Ειδησεις απο την Ελλαδα (Part 1)

Στους υπολοίπους όμως κομμουνιστές; Αυτοί έχουν το αλάθητο;

Τι εννοείς; Οι σταλινικοί είναι εξ ορισμού λάθος :stuck_out_tongue:

Ότι ευημερεί έχεις δίκιο…ο ΓΑΠ όταν είπε λεφτά υπάρχουν είχε δίκιο. Λεφτά υπάρχουν απλά δεν τα έχουμε ούτε εμείς ούτε το δημόσιο ταμείο…Μέσα σε όλα αυτά ο Μυτιληναίος είχε 220% αύξηση τζίρου.Έλεος δηλαδή. Λίγα μας έμειναν και αυτά θα μας τα πάρουν οι Sabbath αν δεν περάσει η περιοδεία από Ελλάδα!!!

Τι ίδιες κατηγορίες μπορείς να προσάψεις και στους κομμουνιστές βέβαια…
Eπέτρεψε μου να διαφωνήσω με αυτό φίλε μου…Δεν υπήρχαν οι ίδιες συνθήκες

Α δεν ήξερα ότι το εννοούσες έτσι :stuck_out_tongue:
Για αυτό και ρώτησα

Oι αντι-σταλινικοί κομμουνιστές ασκούν κριτική κατά βάση στην πολιτική της ΕΣΣΔ (και των χωρών-δορυφόρων) στη βάση της μαρξιστικής ιδεολογίας όμως. Δηλαδή ότι τελικά η ΕΣΣΔ απέκλινε σημαντικά από την κομμουνιστική θεωρία και γι αυτό απέτυχε.

Η αναντιστοιχία με τον καπιταλισμό έγκειται στο γεγονός ότι αφενός ο υπαρκτός κομμουνισμός αφορούσε τελικά λίγες δεκαετίες και εξίσου λίγες χώρες δεχόμενος μάλιστα ανελέητο πόλεμο από τον κυρίαρχο καπιταλισμό. Επομένως δεν μπορεί να κριθεί με τα ίδια σταθμά που κρίνεται ένα πολιτικό/οικονομικό σύστημα το οποίο ήδη αριθμεί δυο αιώνες και βάλε κυριαρχίας. Δηλαδή όταν επί διακόσια χρόνια είσαι το κραταιό σύστημα και τελικά αποκλίνεις τόσο πολύ από τις αρχές της θεωρίας σου (γενική ισορροπία, αόρατη χείρα κτλ) τότε μάλλον κάτι πάει στραβά με την ίδια τη θεωρία και όχι μόνο με την διαχείρισή/εφαρμογή της. Ή, απλώς, ήρθε η ώρα του θανάτου της. Τίποτε δεν ζει για πάντα εξάλλου.

[U]Ειδήσεις απο την Ελλάδα ονομάζεται το κομμάτι εδώ.Μην είστε εκτός τόπικ…
[/U]

Αποκλεισμένη παρέμενε η Γαύδος , το νοτιότερο άκρο της πατρίδας μας , εδώ και δεκατρείς ημέρες , απο την αδιαφορία των υπευθύνων στο υπουργείο Ανάπτυξης …Οι αρμοδιότητες των θεμάτων που έχουν σχέση με τα θέματα της ναυτιλίας , ελλείψει υπουργού ή υφυπουργού είχαν περάσει στον Γενικό γραμματέα θαλασσίων υποθέσεων κ Λύτινα , που μόνο υποσχέσεις ότι θα τακτοποιηθεί το ζήτημα έδινε στους απελπισμένους κατοίκους του ακριτικού μας νησιού. Η πρώτη υπογραφή του νέου υφυπουργού , υπεύθυνου για θέματα ναυτιλίας , Αδωνι Γεωργιάδη , ήταν η νέα σύμβαση που αράχνιαζε στα συρτάρια του υπουργείου Ανάπτυξης, με τη ναυτιλιακή εταιρεία , και απο σήμερα αρχίζει εκ νέου η λειτουργία της γραμμής που συνδέει τη Χώρα Σφακίων με τη Γαύδο. Ανάσα λοιπόν για τους κατοίκους που απο τις 31 Οκτωβρίου είχαν αποκλειστεί χωρίς φάρμακα, χωρίς τρόφιμα , χωρίς επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα και με έλλειψη νερού και είχαν πλέον φτάσει στα όρια της απόγνωσης. Τώρα απομένουν οι άμμεσες ενέργειες του νέου υφυπουργού για τη επανασύνδεση του ακριτικού μας νησιού και με τη Παλαιοχώρα Κρήτης. Επιτέλους αυτού του είδους τις ενέργειες απαιτούν οι πολίτες . Απλά καθημερινά προβλήματα να λύνονται στη πράξη και όχι στα λόγια

