Transatlantic - The Whirlwind

TRANSATLANTIC - the Progressive Rock Supergroup featuring DREAM THEATER’s Mike Portnoy, MARILLION’s Pete Trewavas, THE FLOWER KINGS’ Roine Stolt and Neal Morse (Ex-SPOCK’S BEARD) will release their long-awaited third album in October.

The Whirlwind is a 77-minute piece of music that is sure to satisfy the band’s legions of fans that have patiently waited almost the entire decade for the reunion of these four musicians.

The Whirlwind will be available in two formats:
A Regular Edition Single CD of the entire 77 minute Epic as well as a two-CD Special Edition containing a Bonus Disc with eight newly recorded Studio Tracks (4 new Transatlantic compositions and 4 Cover Songs).

The Tracklisting for the Special Edition is:

Disc One:
The Whirlwind

Disc Two:
‘Spinning’
‘Lenny Johnson’
‘For Such A Time’
‘Lending A Hand’
‘The Return Of The Giant Hogweed’ (GENESIS)
‘A Salty Dog’ (PROCOL HARUM)
‘I Need You’ (AMERICA / THE BEATLES)
‘Soul Sacrifice’ (SANTANA)

The Whirlwind is currently scheduled for the following release dates:

October 23rd: Germany, Austria, Switzerland
October 26th: Europe
October 27th: North America

Μια από τις τεράστιες μουσικές αδυναμίες μου.
Προσωπικά στα μακροσκελή έπη των Transatlantic βρίσκω συχνά μουσική μαγεία!
Τα 2 προηγούμενα τα θεωρώ αριστουργήματα.
Μπορεί να αποτελέσουν το κύριο λόγο να βγω εκτός ελλάδας να δω συναυλία.
Ανυπομονώ!

θέλω θέλω θέλω τώρα τώρα τώρα :bounce:

Αυτά είναι!
Τα δύο προηγούμενα είναι δισκάρες (λίιιιγο περισσότερο το Bridge Across Forever) και λογικά και το καινούριο θα 'ναι στο ίδιο επίπεδο. 77 λεπτά χεχε, έτσι.

και διασκευούλα σε Genesis πρώτης περιόδου!

και τι κομμάτι ε…αν και αν είχα να διαλέξω αναμεσα σε αλλα του nursery cryme θα διάλεγα musical box! σχετικά υποτιμημένο διαμάντι τους παντως το εν λόγω αλμπουμ…το μονο μειονέκτημα του ήταν η “κακή” παραγωγή… για εμένα προσωπικά προσθέτει στη μαγεία του αλμπουμ

ον τόπικ τώρα το αλμπουμ θα σκίζει και θα πάει δεν διαπραγματεύονται αυτά…ίσως να είναι και λίγο πιο επιθετικό ή τολμηρό απο τα προηγούμενα…θα δείξει…πιο “δυσκολο” αλμπουμ το κόβω

αν και πεθαίνω για το medley στο Abbey Road που κάνουν στο dvd του Live In Europe, θέλω να ακούσω και αυτές τις διασκευές. Α επίσης, στη limited edition του Bridge Across Forever διασκεύασαν πολύ καλά και το Shine On You Crazy Diamond (με τον Stolt στα φωνητικά).

Για όσους δεν γνωρίζουν session σε εκείνη την περιοδεία σε πλήκτρα - κιθάρα - φωνή είχαν τον Gildenlow (μαγεία όταν τραγουδάει στο Golden Slumbers).

Τεράστιο προσόν ότι τραγουδάνε και οι 4 κατά μια έννοια.

Απορώ για ποιό λόγο θα αγόραζε κάποιος πάντως την απλή έκδοση.

Ε δεν είναι και προσόν να τραγουδάει ο Portnoy :stuck_out_tongue:

ναι όταν πάει να τραγουδήσει στους theater μας τα χαλάει λίγο, αλλά εδώ μιλάμε για δουλεμένα πολυφωνικά μέρη. Στο να κάνει δεύτερη φωνή μπορεί να μην είναι Sambora ή DeGarmo αλλά τα καταφέρνει μια χαρά.

αντέχετε κι άλλη μουσική;
άλλη δομή. μικρότερα και περισσότερα τραγούδια.

Mπράβο που άνοιξες θρεντ Outshined! 8)

Το περιμένω πως και πως. από τα 2 πρώτα προτιμώ με διαφορά το πρώτο -χωρίς να με χαλάει το Βridge.
Με το smpte είχα φάει χοντρό κόλλημα όταν βγήκε πριν 10 χρόνια και μου είχε κάτσει και να τους δώ live σε έναν χώρο διαστάσεων Aν στη Βοστώνη. Είχαν παίξει απίστευτα, όλο το 1ο άλμπουμ + διασκευή στο Strawberry Fields και ένα Medley από κομμάτια των συγκροτημάτων του καθενός.

To κακό με τoν Portnoy δεν είναι τα 2α φωνητικά που κάνει αλλά όταν πιάνει και χώνει στα drums σε σημεία που θυμίζουν Genesis και πραγματικά δεν σηκώνουν τέτοιες “εξάρσεις”… :wink:

Ανυπομονώ να το ακούσω!

ειναι μια απο τις μεγαλες μου αγαπες!! τι να πω… ανυπομονω να ακουσω καινουριοα δουλεια. δεν περιμενα ποτε μου οτι θα ξανασμηξουν για 3ο δισκο :D:D

επιτελους θα εχουμε και μια ευκαιρια να τους δουμε λαιβ!!!

Oh my!
is it really happening?

Στο “Rose Colored Glasses” ακούγεται η κιθάρα του “Shine On You Crazy Diamond” στο βάθος ή ιδέα μου είναι;
Ο δίσκος μου φαίνεται περισσότερο απαιτητικός από το “Bridge Across Forever” χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για την ποιότητά του.

Δεν μου’χουν μείνει και πολλά απ’το Bridge Across Forever αλλά εμένα μου φαίνεται πως κυλάει σα νεράκι όποτε τον έχω βάλει. Όταν διαβάζω ειδικά είναι ιδανικό soundtrack.

O Morse τελικά είναι εγγύηση …

http://www.rocking.gr/review2693.php

αυτό είναι σωστό.

http://www.dreamtheater.net/news_transatlantic.php#whirldtour

Χρήστο κανόνισε8) Εγώ παντως ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΝΩ με τίποτα

Λονδίνο λες;

Αν είναι να πάει κανείς Αγγλία μάλλον συμφέρει αφού είναι και Σαββατοκύριακο να τους ακολουθήσει και στο Manchester. :wink:

Εγώ γκαμώτο που στο site του Metropolis δεν βρίσκω να το’χει στα events τι να υποθέσω, ότι είναι soldout ή ότι δεν έχουν βγει ακόμα τα εισιτήρια για πώληση;

ΓΚΑΜΩΤΟ! :stuck_out_tongue:

Νταμπλ ποστ γιατί έτσι

:stuck_out_tongue:

Δεν πα’ να πέφτει μες στην εξεταστική, αυτά τα πράγματα δεν χάνονται.

Ωραίος και τυχερός ο νέος!
Εννοείται πως δεν χάνονται τέτοια πράγματα. Όπως έλεγε και ένας -συμπτωματικά Καναδός αλλά από το Τορόντο- παλιός συμφοιτητής μου: “Μην αφήνεις τις σπουδές σου να παρεμποδίζουν την εκπαίδευση σου”

Parterre?
Εννοούν καθιστός με αυτό; 8O
Aυτά τα Γαλλοκαναδικά με σκοτώνουν… :lol::lol: