Triptykon/Anaal Nathrakh/Αlcest - 3/10/2010 - Αthens @ Kyttaro

ινφο εδώ:

http://www.kyttarolive.gr/content/blogcategory/26/62/

ευχαριστω!

Ήταν μία από τις πιο σουρρεάλ βραδιές ever. Ναι, ξέρω, γύρισα νωρίς σπίτι.
Αλλά ήταν σουρρεαλιστικό το θέμα, όλο. Συμπεριλαμβανομένης της συναυλίας φυσικά.

Οι Alcest δεν με κέρδισαν. Όχι μόνο δεν είναι το στυλ μου, αλλά ήταν και υποτονικοί σαν παρουσίες.
Οι Anaal Nathrakh ήταν ο βασικός λόγος που πήγα. Ήταν η τρίτη φορά που τους βλέπω, και μακραν η καλύτερη. Μέχρι και ο ήχος μου άρεσε αν και άκουσα από φίλους μέτρια σχόλια.
Triptykon δεν είδα γιατί επιχειρήσαμε να κάνουμε μαγκιά με ένα φίλο μου για να τον βάλω μέσα που απέτυχε και μετά ντράπηκα να μπω, αλλά δεν μετανοιώνω πρώτον γιατί ξυπνάω νωρίς αύριο, δεύτερον γιατί θα τους ήθελα λιγότερο celtic frost, τρίτον γιατί θα τους δω hellfest - ναι, θα πάω.

Επίσης, θα παντρεφτώ τον Irrumator, δεν το ξέρει βέβαια ακόμα αλλά δεν πειράζει.
Technicality.

ε-χεμ.

Οι Alcest δε μου’παν τίποτα. Συμπαθητικοί, ως εκεί. Δεν είναι και η μουσική που μ’αρέσει κιόλας. Θα μπορούσαν να λείπουν.

Οι Anaal Nathrakh τώρα. Ντάξει είμαι φαν βέβαια, αλλά γαμήσανε στεγνά. Δεύτερη φορά τους έβλεπα, πάλι ισοπέδωση. Κι αν και οι επιλογές κομματιών από τα δυο τελευταία (μέτρια) άλμπουμς θα μπορούσαν να’ναι καλύτερες (τι “Lucifer Effect” μωρέ?) ή να παίζανε και κάνα “Swallow the World” έτσι ΣΤΗ ΦΑΣΗ, παράπονο δεν έχω, “Submission is for the Weak” (:!:), “Pandemonic Hyperblast” (:!:slight_smile: “When Fire Rains Down From The Sky” (:!::!::!:), πλας τα κλάσσικς “Do Not Speak” (απλά της πουτάνας), “Bellum Omnium Contra Omnes”, “the Destroying Angel” κλπ.
Όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν και οι υπόλοιποι, μου άρεσαν πολύ. :roll::roll:
“If you want a picture of the future imagine a boot. Stampin’ on a human face. forever.” Εποσ.

Νιώθω πολύ τυχερός που κατάφερα να δω τον Warrior 4η φορά (2 με Celtic Frost, 2 με Triptykon), άλλοι δεν τα κατάφεραν ποτέ. Και ναι βασικά δεν ξέρω τι θα πουν οι άλλοι, αλλά εγώ τους Celtic Frost πάντα DOOM μπάντα τους θεωρούσα, οπότε δε με χάλασε καθόλου που τα Frost classics εκτελούνται μια (ή και δύο) ταχύτητες πιο αργά. ήχος θορυβώδης και λασπωμένος, όπως ακριβώς μ’αρέσει. Σετλιστ με κάμποσα κλάσσικς των Φροστ, κομμάτια από τον -τελικά- ΠΟΛΥ καλό δίσκο των Τρίκυκλον, και δεμπαναλετεοτιθετε, όλα τα λεφτά το τελείωμα με “Synagoga Satanae” (Riiiiiiiiiiseeeeee!!!) και κολλητά “Prolonging”.
“As you perish I shall live…”. Eποσ κι εδώ.

