Το μόνο που κάνουν με τέτοιες αποφάσεις είναι να υποχρεώνουν τους παρόχους να κάνουν resolve οι dns τους σε άλλη ip από αυτή του εκάστοτε σάιτ.
Όταν δηλαδή πατάς εσύ το piratebay να σε στέλνει άλλου αντί για τη σελίδα του.
Οπότε άμα αλλάξεις τους dns και βάλεις του google πχ μια χαρά μπαίνεις.
Η με vpn επίσης όπως γραφτηκε
Το πιο απλο ειναι η ενεργοποιηση του vpn στο opera
Με την αλλαγή dns όλα δούλεψαν ρολόι
πάει κ το magico
δοκίμασα αλλαγή dns αλλά τπτ
edit:άκυρο παίζει τελικά
Το Opera λειτουργεί μια χαρά πάντως. Απλά θέλει ενεργοποίηση από τις ρυθμίσεις, του VPN όπως δείχνει το link που έβαλε πιο πάνω ο angel7
Με το Popcorn Time τι παίζει; Λένε ότι τα περισσότερα sites που στο παρέχουν είναι fake. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Εγώ το εγκατέστησα σε λαπ τοπ από το getpopcorntime.is/windows.html
Υπαρχει και το stremio
Ειναι τίμιο το stremio;
Το Stremio είναι η καλύτερη πειρατική streaming εφαρμογή αυτήν την στιγμή. Δεν το λέω εγώ. το subreddit Piracy το λέει…
Οι μισές εφαρμογές … βλ utorrent / και κάτι άλλα είχαν ωραία backdoor ή έκαναν mining κτλ.
Πάντως τα bootleg και η πειρατεία, γαμούν τον καλλιτέχνη.
Οι κακοτέχνες, προσπαθούν να βγάλουν κάνα ψιλό με μηνύσεις και μπίζνες και licenses.
Όσο για την πράξη, δεν θα πω οτι δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά πλέον σ όλη την ενήλικη ζωή μου ΟΧΙ
(γι αυτό έχω μια διαρκή λίστα 9 σελίδων με πράγματα που θέλω που ποτέ δεν τελειώνει.)
Registered/OS προγράμματα, αγορασμένα CD και DVD.
O δημιουργός αξίζει της άμεσης και έμμεσης βοήθειας μας.
Τα bootlegs δεν γαμουν τον καλλιτεχνη. Μη σου πω οτι εχουν το αντιθετο αποτελεσμα. Τον καλλιτεχνη τον γαμει το γεγονος οτι πλεον ολη η studio δουλεια του μπορει να αποθηκευτει σε εναν σκληρο δισκο με μερικα κλικς, καθως και το γεγονος οτι εχει αλλαξει ο τροπος που ακουμε μουσικη αλλα και η ιδια η κουλτουρα των ακροατων και των μουσικοφιλων.
Δικό μου λάθος. Εννοώ το bootleg merch. Εδώ έχουμε 3-4 άτομα αν όχι παραπάνω που έχουν γεμίσει την αγορά με bootleg μπλουζάκια. Τα τσιμπάνε τάλιρο από Τουρκία και Βουλγαρία και τα δίνουν 15 + .
Ο καλλιτέχνης κλασσικά στην απέξω. Τα δισκάκια τα μαζεύουν μόνο οι βαμμένοι για ανόητα υψηλά ποσά και δεν νομίζω οτι επηρεάζουν ιδιαίτερα τις αγοραστικές ή μη συνήθειες.
Εντάξει, έχει ξεχειλώσει η έννοια της λέξης, έχουμε δει να χαρακτηρίζεται “τίμιο” ένα συγκρότημα, ένας δίσκος (!) κλπ, αλλά να ρωτάμε για την τιμιότητα μιας… πειρατικής εφαρμογής φέρνει λίγο σε σουρεαλισμό η αλήθεια είναι!
Λογοπαίγνιο ήταν…
Φαντάζομαι διαβάσατε το νέο σχετικά με τα πρόστιμα και στους χρήστες του παράνομου downloading.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει ωστόσο είναι αν αφορά μόνο το υλικό που υπάρχει στην ελληνική συνδρομητική τηλεόραση (cosmote, nova) ή τα πρόστιμα πιάνουν και τους υπόλοιπους, όσους απλά κατεβάσουν την τελευταία ταινία της Disney π.χ.
Έτσι όπως εγώ το έχω καταλάβει το 700αρι έχει να κάνει μόνο με την πρώτη περίπτωση. Κατάλαβα καλά; Επειδή το 700αρι μου φαίνεται τρελό πρόστιμο για κάποιον που θα κατεβάσει μια ταινία με torrent.
Δεν ξέρω αν και πως μπορούν να πιάσουν το stremio και συναφή apps, το οποίο είναι legit εφαρμογή αλλά με “πειρατικές” προεκτάσεις. Επίσης δεν καταλαβαίνω το εξής: Αν ο χρήστης κατεβάσει από σελίδα που δεν έχει μπλοκαριστεί, πως θα τον βρουν; Δεδομένου πως η σελίδα αν είχε βρεθεί, θα είχε μπλοκαριστεί.
