Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Ναι ναι, σίγουρα ήθελε να πεθάνει το σκουπίδι.

1 Like

όλα καλά με το εσωτερικευμένο rage αλλά κάπου ώπα στο να εξυψώνουμε το βιασμό ως επιθυμητό μέσο τιμωρίας, ε.

5 Likes

Σκότωσε 4 παιδιά, οποιαδήποτε τιμωρία δεν είναι αρκετή

2 Likes

Είσαι 150% εκτός νοήματος, αν και συμφωνούμε στο γεγονός πως οποιαδήποτε τιμωρία δεν είναι αρκετή, βέβαια εγώ το υποστηρίζω από την άποψη πως γενικά η τιμωρία δεν έχει νόημα ως φιλοσοφικό υπόβαθρο.

2 Likes

Και συμφωνούμε και είμαι και εκτός νοήματος; Με μπέρδεψες
Και ναι ο βιασμός δεν είναι επιθυμητό μέσο τιμωρίας αλλά όταν ο άλλος περνάει το όριο και γίνεται σκουπίδι πραγματικά δε με ενδιαφέρει τι θα του συμβεί… ας του συμβούν τα χειρότερα

Γιατί ακριβώς μας ενοχλεί η ιδέα να τον βιάσουν στη φυλακή αλλά όχι το να τον δολοφονήσουν με μαχαίρι;

1 Like

Επειδη δεν ειμαστε εκει νομιζω. Βασικα, συχνα σαν ανθρωποι νομιζω οτι αποδεχομαστε πραγματα που δεν θα το καναμε υπο αλλες συνθηκες αν π.χ. ηταν δικη μας αποφαση ή αν το βλεπαμε εκει μπροστα μας. Συμφωνω με τη Μις, καταλαβαινω την αγανακτηση, αλλα οχι και την τιμωρια με καθε μεσο.

μπορείς να καταλήγεις στο ίδιο συμπέρασμα από άλλες οδούς γενικά! Επίσης υπάρχει μεγάλη απόσταση από το να μη σε ενδιαφέρει τι θα συμβεί σε κάποιον και από το να του εύχεσαι ό,τι χειρότερο μπορείς να σκεφτείς.

Μπαίνω πολύ έντονα στον πειρασμό να απαντήσω “γιατί έτσι”, ωστόσο σε μια πρώτη ανάλυση, αναφέρω ότι δεν είμαι υπερ της τιμωρίας, γενικά. Δεν πιστεύω πως το ποινικό δίκαιο πρέπει να έχει ανταποδοτική φύση, αλλά ερευνητική και αποζημιωτική προς το θύμα.

Σε μια δεύτερη ανάλυση, εάν δεχτούμε την ύπαρξη της τιμωρίας, πάλι, οι θανατικές - βασανιστικές ποινές καλό είναι να αποφεύγονται, για πολλούς λόγους που δεν θα αναλύσω ούτε με ενδιαφέρει να μπω σε ντιμπεητ ότι το βλέπω από την απέξω και θα είχα άλλη άποψη αν μου είχε συμβεί. Ξέρω πως μου έχουν συμβεί διάφορα και συνεχίζω να έχω αυτή την άποψη.

Σε μια τρίτη ανάλυση, η ιδέα του βιασμού ως επικυριαρχική διαδικασία και τιμωρητική πράξη είναι μια από τις πια αποκρουστικές, πατριαρχικές και σιχαμένες σκέψεις που έχει συλλάβει ο ανθρώπινος νους, σμπεριλαμβάνει πολλά νοήματα πίσω από τις γραμμές και μπορώ να καταλαβω περισσότερο μια εν βρασμώ εκδικητική δολοφονία από τη σκέψη του να βιάσω για εκδίκηση.

3 Likes

Εν βρασμώ εκδικητική δολοφονία ήταν και του Ρουπακιά, στα μάτια του Ρουπακιά και των χρυσαυγουλων.

Ας τους τρώμε όλους όσους εμείς προσωπικά θεωρούμε ότι το αξίζουν, αρκεί να αφήνουμε ήσυχο τον κωλο τους.

Δεν είναι πολύ ωραίο να μετακυλείς το νόημα. Το μυαλό του οποιουδήποτε, για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να φτάσει στη σκέψη της βιας. Μερικές φορές περνά και στην πράξη της βιας. Εκ των πραγμάτων η πράξη της βίας είναι λάθος. Ανεξαρτήτως όμως λόγου, θεωρώ πιο αγνό το μυαλό κάποιου που η σκέψη του “κάνω κακό” είναι το να “εξαφανίσω” τον άλλον από το να επιβληθώ στο σώμα του.

Κι εσύ αυτή τη στιγμή μου λες ότι δεν μπορείς να δεχτείς τη μία δολοφονία που την έπραξε ο φασίστας αλλά δέχεσαι την άλλη του φονιά του δολοφόνου (διαφωνώ πέρα ως πέρα βέβαια με βάση τα στοιχεία ότι η δολοφονία του Φύσσα ήταν εν βρασμώ κι όχι πλήρως προμελετημένη αλλά οκ). Κι επίσης πλήρως πατριαρχικά θεωρείς το βιασμό λιγότερο κακό από τη δολοφονία. Αναρωτιέμαι με τι κριτήρια κάνετε αυτές τις λίστες.

