Ελληνικες Ταινιες

Τα τελευταία λεπτά του Βέγγου είναι ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ.

είμαι με τζιοπα και τζιοπενα(:p) στο γαλλικό ινστιτούτο στη λαρισα.
στο τέλος του πρώτου μέρους, ο κόσμος σχολίαζε.
στο τέλος του τρίτου μέρους ο κόσμος μιλούσε πολλαπλάσια εξαιτίας του τέλους της ταινίας και της υφής που είχε το βιετναμ.

στο τέλος του δεύτερου μέρους, ο κόσμος, δεν έβγαλε κιχ. δεν ξέρω αν ήταν αποτέλεσμα μόνο της βίαιης πράξης στο τέλος, ή κάποιας κάποιας απροσδιόριστης αποδοχής για το πόσο μεγάλο ήταν αυτό που είδε. δεν κατάλαβα καν πως το δέχτηκαν, αλλά πραγματικά δεν βγήκε κιχ.

*εν αντιθέσει με την φασαρία που έγινε στην αρχή με τα καπνογόνα που ανάψαμε εγώ με τζιοπα, όταν ανακοίνωσαν οτι υπάρχει πρόβλημα και δεν θα γίνει προβολή της ταινίας που ήταν στο πρόγραμμα, αλλά του “όλα είναι δρόμος” :smiley:

Εν τω μεταξύ, πέρα της γενικά συγκλονιστικής ερμηνείας του Βέγγου (και πέρα από τις γενικά συγκλονιστικές ερμηνείες όλων), η επιλογή του ηθοποιού για το δεύτερο μέρος είναι ιδιοφυής: το πρόσωπο της ελληνικής (φαρσο)κωμωδίας σε ρόλο [SPOILER]οργισμένου εκδικητή με αίματα στο πρόσωπο[/SPOILER]

Και μετά εσύ ήθελες να βγάλουνε και κιχ μωρέ.

συγνώμη. λάθη είμαστε , ανθρώπους κάνουμε… ή κάτι τέτοιο τελοσπαντων.

*πρόσφατα ξύπνησα 2μιση το βράδυ και είδα το βιετναμ μέσα από την οθονιτσα του κινητού. δεν ξέρω γιατί.

κι εγώ αρκετά βραδιά με την τελευταία σεκάνς της Γλυκιας Συμμορίας.

Μάλλον φοβήθηκα [I]“μη ζήσουμε έτσι ρε φίλε”[/I].

Μια και κολλάει στα περί Βέγγου που λέτε, είχε σήμερα το “Θανάση, σφίξε κι άλλο το ζωνάρι” στη ΔΤ. Τι ταινίες έχει βγάλει η Ψωροκώσταινα, και καθόμαστε και εκθειάζουμε ακόμα τον Δαλιανίδη…

…είδα την ‘‘Αντιγόνη’’ του Γιώργου Τζαβέλλα…πάρα πολύ καλή μεταφορά της τραγωδίας του Σοφοκλή

:):!:

[B]Miss Violence[/B]

Εξαιρετική ταινία. Από τις καλύτερες των τελευταίων ετών. Ωστόσο δεν πρόκειται να την ξαναδώ με την καμιά, ούτε κατά λάθος λέμε.

Η υπόθεση γνωστή νομίζω. Στα 11α γενέθλια της η Αγγελική, μέλος μια πολυμελούς οικογένειας, αποφασίζει να αυτοκτονήσει πέφτοντας από το μπαλκόνι. Αυτό θα γίνει αφετηρία για τα ξετυλιχθούν επί της οθόνης όλα τα μυστικά της οικογένειας. Με αργούς αλλά όχι κουραστικούς ρυθμούς και ελάχιστους διαλόγους που σου δίνουν σιγά σιγά όλα τα στοιχεία του παζλ, μερικά από τα οποία τα υποψιάζεσαι εύκολα και μερικά όχι. Το παζλ θα συμπληρωθεί με μερικές σκληρές εικόνες στο τελευταίο μέρος που θα σου σφίξουν το στομάχι.

Από τις ταινίες που θαυμάζεις για το κινηματογραφικό θάρρος που δείχνουν αλλά που πιθανότατα δεν πρόκειται να κάτσεις να ξαναδείς ποτέ. Ουφ… δέθηκε το στομάχι κόμπος λέμε. :-s

Αύριο θα δω το Transformers 4 να συνέλθω.

…πάντα χρειάζεται κάτι για ξελαμπικάρισμα:p…θα δω πάντως αυτή την ταινία:):!:

Ε, δεν θα την πρότεινα και τόσο εύκολα :stuck_out_tongue:

Πάντως το κείμενο παραπάνω το έγραψα λίγο μετά το τέλος της ταινίας. Μάλλον βιάστηκα. Καλώς η κακώς είναι ταινία που σου μένει στο μυαλό για λίγο ακόμα μετά την προβολή. Περισσότερο την κρίνεις από το σοκ που σου προσφέρει με το που τελειώνει, παρά για την όποια αξία της. Όχι δεν μου φάνηκε πατάτα σήμερα :stuck_out_tongue: απλά ρε γαμώτο όσο το σκέφτομαι σκηνοθετικά θα έπαιρνα όρκο πως πίσω από την κάμερα ήταν ο Λάνθιμος, σε επίπεδα αντιγραφής το σκηνοθετικό στυλ. Ενώ οι σκηνές σοκ που προσφέρει (η μια από αυτές βασικά) περισσότερο σε παγώνουν παρά σε βάζουν σε διαδικασία σκέψης και σίγουρα δεν προσφέρουν τίποτα στην ίδια την ταινία. Αυτό το εύκολο, αλλά αποτελεσματικό σοκ, το μόνο που τελικά κάνει είναι να αποπροσανατολίζει παρά δίνει κάτι παραπάνω.