Τέσπα, νομίζω μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα (πάλι). Θα δείξει.
Προφανως ολη αυτη η φαση ξεκιναει απο τους μεγαλους παικτας (sic), Κοτε/Νοβα/Βοντα και κατ’ επεκταση Ντεφλιξ και λοιπα, καθως το περιεχομενο/βιβλιοθηκη τους μοιραζεται με 10-15 ευρω το μηνα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθει καποιος απο τορεντ και να πληρωσει, εκτος αν ειναι τοσο ατυχος. Ή αν κατεβασει τραγουδι των Μεταλλικα.
Το DAZN προσφατα απειλησε με αποεπενδυση στη γαλλικη λιγκα, μεταξυ αλλων επειδη η πειρατεια δεν εχει καταπολεμηθει. Αντιθετα, στην Ισπανια και στη Γερμανια ειναι πολυ ελεγχομενα τα πραγματα. Δεν μιλαω προφανως για streaming sites, που ειναι σαν τα torrents, αλλα για μποξακια και σερβερς που μοιραζουν απευθειας στο σπιτι.
Γενικως, πριν απο 20-25 χρονια που ξεκινησα να ασχολουμαι με αυτα, ο κανονας που μου εμαθε ενας “ειδικος” ηταν “παρε απο τους ξενους, μην παιρνεις απο τους Ελληνες”. Το DAZN δεν θα σε κυνηγησει στην Ελλάδα, διότι δεν δραστηριοποειται εδω, αλλα εισαι το ταργκετ γκρουπ της Κοσμοτε και αν σε βρει, θα σε διαλυσει. Ξαναγραφω: δεν υπολογιζουμε τις καραμπολες, shit happens μερικες φορες.
Εκτοτε φυσικα εχουμε ΑΙ, εχουμε predator, εχουμε ftth, εχουμε τα αντερα τους τα τραγια και πολλα ειναι ευκολοτερο να εντοπιστουν. Ο νομος, τουλαχιστον στην αρχη, θα υπαρχει για να μην μενει ατιμωρητος αν καποιος πιαστει στη φακα. Δεν σημαινει οτι θα κυνηγησουν εσενα/εμενα/οποιονδηποτε, αλλα αν τυχει θα υπαρχει το νομοθετικο πλαισιο για αυτο.
Καλά σελίδες που έχουν μπλοκαριστεί μπορείς να τις φορτώσεις με VPN του brower και να κατεβάσεις. Στο torrent φαντάζομαι όμως μπορούν να σε βρουν. Αλλά αυτό που εγώ έχω καταλάβει είναι πως τα πρόστιμα δεν θα πηγαίνουν εκεί, αλλά κυρίως στους “πειρατές” συνδρομητικών καναλιών. Αν και δεν είμαι 100% σίγουρος πως θα λειτουργήσει.
Ξέρω πως στην Γερμανία π.χ. αν κατεβάσεις ταινία με torrent σε πρώτη φάση σου έρχεται ραβασάκι προειδοποίηση και αν το κάνεις και δεύτερη φορά έρχεται κανονικό πρόστιμο. Δεν έχω καταλάβει καλά αν προσπαθούν να κάνουν κάτι παρόμοιο και εδώ.
*edit
Και φυσικά έχει ενδιαφέρον στο τι γίνεται όταν κατεβάσεις με torrent ταινίες που δεν έχουν διανομή στην Ελλάδα και σε πιάσουν. Γενικά στην χώρα μας πολλές ταινίες δεν βγαίνουν καν σε dvd (για bluray ούτε λόγος πλέον αφού εδώ και χρόνια έχουν σταματήσει να βγαίνουν στην Ελλάδα). Εκεί ποιος ακριβώς σε κυνηγάει για παράδειγμα.
Όπως διάβασα το νέο πάντως κάθε φορά που αναφέρουν για συνδρομητική γίνεται λόγος μόνο για cosmote nova και όχι για Netflix, Disney plus, εκτός αν το θεωρούν δεδομένο.
βσκ, δεν παίζουν οι τηλεοράσεις nova/ote κτλ σειρές απο HBO κτλ ? το netflix επίσης δραστηριοποιείται, κοκ. προφανώς οτι δούν θα το κοπανάνε. το σχετικά σειφ θα είναι 100 % vpn, αν κι έκει με εισαγγελική άδεια μπορούν να ζητήσουν άρση. το θέμα είναι οτι αυτό σημαίνει μηδαμινή ιδιωτικότητα και οτι η κυβέρνηση - μας παρακολουθεί, λίγο πολύ.
Μιας οπως ολοι οι Ευρωπαίοι έχουμε λύση τα βασικά μας προβλήματα της κοινωνίας ας ασχοληθούμε με τα torrent και τα boxακια… Κριμα…