Δεν κάνει καμιά αναφορά σε torrent download αλλά μόνο σε χρήση παράνομου streaming για όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες που υπάρχουν στην Ελλάδα (cosmote, nova, netflix, disney, amazon). Και πάλι βέβαια δεν ξέρω αν θεωρούν δεδομένη την επιβολή προστίμων στην χρήση torrents.
Εγώ έχω ένα σορό tokens (freeleech) κάπου που έλεγα να τα φάω όλα μαζί αυτές τις μέρες. Ομολογώ πως σκιάχτηκα λίγο τώρα και απ’οτι λένε κάποιοι ούτε με VPN δεν είσαι 100% ασφαλής. Μέχρι και τη λύση seedbox άρχισα να ψάχνω.
όχι γιάννης - γιαννάκης. προφανώς, σου λέει οτι αν δεν είναι νόμιμος ο τρόπος κτήσης θα είναι. Το ζούλα στρίμ δεν είναι νόμιμο, ούτε το τορρεντ. μουσική οκεί την #$@$#@ εντελώς σαν παραγωγή, πλέον τυπώνουν τα μισά, ακόμα και οι μεγάλες μπάντες και απλά θα ανεβάζουν τα εισιτήρια κτλ.
προφανώς τα vpn είναι safe, αν δεν υπάρξει εισαγγελική παραγγελία, αλλά κορέσμος και αργή ταχύτητα είναι το πρόβλημα. το netflix, ψιλοβλακείες βγάζει που δεν θα πλήρωνε κάποιος να τις δει, οπότε ούρτ. ε οπότε αμα είναι οτι μένει είναι ταινιάκια, στο σινεμά και BD αν γουστάρουμε και ίσως κανά αμαζον για boyz. τα υπόλοιπα στα παπάκια μας. αμα πέσουν κι άλλο τα έσοδα, να δω τι θα κάνουν. θα σου πούνε τα πάντα όλα με ενα δεκάρικο ? και οι δημιουργοί, ενα κουλούρι ε ?
Επειδη διαβαζω διαφορα τις τελευταιες μερες…Πολλα κενα και πολλα ερωτηματα για τον τροπο εφαρμογης…Αν πας σε ενα ξενοδοχειο ή σε δημοσιο wifi και κατεβασεις ποιος θα την πληρωσει;
Συμφωνω οτι κυριως τα παρανομα box-ακια κυνηγανε γιατι απο εκει χανουν κυριως Cosmote-Nova.
Όσο περισσότερο prive και με δυσκολότερη διαδικασία για να πάρει invite κάποιος είναι το μέρος/τορεντάδικο τόσο καλύτερα. π.χ. ptp, red, mtv, bibliotik κλπ > kg > iptorrents > piratebay, rarbg (υπάρχουν ακόμα τα τελευταία;; )
Αν είναι μουσικό τορεντ δεν πιστεύω πως θα νοιάξει κανέναν. Επίσης γενικότερα όσο πιο mainstream, μεγάλη εταιρεία που έχει τα δικαιώματα τόσο χειρότερα.
Μετά υπάρχουν και τα VPN και seedboxes τα οποία προσφέρουν και περισσότερη ασφάλεια αλλά έχουν κάποιο κόστος και διαφορετικού είδους ρίσκο. Δηλαδή μπορεί να πιαστεί η εταιρία seedbox όλη μαζί στην φάκα και να πάρει και εσένα η μπάλα.
Προφανώς επίσης π.χ. μπορεί κάποιος να έχει ένα seedbox τα κατεβάζει όλα εκεί και μετά πάει στην δουλειά, ή σε ξενοδοχείο ή σε καφέ κλπ και τραβάει 10 download.
Ένα ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι κάνουν σε άλλες χώρες. Πως τους πιάνουν και ποιους πιάνουν δηλαδή. Δεν το έχω ψάξει αυτό το κομμάτι.
Σίγουρα μόνο η απειλή θα έχει κάνει τη δουλειά της. Μετά αν πιάσουν και 5-10 άτυχους για παραδειγματισμό ακόμα καλύτερα για αυτούς. Βέβαια ποιος θα ήθελε να είναι στους 5-10 άτυχους που θα δώσουν 1,000-15,000 ευρώ πες επειδή τους είπαν από το ροκιν.γκρ φορουμ πως το Severance είναι άχαστο;;
βσκ, το τορρεντ - επειδή ναι μεν θα προστατευτείς απο το γενικό browsing - αλλά όταν θα κατεβάσεις λχ με άλλο πρωτόκολλο, παίζει να το κάνει ραουτ, μέσω της κανονικής σου σύνδεσης, ΠΑΙΖΕΙ και να φανείς.
Μουσικό ή όχι, αν σε πιάσει, σε έπιασε. εδώ έχουν δικηγόρους διάφορες μπάντες που μπανάρουν ebay bootlegs -λχ οι Stryper. οπότε … απο όσο φαντάζομαι, ο Κούλης, θα το κάνει εδώ, τέρμα, γιατι - είναι 3 μύρια και 750-1000ε. είναι πολλά τα λεφτά. είναι αρκετά. και ντάξ, αμά φοβάσαι, γιατί να μην πάρεις μια συνδρομούλα. αξίζει τα λεφτά της … απλά τα θέλουμε ΟΛΑ, ως φαταουλιστές κονσιούμερζ. τσάμπα αν γίνεται κιόλα.
Επικό διαφημιστικό, όλα τα λεφτά η εικόνα της δισκέτας 3,5’’ (χωρητικότητας 1,44 ΜΒ για όσους δεν την πρόλαβαν!) και η έκφραση “πειρατεύεις”!
Συνειρμικά θυμήθηκα το παρακάτω εικονιζόμενο, πολύ διαδεδομένο τω καιρώ εκείνω sticker στους δίσκους (μπορεί και να ήταν τυπωμένο στο οπισθόφυλλο, δεν είμαι σίγουρος), για την καταπολέμηση της κασετοπειρατείας! Εύγλωττο μεν, αλλά όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικό - προσωπικά δεν γνώρισα κανέναν που να… πτοήθηκε!
Ωστόσο άλλου ακούω πως φτάνει να βρεθεί η ip σου σε παράνομο streaming site για να φας πρόστιμο, άσχετα από το τι είδες. Και αυτό σε χώρα που δεν υπάρχει διανομή dvd/bluray εδώ και χρόνια και ουσιαστικά μπορείς να δεις νόμιμα μόνο ότι προσφέρουν οι streaming πλατφόρμες.
Νομίζω πως Γερμανία υπήρχε πρόστιμο μόνο σε torrent, με την λογική ότι εκεί έκανες και διαμοιρασμό της ταινία/σειράς. Το streaming δεν είχε πρόστιμο για τους χρήστες. Ωστόσο εκεί σου ερχόταν αρχικά προειδοποίηση και όχι κατευθείαν πρόστιμο. Αλλά αυτό ήταν κάποια χρόνια πίσω, πριν γίνει ο πανικός με ψηφιακές πλατφόρμες, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.
Εμένα με σκοτώνει αυτό. Τα διάφορα disney+ netflix κτλ δεν έχουν και πολλά πράγματα που να αξίζουν. Σίγουρα δεν αξίζει να πληρώνεις κάθε μήνα. Τουλάχιστον από νέο υλικό, τα κλασικά τα προτιμώ σε dvd/bluray χίλιες φορές. Η μόνη λύση είναι αυτή η προπληρωμένη κάρτα για 1 μήνα που ίσως την παίρνω μόνο αν μαζευτεί αρκετό πράμα και με την προϋπόθεση πως δεν θα έχουν βγάλει τα μισά μέχρι τότε. Κάτι που κάνει κυρίως η Disney από όσο έχω διαβάσει.
Τέτοιοι νόμοι έχουν νόημα σε χώρες που σου δίνουν την δυνατότητα να έχει εύκολη, νόμιμη πρόσβαση σε πολύ περισσότερες ταινίες και σειρές, παλιές και νέες, είτε σε physical media είτε διαδικτυακά χωρίς να πληρώνεις τρελά χρήματα. Και σε χώρες που το ίντερνετ δεν είναι τόσο ακριβό.
Για αυτό μου είπανε ότι ισχύει. Δεν το διακινδυνεύω όμως.
Αυτό δεν ισχύει, γιατί σε εμένα ήρθε κατευθείαν.
Πριν 6-7 χρόνια ήμουν Ελλάδα και κατέβαζα υλικό για Γερμανία Στην τελευταία ταινία ξέχασα να πατήσω στοπ όταν κατέβηκε. Την επόμενη πέταξα για Γερμανία και ευτυχώς πήγα πρώτα στο μαγαζί και άνοιξα το λάπτοπ εκεί. Μέχρι να το καταλάβω διαμοίρασα για 2 λεπτά και μετά από 2 εβδομάδες περίπου μου ήρθε χαρτί από δικηγορικό γραφείο, με πρόστιμο 800 ευρώ, το όνομα της τανίας και τα δυο λεπτά του διαμοιρασμού. Με έναν φίλο δικηγόρο τους γράψαμε ένα γράμμα πατώντας στο ότι αυτό έγινε σε μαγαζί που κόσμος ζητάει τον κωδικό του WiFi και μπλα μπλα. Ευτυχώς δεν απάντησαν ποτέ ξανά. Έχω ακούσει από άλλα άτομα ότι έχουν πληρώσει κανονικά.
Μου είπε ο φίλος ότι υπάρχουν δικηγορικά γραφεία που ασχολούνται μόνο με αυτό και πως οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν Έλληνες
Τώρα πως αυτά τα γραφεία έχουν πρόσβαση σε τέτοια δεδομένα δεν το γνωρίζω.
Το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα θα μάθουμε κατά πόσο ο νόμος θα εφαρμοστεί. Είναι αρκετοί οι τολμηροί που κατεβάζουν ακόμα αβέρτα.
Προσωπικά πιστεύω θα θα αρχίσουν να στέλνουν κάποια στιγμή ραβασάκια αλλά πρόστιμα δύσκολα θα πληρωθούν. Μιλάω κυρίως για οικιακούς χρήστες. Θα είναι λίγο σαν τα πρόστιμα covid. Αλήθεια πλήρωσε ποτέ κανείς πρόστιμο covid;
ε επειδή μπορεί να βγάλει κάποια δις, πιστεύω οτι θα το εφαρμόσει. τι θα πεις ? δεν το έκανα ? είναι νόμιμο, επειδή δεν έχει πολλά ενδιαφέροντα ? θα στο στείλει εφορία και κάτσε μετά να το πλερώ σε δόσεις φάση. αμα είναι cosmote, voda, nova και νετφλιξ και άλλοι απο πίσω… λεφτά είναι - δεν θα τ’αφήσουν.