Trans Siberian Orchestra European Tour

Ναι 8O 8O 8O

Και γω όταν τον είδα έμεινα λίγο! Και το Sleep το είπε καταπληκτικά. Υπάρχουν μερικά βιντεάκια στο youtube.

Εν τω μεταξύ ο τύπος είναι απλά τεράστιος! Παίζει να φτάνει και κοντά τα 2 μέτρα. Πήγα να βγω φωτό και απλά μου έριχνε ένα κεφάλι για πλάκα!

Χαχα, ναι τον έχω δει ήδη δύο (ή μήπως 3; :-k) φορές live και το θυμάμαι ότι είναι ψηλός.

Anyway, η πρώτη, το 2005 ήταν από τις κορυφαίες συναυλίες που έχω δει ποτέ! Απίστευτο κέφι! Η άλλη που θυμάμαι, με τους Talisman, ήταν από τις χειρότερες :?

Δεν έχει τύχει να τον δω μέχρι τώρα μόνο του (ελπίζω να αλλάξει αυτό κάποια στιγμή βέβαια) αλλά απλά φωνάρα. Στο Sleep άνετα έμπαινε δίπλα σε Stevens!

Τον ειδα με τους Journey οπου εφαγε για πρωινο το 98% των frontmen του πλανητη.

Ειδα βιντεακια παντως απο το live και πραγματι τα απεδωσαν πολυ καλα τα Savatage.

Ααααααχ άντε να έρθει ο Ιούνης να τους δούμε και μεις η κακόμοιρη της Ελλαδίτσας!!!

Όσο για τον JSS εεεε τι να λέμε ο τύπος είναι τεράστιος και μεταφορικά και κυριολεκτικά. Και στα τραγούδια των TSO πάντως ως Mephistopheles ήταν καταπληκτικός όπως και όλοι οι άλλοι του cast!

Οι Savatage ήταν ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα και αισθάνομαι τυχερός που τους είχα δει 3 φορές ([I]με αυτή τους 1996 στο Rodon να πλασάρεται χαλαρά μέσα στις 5 καλυτερες μου ever[/I]). Όμως οι [B]TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA[/B] είναι κάτι διαφορετικό και μη έχοντας την κάψα να ξαναδώ reunion Savatage τους είδα κάπως πιο αντικειμενικά.

Βγήκαμε από το σταθμό [B][U]Hammersmith[/U][/B]και μου έκανε εντύπωση που έξω από το [B][U]Hammersmith Apollo[/U][/B] δεν ήταν παρά ελάχιστος κόσμος 25? πριν ανοίξουν οι πόρτες! Βγάλαμε μερικές φωτό της περιοχής, του [B][U]Poster[/U][/B] και αφού ήπιαμε μια μπύρα σε διπλανή pub μπήκαμε στο χώρο.

Δεν είμαι σίγουρος πόσο χωράει εκεί μέσα (νομίζω φτάνει τις 5000) αλλά οι περισσότεροι ήταν μεγάλης ηλικίας και σίγουρα εκτός ροκ/μεταλ χώρου και θα μπορούσαν να ήταν εκείνο το απόγευμα σε κάποιο άλλο θέατρο του West End και απλά ήρθαν εδώ μιας και ήταν μία και μοναδική εμφάνιση.

Η συναυλία ήταν καλή αλλά όχι κάτι συγκλονιστικό, εκτελεστικά η μπάντα άψογη βέβαια αλλά νομίζω ότι στο μυαλό τους έχουν όλα αυτό το concept σαν rock opera/musical και η απουσία ηθοποιών χαλάει λίγο την όλη φάση αφού δε φτάνει μόνο η παρουσίαση της ιστορίας ανάμεσα στα τραγούδια. Στο τέλος κάθε κομματιού πήραν το χειροκρότημα αλλά οι κραυγές των λιγοστών οπαδών των Savatage μάλλον δικαιολογούν το λόγο που η παλιά μπάντα έχει μπει στον πάγο όσο και αν χαρήκαμε για τις ποσεράδικες στάσειςτων Caffery και Pitrelli σε όσους από μας (ειδικά μπροστά στη σκηνή) φοράγαμε τα παλιά μπλουζάκια των Savatage.