Λάθος, τον θεωρώ εξίσου κακό. Μου βάζεις λόγια, ενώ προφανώς εσύ έχεις τέτοια λίστα.

image

1 Like

Α το γνωστό “ας βάλω ένα gif για να κερδίσω το debate”.

Ας απαντούσες “γιατί έτσι”, πριν αρχίσεις να χρησιμοποιείς πληθυντικό όπως “κανεΤΕ” λίστες που δείχνει ότι κάπου με τσουβαλιασες στο μυαλουδακι σου.

Πράγματι η “γιατί έτσι” απάντηση σου άξιζε, αλλά ντάξει διαβάζουν και τρίτα άτομα το ποστ, δεν φταίνε σε κάτι. Εσύ άρχισες να βάζεις ανούσια διλήμματα και να εξισώνεις έστω και υποθετικά καταστάσεις.
όταν λες από μόνο σου ναι μωρέ ας φάμε όσους πιστεύουμε ότι πρέπει αλλά να μην τους πιάσουμε τον κώλο, εν αγνοία σου ή όχι, χιουμοριστικά ή μη, υποβαθμίζεις λίγο την πράξη του βιασμού σε σχέση με αυτή της δολοφονίας, έστω σε σχέση με το τι φαίνεται από αυτό που έγραψες, στο κεφάλι σου μπορεί να είναι αλλιώς τα πράγματα, αυτό δεν είμαι σε θέση να το κρίνω. Και το gif ως δεν έχω κάτι άλλο να πω, είναι λόγω του γεγονότος πως σου λέω ότι διστρεβλώνεις τη θέση μου με υπερβολικές αναλογίες και μετά μου κάνεις καθρευτάκι, ε ξέρω γω, τι διάλογο να κάνω. Το ragebait δεν θα το κερδίσεις όμως φίλε, δεν είναι θρεντ των αθλητικών εδώ.

1 Like

Φυσικα και θα ειχες αλλη αποψη αν σου ειχε συμβει. Γι’αυτο ο νομος πρεπει να ειναι κατι που λειτουργει “εξω” απο το αισθημα δικαιου του καθε ατομου. Αν μου σκοτωνε την μανα ενας πιωμενος καγκουρας πχ θα τον εβρισκα και θα τον εκτελουσα, δεν θα ημουν ποτε υπερ της θανατικης καταδικης. Αν καποιος θελει να εκδικηθει ας το κανει, ο ψυχισμος του καθενος μας και οι συνθηκες ψυχικου βρασμου ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο. Το να απαιουμε το κρατος να το κανει για εμας ειναι κατι εντελως διαφορετικο.

2 Likes

Αυτό από που προκύπτει; Κατά τα άλλα συμφωνώ.

Ναι δεν το εγραψα καλα, αναφερομαι σε αυτο:

Ακομα και αν ειχες εσυ προσωπικα την επιθυμια να σκοτωσεις με βασανιστικο θανατο καποιον που εβλαψε καποιον δικο σου, αυτο δεν σημαινει οτι θα επρεπε να αλλαξει ο νομος ωστε να ικανοποιει το δικο μας εν’βρασμο συναισθημα.

Ναι αυτό το ποιντ το καταλαβαίνω, απλά δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις πως θα είχα άλλη άποψη αν μου είχε συμβεί. Και προς θεού ε, δεν παριστάνω πως είμαι καλύτερος άνθρωπος, το αντίθετο. Αν κάποιος με βλάψει, το τελευταίο που θέλω γ’ αυτόν είναι να πεθάνει ή να τον πεθάνω, θέλω να ζήσει μέχρι τα βαθειά γεράματα υπό συνθήκες απόλυτης μιζέριας, όχι όμως λόγω βασανισμού, από αυτή που θα προκαλέσει μόνος του στον εαυτό του καταλαβαίνοντας τι έκανε - κι αν υπάρχει ψυχοπάθεια με απουσία ενσυναίσθησης, εκεί ποντάρω στο προαναφερθέν ερευνητικό, gift these brains to science as a penalty.

Ναι το assumption ηταν γιατι διαβασα στα γρηγορα την παραπανω παραγραφω και καταλαβα οτι εγραψες πως θα ειχες αλλη αποψη. Οπως και να εχει το point ειναι πως δεν εχει σημασια. Εγω για τον εαυτο μου ειμαι σχεδον σιγουρος για το τι επιθυμια θα ειχα αν μου συνεβαινε κατι τετοιο, ειδικα αν μιλαμε για τροχαιο που οι ποινες ειναι εντελως ανυπαρκτες.

Παιδιά, μην το εκτροχιαζουμε το νήμα. Όταν φτάνουμε να ζητάμε λιντσάρισμα ή μελέτες εγκεφάλων, καλό είναι στο δημόσιο λόγο τουλάχιστον, να κάνουμε λίγο κράτει

1 Like