Συναντιούνται 4 φίλοι από το Στράτο μετά από 30 χρόνια. Αφού είπαν για τα παλιά η συζήτηση μεταφέρεται στο πόσο πετυχημένα έγιναν τα παιδιά τους. Στον 4ο τις παρέας δεν του άρεσε αυτό και πήγε στη τουαλέτα για να αποφύγει τα δυσάρεστα.
-Ο δικός μου γιός έγινε μεγάλος αρχιτέκτονας, βγάζει εκατομμύρια. Αφού να σκεφτείτε έκανε δώρο σε ένα φίλο του μια βίλα που κόστισε 100.000.000, λέει ο πρώτος κοιτάζοντας τους άλλους γεμάτος καμάρι.
-Ο δικός μου έκανε δώρο σε ένα φίλο του ένα 20μετρο σκάφος άξιας 150.000.000, λέει ο δεύτεροςος γεμίζοντας υπερηφάνεια για το παιδί του.
-Σιγά τα έξοδα, λέει ο τρίτος, ο δικός μου που είναι μεγάλος χρηματιστής δώρισε στο φίλο του μετοχές που σήμερα αξίζουν πάνω από 500 εκ. Τότε βλέπουν όλοι τον τέταρτο της παρέας που έρχεται χωρίς να έχει ακούσει τίποτα και μετά από πολλή πίεση αναγκάζεται να πει και αυτός τα δικά του.
-Ο δικός μου γιός είναι ένα κοπρόσκυλο όλη την ημέρα ξάπλα, ύπνο και καλό φαΐ, απαντά αυτός.
Και πως ζει τον ρωτούν οι φίλοι του; Δεν πιστεύουμε να τον ταΐζεις ακόμη;
-Αστα να πάνε! Έχει βρει 3 παλιοαδερφές, τις πηδάει και αυτές τον συντηρούν και του κάνουν και καλά δώρα. Ο ένας του αγόρασε μια ΒΙΛΑ, ο άλλος ένα σκάφος και ο τρίτος του έδωσε 500 εκ. σε μετοχές. Κοντεύω να τρελαθώ από τη ντροπή μου, απαντά.
[SPOILER]Συζητάνε τρεις επιχειρηματιες, ένας από Γερμανία, ένας από Ιταλία, και ένας από Ελλάδα σχετικά με το τι θα κάνουν όταν βγούν σε σύνταξη με τα λεφτά που θα έχουν καταφέρει να βάλουν στην άκρη από τους μισθούς και τα bonus τόσων ετών προσφοράς στις εταιρείες τους.
Εγώ, λέει ο Γερμανός, θα αγοράσω ένα πύργο στη Μάνη που τον έχω βάλει στο μάτι από το τελευταίο ταξιδάκι μου, και θα αποσυρθώ εκεί.
Και τα υπολοιπα ? του λενε οι αλλοι.
Ε, με τα υπολοιπα θα αγορασω κανενα αμαξακι στον γιο μου.
Εγώ, λέει ο Ιταλός, θα αγοράσω ένα κτηματάκι στη νότια Ιταλία και θα βάλω αμπέλια. Πάντα μου άρεσε το κρασί.
Ε, με τα υπολοιπα θα αγορασω κανενα διαμερισματακι στην κορη μου.
Εγώ, λέει ο Έλληνας, θα αγοράσω ένα Scooter-ακι.
Εεε, τα υπόλοιπα θα τα βάλει η μάνα μου…[/SPOILER]
[SPOILER]
Eίναι ο Σάκης ο οποίος είναι σπουδαίος και τρανός φιλόλογος και μέγας επιστήμονας.Έχει επίσης και μία αδυναμία στην ποίηση,παρακολουθώντας τακτικά διαλέξεις ποίησης κτλ.
Μία από αυτές τυχαίνει να λαμβάνει χώρα και στην πόλη του,και αυτός δεν χάνει χρόνο και αμέσως παίρνει συμμετοχή,καλώντας ακόμα και τον φίλο του τον Τάκη,ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο μέσα σε άκρες.
“Έλα ρε σου λέω,θα είναι μία διαφορετική εμπειρία,θα με θυμηθείς!” ήταν τα τελευταία λόγια του Σάκη πριν πείσει τον κολλητό του.
Όντως λοιπόν πηγαίνουν στην διάλεξη.Κόσμος,χαμός,επιστήμονες,πανεπιστήμονες,ακαδημαϊκοί,λόγιοι και άλλοι τέτοιοι αποτελούσαν το κοινό της βραδιάς.
Σε μια φάση σηκώνεται να απαγγείλει ένα ποίημα ένας φημισμένος λογοτέχνης και ποιητής,όμως ο Τάκης παρατηρεί κάτι πολύ παράξενο.
Αυτόν τον τύπο τον αλείφανε με κάτι άσπρα πράγματα την ώρα που αυτός απάγγελλε με στόμφο.Τελειώνει και κατεβαίνει κάτω,καταχειροκροτούμενος.
“Καλά ρε Σάκη τι ήταν αυτό;”
"Έλα ρε τι ήταν;Τίποτα το σπουδαίο κάτσε να δούμε τι θα πει αυτός εδώ,να…"
Και αμέσως ανεβαίνει ο επόμενος ακαδημαϊκός στο επάγγελμα,όπως επίσης λογοτέχνης και ποιητής,έτοιμος να απαγγείλει και εκείνος.
Ο Τάκης όμως πάλι παρατηρεί το ίδιο πράγμα.Την ώρα που εκφωνούσε το ποίημα ο γνωστός ακαδημαϊκός,κάτι γυναίκες είχαν σηκωθεί και του άλειφαν το πρόσωπο με διάφορα πράγματα,κάνοντας τον εντελώς άσπρο.Αυτό όχι μόνο δεν ενοχλούσε τον ακαδημαϊκό αλλά αντιθέτως του έδινε περισσότερη ενέργεια.
Ο Τάκης δεν άντεξε…
“Καλά ρε τι μαλακίες κάνουν αυτές εκεί πέρα στον άνθρωπο ρε;”
“Τι έγινε πάλι ρε;Σιγά με κρέμες τον αλείφουν”
“Πάμε καλά ρε;Τι πράγματα είναι αυτά;”
“Μα είναι λογικό ρε 'συ”
“Πώς είναι λογικό;”
“Ε δεν βλέπεις;Είναι κρέμες περί-ποίησης…”
[/SPOILER]
είναι ένας τύπος που θα πάει πάρο. το καράβι φεύγει στις 19.00, οπότε πηγαίνει αυτός κατά τις 18.00 στο λιμάνι να είναι έτοιμος. αράζει, παίρνει καφεδάκι και περιμένει. κατά τις 18.30 ακούει τη κόρνα από ένα καράβι:τουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυπ .κοιτάζει να δει μήπως είναι το δικό του κι έχει έρθει πιο νωρίς αλλά είναι αυτό που πάει μύκονο. ξανακάθεται και περιμένει να πάει 19.00 κατα τισ 19.00 ακούει πάλι μια κόρνα καραβιού: τουυυυυυυυυυυυυυυυυυτ. κοιτάζει να δει αλλα΄βλέπει ότι δεν είναι το δικό του. ξανακάθεται… μετά από κανένα 10λεπτο (έχει πάει 19.15 περίπου) ακούει άλλο ένα καράβι να έρχεται: τουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυτ. εδώ είμαστε λέει…αλλά μάταια. ήταν άλλο καράβι. ο τύπος είναι χαλαρός βέβαια ακόμα, δεν υπάρχει και καμμία ιδιαίτερη καθυστέρηση μέχρι στιγμής…πηγαίνει 19.40. ακούγεται άλλο ένα καράβι να σφυρίζει: τουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυτ. κοιτάζει να δει αλλά βλέπει ότι είναι το καράβι που πάει φολέγανδρο…αρχίζει να ξενερώνει σιγά σιγά…εντωμεταξύ έχει πάει πλέον ήδη 21.30, έχου έρθει καμιά 10αρια καράβια αλλά το δικό του δεν έχει φανεί!!! οπότε αφού είδε και απόειδε, και βαρέθηκε να περιμένει και να εκνευρίζεται, πέρνει ένα βιβλιαράκι πόκετ-σάιζ με ποίηματα του καβάφη που έχει,πηγαίνει σε μια γωνία και κάθεται και διαβάζει.
ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα???
[SPOILER]όπου ακούς πολλά καράβια, κράτα και μικρό καβάφη[/SPOILER]
Ενώ είναι Χριστούγεννα και είναι όλοι με τις οικογενιές τους, σε μια έρημη καφετέρια σκάει μύτη ένας γαίδαρος και λέει στον σερβιτόρο…
-κάνε με έναν φραπέ μέτριο χωρίς γάλα…
τον πίνει και φεύγει! την επόμενη μέρα πάλι τα ίδια
-έναν φραπέ μέτριο χωρις γάλα!
γίνετε τώρα αυτό σερί για λίγες μέρες!
φτάνει πρωτοχρονία τώρα και πάλι μπαινει ο γαίδαρος στην καφετέρια και λέει:
-έναν φραπέ μέτριο με γάλα
Ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα;
[SPOILER]Ήπιε ο γαίδαρος τον φετινό με γάλα![/SPOILER]