Όχι, εκείνο είναι ένα θρεντ για ανθρώπους που τους απασχολεί το θέμα σοβαρά, γιατί να το καταστρέψουμε με τρολάρισμα και παραδοξολογία “έτσι για να σπάμε πλάκα”
@Comealot: Aν νομίζεις πως μπορείς να με εκνευρίσεις για να σπάσεις πλάκα και να με ειρωνεύεσαι γράφοντας για “μεγάλους μάγκες” και για “υποκριτές” είσαι γελασμένος. Δεν με ξέρεις, μείνε πίσω από το πληκτρολόγιο σου να προσπαθείς να “σπάσεις πλάκα”.
Όλα όσα ανέφερες για να φορέσεις την ταμπέλα των “υποκριτών” σε όσους νοιαζόμαστε για τα σκυλία είσαι βέβαιος πως δεν τα έχω κάνει (και πολλά ακόμα); Γνωριζόμαστε μήπως;
Πρέπει να βγώ να κομπάσω για αυτά στο φόρουμ δηλαδή;
Δεν έχω μάθει να λειτουργώ έτσι, είχα ζωή και πριν το ίντερνετ…
Τέλος για το σχόλιο που έγραψες για το ποστ του Κάρβου πως κανείς δεν έθεσε νωρίτερα το υγειονομικό θέμα, δεν φταίω εγώ αν δεν θέλεις να καταλαβαίνεις αυτό που διαβάζεις, είναι προφανές πως στο αρχικό μου ποστ που λέω στα παιδιά να φωνάζουν την αστυνομία, υπάρχουν παραβάσεις και υγειονομικές!
@Saint Anger: H Kίνα λειτουργεί με τους ίδιους όρους ελεύθερης αγοράς με τους υπόλοιπους; #-o#-o
Για πήγαινε στην Κίνα να… συνδικαλιστείς! :roll:
Η ισοτιμία του Γιουάν διαμορφώνεται στην ελεύθερη αγορά;
@Γράκχε: Μην περιμένεις να σου απαντήσω για τους Κινέζους εδώ με σεντόνια, είναι γνωστό είναι τι τους κατάντησε έτσι!
@Comealot: Aν νομίζεις πως μπορείς να με εκνευρίσεις για να σπάσεις πλάκα και να με ειρωνεύεσαι γράφοντας για “μεγάλους μάγκες” και για “υποκριτές” είσαι γελασμένος. Δεν με ξέρεις, μείνε πίσω από το πληκτρολόγιο σου να προσπαθείς να “σπάσεις πλάκα”.
Όλα όσα ανέφερες για να φορέσεις την ταμπέλα των “υποκριτών” σε όσους νοιαζόμαστε για τα σκυλία είσαι βέβαιος πως δεν τα έχω κάνει (και πολλά ακόμα); Γνωριζόμαστε μήπως;
Πρέπει να βγώ να κομπάσω για αυτά στο φόρουμ δηλαδή;
Δεν έχω μάθει να λειτουργώ έτσι, είχα ζωή και πριν το ίντερνετ…
Τέλος για το σχόλιο που έγραψες για το ποστ του Κάρβου πως κανείς δεν έθεσε νωρίτερα το υγειονομικό θέμα, δεν φταίω εγώ αν δεν θέλεις να καταλαβαίνεις αυτό που διαβάζεις, είναι προφανές πως στο αρχικό μου ποστ που λέω στα παιδιά να φωνάζουν την αστυνομία, υπάρχουν παραβάσεις και υγειονομικές!
Κατ’αρχήν,επειδή ούτε εγώ σε ξέρω αλλά ούτε κι εσύ ξέρεις εμένα,δεν ήρθα σε αυτό το θρεντ για να σπάσω πλάκα…
Το ότι εσύ εκνευρίστηκες δεν σημαίνει πως ήταν ο σκοπός μου,έτσι δεν είναι??
Κανείς δεν σου είπε να κομπάσεις,αλλά καθώς είμαστε στο ίντερνετ και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι φτιαγμένο από λόγια,όταν ο άλλος κραδαίνει το @ του απέναντι σε μια κοινότητα (έστω και πάνω στην ροή του λόγου,έστω και σε αυτή που τρώει σκύλους),είναι φυσικό να ερωτηθεί και για κάποια πράγματα…
Και εννοείται πως δεν περιμένεις από μένα να βγάλω συμπέρασμα περί υγειονομικών παραβάσεων από το ‘καλέστε το 100’,έτσι?
