Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Το ερώτημα είναι,θεωρείς αυτές τις χώρες πρότυπο ηθικής και λογικής?

Συγκρίνεις την θρησκευτική και κοινωνική παρεμβατικότητα σου με της Ινδίας,ή των Μουσουλμανικών χωρών που λες?

Τους φέρνεις και σαν παράδειγμα!?!?! Αν ναι τι άλλο να πω!

Και αφήστε το τσουβάλιασμα με τις ‘συνήθειες του λαού’…

Οι συνήθειες είναι δικαίωμα του καθένα ξεχωριστά,και από την στιγμή που ο άλλος δεν παραβιάζει την ιδιωτικότητά σου (η έστω το οικοσύστημά σου) ποιος είσαι εσύ που θα του πεις τι να κάνει?

Aμα ειναι ετσι μην ξαναφας σουσι και μην αφησεις κανεναν αλλον ελληνα να φαει. Δεν ειναι συνηθεια μας σαν λαος.
Τι λετε μωρε? Απο ποτε οι συνηθειες εγιναν κανονας για να πεις οτι θα “αρπαξεις” καποιον αν τον δεις να τρωει κατι που εσυ δε το εχεις συνηθισει?

δεν τρώω σούσι.:wink:

δνε είναι η συνήθεια κανόνας πάντα αλλά σε κάποια πράγματα είναι.

όχι μόνο δνε το έχω συνηθίσει εγώ αλλά και η πλειοψηφία των ελλήνων για να μην πω το 100% δεν έχει συνηθίσει να τρώει σκύλο οπότε και σαν κοινωνία δεν το αποδεχόμαστε να τρώμε σκύλο.

τώρα αν εσύ νιώθεις κομπλέ σαν άνθρωπος όταν κάποιος μπροστά σου σφάζει και τρώει ένα σκύλο…δεν ξέρω μου φαίνεται κάπως…

@comealot

η συνήθεια είναι κάτι προσωπικό αλλά κάποιος την συνήθεια την αποκτάει επηρεαζόμενος και από τον γύρω κόσμο.οπότε είναι ένα είδος κοινωνικής αλληλεπίδρασης η συνήθεια πιστεύω.

δεν μπορείς να νιώθεις κομπλέ όταν κάποιος σφάζει το οτιδήποτε κοντά σου!!

Με παππού κτηνοτρόφο στο εγγυώμαι αυτό!

Γενικά όσα λέτε περιέχουν μία δόση ρομαντισμού,δε λέω…

Αλλά επειδή αναζητάμε και την συνοχή κάπου κάπου,γιατί δεν καταφέρεστε εναντίον -παράδειγμα- των κυνοδρομιών,οι οποίες κυνοδρομίες σαν θεσμός βασανίζουν αμέτρητα σκυλιά για χρόνια (και χωρίς να ικανοποιούν κάποια βασική ανάγκη)?

Έχω ένα προαίσθημα ότι ακόμη δεν έχετε διαμαρτυρηθεί εμπράκτως στον ΟΠΑΠ…

Πολλοί,είμαι σίγουρος ότι τον στηρίζετε κιόλας, παίζοντας τακτικά!!!

@original Σύμφωνοι,αλλά από την στιγμή που είναι προσωπικό δικαίωμα,από όποιον κι αν επηρεάζεται,δεν μπορείς να την επικαλεστείς ως αθέμιτη επειδή αντιβαίνει με το γενικότερο κλίμα :wink:

Αυτό το φόρουμ έχει τρελαθεί εντελώς μου φαίνεται.

Ξεκινήσαμε από μια είδηση χαρακτηριστική του κοινωνικού κανιβαλισμού και της αναλγησίας των Κινέζων, αυτών των “αρετών” με τις οποίες τους έχει δηλητηριάσει ο νεαρός ακόμα στη χώρα τους καπιταλισμός, και καταλήξαμε να κουβεντιάζουμε για το αν πρέπει να τρώμε ή όχι σκύλους και γάτες, αν πρέπει να ανεχόμαστε να τρώνε άλλοι σκύλους και γάτες εδώ πέρα επειδή δεν το κάνουμε εμείς και άλλα τέτοια.

Σοβαρευτείτε!
Οι Κινέζοι δεν είναι “τομάρια” σαν λαός, τομάρια τους κάνει παρά τη θέλησή τους αυτό το σύστημα, όπως τομάρια κάνει με διαφορετικούς τρόπους και εμάς, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν τους εαυτούς τους πιο πολιτισμένους επειδή “ανήκομεν εις τη Δύσιν” ή οτιδήποτε σχετικό.

Και for the fuck’s sake, δεν έχει να κάνει με το τί κρέας τρώει ο κάθε λαός!

Η συνηθεια σε κανενα πραγμα δεν ειναι κανονας. Ειναι αυτο που λεει η λεξη. Συνηθεια. ΣΥΝΗΘΙΖΩ να κανω κατι.
Για σενα μπορει να ειναι κανονας αλλα αυτο σε καμια περιπτωση δεν ειναι κατι καθολικο. Ειναι εντελως υποκειμενικο.