Κάποιες φωτογραφίες:

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

setlist:

[SPOILER]Overture
Midnight
Fate
What Good This Deafness
Mephistopheles
What Is Eternal
Mozart and Memories
Vienna
Mozart / Figaro
The Dreams of Candlelight
Requiem (The Fifth)
The Dark
Für Elise
After the Fall
A Last Illusion
This Is Who You Are
Beethoven
Misery
Who Is This Child
A Final Dream
Toccata - Carpimus Noctem
The Mountain
Sleep (Savatage cover)
Help! (The Beatles cover)
The Child Unseen
Another Way You Can Die
Carmina Burana (Carl Orff cover)
Chance (Savatage cover) [/SPOILER]

Αεροπορικά για Παρίσι έκλεισαν, περιμένουμε να ανακοινωθούν τα τίκετς για το λαιβ.

Ξέρεις αν θα ανακοινωθούν και άλλες ημερομηνίες? Είναι κομματάκι περιορισμένη περιοδεία.

Υπάρχουν κάποια Ευρωπαϊκά dates - όντως λίγα, αλλά ο Caffery είχε γράψει στο facebook ότι θα ανακοινωθούν κι άλλες ημερομηνίες, χωρίς να διευκρινίζει βέβαια αν θα είναι για Ευρώπη ή Αμερική. Και τη προηγούμενη φορά που ήρθαν Ευρώπη νομίζω πάλι περιορισμένα show έδωσαν.

Πρώτη φορά που θα δω ότι πιο κοντινό σε Savatage!

Αν και έχω δει savatage δύο φορές, δυστυχώς καμία με τον Zach, δεν έχω δει TSO. Ένα λονδίνο νομίζω επιβάλετε στην περιοδεία. Να υποθέσω ότι αυτή τη φορά δεν θα έχει στο τέλος το χοντρό και το περιορισμένο σετ των Savatage? Αν και από ότι θυμάμε ούτε την προηγούμενη φορά ήταν ο χοντρός, κάτι παίχτηκε με κάποιο θέμα υγείας κάποιου μέλους της οικογένειας του και παίξαν μόνο οι υπόλοιποι.

Και μένα θα με βόλευε περισσότερο Λονδίνο αλλά επειδή τα αεροπορικά ακριβαίνουν και δε μπορούσα να περιμένω, έκλεισα για Παρίσι που 'χω και διαμονή εκεί. Και τώρα περιμένω εισητίρια για το λαιβ.

Για σετ δεν έχω ιδέα. Αν και θεωρώ Ευρώπη θα έχει όλο και κανά Σάβαταζ κομμάτι παραπάνω (fingers crossed!)

Μακάρι. Αν έρθουν Λονδίνο θα πάω. Ελπίζω να έρθουν.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται, ανακοινώθηκε Hammersmith στο Λονδίνο στις 11 Ιανουαρίου.

Τίποτα από Σάβαταζ θα 'χει το μενού ή μπα;

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Υποθέτω ότι θα πρέπει να περιμένουμε να ξεκινήσει η αμερικάνικη περιοδεία για να δούμε το σετ λιστ. Αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…

Μλκες χύσιμο ε :!:

ανάλογα τι παίζουν εκεινη την ώρα…

Ρε και τη Παπαλάμπραινα να παίζουν, εγώ βλέπω τον Middleton εκεί πάνω και μου πέφτει η πίεση!

τοχω ξαναπεί αλλά αν δεν κάνανε μαλακίες από τις μπύρες οι αγγλοι δίπλα μας θα είχα κοιμηθεί κανονικά την τελευταία φορά που τους είδα στο hammersmith…

αυτο! :!: