Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

ειναι τυχεροι στη βορεια κορεα που δεν εχουν σημαντικες πρωτες υλες αλλιως θα πηγαιναν και εκει να βοηθησουν τους πολιτες εναντια στον δεσποτα κιμ :stuck_out_tongue:

Καλά σταθείτε λίγο όλοι που τα γνωρίζετε όλα,πέραν του Giannis που το κατέχει το θέμα!:stuck_out_tongue:
Είναι λίγο διαφορετική η περίπτωση από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Κότες οι Ρώσοι;:lol::lol::lol::lol:Αυτοί ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν αλίμονο σε όποιον τους υποτιμήσει!
Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα χωρίς καλά καλά να ξέρουμε όλη την εικόνα στον διπλωματικό και γεωπολιτικό χάρτη.
Μόνο εγώ κλαίω τον Ρώσο διπλωμάτη που ξηλώθηκε από την Λιβύη επειδή δεν “υπηρέτησε σωστά τα εθνικά συμφέροντα”; :?

Προσωπικά είμαι από αυτούς που πάντα σιχαίνονταν τον Καντάφι και τους κατά καιρούς φίλους του.
Τελευταία πολλοί ανακάλυψαν πως ο Καντάφι είναι καθίκι, δολοφόνος κλπ.

Όμως είμαι γενικά αντίθετος στην “πολιτική των κανονιοφόρων”, ειδικά σε περιπτώσεις που δεν απειλείται άμεσα η ασφάλεια των χωρών που εμπλέκονται και των πολιτών τους. Συμμερίζομαι το αίτημα των Λίβυων αντικαθεστωτικών για αλλαγή στη χώρα τους, αλλά τελικά αυτή η αλλαγή θα πρέπει να γίνει στο εσωτερικό της Λιβύης και από τους ίδιους τους Λίβυους.
Ακόμα και αν υπάρχει λογική σε κάποια μεμονωμένα στρατηγικά πλήγματα από δυτικές χώρες σε βάρος της αεροπορίας π.χ. του Καντάφι ώστε να τον εμποδίσουν στο να βομβαρδίζει τον ίδιο του τον λαό, παραμένουν σοβαρά ερωτήματα αναπάντητα:
-Yπάρχει κάποια αξιόπιστη διάδοχη κατάσταση, κάποια εγγύηση πως η Λιβύη θα μπεί σε μία πορεία προς τη δημοκρατία ή απλά έπεσε το σύνθημα “πάμε να ρίξουμε τον Καντάφι και βλέπουμε”; Πολύ φοβάμαι πως έχουμε το δεύτερο: Tου χρόνου Σαρκοζύ και Ομπάμα θα αντιμετωπίσουν δύσκολες επανεκλογές και θέλουν να παρουσιάσουν μία διεθνή επιτυχία με τον εκδημοκρατισμό της Λιβύης. O κίνδυνος όμως για ένα νέο Ιράκ όπου ένας εμφύλιος θα διαδεχτεί τον δυνάστη είναι υπαρκτός.
-Υπάρχει κάποιο όριο στην εμπλοκή των χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ; Πόσο θα διαρκέσουν οι αεροπορικές επιδρομές και η τήρηση του No fly zone; Πόσο θα κοστίσουν στους φορολογούμενους; Άν δεν φέορυν το επιθυμητό αποτέλεσμα θα υπάρξουν και χερσαίες επιχειρήσεις; Eκεί που θα φτάσει η λυπητερή;
Η Ελλάδα δυσκολεύεται να εκπαιδεύει αρκετά τους πιλότους της λόγω της οικονομικής της κατάστασης και τώρα βρήκε λεφτά για να επιτηρεί το no fly zone στο Λιβυκό πέλαγος;

και εγω αυτης της αποψης ειμαι :slight_smile:

εγώ είπα οτι πιστεύω οτι είναι δικαιολογημένη η επέμβαση του ΝΑΤΟ με την προϋπόθεση όμως να αφήσουν μετά τους Λίβυους να αποφασίσουν μόνοι τους ποιος θα τους κυβερνήσει.βέβαια όπως είπαν πολλοί σιγά μην τους αφήσουν,αφού διακυβεύονται πάρα πολλά στην περιοχή.

Δυστυχώς, με αυτή τη λογική μπορεί να βρεθούμε να βλέπουμε γενοκτονία στην τηλεόραση.

Δεν είναι κάτι που θα ήθελα όπως καταλαβαίνεις αλλά από την άλλη με προβληματίζει περισσότερο η ευημερία της Γαλλίας π.χ. (από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η δική μου) και δεν θα ήθελα να δώ μία υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας επειδή μπλέχτηκε σε πόλεμο στη Β. Αφρική που θα διαρκέσει τελικά πολ΄περισσότερο από όσο προβλέφηκε και αντίστοιχα το ίδιο θα συμβεί και με το κόστος του.
Αν πάρω ξεκάθαρες απαντήσεις στα δύο ερωτήματα που έθεσα (διάδοχη κατάσταση και βαθμός εμπλοκή δυτικών) θα μπορούσα ίσως πιό εύκολα να δεχτώ αυτό που γίνεται. Το θέμα είναι πως κανείς δεν νιώθει καν την ανάγκη να απαντήσει και αυτό είναι το πιό ενοχλητικό. Οι εκλεγμένοι ηγέτες μας θεωρούν δεδομένο πως “λεφτά υπάρχουν” για σταυροφορίες. Αυτό πρέπει να σταματήσει!

Έτσι ακριβώς… αλλά γενοκτονία από πλευράς ΕΕ και ΝΑΤΟ.

όλα θα κριθούν απο τις κινήσεις των συμμάχων μετά την πτώση του κανταφικού καθεστώντος.Σίγουρα δεν γινόταν να μείνει κανείς αμέτοχος και δεν έπρεπε κιόλας.Πάντως προς το παρόν οι κάτοικοι τις Λιβύης επιθυπούν το βασιλικό καθεστώς που είχαν πριν του Καντάφι.Αλλα τώρα που η Ευρώπη και η Αμερική μπήκαν στο παιχνίδι δεν θα τους αφήσουν μόνους τους

Για ιαπωνία:

Ντάξει ήταν επόμενο να σκάσουν θεωρίες συνωμοσίας. Πάρτε μία ετσι για το καλο: [B]http://www.youtube.com/watch?v=7NuQrV3SR-c&feature=player_embedded#at=130[/B]

Το βίντεο είναι παλιότερο, αλλά κυκλοφορεί πάλι με τα τελευταία γεγονότα

Καλώς η κακώς είμαστε μέλος μίας συμμαχία και από τους αδύναμους αυτής, οπότε πρέπει να ακολουθήσουμε εντολές(πιστεύω το ξέρεις).
Οπότε αν είμαστε καλά σκυλάκια ας ελπίσουμε να μας πετάξουν κάνα κόκαλο.

Και ζήσανε αυτοί καλά… και εμείς χειρότερα!

[B]Επικίνδυνο για τα παιδιά κάτω του ενός έτους κρίθηκε σήμερα το νερό του Τόκιο,[/B] καθώς ανιχνεύθηκε διπλάσια από την επιτρεπτή ποσότητα ραδιενεργών στοιχείων.

Επίσης λένε πως βγαίνουν και μαύροι καπνοί από έναν αντιδραστήρα …

Σημείωση :Το τόκυο είναι περίπου 200 χιλιόμετρα μακρυά από τους αντιδραστήρες.

Στη Λιβύη δεν κάνει επιχειρήσεις το ΝΑΤΟ αλλά μεμονωμένες χώρες με βάση μία απόφαση του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.
Αλλά και το ΝΑΤΟ να έκανε και πάλι δεν είμασταν υποχρεωμένοι, η οικονομική μας κατάσταση (και η δημοσιότητα που πήρε πέρυσι) μας εξασφαλίζουν απόλυτη ανοχή στο συγκεκριμένο.

Θα περιμένω το βράδυ της ειδήσεις στα ελληνικά κανάλια να ενημερωθώ καλύτερα :wink:

edit: τελικά αναφορά έγινε τουλάχιστον από μούγκα και σκάι…

Όσο αφορά την ώρα της γης να τη βάλει στο πάτο του ο απόγονος των ROTHSCHILD και ιδρυτής του πάντα που τελεί υπό την αιγίδα του…

*να μην πατήσουν το λινκ οι ευαίσθητοι…

[B]Η απίστευτη βαρβαρότητα της «Δολοφονικής ομάδας»[/B]

Εσυ μαλλον λες για αμεση στρατιωτικη υποστηριξη, για το οποιο εχεις δικιο
Αλλά αυτο δε σημαινει οτι δεν υποχρεωνομαστε να παραχωρησουμε καποιες ‘‘διευκολυνσεις’’ οπως παραχωρηση χωρου και βασεων στα στρατευματα των αλλων

Γίνεται λόγος και για παροχή ασύλου άσχετα αν μιλάνε για "διπλωματικό ταξίδι"
Μμμμμμ,διπλωματικό θριλεράκι μυρίζομαι από πίσω και πολύ μου αρέσει!