Transatlantic - Kaleidoscope

Progressive-rock super-group Transatlantic, featuring Mike Portnoy, Neal Morse, Roine Stolt and Pete Trewavas will release their brand new fourth studio album ?Kaleidoscope? on the 28th January 2014. “This is right up there with the best of them for me” says Neal Morse. “Some reviewers have said they think it’s better than The Whirlwind, which is pretty high marks in my view.” Mike Portnoy says ?I can’t believe we did it again! The magical chemistry in this band never ceases to amaze me… Following up The Whirlwind was always going to be tough, but I think we have done it again with flying colors!! (no pun intended) : ) Prepare yourself for another epic Prog journey…"

Track List:

Main Disc:

1 Into the Blue 25:11
2 Shine 7:26
3 Black as the Sky 6:43
4 Beyond the Sun 4:29
5 Kaleidoscope 31:53
TOTAL TIME: 75:43

Bonus Disc:
1 And You and I 10:43
2 I Can’t Get It Out of My Head 4:43
3 Conquistador 4:10
4 Goodbye Yellow Brick Road 3:16
5 Tin Soldier 3:21
6 Sylvia 3:49
7 Indiscipline 4:43
8 Nights In White Satin 6:12
TOTAL TIME: 40:59

Προ-αποθεώστε. Και αν μπορείτε κλείστε να τους δείτε κάπου έξω. Χαμός θα γίνει πάλι…

Ήδη έχουν γίνει τα απαραίτητα κουμάντα για να τους δούμε στο εξωτερικό.

Δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο από μια ακόμα τελειότητα - για μένα μόνο τέτοιες έχουν μέχρι σήμερα. Από την άλλη, πως ξεπερνιέται το “The Whirlwind”; Εγώ δεν το έχω ξεπεράσει ακόμα. Έστω, πως προσεγγίζεται;

Tip: Λέτε να έχει και λίγο Daniel στο άλμπουμ;

Τέτοια συγκροτήματα δε γίνεται να παράξουν τίποτα λιγότερο από το τέλειο. Αν και το Whirlwind ήδη έχει περάσει στο φάσμα του μεγαλείου και πώς θα το ξεπεράσουν, αλλά τα μέλη των τρανσατλαντικ είναι από τους ελάχιστους που θα μπορούσαν να προχωρήσουν στο ίδιο επίπεδο ή και ακόμα ψηλότερα μετά από ένα τέτοιο αριστούργημα.

Εκτός αν έχεις κάποια πληροφορία, νομίζω σε συνεντεύξεις τους το είχαν απορρίψει κάποιοι από τους 4.

Έχει δώσει κανείς προπαραγγελία;

Sent from my Nexus 10 using Tapatalk 4

Ο Neal Morse μου είχε πει σε συνέντευξη πως έχουν ήδη υπερπληθώρα ιδεών και θα ένιωθε σα να είχαν έναν ακόμα σεφ στην κουζίνα.

Ο Roine Stolt στην πρόσφατη συνέντευξη που είχε δώσει στο site μας ανέφερε πως θα τον θεωρούσε μια ευπρόσδεκτη προσθήκη, γιατί θα έφερνε κάτι διαφορετικό.

Κρίνοντας από τα DVD, ο Daniel πραγματικά βοηθάει το σύνολο να ανέβει επίπεδο και πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ζωντανών εμφανίσεων της μπάντας.

Έτσι λοιπόν, μια έστω και guest συμμετοχή στο άλμπουμ δε θα ήταν τελείως παράταιρη, σωστά;

Λέω εγώ τώρα…

Transatlantic - “Shine” Official Music Video

Eκπλήσσομαι από αυτό που γράφω αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολύ καλύτερα τραγούδια από αυτό στο άλμπουμ. Για μπαλάντα πάντως τους ξέφυγε το μέλι πολύ παραπάνω (δλδ ακόμη και για τα δεδομένα ενός Bridge Across Forever ή We all need some light), ενώ δεν την βρήκα ιδιαίτερα εμπνευσμένη:?

Bασικά καλά που είναι το σόλο του Stolt.

μη μου αγχώνεσαι. καθολου όμως.

επίσης, άκουσέ το ξανά και ξανά και θα δεις ότι είναι εθιστικό.

Eννοείται ρε, τι ν’αγχωθεί κανείς, άλλωστε η μουσική των Τransatlantic μέσα στο σύνολο του prog είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ αγχολυτικό. Και βασικά δράττομαι μιας ακόμη ευκαιρίας να δηλώσω ότι ακόμη και μετά από 4 χρόνια δρέπουν τις δάφνες του Whirlwind. Mα τι δίσκος! Το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα όμορφα περίτεχνης μουσικής, η απόλυτη ισορροπία μελωδίας και τεχνικής και όλα αυτά σε ένα ανεμοστρόβιλο φωτεινής αισιοδοξίας. Αντε παραμιλάμε πάλι.

Ψιτ ΑΟΡά επειδή μπαίνεις στα χωράφια μου το κομμάτι είναι πολύ ωραία παιγμένο, το σόλο είναι σεμιναριακά μελωδικό, ήθελε όμως μη φλατ φωνητικά για να απογειωθεί λιγάκι. Ακόμα κι έτσι είναι καλή αρχή :stuck_out_tongue:

σε περιμένω να τα πούμε το βράδυ εσένα. είδες διασκευες που κάνουν;

Φοβερά τραγούδια παίζουν, δεν βλέπω εύκολο το Nights in white satin φωνητικά, ένα από τα καλύτερα τραγούδια έβερ σε ότι μουσικό τραινάκι και να είστε πάνω (hands down) και υπερσούπερ αγαπημένο

τέλη γενάρη?.. πολύ αργεί, δε θα προλάβουμε να μπούμε μέσα του μέχρι το live… [-X

Επ, τι γίνεται;

Αύριο, review και μια πρώτη συνέντευξη έτσι για να ζεσταινόμαστε για την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου.

Για εμάς τους υπερ-ατλαντικούς είναι η πρώτη πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για άλμπουμ της χρονιάς.

α μωρή αρρώστια! τέτοια πες μας!

γιατι δεν μου κανει εντυπωση;

Daniel φωνητικα ε;Η ανυπομονησια βαραει κοκκινο!!!Ωραια συνεντευξη ως συνηθως!Θα την ξαναδιαβασω οταν θα εχω ακουσει τον δισκο ωστε να εχω μια καλυτερη αντιληψη των απαντησεων που αφορουν σε 1-1 κομματι…

Thank you sir.

Θα διαβάσεις και την κριτική του Πάνου λίγο αργότερα, για να πάρεις και λίγο καλύτερη ιδέα του τι να περιμένεις.

Επίσης, σε λίγο καιρό θα έχουμε κι άλλη μια “οπτική γωνία” από την μπάντα για το νέο άλμπουμ, καθώς ως γνωστόν με τους Transatlantic… more is never enough.

Χμμ, για να δούμε. Νομίζω ο Mike έπαιζε κάποια jazz πράγματα στα παιδιά. Πήγαμε λίγο και προς King Crimson περιοχές, υπάρχουν κάποια βαριά ψήγματα, που είναι διαφορετικά από ότι έχουμε κάνει στο παρελθόν. Εγώ πήγα σε πιο spacey υλικό που ήταν επίσης, διαφορετικό σε σχέση με ότι είχα κάνει πιο πριν.

Eμ, πολλαπλά εγκεφαλικά με αυτό. Δλδ αν ισχύει, είναι ότι καλύτερο μπορούσαν να κάνουν σαν κατεύθυνση γιατί όπως και να το κάνουμε τέτοια στοιχεία τους λείπουν!

Γαμώ:!:

Ρε γαμώτο, αυτή η μπάντα έχει εκείνες τις στιγμές που όλα μοιάζουν να έχουν νόημα. Όπως όταν μπαίνουν τα πρώτα φωνητικά στο ομώνυμο τραγούδι…

“Lift, lift me higher, tell me why I was born in a world of pain, so confused in a masquerade…”

Aυτό που λέει ο Neal για τη μουσική της μπάντας είναι απόλυτα αληθές:

Υπάρχει ένα δεδομένο ποσοστό ανθρώπων που δεν την αντιλαμβάνεται. Πάντα το αποδέχομαι αυτό. Αλλά για τους ανθρώπους που την αντιλαμβάνονται, θα την αντιλαμβάνονται και δε θα την ξεχάσουν ποτέ. Θα βρίσκουν αυτές τις στιγμές που αγγίζουν την καρδιά και το μυαλό τους.

Εδώ και η [B][U]κριτική[/U][/B]του Πάνου.