Ετοιμάζεστε να στείλετε κόσμο;

ΑΞΙΟΣ=D>

Θέλουμε καλή μεταχείρηση παρακαλώ!

Την καλύτερη…με δυνατότητα επιστροφής…μόλις καλλιεργήσετε ρύζι στα Ίμια θα γυρίσετε πίσω…

Μα είπες ότι η δικαιολογία των αστών οικονομολόγων (ή μη) είναι η κακοδιαχείριση η οποία αποκλίνει από τις [B]πολιτικές[/B] του φιλελευθερισμού. Με την ίδια λογική παρέθεσα το παράδειγμα της ΕΣΣΔ, όπου στο όνομα της μαρξιστικής θεωρίας αναπτύχθηκε ένα γραφειοκρατικό κράτος το οποίο δεν αφάνιζε σταδιακά της τάξεις, αλλά υπήρξε μετατόπιση του πλούτου στην γραφειοκρατική τάξη και περαιτέρω διόγκωση της δύναμης του κράτους. Οι κομμουνιστές που ανέφερα λοιπόν αποδίδουν την αποτυχία του σ’ αυτόν τον παράγοντα, υποστηριζόμενοι ότι αν εφαρμοστεί σωστά η θεωρία θα βγει καλύτερο αποτέλεσμα (ό,τι λένε αντίστοιχα οι φιλελεύθεροι). Δε λέω ότι έχουν άδικο, απλά δε θεωρώ αυτό που είπες επιχείρημα που μειώνει τον καπιταλισμό απέναντι στον κομμουνισμό (μιας και κατάλαβα ότι εκεί αποσκοπούσες πάνω κάτω).
Όσον αφορά το χρόνο που διήρκεσε ο υπαρκτος σοσιαλισμός δε θεωρώ ότι έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, μιας και δεν είχε προοπτικές να εφαρμόσει ποτέ στην πράξη όσα σκόπευε στην αρχή του. Η επίθεση που δεχόταν από τον καπιταλισμό αποτελεί πραγματικότητα, αλλά την ίδια επίθεση θα δεχτεί και σήμερα κάθε ανάλογη επιδίωξη του σοσιαλισμού. Σε μερικές δεκαετίες από σήμερα ίσως να ναι διαφορετικά τα πράγματα.

Υπεραπλουστεύεις τα πράγματα.

Πρώτον, η χρονική διάρκεια δεν είναι αμελητέα γιατί το βάθος χρόνου σε συνδυασμό με την παγκόσμια κυριαρχία μας επιτρέπει να γενικεύσουμε την παρατήρηση ότι η καπιταλιστική θεωρία απέτυχε (και αποτυγχάνει) να προσεγγίσει τις αρχές της πράγμα που οφείλεται τελικά στις αντιφάσεις που εμφανίζονται και οξύνονται εντός της.

Δεύτερον, ο πόλεμος που δέχτηκαν τα σοσιαλιστικά καθεστώτα συνέβαλε ως έναν βαθμό στην εσωστρέφεια και στην απόκλιση από τις πραγματικές αρχές του μαρξισμού. Χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί δικαιολογία και άφεση αμαρτιών.

Αλλά όπως και νάχει καπιταλισμό έχουμε, σε αυτόν θα ασκήσουμε κριτική. Το ότι κάπου αλλού εφαρμόστηκε μια μορφή κομμουνισμού και απέτυχε δεν είναι δικό μας πρόβλημα.