Παίρνω σαν δεδομένο ότι δεν είχες στο μυαλό σου καμία υγειονομία,γιατί και να την είχες,δεν φάνηκε στο γραπτό…
Αν προσβλήθηκες από έναν ιντερνετικό λόγο Mule λυπάμαι αλλά δεν μπορεί να γίνει κάτι,και καλύτερα μην περιμένεις να προσβληθώ από τις μπηχτούλες σου…
Δεν έχει να κάνει με συνήθειες αλλά να σέβεσαι τον χώρο στον οποίο πας. Αν και δεν μου αρέσει καθόλου που γενικά τρώνε σκύλους δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Αλλιώς αναπτύχθηκε η κοινωνία τους αλλιώς η δική μας. Σε άλλους δεν αρέσει που εμείς τρώμε χοιρινό (μούρλια). Άμα όμως εγώ αποφασίσω ποτέ για οποιοδήποτε λόγο να πάω να μείνω στην Ινδία πχ, θα πρέπει να σεβαστώ τον τρόπο ζωής τους εκεί και να μην αρχίσω να κυνηγάω αγελάδες για να φάω την μπριζόλα μου. Πόσο μάλλον να μην το επιδεικνύω κιόλας. Έχουν έρθει σε ένα χώρο όπου οι άνθρωποι έχουν δέσιμο με τα σκυλιά και αποτελεί προσβολή το να τα μεταχειρίζονται με αυτό το τρόπο. Αναγκαστικά αυτό θα έχει ως συνέπεια να στραφεί κόσμος εναντίων τους. Δική τους υποχρέωση αρχικά είναι να σεβαστούν και να προσεγγίσουν συμβιβαστικά τον χώρο που τους υποδέχεται.
Εγω επειμενω οτι ειναι full υποκριτικο ολο αυτο μιας και οπως ειπα πριν, κανεις δε δειχνει να νοιαζεται για τα κουνελακια για παραδειγμα που πολυς κοσμος τα αγαπαει και τα εχει ως κατοικιδια και παρ’ολα αυτα τα τρωμε κανονικοτατα, και γιατι η κουβεντα δεν ξεκινησε απο το οτι εχουμε προβλημα με τους κινεζους που τρωνε σκυλια [U]στη χωρα μας[/U] αλλα με το οτι τρωνε σκυλια γενικως οποτε πρεπει να ειναι αρρωστοι κλπ κλπ.
Με την ιδια λογικη και εσυ πρεπει να εισαι πολυ αρρωστο ατομο γιατι τρως αγελαδες εδω, ενω στην Ινδια οι ανθρωποι εχουν πολυ στενη επαφη μαζι τους.
στην ελλάδα δεν είναι αποδεκτό από τους πιο πολλούς το να τρώς σκύλο ή γάτα.πώς να το κάνουμε.
με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα πρέπει οι μετανάστες να προσαρμοστούν με αυτό όπως είπε και ο red viper.
δεν είπαμε οτι είναι άρρωστοι οι κινέζοι που τρώνε σκυλιά απλά στην ελλάδα δεν το κάνουμε και μας φαίνεται περίεργο και ο κόσμος δεν το αποδέχεται.
Alucard ήμουνα σαφής νομίζω. Δεν είπα κανέναν άρρωστο. Μας θεωρώ όλους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό που είπα είναι πολύ απλό. Όταν πας κάπου με σκοπό να συνυπάρξεις και όχι πχ να επιβάλεις την κυριαρχία σου σέβεσαι τους κανόνες που επικρατούν και από κει και πέρα εξερευνείς πως μπορείς να προσαρμόσεις δικά σου δεδομένα.
Έγραψα για αυτούς που σφάζουν/μτρώνε σκυλιά! Είτε είναι κίτρινοι, είτε άσπροι! Άσε τα κουτοπόνηρα “απέναντι σε μία κοινότητα” λες και είμαι ο χαρακτήρας του Clint Eastwood στο Grand Torino ξέρω γω :p, κανείς δεν θα μου δώσει εδώ μέσα μαθήματα ανεκτικότητας και συνύπαρξης σε πολυπολιτισμική κοινωνία!
Όχι βέβαια… :roll:
Για τροχαίες και φορολογικές παραβάσεις θα έρχονταν! #-o
Πάλι καλά που δεν έχουν μεταναστεύσει στην Αθήνα και τίποτα κανίβαλοι, γιατί τότε θα τους επιτρέπαμε να τρώνε και άνθρωπο, αφού αυτός είναι ο πολιτισμός τους! :lol:
metalMilitia και άλλοι φάγανε ανθρώπους για να επιβιώσουν. Όσο πιο μεγάλη η ανάγκη τόσο μεγαλύτερες και οι ακρότητες και η πίεση στην αξιοπρέπεια. Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.
