Transatlantic - The Whirlwind

Επιτέλους ξέκλεψα τρεις ώρες και είδα το live μόνο χθες, για τα extras να δω πότε θα βρω ώρα να κάτσω να τα απολαύσω.

Ντάξει, τι να λέμε, Τελειότης. Έχω ένα μικρο, τόσο δα, θεματάκι με τον ήχο που μου ακούγεται κάπως “δισδιάστατος” αλλά παίζει να 'ναι θέμα συστήματος.

Για την απόδοση της μπάντας, ούτε λόγος …

Outshined, περί Theater και μεγαλείου επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Έτσι όπως το λες εγώ αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχουν φτάσει στα ίδια επίπεδα μεγαλείου live κυκλοφορίας, πράγμα που δε νομίζω ότι ισχύει λόγω Score. Αν εννοείς σε γενικότερο επίπεδο “πακέτου”, δηλαδή κυκλοφορίας αυτής καθ’αυτής, live κυκλοφορίας και δημιουργικής ατμόσφαιρας στην μπάντα, με βρίσκεις σύμφωνο.

Ό,τι και να λέμε, μεγάλες στιγμές. Τεράστιες προσωπικότητες όλοι τους και με τον Gildenlow γίνεται ακόμα πιο “dream” η team. Η χημεία τους είναι απίστευτη …

Η αναφορά μου έχει να κάνει με το πόσο μεγάλο άλμπουμ είναι το The Whirlwind, δίσκος που ξεπερνα σε έμπνευση ότι έκαναν οι Theater μετά το Scenes ως σύνολο (όχι ως μεμονωμένες στιγμές). Αντε να συγκρίνεται με το SDOIT.

Ακόμα και το Scenes είχε υλικό που έγραφαν από τα sessions μετά το Awake, δηλαδή υλικό που το είχαν δουλέψει πολύ, όπως και το Whirlwind ήρθε μετά από μεγάλο διάστημα, κοινώς πήραν τον χρόνο τους. Ίσως σε αυτόν τον χρόνο πόνταρε και ο Mike για το επόμενο Theater άλμπουμ.

ΔΕΣ το documentary (είναι άλλες 3 ώρες). Μετά θα θες να ξαναδείς το live καπάκια.

Ήμουν αρκετά κωλόφαρδος και πέτυχα το super πακέτο (3 CD & 2 DVD) στο amazon.co.uk στην εξευτελιστική τιμή των 18 λιρών Αγγλίας (ήτοι ~21?), το οποίο και έφτασε σήμερα.

Πραγματικά value for money!!! :slight_smile:

Για το περιεχόμενο επιφυλάσσομαι μόλις το δω! :wink:

το ειχε για 15 μέρες σχεδόν σε αυτή την τιμή…αλλά δεν μπόρεσα ούτε με αυτή να το πάρω…κρίμα…:frowning: (μας τα έφαγαν οι γιατροί)

Πως μου ξεφυγε τουτο γαμωτο???!!!???#-o8O8O

Ξεθάβω με αφορμή την μυριοστή θέαση του Whirld Tour 2010, γιατί πραγματικά δεν ξέρω αν του έχουμε αποδώσει το credit που του αναλογεί. Oμολογώ ότι στα τόσα χρόνια που ακούω και παρακολουθώ την Prog σκηνή (βγαίνουν τόνοι κυκλοφοριών ασχέτως του πόσο μας απασχολούν σε αυτό το forum) δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια κολλεκτίβα μουσικών.

Όπως παραδέχονται και οι ίδιοι στο documentary που συνοδεύει την θηριώδη -από άποψη διάρκειας- live κυκλοφορία τους, υπάρχει μια μαγική χημεία ανάμεσα τους, με αυτό να αποτυπώνεται τόσο στον διακαή πόθο τους να ξαναβρεθούν για να ηχογραφήσουν και για να περιοδεύσουν, όσο και στη δίψα του κόσμου να δει αυτούς τους fab 4 να παίζουν μαζί.

Υπάρχει μια άποψη η οποία όλο και ξεθυμαίνει στους prog κύκλους, ότι το prog μεγαλούργησε μόνο στα '70ς και ότι έκτοτε καμία μπάντα δεν κατόρθωσε να πλησιάσει τα επίπεδα των γνωστών μεγαθηρίων. Επιτρέψτε μου φωναχτά και κατηγορηματικά, να διαφωνήσω, και οι Transatlantic αποτελούν την πιο περίτρανη, τρανταχτή απόδειξη. Το prog των Transatlantic βασίζεται στη μελωδία, και για να μιλήσουμε για Whirlwind, υπάρχει τέτοιος όγκος φοβερών μελωδίων ΜΟΝΟ σε αυτή την κυκλοφορία, που ανάλογο δεν έχω ξανασυναντήσει μαζεμένο σε κανένα άλμπουμ καμιάς μπάντας-μεγαθηρίου των '70s! Οι Τransatlantic απέκτησαν πλήρη προσωπικότητα με το Whirlwind και μολονότι ακούς στοιχεία από Yes, Βeatles στη μουσική τους, είναι πλέον κάτι ΟΛΟΔΙΚΟ τους, ένας δικός τους ήχος.

Η απόδοση τους live είναι εξωπραγματική, το Whirld Tour 2010 το πιστοποιεί και με το παραπάνω, σε σημείο που να μιλάμε για κυκλοφορία-σταθμό στη μουσική. Μη με ρωτήσετε πόσες ώρες έχω ξοδέψει βλέποντας τα DVD, αν υποθέσουμε ότι σαν υλικό κοντεύει τις 4 ώρες, δεν θέλω να ξέρω:p…Οι ανατριχίλες στο Rose Coloured Glasses, το όργιο του Οn the Prowl, τα απαραμιλλα φωνητικά στο ρεφραιν του A Man Can Feel, η πόρωση του Daniel, το stage diving του Portnoy, τα δάκρυα του Morse στο κλείσιμο του Whirlwind, η απερίγραπτη μαγεία του Bridge Across Forever, τα παλαβά σημεία του Stanger in your Soul, και τέλος η λάμψη και η χαρά στα πρόσωπα τόσο του συγκροτήματος όσο και του κόσμου, συνθέτουν την πληρέστερη εικόνα του απλησίαστου μεγαλείου των Transatlantic.

Δείτε το όσοι δεν το έχετε δει, ακόμη και εάν ελάχιστη σχέση έχετε με αυτό το είδος μουσικής. Στην τελική, it’s only good music και θα το νιώσετε ΟΛΟΙ ότι και αν ακούτε.

ROCK THE HOUSE!!!

δεν υπαρχουν λόγια να εκφραστείς στο πόσο μεγάλη είναι αυτή η μπάντα…
μια που τους άκουσα στην εκπομπή του rocking και μια που συνέχισα να τους ακούω κάθε πρωί για ενα χρόνο.!!

τρέμω στην ιδέα νέου δίσκου…όποτε

Δεν ξέρω αν φταίει ότι το άκουσα πρώτο, αλλά το Bridge Across Forever το θεωρώ το κορυφαίο τους. Mου άρεσε και το τελευταίο, αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας.
Γενικά πάντως είναι κορυφαία μπάντα (project δεν το θεωρώ), αν και μερικές φορές η επιρροή του Morse στα τραγούδια μου θυμίζει προσωπικές δουλειές του.

[U]facts:[/U]

• Βάζω και στις 3 στούντιο δουλειές τους 10. Δεν είναι κάποια αντικειμενικότητα, είναι απλά το perfect matching που κάνει με το γούστο μου. Ένας τόνος παραπάνω στο Whirlwind απλά.

• Βάζω και τα 2 DVD τους στα πολύ καλύτερα που έχω δει. Μέσα στα 10 αγαπημένα μου όλων των εποχών.

Πήρα το 3πλο cd του τελευταίου live σε ταξίδι με το αμάξι, μετά από κάποιο καιρό και ήταν ταξίδι μέσα στο ταξίδι. Ο Daniel κάνει την τελειότητα λίγο καλύτερη.

Έτσι, ενδεικτικά, για όσους μπορεί να μην έχουν ιδέα: http://www.youtube.com/watch?v=6GrrUUOdXgE

τι vocal harmonies είναι αυτά γαμώτο; πόσο τέλεια δένουν οι φωνές των Morse/Gildenlow;

Second to none…

Kαλά ειδικά το τελευταίο DVD από το Λονδίνο δεν παίζεται. Πάντως, ενώ έχω ακούσει από πολλούς ότι το Whirlwind είναι το καλύτερο τους, νομίζω ότι το Bridge Across Forever δεν το πιάνει. Πραγματικά το θεωρώ απίστευτο δίσκο.

Καλά, εμένα αγαπημένο μου παραμένει το πρώτο, αλλά και το Whirlwind είναι πολύ καλό!

ήρθε ο αγιος βασιλης με την μορφή ταχυδρόμου σήμερα
και έφερε το whirld tour 2010 3cd -2dvd.:yahoo:

χωρίς να το δω είμαι ικανοποιημένος από τώρα! :lol: μέχρι και αναφορά σε fulham έχει :stuck_out_tongue:
και με την τιμή που πρέπει £14.99+0.40

*μαζί ήρθαν και το 3dvd των [I]rush, skanes and arrows[/I] Και [I]fates warning a pleasent shade of grey[/I] cd/dvd…τα εχω εδω και 2 ώρες και δεν ξέρω με τι να αρχίσω :lol:
**πάμε για το More Never Is Enough αργότερα

είμαι γενικά λάτρης των μουσικών DVD. Αυτό είναι στα 3-4 αγαπημένα μου. Εδώ και λίγο καιρό έχω και το “More Is Never Enough” αλλά δεν έχω προλάβει να το δω ολόκληρο, παρόλο που δεν έχει σημαντικές διαφορές από το “Whirld Tour”.

ειλικρινά, άραξε και χάζεψε. θα απολαύσεις “απελευθερωμένο” Gildenlow.

Και αφού τελειώσει το “Whirlwind”, πας στο “All Of The Above” ακούς τις διφωνίες Morse/Gildenow στα “Camouflaged In Blue” και “Undying Love” και λιώνεις. Απλά κι ωραία.

με το που το άνοιξα, πρώτη φωτο που είδα ήταν του daniel…σαν κοριτσάκι έκανα :stuck_out_tongue:
ρε θα γίνει μάχη λέμε

Άκουγα μουσική στο YouTube κ πετάχτηκε το The whirlwind full set…τι γ@μημένο έπος είναι αυτό? Δεν είχα ιδέα ότι συμμετείχε στους Transatlantic o Gildenlow.

7 Likes

Εχει μαλιστα και στουντιο συμμετοχη στα φωνητικα(μικρη αλλα αξιοσημειωτη) στο into the blue απο το kaleidoscope αλμπουμ τους.

1 Like