Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Πάλι τη γαμησαμε . Για ποσο καιρό δεν ξέρω φίλε αλλα θα έχουμε θέμα μεγάλο . Απο αυτά που βλέπω και διαβάζω βγάζω νόημα . Τι σκατα να πω δεν ξέρω . Μας βάλανε στο χέρι και μάλλον δεν ξεμπλέκουμε με τίποτα .

Ναι, και…

Κατά τα άλλα λελεδάκια του φόρουμ χαρείτε, τώρα μπορείτε να βλέπε σε πόσες ώρες/μέρες είναι μέχρι την επόμενη φορά που θα μας λέτε ότι πάλι θα χρεοκοπήσουμε … :D:D:D
http://bankruptcy.manatous.gr/

Αν θυμάμαι η επίσημη θέση από το παρατηρητήριο είναι ότι πλέον δεν κρύβουν καν “τον εκφασισμό τους και ολοκληρωτική νοοτροπία τους” … ήήήήήήήή κάαααατι τέτοιο τέλος πάντων …

Καταρχάς, μόνο το ένα 20 του 20-20-20 αφορά τις ανανεώσιμες και λέει ότι το 2020 πρέπει να έχουμε 20% ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μείγμα. Όπως αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για το 2013 το 11,12% της ενέργειάς μας ήταν από υδροηλεκτρικά, τα οποία φυσικά είναι ΑΠΕ αλλά για πολύ συγκεκριμένους λόγους έχουν “αποχαρακτηριστεί” από ΑΠΕ στην Ελλάδα και το 14,97% ήταν από ΑΠΕ, δηλαδή από αιολικά και ΦΒ. Αυτό είναι ήδη πάνω από το 20%. Στο μη διασυνδεδεμένο σύστημα (νησιά), το ποσοστό από ΑΠΕ ήταν 18,25% (δεν υπάρχουν υδροηλεκτρικά εκεί). Άρα, το ένα 20άρι το έχουμε ήδη πιάσει.

Τώρα, γιατί στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή, δεν το έχω καταλάβει ακόμα. Ίσως αυτοί που καταρτίζουν την ενεργειακή πολιτική της χώρας, να ξέρουν. Στην Ελλάδα έχουμε λιγνίτη, καλώς ή κακώς. Το να γινόμαστε ενεργειακά εξαρτημένοι από άλλες χώρες είναι ηλίθιο.

Τα άλλα δύο 20άρια είναι 20% εξοικονόμηση (δεν ξέρω πώς βοηθάνε οι ΑΠΕ σε αυτό) και 20% μείωση εκπομπών CO2 (εδώ βοηθάνε, φυσικά).

Μιας κι αναφέρθηκε ο λιγνίτης… να θυμίσω ότι ναι μεν αποτελεί φτηνή και άφθονη καύσιμη ύλη σε περιοχές της χώρας, αλλά και η απόδοση ενέργειας είναι χαμηλή, και εκλύονται στην ατμόσφαιρα σημαντικές ποσότητες ραδιενεργής ύλης μετά την καύση του. Αν θέλουμε να εξετάζουμε μόνο το στενό οικονομικό συμφέρον, αδιαφορώντας για την υγεία και το περιβάλλον (αλλά ακόμα και την ενεργειακή απόδοση), τότε καλώς συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε το λιγνίτη.
(Ακόμα κι ένας σύγχρονος πυρηνικός αντιδραστήρας είναι πολύ καλύτερος για το περιβάλλον και την υγεία απ’ ότι ένα εργοστάσιο με λιγνίτη.)

μερικές φορές χαίρομαι που μένω λίγο χωρίς πισι…

σε άλλα νέα, μια εκ των διοργανωτών του “μένουμε ελλαδα” εμφανίζεται η Βάλια Παναγιωτίδου.
Βάλια Παναγιωτίδου λέγεται η γυναίκα που ήταν “αυτόπτης μάρτυρας” που έτυχε να περνάει απο το μέρος στο επεισόδιο της προέδρου της βουλής, στο βενζινάδικο. και ότι καταλαβαίνει κανείς…

Κομματική συγκέντρωση των γνωστών-αγνώστων κομμάτων με την ανάλογη προβολή από την Κομισιόν.
Αντιγράφω tweet του Άρη Χ"Στεφάνου:

Is it the official policy of @EU_Commission to support anti-government demonstrations in Greece?

Πέρα από τις διαφωνίες/συμφωνίες με τη διαπραγμάτευση, τα μέτρα, την οικονομική πολιτική κλπ, η πιο μεγάλη ανησυχία είναι το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ε.Ε., το πως πριονίζεται μια εκλεγμένη κυβέρνηση, οι “νουθεσίες” για συμμετοχή του Ποταμιού, τα σενάρια ανατροπής και οι “οικουμενικές κυβερνήσεις” συνεργασίας κ.ο.κ.

ΥΓ: Και για να το πάμε πιο μακριά, η στήριξη της Ε.Ε. στους Ναζί της Ουκρανίας, η σύλληψη χθες δημοσιογράφου στη Γερμανία κατόπιν εντάλματος της …δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Καΐρου και άλλα τέτοια περιστατικά

http://www.theguardian.com/world/2015/jun/21/ahmed-mansour-germany-detains-al-jazeera-journalist-on-egyptian-warrant

¨ Κομματικη¨ συγκεντρωση πεντε δεκα κομματων ξερω γω. Αντικυβερνητικη; Με τι μοναδικο συνθημα; Μενουμε Ευρωπη. Μαλλον το εχεις χασει.

Ποιος το έχει χάσει κρίνεται.
Αυθόρμητη ήταν με πλακατ μαζικής παραγωγής!
Ονομάτισε μας τα 5-10 κόμματα αν θες. ΝΔ, Ποτάμι, πασοκ… Παρακάτω;
Και μοναδικό μήνυμα Μένουμε Ευρώπη, αυτά που διαβάσαμε περί αποδοχής σχεδίου Γιουνκέρ (τυχαία η προβολή από την Κομισιόν άλλωστε) και περί Σταλινισμού και Σοβιέτ ήταν φώτοσοπ!

Μα τόσο ανίδεοι είστε που εξισώνετε το συριζα με τον κομμουνισμό και δη το Σταλινισμό και τα σοβιέτ;;
Ούτε καν με το Χρουστσόφ #-o

μπορεί να ήταν και τροτσκιστής ο τυπάς ποτέ δεν ξέρεις …
Ο κραμπς τώρα μάλλον ζει σε μια φουσκάλα αν νομίζει ότι δεν ήταν οργανωμένη μάζωξη από κόμματα …
Βέβαια μιλάμε για το άτομο που έχει γράψει αυτό

και 2 μέρες τώρα δεν μπήκε καν στο κόπου του edit να μην εκτίθεται … :lol: #-o :lol: #-o :lol: #-o

crabsody κόψε τα ναρκωτικά ρε παλικάρι μου.

ναι ρε μλκ κραπσ, κοψε τη πρεζα.θα σου πεσουν τα δοντια.

Η συγκέντρωση ΔΕΝ ήταν κομματική. Δεν υπήρξε ΚΑΝΕΝΑ πανό καμμιά σημαία κόμματος. Πήγε ο κόσμος που θέλει Ευρώπη. Δεν είχε αντικυβερνητικά συνθήματα. Αντίθετα με την συγκέντρωση της ρήξης και της δραχμής

Με τον κομμουνισμό δεν εξισώνει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος εξισώνεται όταν στους εορτασμούς της νίκης του πανηγυρίζει με σφυροδρέπανα και ουσιαστικά προέρχεται από την ενοποίηση και κομμουνιστικών συνιστωσών… Κανείς δεν λέει ότι θα επιβάλλει κομμουνισμό ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. (Αυτό έλειπε). Έχει όμως πολλά μέλη που είναι κομμουνιστές και επηρεάζουν τις εξελίξεις.

Η συγκέντρωση ήταν αυθόρμητη και ακομμάτιστη. Ο Σύριζα είναι τίγκα στους κομμουνιστές. Μεσημέρι,βράδυ,2 φορές πριν το φαγητό. Μένουμε ευρώπη. Δεν παίζουμε στα χαρτιά τη χώρα.Η συγκέντρωση ήταν αυθόρμητη .Μένουμε ευρώπη. Όχι στον κομμουνισμό και στους ναζί. Μένουμε ευρώπη.Μεσημέρι,βράδυ,2 φορές πριν το φαγητό. Η συγκέντρωση ήταν ΕΚΤΟΣ κομμάτων. Να μείνουμε ΕΝΤΟΣ ευρώπης. Όλγα Τρέμη σε αγαπάω με ακούς. Γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο Τσίπρας ; ΕΜΠΑΙΝΕ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ φέρε τα σοβιέτ

crabsody η άσπρη σκόνη που σας δίνουν δεν είναι άχνη ζάχαρη. Ήρθε η ώρα να το μάθεις.

Και η αθώα είδηση της ημέρας είναι…

[B]Διευθυντής τράπεζας στην Αθήνα διαφήμιζε τη χρεοκοπία και το capital control και «δάγκωσε» 1,2 εκατ. ευρώ από πελάτες[/B]

http://www.huffingtonpost.gr/2015/06/22/dieythynths-trapezas_n_7634730.html?1434966724&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

Εμένα απ’ την άλλη, μου ήρθε τα παρακάτω mail από εταιρεία FOREX την Παρασκευή.

Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων στην εγχώρια χρηματοπιστωτική αγορά, μπορεί να γνωρίζετε ότι υπάρχει η πιθανότητα επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων σύντομα. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε τώρα να ανοίξετε ---- λογαριασμό και να τον χρηματοδοτήσετε μέσω πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας ή τραπεζικού εμβάσματος σε μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, οι οποίες ακολουθούν τους κανονισμούς του FCA για την ασφάλεια των κεφαλαίων των πελατών.

δευτέρα σήμερα με ανοιχτές τράπεζες??περίεργο…
ξέχασα να απαντήσω και σε μερικούς, που τους ρωτάς την ώρα και σου απαντάνε “κίτρινο”, γιατί να μην βγάλει τα λεφτά της έξω :lol:

edit. φακ! τώρα είδα ποστ crabsody. ελπίζω να είναι κάποιο είδος τρολαρισματος