Μπορω να σου αναφερω πολλα πραγματα τα οποια δεν ειναι συνηθισμενα στη χωρα μας σε διαφορους βαθμους. Ακομα και η μουσικη που ακους δεν ειναι συνηθισμενη στη χωρα μας.

Καταλαβαινω οτι σου φαινεται καπως. Ουτε για εμενα ειναι νορμαλ. Αλλα δε το απορριπτω κιολας. Εμενα μου φαινεται καπως το οτι θα σε πειραζε να το εβλεπες αυτο για ενα σκυλο, αλλα αν εβλεπες να το κανουν σε ενα κουνελι, απ’οτι καταλαβαινω δε θα σε χαλαγε μιας και το κουνελι στιφαδο ειναι αποδεκτο απο την κοινωνια μας. Βεβαια δεν ξερω κατα ποσο θα συμφωνουσε και καποιος που εχει κουνελι για κατοικιδιο. Πραγμα που επιβεβαιωνει αυτο που ειπα πριν οτι οι συνηθειες ειναι υ-πο-κει-με-νι-κο πραγμα. Αλλιως το βλεπεις εσυ, αλλιως το βλεπει ο αλλος. Αυτο που χαλαει εσενα, τον αλλον μπορει να μην τον πειραζει και τουμπαλιν. Αλλα κανεις απο τους 2 σας δεν εχει το δικαιωμα να επιβαλει την αποψη του απλα γιατι νομιζει οτι ειναι μια καθολικα αποδεκτη αποψη.

@ Γρακχο. Νταξει μωρε, πηγε εκει το θεμα και το συνεχισαμε. Το χεσαμε λιγο ειναι η αληθεια :p.

[SPOILER]Αλλα μιας και ξεκινησαμε τα ακυρα, να αναφερω επισης οτι και οι Ιαπωνες ειναι διεστραμενοι γιατι γουσταρουν να σνιφαρουν χρησιμοποιημενα βρακακια, και να βλεπουν χενται με πλοκαμια! :lol: Καταραμενοι σχιστοματηδες![/SPOILER]

Γράκχε,έχουμε συμφωνήσει όλοι ως προς το αρχικό θέμα,ότι είναι αναίσθητοι και απάνθρωποι…

Μάλλον για αυτό δεν ‘τράβηξε’ προς τα εκεί!

Προφανώς δεν έχει να κάνει με το κρέας που τρώνε ή τις τσόντες που βλέπουν… (αναφορά στα hentai elric :p)

Τα παμε,λίγο (πολύ) ο καπιταλισμός,λίγο οι νόμοι,λίγο η ηλιθιότητα,λίγο η εύκαμπτη ηθική που πάει περίπατο!

τι τσόντες βλέπουν?

Νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε! :stuck_out_tongue:

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κατά της… βρώσης σκυλιών, γατιών κτλ.
Από κει και περα επειδή αναφέρθηκα σε Ινδούς, Μουσουλμάνους κτλ.
Δεν το εξετάζω από θρησκευτικής σκοπιάς. Αυτό που λέω είναι πολύ απλό.
Ο δυτικός άνθρωπος έχει συνηθίσει να κοιτάζει αφ’ υψηλού αυτούς τους λαούς και τις συνήθειές τους.
Έτσι λοιπόν, προσβάλεται όταν οι Κινέζοι τρώνε σκύλους στη χώρα του (με το οποίο κι εγώ δεν συμφωνώ) αλλά όταν ο ίδιος προσβάλει τις συνήθειες των άλλων λαών με τον τρόπο του (όποιες κι αν είναι αυτές) δεν βλέπω να έχει την ίδια ευαισθησία. Αυτό λέω.

Και, ω τι περίεργο, αν κάποιος πολιτισμός δε σεβάστηκε όχι μόνο τις αξίες, αλλά ολόκληρους τους άλλους πολιτισμούς (την πλειοψηφία των οποίων κατέστρεψε), αυτός είναι ο λεγόμενος δυτικός.

Τέλος από μένα.

δεν θα χαρακτηριστεί ως αθέμιτη η συνήθεια κάποιου επειδή αντιβαίνει με το γενικότερο κλίμα αλλά και αυτός που έχει την συνήθεια αυτή θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις ενδεχόμενες συνέπειες από την κοινωνία.

Σαν την γκετοποίηση και τον ρατσισμό να φανταστώ?

comealot, είσαι σίγουρος ότι “συμφωνήσαμε στο βασικό”; Περίμενε να μπει ο Mule να δεις τί έχει να γράψει για το προηγούμενο ποστ μου. :roll:

Πάντως επειδή ομολογώ ότι όταν αφαιρούμε τη σοβαρότητα από τέτοιες συζητήσεις, είναι όντως διασκεδαστικό να γελάς με τις ανωμαλίες άλλων λαών, υπάρχει αυτό εδώ:

έχεις πολύ πλάκα όταν προσπαθείς να φέρεις την κουβέντα πάντα εκεί που θές.:stuck_out_tongue:

όχι θα φάει γιούχα,μούτζα.ανάλογα δε την συνήθεια και το πόσο προκλητική είναι θα ενταθούν και οι συνέπειες απο την κοινωνία.