Όχι λοιπόν δεν είναι ακριβώς στις καλύτερες που έχουν γυριστεί. Σαφώς αξίζει, αλλά κάτι χάθηκε στην πορεία.

*μπράβο ρε. στην χειρότερη στιγμή με πετυχαίνεις :stuck_out_tongue:

Νομίζω οτι είσαι κάπως λάθος.
την ταινία δεν την κρίνεις για τις στιγμές έντασης προφανώς. επίσης η κινηματογραφική ματιά που λες οτι μπορεί να είναι αντιγραφή λανθιμου, μάλλον σε μπερδεύει η ένταση μερικών σκηνών, και οχι στην ουσία η ίδια η (όποια)ματιά/άποψη. η ταινία έχει “αιώνες” που έχει παγιωθεί το πως πρέπει να είναι, αλλά η καταραμένη χρηματοδότηση…

η ένταση δεν καπελώνει το πόσο/πως παίζει αρχικά ο αβρανας με τις ιδιότητες των μελών της οικογενείας. (asghar farhadi - Le passe οεο!!)
η ένταση δεν σου αφαιρεί την προσοχή απο την εκπαίδευση του αρχηγού της οικογενείας. (προσοχές , τιμωρία με φαγητό,απουσία πόρτας, διαμερισμός ευθυνών, τύψεις για παράλογα πράγματα).
οι βίαιες σκηνές είναι λίγες, και στην περισσότερη ταινία υπαινίσσονται. και με ιδιαίτερα καλό τρόπο θα έλεγα. οπότε δεν εχει να κάνει με εντυπωσιασμό

και μια ερώτηση-απορια για την ταινία μια που την έχεις πρόσφατη

[SPOILER]η γιαγιά στο τέλος της ταινίας λεει στην κόρη να κλειδώσει την πόρτα του σπιτιού.
τι πιστεύεις οτι έγινε? είναι ακόμη υπο την επήρεια του άρρωστου αρχηγού της οικογένειας, ή έχει πάρει την θέση του μια που αυτό έχει εκπαιδευτεί στην ουσια να κάνει?? [/SPOILER]

και επίσης μια που την ταινία την είδα με τον σκηνοθέτη εδω λαρισα, σε συζήτηση με το κοινό μετα την προβολή εγινε μια ωραία κουβέντα και πλήθος ερωτήσεων που έδειξαν πράγματα που δεν έπιασες με την μια(και σε μένα . μου έβαλαν τα γυαλιά οι ηλικιωμένοι μιλάμε).

Εν καλά το πως είχε παγιωθεί η ταινία στο μυαλό ενός δημιουργού από πριν και πως βγήκε η ταινία τελικά είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Η αντιγραφή δεν είναι απαραίτητο να έχει γίνει επίτηδες. Anyway να σου πω την αλήθεια έτσι μου φάνηκε. Στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είχα στο μυαλό τις 2 τελευταίες ταινίες του Λάνθιμου και ειδικά τον Κυνόδοντα.

Βασικά μια είναι η πραγματικά σοκαριστική σκηνή στην ταινία

[SPOILER]Ο βιασμός (επι της ουσίας) της ανήλικης κόρης από 2 μαντραχαλάδες και τον ίδιο τον πατέρα. Το μόνο που κόβει το σοκ είναι η εμφανής αντικατάσταση της ηθοποιού για την σκηνή έστω και αν έκρυβε το πρόσωπο για να διατηρηθεί η ψευδαίσθηση. Προσωπικά δεν θυμάμαι να έχει στηθεί η κάμερα άλλου σκηνοθέτη τόσο ωμά απέναντι σε βιασμό ανηλίκου [/SPOILER]

Να σου πω την αλήθεια εμένα με πάγωσε η σκηνή. Εκείνη την στιγμή δεν ήξερα αν πρέπει να σταματήσω την ταινία (κάτι που προφανώς τελικά δεν έκανα) ή να δώσω συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη για το θάρρος του. Δεν σε βάζει στην διαδικασία κριτικής σκέψης με τον ίδιο τρόπο που δεν σε βάζουν σε τέτοια διαδικασία ανάλογες σκηνές σοκ σε ταινίες όπως το μη αναστρέψιμος για παράδειγμα (πάντα μισούσα αυτή την ταινία). Για μένα αρχικά τουλάχιστον “έκρυψε” αυτό που είδα ως αντιγραφή Λάνθιμου. Για αυτό και δεν το έγραψα στην αρχή. Συνεχίζει να μου φαίνεται ως εύκολο σοκ που δεν προσφέρει κάτι πέρα από μια παγωμάρα.

