Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Πρώτον η είδηση είναι 3+ ημερών, απλώς τώρα τη διάβασες. Δεύτερον, εξίσου φρέσκια είδηση όπου έγινε το αντίθετο:

Είδα πως είναι η 2η φορά που ανεβάζεις είδηση με επίθεση σκύλου (εγώ υποστήριξα πως δεν είναι τόσο συχνές) για να πείσεις για τη συχνότητα των επιθέσεων. Δεν έχει όμως νόημα κατ’εμέ αυτό που κάνεις και χρησιμοποιείς λάθος το internet. Κάθε εβδομάδα θα ανεβαίνουν ειδήσεις για σκύλους από κάπου από τη Γη: σε άλλες ο σκύλος έκανε ζημιά και σε άλλες αποσόβησε ζημιά. Το να κάνεις cherry picking τις ειδήσεις που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό σου, δεν αρκεί για να θεωρήσεις τον θάνατο από κατοικίδιο ως συχνό φαινόμενο. Στατιστικώς στις ΗΠΑ έχουν 1 θάνατο εξαιτίας σκύλου για κάθε 12,500,000 ανθρώπους (source). Τη στιγμή που το 36% των σπιτιών στις ΗΠΑ έχουν σκύλο (source), άρα ένας θάνατος για κάθε 4,500,000 ανθρώπους με σκύλο στο σπίτι. Και δικαίως θα μου πεις δεν είναι όλα τα σκυλιά το ίδιο: ισχύει αυτό. Μόνο το 37.52% των σκυλιών είναι ράτσα που μπορεί να προκαλέσει θάνατο (source). Δηλαδή η συχνότητα θανάτων στις ΗΠΑ είναι χοντρικά μία στις 1,700,000 αν έχεις τέτοιο επικίνδυνο σκυλί στο σπίτι.

9 Likes

Επίσης να αναφέρουμε και το πόσοι σκύλοι βιώνουν τον θάνατο απο ανθρώπους

Οφ τόπικ ξέρω, απλά θέλω να συνεισφέρω στον όποιο διάλογο γίνεται, αν γίνεται:

1 Like

Οντως?Πρωτη φορα το ακουω. Παιζει κατι τετοιο?

Πολύ μεγάλο και σημαντικό ζήτημα, στο οποίο δεν πρέπει να υπάρχει καμία πολιτική σκοπιμότητα ή/και σπέκουλα.

Δυστυχώς, επειδή το θέμα είναι πολυ-παραγοντικό και σύνθετο (εμπλοκή Τουρκίας, δήθεν “στραβισμός” Ε.Ε. και συγκεκριμένων χωρών, “τρελή” κερδοσκοπία για συγκεκριμένους, διεθνείς συνθήκες και υποχρεώσεις, δημογραφικό πρόβλημα Ελλάδος, διάφορα γεωπολιτικά συμφέροντα και ανακατατάξεις κ.ά.) υποθέτω ότι θα μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμη και -κρίνοντας την εν γένει απροθυμία των πολιτικών να “θέσουν τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων”- προβλέπω να οξύνεται.

Αντί να συλλαμβάνουν κλέφτες, βιαστές, μαχαιροβγάλτες, πρεζέμπορες κτλ θα συλλαμβάνουν …καπνιστές και καπνίστριες !!!

Μετά την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια και τα Εξάρχεια που αστυνομοκρατούνται θα βλέπουμε μπάτσους να μπουκάρουν σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια και όπου αλλού μπορεί κανείς να φανταστεί.

Κάθε στενό και μπάτσος. Γεμίσαμε μπαλούρδους. Πλέον σε νέα απίθανα σημεία.

Εγώ είμαι υπέρ του πρόστιμου σε όσους καπνίζουν σε κλειστούς χώρους πάντως. Αλλά μέχρι να το δω να εφαρμόζεται, κρατάω μικρό καλάθι. Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές έχω γκρινιάξει σε καπνιστές και στην παρέα τους που κάθονται σε χώρους μη καπνιζόντων και καπνίζουν δίπλα σε καρότσια με μωρά, εγκύους, ηλικιωμένους και παιδιά. Εγώ λέω να δίνουν και σε εμάς το δικαίωμα να κόβουμε πρόστιμο να βγάλουμε κανένα φράγκο.

8 Likes

Γνωρίζεις να μιλάς στη γλώσσα των πιθήκων;

6 Likes

Οι μπατσοι δεν ειναι ακριβως οι καλυτεροι μου φιλοι, αλλα μια προταση σαν την αποπανω… την εγραψες εσυ? Ή ειναι απο το αρθρο? Τι ανθρωπος γραφει τετοια προταση ως ειρωνεια? Εκτος αν ειναι φουλ εθισμενος καπνιστης, οποτε το καταλαβαινω πληρως, η νικοτινη εχει φτασει μεχρι και τον υποθαλαμο του εγκεφαλου.

Είμαι καπνιστής και δέχομαι τα περί κλειστών χώρων. Αυτά που λένε για ανοιχτούς,πχ παιδικές χαρές και προαύλια νοσοκομείων,τα θεωρώ γελοία. Για να δείτε πόσο το έχουν τερματίσει, βγήκε οδηγία και για τα ψυχιατρεία όπου και εργάζομαι, τα οποία μέχρι πρότινος εξαιρούνταν. Πρέπει εμείς οι νοσηλευτές να υποδεικνύουμε στους ψυχικά άρρωστους, να καπνίζουν εκτός κλινικής. Που η ζωή τους και η παρηγοριά τους είναι ένα τσιγάρο και καφές. Όσο για μας,απαγορεύεται να καπνίζουμε εκτός κλινικής,δηλ στην ύπαιθρο, γιατί περί υπαίθρου πρόκειται, και να βγαίνουμε στο πεζοδρόμιο της Ιεράς Οδού. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην εφαρμογή ενός σωστού νόμου και στη γελοιότητα.

2 Likes

Επισης υπαρχει λογος πισω απο καθε τι, και πλεον οντας 10 χρονια σε χωρα που εχει πληρως εκπολιτιστει στο συγκεκριμενο θεμα (και οχι σε πολλα αλλα), ομολογω οτι καταλαβαινω 100% το γιατι να μην επιτρεπεται να καπνιζει κανεις ουτε σε εισοδους πανεπιστημιων, δημοσιων κτιριων, κτλ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ νοσοκομειων.

Καλα το οτι καποιος θελει να καπνιζει σε παιδικες χαρες, ασχολιαστο. Περαν του παθητικου καπνισματος, υπαρχει και το επιχειρημα του μιμητισμου. Δε γινεται να βλεπουν ενα σωρο παιδακια τους ενηλικες να καπνιζουν, γενικα το καπνισμα ειναι κατι που πρεπει ως κοινωνια καποια στιγμη να εξαλειψουμε πληρως.

Εδω που ειμαι οποιος καπνιζει εχει ντροπη για το γεγονος οτι καπνιζει.

3 Likes

Πραγματικά δηλαδή τώρα… όντως???
Θες να προσπαθήσεις να το δικαιλογησεις? Περισσότερο για το bold θα με ενδιέφερε…

1 Like

Τα τελευταία 6 χρόνια πηγαίνω συχνά και δεν έχω δει κάποιον να καπνίζει κοντά σε παιδί. Ή στην άλλη άκρη είναι ή εκτός αυτής,που συνήθως είναι περιφραγμένη. Γελοίο το θεωρώ γιατί εκτός παιδικής χαράς μπορώ να καπνίζω και γιατί πιστεύω ότι περισσότερο χτυπάει στο συναίσθημα όταν ακούς παιδική χαρά, παρά ότι συμβαίνει. Χρησιμοποιούν το συναίσθημα που βγάζει η λέξη παιδί και τα παράγωγά της όσον αφορά το κάπνισμα, πολύ απλά γιατί είναι ανίκανοι να εφαρμόσουν σωστά έναν νόμο. Όσο για το μιμητισμό, συμβαίνει όντως σε ένα βαθμό. Αν σταθούμε εκεί όμως, ας μας απαγορευτεί και το αλκοόλ, το οποίο παίζει και να είναι εξίσου βλαβερό και πλασάρεται εδώ και χρόνια ως κοινωνικό status.

1 Like

Και είναι ωραίο αυτό δλδ ;;

Το να νιωθει καποιος ντροπη για το οτι βαζει καρκινο στους πνευμονες του, βρωμαει η αναπνοη του, τα δαχτυλα του? Ναι. Ωραιο ειναι.

2 Likes

Αν καποιος πινει αλκοολ κοντα σε παιδικη χαρα, ναι, ειναι εξισου μαλακια, ξερω γω?