Προσωπικα διαφωνω και με τις 2 περιπτωσεις που ανεφερες μιας και η συνηθεια δεν ειναι κατι που ο αλλος πρεπει να σεβαστει απαραιτητα. Οι Κινεζοι στη χωρα τους μπορει να τρωνε οτι θελουν. Δεν παει να πει οτι και εγω οταν θα παω στην Κινα θα πρεπει να τρωω κατσαριδες για να μην παρεξηγηθουν. Αμα παω στην Αλασκα δηλαδη θα πρεπει αντι να φιλαω την κοπελα μου, να τριβω τη μυτη μου με τη δικη της? Και το ιδιο ισχυει και για εμας. Γιατι εμεις να θιχτουμε επειδη ο αλλος δε θα “σεβαστει” τη συνηθεια μας? Η συνηθεια μας ειναι δικη μας “παραξενια”. Εφ’οσον δεν ειναι καποιος νομος, ο αλλος δεν εχει καμια υποχρεωση να την ακολουθησει. Αν ειναι ετσι να αρχισουν οι Αμερικανοι να σπανε στο ξυλο ολους τους Ελληνες που σουβλιζουν αρνια στην Αμερικη, ή σπανε πιατα.

Ολα αυτα φιλικα για να μην παρεξηγιομαστε :slight_smile:

Ακόμα πιο πολύ πλάκα θα είχα αν έλεγα για το λυντσάρισμα που υποσχεθήκατε μερικοί εδώ μέσα :wink:

Είμαι σίγουρος ότι θα φάνε και γιούχα,και μούτζα,δεν περιμένω κάτι άλλο

Όταν σε ένα ροκ φόρουμ εμφανίζονται απόψεις όπως ‘θα τον κηνυγήσω,θα τον μουτζώσω,θα καλέσω το 100’,φαντάζομαι τι απόψεις επικρατούν εκεί όξω

Δεν χρειάζεται να αγιοποιούμε και να εξιδανικεύουμε τις προθέσεις της κοινωνίας ενάντια σε αυτούς που έχουν ‘παράξενες συνήθειες’ όμως…

όπως ξαναείπα,οι κοινωνίες έχουν κάψει μάγισσες,σκότωναν και σκοτώνουν ανθρώπους,έχουν ψηφίσει πολιτικούς όπως τον Γεώργιο Βους και τον Άδωνι Γεωργιάδη…

μια χαρά κηνυγάνε και μουτζώνουν τους πολιτικούς στην ελλάδα τώρα και απότι βλέπω το επικροτείς.δεν σου φαίνεται περίεργο σαν αντίδραση.μόνο στο θέμα των σκύλων σου φαίνεται περίεργο?

έντιτ:
οι κοινωνίες κάψαν μάγισσες επηρεασμένες από τους παπάδες.δεν βλέπω κάνα παπά να επηρεάζει ώστε να εμποδιστεί η βρώση σκύλου.

To “θα καλέσω το 100” για να σταματήσει το σφάξιμο αδέσποτων κατοικίδιων (που δεν αποκλείεται και κάποιοι να τα αναζητούν), σφάξιμο που γίνεται δίχως ίχνος ασφάλειας και υγιεινής και κάποιος συνάνθρωπος μας θα φάει με κίνδυνο της υγείας τους, είναι κάτι που σοβαρά δεν περίμενες ποτέ να διαβάσεις σε rock φόρουμ; :expressionless:

Σε κάποια θέματα είναι περίεργη/άδικη/καταφέρεται ενάντια στην ζωή την ελευθερία και την διαφορετικότητα,σε άλλα όχι…

Άσε που,το κατά πόσο φταίνε αποκλειστικά οι πολιτικοί και όχι η κοινωνία από την οποία βγήκαν είναι αμφιλεγόμενο και φλέγον ζήτημα,ικανό να γεμίσει πολλές σελίδες!

edit:karvou,είσαι ο πρώτος που μιλάς για θέματα υγιεινής στο σφάξιμο των αδέσποτων εδώ μέσα…άλλο αυτό το επιχείρημα,και άλλο τα προηγούμενα,έχουν τεράστια διαφορά μεταξύ τους και το ξέρεις!

έντιτ:
οι κοινωνίες κάψαν μάγισσες επηρεασμένες από τους παπάδες.δεν βλέπω κάνα παπά να επηρεάζει ώστε να εμποδιστεί η βρώση σκύλου.

οι παπάδες δηλαδή από πού βγήκαν,από διαγαλαξιακή πύλη?Μέρος της κοινωνίας είναι και αυτοί και όλοι όσοι μας επηρεάζουν…και προφανώς υπάρχει κάποιος παράγοντας (πολλοί) που σε επηρεάζει να μην τρως σκύλο,ο οποίος λείπει σε χώρες της ανατολής!

Με κίνδυνο να απειληθώ κι εγώ με λυντσάρισμα, μήπως οι τελευταίες (αρκετές) σελίδες να μεταφερθούν στις “κακοποιήσεις ζώων”;

δνε θα το πιστέψει ο γράκχος αλλά συμφωνώ μαζί του:p