Ιδεολογικές συζητήσεις

Νομίζω ότι η απόλυτη ιδεολογία του Έλληνα αυτή την εποχή είναι αυτή που βρήκα στην frikipaideia

http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CF%82

εσυ νομιζεις οτι εισαι στην αποξω δηλαδη?δεν εισαι ελληνας?

και εγώ τα ίδια είμαι όπως και εσύ

Edit by karvou: Από εδώ και πέρα ξεκινάει ο διάλογος που ξεκίνησε στο τόπικ για την αστυνομική βία

Ο Βικ απάντησε αντί εμού στην απορία του Μιουλ, αλλά μόνο κατά το ήμισυ. Για μένα ούτε ο περιορισμός με κριτήριο τη “δράση” είναι θεμιτός. Στις σημερινές συνθήκες δε μπορεί να υπάρξει “συνεννόηση” για να λήξουμε τέτοια ζητήματα και όποια τέτοια σκέψη παραμένει επικίνδυνη και στρέφεται ευθέως κατά του δικαιώματος στη διαδήλωση συνολικά. Άσε που ο κόσμος που κατεβαίνει στο δρόμο δεν είναι και τόσο αναίσθητος και “τρία πουλάκια κάθονταν” όσο νομίζετε. Αν 50 άτομα διαμαρτύρονται για το Χ ζήτημα, δε θα τα δει κανείς να κλείνουν ολόκληρη τη Σταδίου ξερω γω, ήμαρτον. Έχουν από μόνοι τους το μυαλό να το καταλάβουν αυτό το πράγμα.

20 άτομα έκλειναν όλη την Πανεπιστημίου όμως για 3-4 μέρες σερί πριν μερικούς μήνες.

Ποιοί ήταν αυτοί οι 20.

Δεν θυμάμαι το στορυ τώρα, αλλά ήταν καμια 20αριά, είχαν κλείσει την Πανεπιστημίου με κάδους στο ύψος του Παπασωτηρίου περίπου και γινόταν της τρελής για μερικές μέρες.

Νομίζω οι απολυμένοι της Ολυμπιακής πρέπει να 'ταν.

:lol::lol:

Αν είναι δυνατόν να ήταν μόνο 20 οι απολυμένοι της Ολυμπιακής!

Στα δελτία, ναι, τόσοι ήταν. :roll:

Εκτός κι αν δε λες γι’ αυτούς, ε Φίλιππε; Αλλά σε κάθε περίπτωση μίλα με στοιχεία ρε άνθρωπε.

Kαμιά 200αριά κάθε μέρα, ίσως. Και καλά έκαναν που έκλειναν το δρόμο, και κανείς δε δικαιούται να μιλάει. Όσοι έχουν πρόβλημα με το κλείσιμο δρόμο, αγοράζουν ποδηλατάκι.

Θάνατο σε όσους θέλουν να κινούνται ελεύθερα και δε σέβονται το δικαίωμα 200 χρυσοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων!

Νομίζω πως με το να κατεβαίνει ο καθένας και να διαδηλώνει για ένα πολύ συγκεκριμένο ατομικό ή (στενό) συλλογικό συμφέρον είναι το λιγότερο εγωιστικό.
Οι διαδηλώσεις δηλαδή γίνονται για να εκφράσουν μία συλλογική ανάγκη που ανταποκρίνεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε αιτήματα που απασχολούν ολόκληρη την κοινωνία ή ένα αρκετά μεγάλο μέρος της. Βέβαια ίσως πρέπει να θέσουμε το θέμα και σε διαφορετική βάση. Δηλαδή κατά πόσο οι διαδηλώσεις αυτές τύπου “Γήπεδο στην ΑΕΛΑΡΑ” ή αυτή των οπαδών του Ηρακλή είναι κατευθυνόμενες, όχι όμως με τη στενή έννοια του όρου.

Το “αστικό κράτος” όπως είπε κάποιος προηγούμενα, θέλει να καταργήσει κάθε συλλογικότητα που αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για την ίδια του την υπόσταση. Μια ομάδα, μια Α.Ε. όπως ο Ηρακλής με πρόεδρο Ρέμο και αντιπρόεδρο Τριανταφυλλόπουλο (αν θυμάμαι καλά), δεν είναι μια τέτοια συλλογικότητα. Είναι μια ψυχανώμαλη κατάσταση. Οι άνθρωποι που τη συγκροτούν είτε διακρίνονται από εξαιρετικά χαμηλό δείκτη νοημοσύνης είτε πάσχουν από ψυχογενείς νόσους είτε εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς.

