Ομοιοπαθητική

Η σχολή αρχικά δημιουργήθηκε χωρίς κάποια συγκεκριμένα επαγγελματικά δικαιώματα (και φήμες λένε ότι έγινε για να αποκτήσουν έδρα καθηγητές). Στο ΕΜΠ οι υπόλοιποι τους θαβανε γιατί δεν ήταν μηχανικοι και φυσικό/μαθηματικό because they took our jobs (όντας κιόλας από ένα high profile ίδρυμα). Σε κάθε περίπτωση, ευτυχώς πλέον έχουν επαγγελματικά δικαιώματα.
Το πρόβλημα ήταν “γιατί να φτιάξει φυσικό το πολυτεχνείο?”. Εφτιαξε όμως και βγάζει φυσικούς. Δεν ξέρω βέβαια τι παίζει με ροές εκεί και αν μπορείς να βγείς μαθηματικός.

3 Likes

Χμμμ, τι να πω, τότε μπράβο μου για τις παρέες που έκανα και δεν ασχολούμαστε με τέτοια χαζοπράγματα? :stuck_out_tongue: Δεν ξέρω, έχεις δίκιο κανένας νοήμον άνθρωπος δεν ασχολείται με τέτοια πράγματα. Όπως και να’χει, εγώ ποτέ δε έπεσα σε τέτοια κουβέντα.

Πόσο εύκολα τσιμπάς… Ήταν και καλά το τι λένε προς τα παιδιά απ’τη σεμφε οι της ελίτ του εμπ.

Στους ημμυ έχει ροή φυσικής ρε συ :stuck_out_tongue:

1 Like

Αρχη 3ου ετους διαλεγεις ειτε κατευθυνση Μαθηματικου ή Φυσικου. Οι μαθηματικοι απορροφωνται σχεδον ολοκληρωτικα ως προγραμματιστες ή στα οικονομικα. Οι φυσικοι… σε μια αρκετα μεγαλυτερη γκαμα επαγγελματων, που συνηθως δεν εχει αμεση σχεση με το πτυχιο :stuck_out_tongue: . Λιγοι αποφοιτοι πανε για ακαδημαικη καριερα, απο οποιαδηποτε ροη απο τις 2. Μπορει να εχουν αλλαξει βεβαια τα πραγματα, αυτα που λεω ειναι δεδομενα προ 12ετιας.

1 Like

Διαβαζω οτι εχει 130 μελη ΔΕΠ, μου φαινεται τεραστιο νουμερο!!

Εγω εχοντας περασει πολλες ωρες στη βιβλιοθηκη της γειτονιας διαβαζοντας αρθρα του Θεμη και βλεποντας εκπομπες του Ραπτοπουλου, του Γεωργιου και του Καρατζαφερη (μονο αυτες με καλεσμενο τον Αλεφαντο ομως) θελω να μαθω τι επιπλεον χρειαζεται για να γινω προπονητης ποδοσφαιρου. Καθε βοηθεια επι της διαδικασιας, ευπροσδεκτη.

3 Likes

Point(s) taken.

Σας ευχαριστώ για την επίλυση της “αιώνιας” αυτής απορίας μου.

1 Like

Πρεπει να κανει post στο Facebook o Θεμης Καισαρης και να σε κανει tag. Μονο τοτε μπορεις να θεωρεισαι προπονητης.

2 Likes

@nnnkkk, έχω την εντύπωση ότι η μόνη μας διαφωνία τόσο ποστ, είναι ότι απλά δεν σου αρέσει η “συμβαση” που υπάρχει για να θεωρείται κανείς φυσικός.
Γενικά πολλά πράγματα στην ζωή μας είναι θέμα σύμβασης (ακόμα και η ίδια η γλώσσα) και τα χρησιμοποιούμε για να συνεννοηθούμε σε πολλαπλά επίπεδα.