Όταν η βία υπαινίσσεται, η ταινία λειτουργεί πολύ καλύτερα

[SPOILER]Η σκηνή με την εγγονή προς το τέλος σου προκαλούσε ένα μούδιασμα αλλά δεν σε πάγωνε τόσο για παράδειγμα. Ακριβώς επειδή δεν επέλεξε το σοκ για να μείνει στην μνήμη (ε και οκ δεν θα μπορούσε εδώ που τα λέμε να γυριστεί ανάλογη σκηνή με την προηγούμενη)[/SPOILER]

Η ένταση μέσα στο σπίτι γενικά χτίζεται εντυπωσιακά. Αλλά όπως είπα και πριν ήταν αδύνατον να μην έρθει στο μυαλό μου από τις πρώτες σκηνές κιόλας ο Κυνόδοντας. Δεν καπελώνει τις σκηνές όπως σωστά λες αλλά είναι κάτι που κρύβει μερικές αδυναμίες στο τέλος. Όπως και να το κάνουμε αυτό που μένει περισσότερο και ευκολότερα στην μνήμη είναι το σοκ.

Τώρα για το ερώτημα είδα σε προηγούμενες σελίδες (16-17 για όσους θέλουν να ψάξουν) τα ποστ σου και τις απαντήσεις του Turden και γενικά μάλλον συμφωνώ.

[SPOILER]Όλα δείχνουν ότι το μαρτύριο θα συνεχιστεί έστω και με διαφορετικούς όρους. Ωστόσο δεν αποκλείεται να ήταν και η αρχή του τέλους. Ο φόνος που έγινε δεν μπορεί να κρυφτεί για πολύ καιρό έτσι και αλλιώς[/SPOILER]

τόσο πολύ?! φυσικά και είναι έντονη(και βάλε…) η σκηνή εξαιτίας της ωμότητας , αλλά δεν νομίζω οτι σοκάρει τόσο οσο να σκεφτείς έξω απο την ταινία και την ιστορία της. τουλάχιστον έτσι έκατσε σε μενα

Oh yes… τι να πω ίσως απλά να έτυχε και να με έπιασε απροετοίμαστο, το δέχτηκα με τον ίδιο τρόπο με το μη αναστρέψιμος (όταν είχα την ταινία για πρώτη φορά). Θεωρώ ότι τελικά λειτούργησε περισσότερο αρνητικά παρά θετικά. Anyway ίσως απλά έχει να κάνει με το πως θα το δεχτεί κάποιος την δεδομένη στιγμή και τίποτα παραπάνω. Γενικά πάντως είναι σαφώς θετικό το τελικό πρόσημο της ταινίας (σε αντίθεση με το μη αναστρέψιμος π.χ.).

…πιστεύω ότι μένα παράξενο τρόπο αυτές οι ταινίες σου φανερώνονται μετά από κάμποσες ώρες απ’την ώρα που θα τις δεις…τις επεξεργάζεται ο εγκέφαλος και πολλά πράγματα που σου φαίνονται περίεργα σου φανερώνονται μπροστά σου πιο απλουστευμένα:):!:

Την είδα κι εγώ και σαν θεατής η εν λόγω σκηνή:

[SPOILER]…θα μου έκανε περισσότερο αν ήταν η μετάβαση της οικογένειας σε νορμάλ καταστάσεις. Τα παιδιά κάθονται σούζα γιατί αυτό έχουν μάθει τόσα χρόνια και δεν είναι εύκολο από την μία στην άλλη να αλλάξουν και ξαφνικά να χορεύουν/πανηγυρίζουν επειδή δολοφονήθηκε το αρχίδι. Θα υπάρξει αλλαγή σταδιακή, αλλά μέσω της πειθαρχίας που είναι μαθημένα σε φάση “παιδιά μου καθίστε κι ακούστε δυο πραγματάκια που θέλω να σας πω”.
Άλλωστε ο λόγος που τον έσφαξε η άλλη δεν μου κάνει πως ήθελε να πάρει την θέση του, πουθενά δεν φάνηκε αυτό

Θα προτιμούσα επίσης το κλείδωμα της πόρτας να σημαίνει “πάμε να τον κομματιάσουμε τον πούστη, εσύ Φίλιππε κοίτα να μαθαίνεις τι θα πάθεις άμα γίνεις έτσι”[/SPOILER]

[SPOILER]Ναι. αν δεν τον είχε σκοτώσει η ίδια, ίσως να είχε βάση και η άλλη η πιθανότητα.

*"[I]εσύ Φίλιππε κοίτα να μαθαίνεις τι θα πάθεις άμα γίνεις έτσι"[/I] :lol:[/SPOILER]

YOUUUUU GEEET OUUUT OF HEEEERE

φυσικα και δεν ξερεις αφου δεν σου εχουν δωσε γραμμη . μολισ σου πουν τι πρεπει να πιστευεις θα αποφασισεις.