Δεν είναι δικό μας πρόβλημα εφόσον είμαστε καπιταλιστές που θεωρούμε ότι το σύστημα λειτουργεί καλά, καπιταλιστές που πιστεύουμε ότι δε λειτουργεί καλά επειδή δεν είναι αρκετά φιλελεύθερο, ρεφορμιστές κοκ. Προφανώς αποτελεί πρόβλημα όμως αν προσφέρεις ως εναλλακτική το σοσιαλισμό, καθώς υποδεικνύει κινδύνους που εγκυμονούν και οδηγούν σε συμπεράσματα για το πως από μια δικτατορία του προλεταριάτου μπορεί εύκολα να καταλήξει σε μια δικτατορία της γραφειοκρατίας που εκμεταλλεύεται, εξορίζει, δολοφονεί και καταντά απολυταρχική. Τεσπα πολύ οφ τοπικ για μια μικρή επισήμανση που έκανα…

Πάντως επί της ουσίας ο φιλελευθερισμός(ο πραγματικός και αυτά που υποστηρίζει η φιλοσοφία του)είναι και αυτός ουτοπικός-όσο και αν δεν έχει έντονα τελεολογικά στοιχεία όσα το αντίπαλο δέος-(μιας και ακούστηκε κάτι για “ουτοπίες”) και κατά κάποιο τρόπο πιο ουτοπικός από την Μαρξιστική θεωρία-όχι γιατί η Μαρξιστική θεωρία έχει καμιά περίπτωση να πραγματωθεί αλλά διότι έχει αυστηρότερους προυποθετικούς όρους μέσα στην ίδια την θεωρία-.

Άρα πολλές φορές ίσως να μην φταίει η πολιτική αλλά και η ίδια η φιλοσοφία της πολιτικής,φιλελευθερισμός εν προκειμένω(νεοφιλελευθερισμός πολύ πιο σωστά και ορθά για τους θεωρητικούς),ο οποίος έχει φτάσει δηλαδή κατά κάποιο τρόπο στα “όρια” του.
Και αυτό είναι κάτι που το είχαν πιάσει όλοι σχεδόν οι μεγάλοι Αστικοί θεωρητικοί του 19ου αιώνα(το αδύναμο σημείο του εννοώ),όσο μπορούσε ο καθένας,αλλά μάλλον οι τραπεζίτες που κάνουν κουμάντο δεν το πολύ λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν.

Ούτως ή άλλως πολλοί νεοφιλελεύθεροι δεν δέχονται καν τον ορισμό της “ανεργίας”:lol:

Βεβαίως τα πράγματα μέσα στο 20ο αιώνα έχουν αλλάξει πάαααρα πολύ και πλέον έχουμε άλλες προδιαγραφές,πολύ πιο νέες,αλλά μιας και είδα την κουβέντα είπα να το γράψω:)

Τετοιου ειδους δελτια τυπου θυμιζουν κατι χατηρια περιοδου 67-73…Ο ρε μιζα που εχει να δωσει ο μπουμπουξ.(θα φανε καλα καποιοι)

H το βρωμοσαιτ μας δουλευει κανονικα η εχω χασει πολλα επεισοδια!
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=10186

[B][SIZE=“4”]Μαθητής σε αμοκ τραυμάτισε με σπαθί 4 άτομα μέσα στο σχολείο ? Κατέβασε και έσκισε την ελληνική σημαία[/SIZE][/B]
[B]

  • ?Προσπαθούσε να σφάξει όποιον έβλεπε μπροστά του?
  • Συγκλονιστικές μαρτυρίες στο Νewsit όσων έζησαν τον τρόμο
  • Με το σπαθί στο χέρι εισέβαλε και σε 2ο σχολείο[/B]

Οι μαρτυρίες σοκάρουν. Ουσιαστικά από ένα θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σε δύο σχολεία.

Όπως είπε στο Newsit ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης ο 18χρονος μαθητής από την Πολωνία ήταν σε κατάσταση αμοκ. Για ώρα κράδαινε ένα σπαθί τύπου ?νίντζα? μήκους τουλάχιστον 80 εκατοστών και έβαζε στο στόχαστρο όποιον έμπαινε στο δρόμο του. Ακούστε τι αποκαλύπτει για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των μαρτύρων στο newsit ο μαθητής πήγε αποφασισμένος να προκαλέσει κακό. Είχε περάσει το σπαθί στην πλάτη του κάτω από το μπουφαν που φορούσε.