Τα παλαιότερα χρόνια, που η επιστήμη δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένη, κάποιος δεν χρειαζόταν να έχει ένα “πτυχίο” για να πιστοποιήσει τις γνώσεις του, αφού δεν υπήρχε η ανάγκη να πιστοποιήσει τις γνώσεις του.
Τώρα πλέον όμως αυτό το πράγμα χρειάζεται, καθώς μέσα από τα γνωστικά αντικείμενα που υπάρχουν, για να σε πάρουν κάπου, πρέπει να έχουν τα εχέγγυα ότι ξέρεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα ώστε να σε πάρουν.
Αυτο είναι το “ειμαι φυσικός” και τίποτα περισσότερο. Πιστοποιεί ότι έχεις πάρει κάποιες γνώσεις που σε οδηγούν σε έναν δρόμο. Δεν πιστοποιεί όμως αν είσαι καλός, αν έχεις κατανοήσει τα πράγμα σωστά, ούτε τίποτα. Εχεις όμως περισσότερες πιθανότητες να τα έχεις κάνει αυτά, από κάποιον χομπίστα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ο χομπίστας είναι κακός, ή ότι δεν μπορεί να φτάσει σε γνώσεις ένα “πιστοποιημένο”.

Γενικά χρησιμοποιούμε πολλές συμβάσεις για πολλά πράγματα. Όπως δεν θα εμπιστευτείς κάποιον υδραυλικό να σου φτιάξει το ηλεκτρολογικό σχέδιο του σπιτιού σου , έτσι θα δώσεις παραπάνω σημασία σε κάποιον “πιστοποιημένο” για τα λεγομένα του στο αντικειμενο του. Αυτός ο άνθρωπος βέβαια θα κριθεί και από τα λεγόμενα του, καθώς το πτυχίο δεν είναι θέσφατο.

Κάτι τέτοιο θυμώμανε, αλλά δεν ήθελα να πετάξω παπάτζα.

3 Likes

Ερώτηση ΣΕΠ προς @QuintomScenario:

Περνάω ημμυ και παίρνω πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού με τα εξής μαθήματα:

Φυσική Ι (Μηχανική)
Διαφορικές Εξισώσεις
Δομή και Ηλεκτρικές Ιδιότητες των Υλικών
Μηχανική (Κινηματική - Δυναμική του Στερεού Σώματος)
Κυματική και Κβαντική Φυσική
Μιγαδικές Συναρτήσεις
Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Α
Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Β

και 7 εξ’ατών:

Φυσική Συμπυκνωμένης Ύλης
Φυσική και Τεχνολογία των Λέιζερ
Πολύπλοκη Δυναμική Χαμιλτονιανών Συστημάτων και Εφαρμογές
Οπτοηλεκτρονική
Κβαντομηχανική ΙΙ
Πυρηνική Φυσική & Στοιχειώδη Σωματίδια
Εισαγωγή στη Φυσική και την Τεχνολογία της Ελεγχόμενης
Θερμοπυρηνικής Σύντηξης
Νέα Τεχνολογικά Υλικά
Φυσική Πολλών Σωμάτων και Κβαντικοί Υπολογιστές

Είμαι φυσικός ή όχι?

@Sevek τι μπάλα έπαιξα εδώ, δεν είδα το post σου :stuck_out_tongue:

Όχι.
Και μάλλον δεν θα έχεις γίνει και ηλεκτρολόγος, γιατί έχασες μαθήματα ροών για το παίξεις φυσικός!

2 Likes

Αφού πήρα πτυχίο ημμυ, δε γίνομαι de facto ηλεκτρολόγος? Τα πάνω μαθήματα είναι κορμού πάντως, υποχρεωτικά για όλους

1 Like

Ναι ρε μαν, περιπαικτικά το είπα, έλεος! :rofl:

1 Like

Εισαι πολυ κοντα στο να θεωρεισαι Φυσικος ναι, ενα μαθημα πρεπει να περασεις μονο και το χεις στο τσεπακι σου:

Never gonna give you up
Never gonna let you down
Never gonna run around and desert you
Never gonna make you cry
Never gonna say goodbye
Never gonna tell a lie and hurt you

1 Like

Τουλάχιστον εγώ έχω υπογραφή ρε

Θα μπορούσες να μου πεις σε ποιον ομοιοπαθητικό πηγες;Αντιμετωπίζω παρόμοιο θέμα.

Κάτσε να δούμε αν δουλεύει ακόμα εκεί που δούλευε και θα σου απαντήσει.

1 Like

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου να μου στείλεις ένα μηνυμα γιατί έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!!