Καταλήγω λοιπόν στο ότι οι άνθρωποι που μπορούν να ξεχωρίσουν μία διαδήλωση από μια “διαδήλωση”, πρέπει να καταδικάζουν τέτοιου είδους “διαδηλώσεις” ή εν πάση περιπτώσει πρέπει να προσπαθούν να συνετίσουν τους “διαδηλωτές” χωρίς όμως να συντάσσονται με τις δυνάμεις καταστολής.

Ας καταλάβουμε λοιπόν ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες και οι αντίστοιχοι σύνδεσμοι έχουν πάψει από καιρό να είναι δίαυλοι οποιασδήποτε κοινωφελούς ιδεολογίας (αν υπήρξαν ποτέ…) και έχουν καταντήσει θύλακες παραβατικότητας σε θέματα ναρκωτικών, οπλοχρησίας και βίας για τη βία.

Ελπίζω να έβγαλα νόημα.

Μωρέ έβγαλες… ένα νόημα σκέτο περιβόλι.

Για πες μας λοιπόν που έχεις τόσο συγκροτημένη σκέψη από τα εφηβικά σου χρόνια κιόλας, πόσες πορείες γίνονται κάθε χρόνο από εργαζόμενους και πόσες από οπαδούς συγκεκριμένων ΠΑΕ;

Μπορεί να το χωνέψει το κεφάλι σου ότι όταν διαχωρίζεις (όχι εσύ μόνο, οποιοσδήποτε) τις διαδηλώσεις και βάζεις εισαγωγικά, αυτό είναι σε βάρος των διαδηλώσεων και όχι των “διαδηλώσεων”;

Μπορεί να το χωνέψει το κεφάλι σου ότι οι “ακριβοπληρωμένοι” της Ολυμπιακής είχαν κλείσει την Πανεπιστημίου επειδή είχαν μείνει ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ;

Μπορείς να νιώσεις, κοτζάμ νέος άνθρωπος;

Δεν ειμαστε οπαδοι της ‘‘ΠΑΕ Ηρακλης’’.
Ειμαστε οπαδοι του ΗΡΑΚΛΗ.

Και προβλημα εχει οποιος δεν μπορει να αντιληφθει τη διαφορα.

Ρε Άλεξ δε συζητάμε πια για σας, ήμαρτον.

Το θέμα έχει γίνει πολύ ευρύτερο και σημαντικότερο.

Να κάνω και εγώ μία ερώτηση πάνω σε αυτό;

So είμαι στο ναυτικό (θα είναι λίγο γραφικό να με πείτε βύσμα, προφανώς και ήμουν) θέση σε ένα γραφείο που γενικώς είχε αρκετή δουλίτσα…Ωράριο για μένα 8-2 εκεί για τους ανώτερους 8 μεν έρχονταν 9 ξεκίναγε η δουλειά, μία και μιση ετοιμαζόμασταν για κοπάνα…Δουλειά εκεί για 2 άτομα maximum που έχουν στοιχιώδεις γνώσεις και γνωρίζαν την οργάνωση της δουλειάς…σύνολο εκει μαζί με τους νάυτες 6…

Όλη η δουλειά γινόταν απο τους 2 νάυτες (εννοείται) και τον μικρότερο βαθμοφόρο…3 με μεγαλύτερο βαθμό (πλην του ενός που ήξερε πως λειτουργούν τα πράγματα και μοίραζε δουλείες), κομπολόι, καφενειοσυζητήσεις, ξύσιμο, βολτάρισμα, κάπνισμα και άγιος ο θεός…2χίλιαρα κάθε μήνα και άγιος ο θεός συν κάτι μαιμού, κάτι επιδόματα κάτι αργίες βάρδιες κτλ…εγώ βέβαια 8,90 κάθε μήνα τα έπαιρνα μην είμαι αχάριστος…

Έρχεται λοιπόν ένα μαγικό χεράκι και ξηλώνει 3 απο δαύτους…

πρέπει να κλαίω ή να γελάω εγώ ? πρέπει να τους συμπονέσω ή όχι που 2 χρόνια με τρώνε δρόμοι για να πουλάω ότι σκατά μπορώ και για να βγάλω 2 χιλιάρικα κέρδος πρέπει να κάτσω και να με γαμήσουνε ?

