Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Εγώ πάλι θα αφήσω τα πιο γενικά περί τιμωρίας, εκδίκησης κλπ. στην άκρη, και θα αρκεστώ να πω ότι το να ευχόμαστε για κάποιον να “του κάνουν τον κώλο σουρωτήρι τύποι με περίεργα γούστα”, είναι το ίδιο άθλιο και αισχρό με συνηθισμένες φράσεις για “μάνες που θα γαμήσουμε” που ακούγονται στις κερκίδες των γηπέδων. Γιατί στον πυρήνα τους τέτοιες φράσεις παρουσιάζουν το σεξ (και δη συνήθως το ομοφυλοφιλικό/πρωκτικό) ως ένα εργαλείο υποτίμησης, εξουσίας κι επιβολής. Διαχωρίζουν, δηλαδή, τους συμμετέχοντες/ες μιας διαδικασίας που κανονικά θα έπρεπε να είναι ένα παιχνίδι απόλαυσης και ηδονής, σε κάποιους που “γαμάνε” (τους ισχυρούς) και σε κάποιους (“κάποιες” συνήθως) που “γαμιούνται” (τους/τις αδύναμους/ες). Σε πολλούς/ές από εμάς μπορεί να αρέσει να μας βάζουν περίεργα πράματα στον κώλο μας, αυτό που σίγουρα δεν μας αρέσει είναι να αναπαράγεται το μέσο απόλαυσής μας ως κάτι το ενοχικό/“ανώμαλο” που μόνο ως η “χειρότερη τιμωρία του κόσμου” μπορεί να ερμηνευθεί.

9 Likes

Πανεπηστημιακά συζητούσαμε και προτείναμε για χρόνια η μοναδική ποινή για πρόκληση τροχαίου να είναι φλεξ διάστημα κοινωνικής εργασίας σε ορθοπεδικά νοσοκομεία και δια ζώσης αφαίρεση διπλώματος. Και καλύπτονται δημοσιονομικές τρύπες, και δεν υπάρχει τρόπος να επαναληφθεί το πρόβλημα με νόμιμο τρόπο, και είναι υποχρεωμένος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες των πράξεών σου σε άλλους καθημερινά.

και αυτό μια μεγάλη αλήθεια επίσης, αναρωτιέμαι πραγματικά πως γράφει κανείς κάτι τέτοιο και δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά.

1 Like

Ε αυτή ήταν η αρχική παρατήρηση αλλά μάλλον πρέπει να το κάνουμε νιανια :stuck_out_tongue_closed_eyes: (καλά έκανες και το επεξήγησες περισσότερο εσύ, πραγματικά όμως με εκπλήσσει το γεγονός πως πρέπει να εξηγηθεί)

Εννοείται πρέπει να εξηγηθεί.

Οταν διάβασα πριν χρόνια ακριβώς αυτο που έγραψε ο Λεπερ αλλαξε κ σ εμενα ο τρόπος σκεψης μου. Καλο ειναι λοιπον να μην θεωρούμε κάποια πράγματα αυτονόητα.

Δε ξέρω γιατί διαβάζεται ετσι επιθετικό το ποστ μου, αλλα δεν εινα. καθε αλλο.

2 Likes

Πολύ περισσότερο ενδιαφέρον νομίζω έχει η υπόθεση της Lindsay Clancy (φταίνε οι ψυχολόγοι;; φταίει ο άντρας, το είχε διαβολικά σχεδιάσει για να φύγει με το νέο του αμόρε;; φταίει η ίδια;; φταίνε όλοι;; δεν φταίει κανείς;; ) και οι σχετικές αντιδράσεις π.χ.

Καλα δε θα μπω στον κοπο να απαντησω επιμερους, γιατι δεν εχει και κανενα νοημα.

Απλα χαιρομαι που εγραψα μια φραση και εσκασαν αναλυσεις επι αναλυσεων απο ατομα που βρισκονται στο μυαλο μου και γνωριζουν ακριβως πως το εγραψα, γιατι το εγραψα, τι θελω, τι ευχομαι, και πιθανοτατα και τι ανθρωπος ειμαι σε καθε εκφανση της ζωης μου. Θα μου πεις, ειναι μια τυχαια Πεμπτη, τι πιο συνηθες.

Τωρα αυτες τις χαζομαρουλες περι ομοφοβιας, πατριαρχιας, σεξισμου κτλ τις αγνοω πληρως, δεν υφισταται αλλοτε ποτε διαλογος οταν αντι για πραγματικα επιχειρηματα πεφτουν 40 ταμπελες στο τραπεζι (this is 2026, welcome). Απλως ως επεξηγηση, γιατι απο οτι φαινεται ειναι ισως απαραιτητο, το “περιεργα γουστα” δεν ειχε να κανει με το φυλο των συμμετεχοντων. Μαλλον ομως αυτη η απλουστευμενη ερμηνεια στην οποια βιαστηκατε να καταληξετε μερικοι λεει περισσοτερα για σας, απο οτι για μενα που ανεφερα τα περιεργα γουστα.

Απο κει και περα στο ζουμι της υποθεσης:

Το “επιθυμητο” ειναι αστοχο. Δεν ειναι επιθυμια. Ειναι μαλλον περισσοτερο μια κυνικη συνειδητοποιηση του τι θα γινοταν πραγματικα αν ειχε επιζησει ο δραστης. Οσον αφορα το φιλοσοφικο υποβαθρο που αναφερεις, η φυση διαφωνει μαζι σου. Υπαρχουν αμετρητα παραδειγματα τιμωριας στο βασιλειο των ζωων, η οποια οδηγει σε αυξημενες πιθανοτητες επιβιωσης και διαιωνισης του ειδους, και δεν εχει να κανει απαραιτητα με “petty επιθυμιες”.

^ ενα απο δεκαδες παραδειγματα ανθρωπων που ελευθερωθηκαν απο την φυλακη και σκοτωσαν ενα ή πολλα αθωα ατομα στην συνεχεια.

Επισης, δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει παντα αυτος που εκφραζει μια αντιθετη αποψη να “κυριαρχειται” απο συναισθηματα. Δεν ειναι κυριαρχια συναισθηματος το αντιθετο? Δεν θα μπορουσα να ισχυριστω κι εγω οτι η πληρης και καθολικη απορριψη πιο αυστηρων τιμωριων απο τον νομο ή/και της θανατικης ποινης ειναι λογω της συμπονιας που νιωθει κανεις ακομα και για τους χειροτερους ανθρωπους? Δεν ειναι αυτο συναισθημα? Ετσι ρητορικα αυτο, δεν περιμενω απαντηση.

Αναμενω απαντηση που θα μου υποδεικνυει τι πρεπει να πιστευω και τι πρεπει να ευχομαι, αφου φυσικα γινει πληρης αναλυση της ψυχοσυνθεσης μου και μου υποδειχθει τι εννοω με το καθε τι που εγραψα.

ΥΓ. Οσοι γουσταρετε/γουσταρουν το πρωκτικο σεξ, καλα κανουν. Εγραψα πουθενα οτι δεν κανουν καλα? Τι φαση με τα λογυδρια για κατι που δεν ειπωθηκε ουτε εννοηθηκε ποτε.

Αυτο ειναι μεγαλοφυες! Απορω πως δεν το εχει σκεφτει ακομα ο υπουργος της καρδιας μας, να κλεισει κ στοματα για την ελλειψη προσωπικου στα νοσοκομεια μας

1 Like

Νόμιζα ότι έχουν γραφτεί κάτι τόμοι επί τόμων περί κοινωνικού συμβολαίου κατά την περίοδο του διαφωτισμού, μάλλον λάθος κάνω. Σενάριε χαλάρωσε την πέτσα σου και πάψε να το παίρνεις προσωπικά, δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις, δεν σε κρίνω, την άποψη αυτή που διάβασα σχολιάζω και μόνο αυτή, μπορεί απλά να την εξέφρασες σαχλά / ελλιπώς / να μην έγινες κατανοητός όπως ήθελες στο δικό μου μυαλό γιατί είμαι χαζή γυναίκα - τώρα για τους άλλους αν σου βάζουν ταμπέλα δεν γνωρίζω και ούτε με απασχολεί, όπως και δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους.