Δηλαδή τώρα σοβαρά δεν το χετε πάρει χαμπάρι ότι η κουβέντα αυτή έχει οδηγηθεί προ πολλού σε αδιέξοδο, ή απλά τη βρίσκετε να λέτε εδώ και πόσες σελίδες τα ίδια και τα ίδια περί κατανάλωσης σκύλων και λοιπών κατοικίδιων και μη ζώων;
Ποιός είπε Γράχε ότι έχουμε πάρει την κουβέντα στα σοβαρά; :roll:
Αφού όταν ξεκίνησε και η συζήτηση όλοι μιλούσαν και για διαφορετικά πράγματα χωρίς να υπάρχει σημείο επαφής
Δε λεω μωρε να επτρεπουμε σε αλλους να κανουν οτι γουσταρουν επειδη ειναι η συνηθεια τους :p. Λεω οτι ο τροπος που το βλεπει ο καθενας ειναι διαφορετικος. Μπορει εσυ να εχεις καποια ορια και να λες οτι το σκυλι δεν ειναι καλο να το φας για τους χ,ψ λογους και ο διπλανος σου να εχει ακομα πιο περιορισμενα ορια (πχ να ειναι χορτοφαγος) που να βγαζουν και εσενα φαουλ. Τι παει να πει δηλαδη οτι και εσυ εισαι “κακος”? Οχι… απλα αυτος το βλεπει αλλιως. Εχει διαφορετικα morals ρε αδερφε.
Περα απο το τι εχουμε συνηθισει εμεις ή οι αλλοι, το γεγονος παραμενει οτι και το σκυλι ειναι κρεας οπως και η κοτουλα και το γουρουνακι και καποιος που το τρωει δεν παει να πει οτι ειναι κανενα τερας. Και εγω ελληνας ειμαι αλλα οπως μπορω να επιλεξω να κυκλοφορω στους δρομους με κιμονο, μπορω να επιλεξω και να φαω κατι που δεν το εχουμε συνηθισει εδω οσο περιεργο και αν του φαινεται του γειτονα. Και αυτο που λεω ειναι πολυ σαφες νομιζω. Ναι μας φαινεται περιεργο εμας εδω αλλα οκ δεν ειναι ουτε εγκλημα ουτε τιποτα. Ναι μπορουμε να θεωρησουμε τον Κινεζο παραξενο που τρωει σκυλο, αλλα ισως θα πρεπει παραλληλα να δουμε και εξω απο το κουτι και να αναρωτηθουμε ποια ειναι η διαφορα η δικη μας με αυτον, που τρωμε κατι αλλο που μπορει να θεωρηθει απο αλλους εξισου παραξενο. Ειμαστε δηλαδη σωστοι μονο στα πλαισια της δικης μας κοινωνιας? Και πιο γενικα τι γινεται?
Συμφωνω με το Γρακχο οτι ειναι ενα αδιεξοδο μιας και μιλαμε για προτιμησεις και γουστα και το πως το βλεπει ο καθενας αλλα αυτο ακριβως προσπαθω να πω και εγω. Αν δε σου αρεσει το σκυλι και δεν το εχεις συνηθισει, μην το φας. Ο αλλος (που μπορει στο κατω κατω να μην ειναι καν Κινεζος… μπορει να ειναι Ελληνας και να εχει μεγαλωσει με τις δικες σου συνηθειες και αυτος) μπορει να επιλεξει να το δοκιμασει. Μπορει.
Το σταματαω εδω δεν εχω κατι παραπανω να πω.
P.S: η κουβεντα γενικα δεν ειναι σοβαρη αλλα γεναει ενα ενδιαφερον θεμα σχετικα με τα morals και το πως βλεπει ο καθενας πραγματα διαφορετικα και πως κρινει με βαση την ηθικη του μικροκοσμου του. Εγω τελειωσα με τα σκυλια
Η κουβέντα “κακός καπιταλισμός - καλός καπιταλισμός” μπορεί σε κάποιους να φαίνεται αντιπαραγωγική, βαρετή, ξύλινος λόγος και γενικώς ό,τι θέλετε, αλλά τουλάχιστον προϋποθέτει αντιπαράθεση επιχειρημάτων που δεν επαναλαμβάνονται πάντα, γιατί αυτή η κουβέντα εμπεριέχει ένα σωρό άλλες ως “υποσύνολα”. Αυτή η μαλακία που συζητάτε όμως εδώ και πόσες γαμημένες σελίδες είναι τόσο συγκεκριμένη που η κουβέντα εξαντλήθηκε ήδη από τη δεύτερη ή τρίτη σελίδα!
Εγώ και κάμποσοι άλλοι συχνά πέφτουμε στη λούμπα να πιανόμαστε από μια είδηση και ν’ αρχίζουμε να διαφωνούμε για ευρύτερα ιδεολογικά και πολιτικά θέματα, με αποτέλεσμα να γκρινιάζουν άλλοι χρήστες, αλλά συνήθως μετά από δύο, άντε τρεις σελίδες το κόβουμε και λέμε “εντάξει αρκετά με το οφφ τόπικ”. Αυτό που γίνεται εδώ τώρα δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω ακριβώς.
Και μάλιστα γνωρίζετε κιόλας αρκετοί ότι δεν είναι σοβαρή κουβέντα!
Το θέμα δεν είναι καθόλου ασόβαρο,για να παρατάξεις κάποιο επιχείρημα πρέπει να εκθέσεις μεγάλο μέρος της νοοτροπίας και της κουλτούρας σου όσο αφορά την κοινωνία και την ανεκτικότητα!