπου το 2011. Από τα αρχεία Epstein γνωρίζουμε ότι ο Mandelson τον αποκαλούσε «my best pal» («ο καλύτερός μου φίλος») σε χειρόγραφο μήνυμά του στο birthday book του Epstein το 2003.

Ο Στάρμερ επανέφερε τον Mandelson στο προσκήνιο (τον επέλεξε ως πρέσβη της Βρετανίας στην Ουάσιγκτον, δίαυλος με επιχειρηματικούς κύκλους και δωρητές) και μετά εμφανίστηκε να μην γνωρίζει ότι είχε αποτύχει στον απαραίτητο έλεγχο καταλληλότητας (vetting). Δύσκολο να το πιστέψει κανείς.

Δημοσίευμα του Guardian αποκάλυψε το σκάνδαλο.

1 Like
2 Likes

Μέχρι πριν λίγους μήνες αδιαφορούσα για την υπόθεση Epstein, θεωρούσα πως ο,τι λένε είναι σωστό. Αυτό άλλαξε όταν η “σοσιαλιστική” αριστερά έκανε cancel τον Τσόμσκι by association και μόνο. Ο οποίος Τσόμσκι ούτε καν έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του γιατί έχει πάθει εγκεφαλικό ο άνθρωπος! Πράγμα που για μένα δεν είναι μόνο απεχθές αλλά δείχνει τρομακτικά χαμηλού επιπέδου άτομα.

Οπότε λόγο περιέργειας σιγά σιγά έμαθα περισσότερα, δυστυχώς.

Θυμάμαι όταν είχε πρωτοεμφανιστεί αυτή η ιστορία Επστιν / Μέντελσον που κυκλοφορούσε μια φωτογραφία που ήταν ο Μέντελσον με το εσώρουχο και κοντα του κάποια με redacted τετραγωνάκι στο πρόσωπο. Τότε έλεγαν… Να οι αποδείξεις. Βέβαια υπήρχε ένα θεματακι, ένα μικρουλικο θέμα… Ο άνθρωπος είναι gay!! ! !

Όσων αφορά τα Epstein files σχετικά με την Αγγλία απ’οσο γνωρίζω μόνο ένα (1) άτομο έχει κατηγορήσει (προσοχή: όχι αποδείξει, κατηγορήσει) πως την έκαναν traffic κλπ εκεί. Άτομο που μάλιστα για τα δεδομένα της Αγγλίας ήταν of age! Οπότε με αυτό ως δεδομένο πήγαινε άκου αυτά που λένε και πες μου πως έχουν δίκιο.

Βέβαια μπορεί να υπήρξε διαφθορά, όμως απ’αυτά που ακούω δε μου φαίνεται πως τους νοιάζει τόσο πολύ αυτό το κομμάτι.

Σχετικά με τη “δικιά μου” τη Σουλτάνα εγώ απλά ενδιαφέρομαι για την πορεία της αριστεράς, των κινημάτων και των λαών ( π.χ. γι’αυτό λίγο παραπάνω έγραφα περί Σερβίας και σιδηροδρομικού ατυχήματος ) όποια και αν είναι αυτή. Τη Σουλτάνα δεν θα την έλεγα δικιά μου, από αυτά τα λίγα που έχω διαβάσει αυτό που έχω καταλάβει είναι πως είναι εκπρόσωπος της πιο δικαιωματικο-δεν-ξερω-τι νέας “αριστεράς”.

Όπως και να’χει σχετικά με το περιστατικό που αναφέρεις… Απ’οτι ξέρω δεν επιτρέπεται να κατηγορήσεις κάποιον άλλο πολιτικό αναφέροντας το όνομα του στη βουλή των Λόρδων. Οπότε αυτό μάλλον έγινε επίτηδες για να τους πετάξουν έξω ώστε να γίνει τόσο θέμα που έφτασες να το ακούσεις εσύ και εγώ.

1 Like

Μικι Μαους είναι ο τύπος. Δεν έχω σταματήσει να γελάω εδώ και πολύ ώρα με το υπογραμμισμένο. Λες και βλέπεις αυτούς του πολύ κακούς τύπους, τέρμα καρικατούρες σε διάφορες action movies 80s και 90s έτοιμος να κατακτήσουν τον κόσμο πριν τους σταματήσει ο ήρωας της ταινίας. Μόνο που δεν έχουμε ήρωες και ζούμε μαζί με τους τρελούς. :rofl: :rofl:

Αλήθεια δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω όμως :rofl: :rofl:

4 Likes

Είσαι 100% σίγουρος; Τον βλάκα αυτόν τον πιάσανε γιατί τα έκανε όλα στο όνομά του. Έστω λίγη Super League να έβλεπε ο άμπαλος, θα το γλίτωνε το μπουζούριασμα πιστεύω :stuck_out_tongue:

3 Likes

Τι ζούμε ρε μλκ :upside_down_face: στοιχήματα για την ανατροπή εκλεγμένου προέδρου χώρας λέει… Και μη χειρότερα…

Για την ουσία του θέματος πάντως (αν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή γίνεται στο έδαφος ευρύτερων γεωπολιτικών αντιθέσεων ή για πιο ευτελείς σκοπούς) δεν έχω να προσθέσω κάτι σε όσα έχω ήδη γράψει (κωμικοτραγικές ιστορίες όπως η παραπάνω απλά συμπληρώνουν το σκηνικό ως γκροτέσκες πινελιές).

Θα σχολιάσω μόνο ότι κάποτε υπήρχε μια διαφήμιση για το ΠΡΟΠΟ (για να παραμείνω σε κλίμα τζόγου - έστω και καραστημένου) και μάλιστα ακριβώς την εποχή που κέρδιζε έδαφος το Πάμε Στοίχημα. Εμφανιζόταν σ’ αυτήν ο γνωστός fusion αθλητής Stelios (λίγο ποδόσφαιρο - λίγο καταδύσεις) και έλεγε την εξής ατάκα που κολλάει και με το μεσανατολικό:

Δεν παίζεις για τα χιλιάρικα… Παίζεις για τα εκατομμύρια!

2 Likes

Αρχαιολόγοι έφτιαξαν χάρτη των Πολιτιστικών ζημιών στο Ιράν…

1 Like

Πρέπει να πάρει κι άλλο μετάλλιο ο πάπαρδος για τον προέδρο με τις περισσότερες “απόπειρες δολοφονίας” του:

5 Likes

Να δούμε πόσες “απόπειρες” θα γίνουν ακόμα.

2 Likes

Η Ράνια Τζίμα από το USA;

5 Likes

Ενταξει, λιγο disingenuous να αγνοουμε το context για να τον βγαλουμε ενοχο, αλλα ειναι σχεδον σιγουρα ενοχος για ολα αυτα, ανεξαρτητα απο την συγκεκριμενη ερωτηση - παγιδα απο την δημοσιογραφο. Και παλι την χαρηκαμε βεβαια την παγιδα.

2 Likes

Thank me later

2 Likes