Κατά τα άλλα το να φέρνουμε παραδείγματα του ενός που αποφυλακίστηκε και δεν άλλαξε τίποτα χωρίς να ξέρουμε το πλαίσιο εντος του οποίου αποφυλακίστηκε (μην ξεχνάμε, τα λεφτά ισούνται με ελευθερία) και να μην κρίνουμε το σωφρονιστικό σύστημα (πόσο μάλλον στις ΗΠΑ που ειναι ιδιωτικό κι αυτό φέρνει και άλλες 80.000 παραμέτρους μαζί), είναι περιπτωσεολογία.

Και στην τελική αν χρειαστεί, κι αν μιλάμε μόνο με hard facts, έχω πτυχίο στο θέμα άρα ξέρω καλύτερα. Μας αρέσει τώρα να μιλάμε με hard facts;

δεν είναι καθόλου, εν μέρει και για το λόγο που ειρωνικά αναφέρεις, αλλά δημιουργεί πολύ λιγότερα κακά από τις άλλες εναλλακτικές.

Κανενας δε σου ζητησε να μιλησεις εκ μερους τους. Αν δεν κανω λαθος, η απαντηση μου σε σεναηταν μετα απο το σημειο που εκανα quote, και οχι πριν. Αρα γιατι να αναφερομαι σε σενα οταν μιλαω για τις ταμπελες? Και που ακριβως πηρα προσωπικα κατι που εγραψες εσυ? Αλλωστε το δικο σου αποσπασμα ηταν το μονο που εκανα quote γιατι θεωρησα οτι αξιζει στην χειροτερη καποια αποπειρα διαλογου, και στην καλυτερη εναν οντως σωστο διαλογο. Το φυλο σου δεν ξερω τι ρολο παιζει σε αυτο βεβαια.

Η αρχικη μου αναρτηση ανεφερε ενα σωρο εξωφρενικα απαραδεκτες καταστασεις στις ΗΠΑ που οδηγουν σε τετοια περιστατικα, συμπεριλαμβανομενου φυσικα του σωφρονιστικου συστηματος. Υπαρχουν αμετρητα παραδειγματα και απο αλλες χωρες στα οποια βιαιοι εγκληματιες εχουν “σωφρονιστει” και επιστρεφουν σε απεχθη εγκληματα, δεν υπαρχει πανακεια για το ανθρωπινο ειδος, ουτε καποια παγκοσμια και καθολικη λυση, αλλα οπως και να χει δεν ηταν αυτο το σημειο στο οποιο εστιαζω.

Παντοτε μας αρεσει να μιλαμε με hard facts. Αυτο που δε μας αρεσει να κανουμε ειναι να μιλαμε με fortune tellers που διαβαζουν το μυαλο μας τζαμπα <------- δεν αναφερομαι σε σενα.

Win-win η συμφωνία ΗΠΑ - Βενεζουέλας για το πετρέλαιο.

Οι ΗΠΑ εξασφαλίζουν πρόσβαση σε τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, ιδιαίτερα σημαντικές για τα αμερικανικά διυλιστήρια που μπορούν να επεξεργαστούν βαρύ αργό. Μακροπρόθεσμα μπορούν να αυξήσουν την προσφορά πετρελαίου και να ασκήσουν καθοδική πίεση στις τιμές καυσίμων.

Η Βενεζουέλα από την άλλη έχει τεράστια αποθέματα αλλά κατεστραμμένη πετρελαϊκή υποδομή. Η παραγωγή της είναι πολύ μικρή σε σχέση με το μέγεθος των αποθεμάτων της. Το αμερικανικό κεφάλαιο και η τεχνογνωσία μπορούν να ξαναζωντανέψουν την πετρελαϊκή βιομηχανία. Παραγωγή, θέσεις εργασίας και τεράστια φορολογικά έσοδα.

Αυτό που νομίζετε ότι το πετρέλαιο της Βενεζουέλας είναι ιδιο παντού να το κοιτάξετε πάντως. Κόπι πειστ ότι πει η πορτοκάλι γλίτσα

1 Like

εγώ θα πω μόνο ότι μια συμφωνία χρειάζεται δυο μέρη-πλευρές

εδώ έχουμε κάτι του στυλ αποφάσισα ότι συμφωνούμε, σε συμφέρει μην το ψάχνεις πολύ και έχουμε άλλα, ευχαριστούμε να 'στε καλά τα 'παμε :upside_down_face:

3 Likes