(πέρα απο το ότι γενικά έχουν κάνει ένα προγραμματισμό και τώρα μένουν ξεκρέμαστοι που προφανώς είναι μέγιστο θέμα αλλά επικεντρώνομαι σε αυτό αρχικά)

ή παράδειγμα νούμερο 2…εκπαιδευτικοί (4 μήνες διακοπές πληρωμένες, 5-6 ώρες maximum διδασκαλία και 1400 ευρώ)

μαν εγώ για να βγάλω 1400 ευρώ σε παλιά δουλειά έπρεπε εκ του μηδενός να δημιουργήσω πελατολόγιο (μίνι μάρκετ πέριπτερα) που θα μου εκανε τζίτρους 15 χιλιάδες ευρώ τον μήνα σε καραμέλες, τσίχλες, κρουασάν, μπισκότα και σοκολάτες (κόστος λιγότερο απο ευρώ το καθένα…)

το βρίσκεις έυκολο? επίσης έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό απο ελληνικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα και ο αξιωματικός μπαίνει με 12 σε σχολή υπαξιωματικών…

γενικώς γράφω…απορίες της ώρας…

Το εχω καταλαβει, οτι μιλατε για την ευρυτερη εννοια και σημασια των διαδηλωσεων, απλα επρεπε να ξεκαθαρισω οτι αυτοι που διαδηλωσαν ( ή ‘‘διαδηλωσαν’’ για καποιους) δεν το εκαναν για τα συμφεροντα μιας εταιρειας, αλλα για την αγαπη τους σε μια ιδεα οπως την αντιλαμβανεται ο καθενας.

Bεβαίως.

@Night*Sky

Εντάξει ρε Αλέξη, δεκτόν.

@tyler

Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι μιλάμε για παρόμοιες περιπτώσεις;

Ν’ ανοίξουμε δηλαδή την ίδια κουβέντα για όποιον είναι στο δημόσιο, φτου κι απ’ την αρχή;

Όποιος απολύεται απ’ το δημόσιο τα ξύνει;

Αν είναι έτσι να πάμε να γαμηθούμε όλοι. Το χω ξαναγράψει. Για τον καθένα μπορούμε να βρούμε κάτι για να απαξιώσουμε το μικρό ή μεγάλο αγώνα που δίνει.

Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά.

Γράκχε αυτό που λέω είναι πως γενικά έχουμε μάθει σε ένα δυτικό πρότυπο ζωής, έχουμε γαλουχηθεί εκεί μέσα και επίσης η ξάπλα, η άπλα και το εγώ μας είναι αγαπημένες μας ασχολίες

So, γράφουμε όλη την ημέρα σε forums (me including) βλέπουμε 50 μπάντες live τον χρόνο, πίνουμε 4-5 μπύρες όταν βγαίνουμε έξω, laptop-netbook-desktop, 4 μέλη η οικογένεια 4 αμάξια η οικογένεια, τα γαμηστερότερα ρούχα, διαρκείας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλλευ και αθλητική εφημερίδα προσκείμμενη και πάει λέγοντας…

Και εννοείται ξύσιμο, ωχαδερφισμός, ευθυνοφοβία και ξεκούραστη δουλειά…και 1500 ευρώ στο χέρι…κάτσε ρε φίλε, ώπα, στοπ…

Παράγεις όσα κατανωλώνεις…όχι? κατανάλωσε λιγότερα…μην πάρεις I-pad δεν τρέχει και τίποτα…ακούω παράπονα παίρνω λέει 1.100 καθαρά και δεν βγαίνω με το δάνειο του σπιτιού και εχώ i-phone και διαρκείας παναθηναικού σε μπάλα και μπάσκετ και καινούριο αυτοκίνητο…ε δεν γίνεται ρε φίλε…μιά χαρά λεφτά παίρνεις απο ιδιωτική εταιρία που αμφιβάλλω αν τα παράγεις (και αν τα παράγεις σε αυτό σε βοηθάει και η εταιρεία)…Σπίτι πήρες, παντρέυτηκες, κόψε απο αλλού…δεν μπορείς να κάνεις ζωή 3 χιλιάρικων και να παράγεις 1, δεν λύνεται η μαθηματική εξίσωση…απλά…

Σόρι μαν, αλλά δεν τη βλέπω τη σύνδεση.

Άσε που αν αρχίσουμε τέτοιες κουβέντες δε θα βγούμε απλώς οφφ τόπικ, θα βρεθούμε σ’ ένα σημείο που δε θα ξέρουμε καν τί σημαίνει “ον τόπικ”.

Ένα σχόλιο μόνο: σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία, οι Έλληνες είναι εκείνοι που εργάζονται περισσότερο απ’ όλους στην Ευρώπη και αμοίβονται χειρότερα.

Άρα αυτό που λες δε στέκει ή έχει να κάνει μόνο με κάποιες περιπτώσεις που μπορείς να ξέρεις εσύ αλλά δεν είναι ενδεικτικές.