Το που ακριβως ειναι κοινωνικο status το alcohol δεν το γνωριζω, αλλα αλκοολ σε υπερβολικες δοσεις ειναι κατακριτεο νομιζω γενικα. Εκτος αν θεωρειται απο καποιους κουλ το να γινεται κανεις κωλοτρυπιδι, οπου προφανως διαφωνω.

Δεν ειναι η λεξη παιδι, παιχνιδι, παιδκη χαρα, που προκαλει το προβλημα. Η εννοια ειναι που προκαλει το προβλημα. Για μενα ειναι εντελως απαραδεκτο να καπνιζει ο οποιοσδηποτε μπροστα σε παιδια, ειτε ειναι μεσα στην παιδικη χαρα, ειτε ακριβως απεξω απο τον φραχτη. Και εσυ προτεινεις ως λυση δηλαδη το να επιτρεπεται το καπνισμα μεσα στην παιδικη χαρα επειδη το κανουν ουτως ή αλλως ακριβως απεξω? Μηπως η λυση του να απαγορευτει το καπνισμα σε αποσταση 20 μετρων απο παιδικη χαρα πλεον δεν φανταζει τοσο γελοια?

Η απαγόρευση γιατί είναι γελοία δεν καταλαβαίνω?
Δεν είναι ένα μέτρο αποτροπής? Δηλαδή σε έναν λαό που γενικά δεν τα πάει καλά με τις απαγορεύσεις, τι άλλο θα μπορούσε να γίνει??

1 Like

Α , μάλιστα οκ . Προσωπικά δεν θέλω κανεις να νιώθει ντροπή

Στα του θέματος , έχω κόψει το τσιγάρο 3 χρόνια και πλέον ατμιζω ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το οποίο σαφώς έχει τις ίδιες απαγορεύσεις και μελλοντικά κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχθεί αμετάκλητα και χωρίς αμφισβήτηση ότι είναι εξίσου βλαβερό

Εμένα σαν ατμιστη μόνο ένα πράγμα με ενδιαφέρει. Και με βάση την προσωπική λογική μου φυσικά

Εφόσον μου απαγορεύει το κράτος κάτι, θα ήταν χρήσιμο και δίκαιο να μου δίνει ειδικά διαμορφωμένους χώρους . Και λέω δίκαιο με την έννοια ότι δικαιώματα και υποχρεώσεις έχουμε όλοι

Δλδ οκ έχουν δίκιο , όχι στο προαύλιο νοσοκομείου , μου έχεις καπνιστήριο ;;; Αν , ναι κανένα πρόβλημα , αν όχι για μένα με έχεις αδικήσει

Τεσπα άλλο ένα δύσκολο θέμα , άντε να πιάσουμε και το βιγκανισμο να σκοτωθούμε :stuck_out_tongue:

Τέλος, από τότε που το έκοψα ομολογώ ότι μου είναι ανυπόφορο το τσιγάρο και ο καπνός . Βρωμάει δεν αντέχεται, βρώμανε τα ρούχα μου, τσούζουν μάτια κλπ

Και ατμιστης που είμαι έχω διπλό πρόβλημα. Και να θέλω την τζούρα μου και να μην γουστάρω να πηγαίνω στα καπνιστήρια . Ειδικά πχ αεροδρόμιο γιατί δεν έχω συναντήσει και πουθενά αλλού

Δεν πρότεινα κάτι. Σχολιάζω το γελοίο του πράγματος και έδωσα για έμφαση το παράδειγμα των ψυχιατρείων. Το μπροστά στο παιδί που λες είναι σχετικό, στην πλατεία μπορώ που έχει παιδιά και με βλέπουν? στο δρόμο που περπατάω? στην παραλία πρέπει να απαγορευτεί γιατί έχει παιδιά? όταν γινόμαστε γονείς πρέπει να απαγορευτεί πάλι για να μη μας βλέπουν τα παιδιά? Αυτά τα μέτρα τα θεωρώ γελοία και υποκριτικά. Αν θέλετε απαγορεύτε το επίσημα για χψ λόγους. Από τη στιγμή που το επιτρέπεις,μην πας με μπαλώματα να βρεις λύση. Και πάντα αναφέρομαι για τους ανοιχτούς χώρους. Σχετικά με το αλκοόλ,αν θεωρείται έγκλημα να πιω μια μπύρα στην παιδική χαρά,γιατί έτσι μου ήρθε, τότε δεν έχω λόγια. Για το κοινωνικό status, μια ματιά στις διαφημίσεις στην τηλεόραση νομίζω είναι αρκετή.

3 Likes