Ο πρώτος άνθρωπος που βρήκε στο δρόμο του ήταν ένας υπάλληλος της καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου. Τον πλησίασε και το ζήτησε επιτακτικά να κατέβει από το μικρό όχημα-σκούπα. Όταν ο υπάλληλος αντέδρασε ο 18χρονος έβγαλε το σπαθί και προσπάθησε να τον χτυπήσει στο κεφάλι. Ο υπάλληλος του Δήμου κατάφερε την τελευταία στιγμή να αποφύγει το θανατηφόρο χτύπημα, όμως τραυματίστηκε ελαφρά.

Τότε ο 18χρονος στράφηκε προς το κτήριο του 1ου λυκείου Αμαρουσίου. Οι μαθητές που ήταν στο προαύλιο έχοντας παρακολουθήσει το περιστατικό με τον υπάλληλο του Δήμου άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι.

Ο 18χρονος ανέβηκε στον 2ο όροφο του λυκείου και πήγε στο γραφείο του διευθυντή. Εκεί βρήκε μπροστά του τον υποδιευθυντή που προσπάθησε να τον εμποδίσει. Ο μαθητής σήκωσε το σπαθί και επιχείρησε να χτυπήσει τον καθηγητή και πάλι στοχεύοντας στο κεφάλι.

Τυχερός ο υποδιευθυντής απέφυγε το χτύπημα, αλλά η λάμα του προκάλεσε μια μεγάλη, ευτυχώς όχι βαθιά, χαρακιά στη δεξιά πλευρά του λαιμού του.

Πάντα σε κατάσταση αμόκ ο 18χρονος έστρεψε το ενδιαφέρον του αλλού, κατεβαίνει ξανά στο προαύλιο και πάει στον ιστό της σημαίας. Την κατεβάζει και την πετάει κάτω.

Τότε βλέπει μπροστά του τη φύλακα του σχολείο. Σηκώνει για τρίτη φορά το σπαθί, ξανά στοχεύει στο κεφάλι. Και η γυναίκα όμως στέκεται τυχερή η λάμα τη βρίσκει στο χέρι και δεν την προκαλεί μεγάλο τραύμα.
Ο νεαρός συνεχίζει, βγαίνει από το σχολείο και τρέχει στο απέναντι γυμνάσιο. Στη διαδρομή βρίσκει μπροστά του μια από τις καθαρίστριες του σχολείου, την τραυματίζει και αυτή, ευτυχώς και αυτή η γυναίκα είναι ελαφρά τραυματισμένη, στη συνέχεια μπαίνει στον χώρο του γυμνασίου με το σπαθί στο χέρι και σκορπά και εκεί τον πανικό.
Ανεβαίνει στον 2ο όροφο και πάει και εκεί στον ιστό της σημαίας, την κατεβάζει, βγάζει τη μπλούζα που φορούσε και την τοποθετεί στη θέση της σημαίας.
Κάπου εκεί ο 18χρονος αποφασίζει να σταματήσει, προσπαθεί να διαφύγει ωστόσο οι αστυνομικοί που έχουν στο μεταξύ ειδοποιηθεί από τους καθηγητές φτάνουν και τον συλλαμβάνουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι από τους τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσκομείο η φύλακας και ο υποδιευθυντής του σχολείου.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής του σχολείου Κωνσταντίνος Δημογέροντας “ο 18χρονος μαθητής ήταν ένα παιδί με πολλά προβλήματα και οικογενειακά και ψυχολογικά. Πέρυσι εμεινε στην ίδια τάξη. Του συστήσαμε να παρακολουθηθεί από ψυψολόγο όμως ο 18χρονος δεν παρακολούθησε το πρόγραμμα”.

Οι γονείς των μαθητών του 5ου Λυκείου Αμαρουσίου δηλώνουν έντρομοι και λένε πως αυτό ήταν το χειρότερο πράγμα που μπορούσε να συμβεί στο σχολείο.

[U][B]newsit[/B][/U]

Μου θυμίζει σκηνικά τύπου μακελειό που γίνονται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού
Τώρα ήρθαν και στα μέρη μας

Ωχ οι εθνικιστές θα οργιάσουν πάλι… βλέποντας πάντα τη ρηχή αντιμετώπιση του προβλήματος

metal brother??:-k

ε τι να κάνει το παλικάρι…με ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση κάπως έπρεπε να αντιδράσει.

φήμες λένε ότι την ημέρα πριν γίνουν όλα αυτά τα γεγονότα άκουσε πάνω απο 3 ώρες manowar :p:lol: