Ομοιοπαθητική

Τον είχα στην 7μελή επιτροπή της διδακτορικής διατριβής, και ήταν μετά τον επιβλέποντά μου, ο πιο σχετικός και με το θέμα της διατριβής. Πολύ καλός, ευγενικός και βοηθητικός.

Άσχετο, πολλοί φυσικοί μαζευτήκαμε στο φόρουμ (συν τον καλύτερο φίλο του φυσικού, τον γεωλόγο :laughing: )

1 Like

Εγώ δεν έχω formal education, λέγομαι φυσικός???

Ναι ειναι πολυ καλος ο Κοκκορης, και στην μειονοτητα που κανει ΚΑΙ πολυ καλο μαθημα ΚΑΙ καλη ερευνα. Ηταν στην 3μελη επιτροπη για την διπλωματικη μου εργασια στο τελευταιο εξαμηνο του προπτυχιακου. Παρουσιασα κυριολεκτικα 1 μηνα πριν μετακομισω εδω :joy:

Εσυ εισαι natural born προβοκατορας

3 Likes

Έχεις κάποια ευρεσιτεχνία, κάποια σπουδαία επιστημονική ανακάλυψη; Όχι; Ούτε καν τότε!

3 Likes

Μα γιατί, ψάχνω hilbert spaces και διάφορες wave functions για την έρευνα μου, θέλω κι εγώ να λέγομαι φυσικός κι ας μην έχω πτυχίο :frowning_face: :frowning_face:

Δεν ειναι αρκετα αυτα, αλλα βρισκεσαι σε καλο δρομο

1 Like

Πρώτα να παραθέσεις κατάλογο με δημοσιεύσεις σου σε τουλάχιστον 5 περιοδικά με impact factor >1.5, να είσαι και πρώτο όνομα στο 60% των δημοσιεύσεων, και μετά το κονκλάβιο των φυσικών θα συνεδριάσουμε και θα αποφασίσουμε…

3 Likes

Γέλασα, να ξέρεις :stuck_out_tongue:

1 Like

Καλά θα δω, μπορεί να θέλω να είμαι και να μην είμαι…

Φυσικός του… Schrodinger φάση

4 Likes

Συγγνώμη που πετάγομαι στο άσχετο, αλλά, επειδή αναφέρθηκε, τι ακριβώς συμβαίνει με την “κριτική” στη ΣΕΜΦΕ διαχρονικά;

Έχω ακούσει παιδιά από το Φυσικό και το Μαθηματικό να την “εκμηδενίζουν” σαν σχολή, λέγοντας ότι έχουν επιδερμική ή/και καθόλου σχέση με τις επιστήμες τους. Επίσης, έχω ακούσει παιδιά από άλλα τμήματα του ΕΜΠ να λένε ότι το εν λόγω τμήμα δεν έχει καμία θέση στο ίδρυμα.

Τα ανωτέρω μού τα έχουν πιστοποιήσει απόφοιτοι της σχολής, οι οποίοι μιλούσαν σαν να είναι οι κυνηγημένοι και οι απόκληροι της τριτοβάθμιας (ή έστω του ΕΜΠ). Θυμάμαι χαρακτηριστικά έναν απόφοιτο να μου επισημαίνει πως όταν έλεγε πού σπουδάζει, όλοι του απαντούσαν “Α, στο τμήμα από το οποίο δεν βγαίνετε τίποτα!”.

Πάντα μου φαίνονταν πολύ περίεργα αυτά τα ελιτίστικα (ωχ, λανθασμένη λέξη) και ολίγον συμπλεγματικά θα έλεγα. Από προσωπική εμπειρία, όσους πτυχιούχους έχω συναντήσει έως τώρα στον εργασιακό μου βίο ως συναδέλφους ή υφισταμένους ήταν τζιμάνια, με εξαιρετικά γρήγορη αντίληψη και πολύ καλό επίπεδο αναλυτικής σκέψης.

1 Like

Δυστυχώς αυτή η σχολή χώλαινε (δεν ξέρω τι γίνεται τώρα) στον τομέα των επαγγελματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

2 Likes

Πάντως, από προσωπική εμπειρία αυτοί που πήγαν προς τον τομέα μου (ας πούμε πολύ πολύ ευρύτερα των εφαρμοσμένων οικονομικών) είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης (με ό,τι συνεπάγεται αυτό) από άλλους Φυσικομαθηματικούς φίλους μου που παραπονιούνται διαρκώς (φροντιστήρια, ιδιαίτερα, αναμονή διορισμού κ.λπ.).

Μια εμπειρική αλήθεια είναι πως αυτοί που είναι καλοί στα μαθηματικά, πόσο μάλλον να το πιστοποιούν με ένα πτυχίο μαθηματικών/εμφε/κάτι quant, έχουν εξαιρετικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στον κόσμο μας.

1 Like

Συμφωνώ απόλυτα. Απλά, βλέπω ότι ένα -μάλλον- μικρό ποσοστό αποφοίτων του Φυσικού ή του Μαθηματικού (τουλάχιστον αυτό που έχω γνωρίσει εγώ) επιθυμεί να κινηθεί σε κάτι πιο εφαρμοσμένο. Σαν να υπάρχει ένα δίπολο καθηγητής δευτεροβάθμιας ή διδακτορικές σπουδές κι έρευνα.

Anyway, η απορία μου ήταν γιατί τόσο “σκατό” στη ΣΕΜΦΕ και την είχα χρόνια. Είπα, ευκαιρίας δοθείσης, να την εκφράσω, εφόσον είστε και πιο σχετικοί.

Ως μικρότερος και πιο προσφάτως απόφοιτος απ’το εμπ απ’ότι καταλαβαίνω εδώ μέσα, θα πω ότι δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Την ξέρω την ιστορία και συνολικά το κάζο που έριχναν στους μηχανικούς (ποιους? :stuck_out_tongue: ) της σεμφε, αλλά κανείς δεν ασχολείται πια με κάτι τέτοια. Τι να τα κάνεις τα επαγγελματικά δικαιώματα αν δεν μπορείς να βρεις δουλειά? :stuck_out_tongue: Πάντως αν γύρναγα το χρόνο πίσω, θα το σκεφτόμουν πολύ πιο σοβαρά να σπουδάσω στη σεμφε.

1 Like

Κι απ’ τους Ηλ.Μηχ. μια χαρά είσαι, μην το σκέφτεσαι, είναι σχολή με πάρα πολλές επιλογές για το τι θα ψάχνεις να κάνεις και δε θα βρίσκεις :stuck_out_tongue:

3 Likes

Μιλάω εκ του ασφαλούς ρε, είμαι στη διαδικασία να γίνω φυσικός, μόνο μερικές δημοσιεύσεις χρειάζομαι…

Ο μικρότερος που ξέρω εγώ αποφοίτησε το 2015 και μου πιστοποίησε όσα λέω. Δεν πρέπει να απέχετε πολύ ηλικιακά. Τέλος πάντων, βλακείες κατ’ εμέ και μεγαλομανή, αστήριχτα δείγματα οι κατηγορίες προς τη σχολή.

Αυτό ισχύει για σχεδόν όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως τμήματος. Εκτός εάν κάποιος είχε καταφέρει να βρει συνειδητά τον επαγγελματικό του δρόμο στα 18, μέσω του μαθήματος ΣΕΠ. Το ζήτημα είναι πώς αξιοποιείς το πτυχίο στη συνέχεια.

1 Like

Ολα αυτα ειναι αληθεια. Η σχολη ειναι μια σχολη που στο εξωτερικο υπαρχει εδω και πολλες δεκαετιες, και θεωρειται απο τις πιο χρησιμες σχολες σε χωρες οπως η Γερμανια για παραδειγμα. Στην Ελλαδα η πρωτη χρονια λειτουργιας της ηταν το 1998 αν δεν κανω λαθος , και εγω αν και θα μπορουσα να εχω περασει το 1999 γιατι ειχα τα μορια, τελικα περασα σε σχολη που δεν μου αρεσε και εδωσα Δεσμες ξανα το 2000 για να περασω στην ΣΕΜΦΕ.

Λογικο κι επομενο στην ελληνικη νοοτροπια μια σχολη σαν κι αυτην να αντιμετωπιζεται με σκεπτικισμο (για να το θεσουμε ευγενικα) ή αν θελεις με οπαδισμο και αγνη προκαταληψη, για να το θεσουμε πιο δικαια.

Στην Ελλαδα ειμαστε ολυμπιακοι παναθηναικοι, πασοκ νουδου, και ουτω καθεξης, ακομα κι αν πολλες απο αυτες τις λεξεις δεν εχουν νοημα πλεον. Ετσι παει και στις σχολες η νοοτροπια. Εδω υπηρχε ελιτιστικη και αφ υψηλου συμπεριφορα απο ατομα που ειχαν διαλεξει κλαδο Μαθηματικου προς τους Φυσικους και το αντιστροφο, ΜΕΣΑ στην ιδια μου την σχολη.

Καταντια, για μενα. Και ανεξαρτητα απο το δικο μου πτυχιο, θεωρω γενικα την ολη νοοτροπια σνομπαρισματος απο σχολες προς αλλες σχολες το πολυ ηλικιας 8 χρονων.

Οτι ας πουμε στην σχολη σου ειναι πιο τζιμανια και μπορουν να ειναι μηχανικοι, αλλα στην ΣΕΜΦΕ οχι :sweat_smile:

1 Like