A και με 300 εισιτήρια δεν πάμε πουθενά παιδιά.

Μπορει καποιος να δωσει σετλιστ απο Αναλ?

1. In The Constellation Of The Black Widow
  2. Bellum Omnium Contra Omnes
  3. The Final Absolution
  4. Submission Is For The Weak
  5. More Of Fire Than Blood
  6. Der Hölle Rache Kocht In Meinem Herzen
  7. The Lucifer Effect
  8. When The Lion Devours Both Dragon And Child
  9. Do Not Speak
  10. Pandemonic Hyperblast
  11. The Destroying Angel
  12. When Fire Rains Down From The Sky, Mankind Will Reap As It Has Sown

ντροπη τετοια live να μην γινονται sold-out…[-X
τεσπα θα πω οτι οι TRIPTYKON(γι αυτους πηγα βασικα) μαμησαν το ιδιο κ οι Anaal Nathrakh αν και δεν τους ακουω!τρομερη νυχτα!μονο που βγηκε πανω ο θεος ο Warrior ενιωσα δεος!!!τσιμπησαμε κ υπογραφες,φωτο και σετλιστ :smiley:

alcest δεν προλαβα αν κ οσους ρωτησα μου ειπαν οτι ητανε χαλια…

Το καλύτερο κλείσιμο!

Κατα τ’άλλα, alcest ούτε μένα μου’παν τίποτα ιδιαίτερο. Βαρέθηκα, ίσως και κείνοι.
Anaal Nathrakh, δεν ήξερα, έμαθα, απέκτησαν και οπαδό.
Tο αμέσως καλύτερο σημείο της βραδιάς μετά από Triptykon.
Ντάξει, ακόμα χαμογελάω σα χαζό. Ισχύουν τ’ αποπάνω. Για ήχους κτλ ας πουν οι επόμενοι. Εγώ έχω ένα βουλωμένο αυτί και είμαι υπό επήρεια παραληρήματος

Anaal Nathrakh δεν ειχα ξανακουσει, απιστευτοι.Και ο φροντμαν φαινεται μορφη.

Οσον αφορα τους Αλσεστ, ναι μετρια παρουσια, αλλα αυτο δεν δικαιολογει την γαιδουρια να μιλανε ολοι απο κατω και να ακουγεται αυτη η βαβουρα.Αν δεν γουσταρεις να τους ακουσεις ελα πιο μετα στο λαηβ.

Xαχα, καταλαβα ποια ησουν!!!

Παντως ουτε οι τζαμπατζηδες δεν τιμησαν αυτο το Live :lol:

Μπορεί να μιλήσει κάποιος που γούσταρε εξ αρχής τους alcest για το πόση ώρα και πως έπαιξαν?
Με λίγα λόγια έκανα καλά που δεν μου φυγε καμιά 100αρα για να κατέβω να τους δω να παίζουν κανα 40λεπτο maximum (φαντάζομαι) σε κοινό που δεν ήταν για alcest…???

ωχ αμάν, τα καλύτερα γενέθλια ever, στο άνετο.

alcest μου άρεσαν πολύ, μάλλον ήμουν ο μόνος ;p. η μουσική τους είναι πολύ όμορφη και γούτσου, θα συμφωνήσω όμως με σχόλιο ενός τύπου εκεί κοντά πως δεν ήταν γι’αυτό το live, ακόμα και αν η μουσική τους ήταν όντως okay.

anaal nathrakh ΕΓΑΜΗΣΑΝΕ όμως. γκολ και κσύλο σε έναν deathblackgrindcore τόνο, επικοινωνιακότατοι και με ένα διόλου άσχημο setlist. στο τελευταίο stagedive πρέπει να είδα τον bleedin τώρα που το σκέφτομαι και φόραγε tshirt grief, εγώ ήμουν παραδίπλα, ο φελός με τη μπλούζα triptykon ;p

triptykon λοιπόν. έτσι όπως έπαιξαν, απλά ζήτησαν τα μουνιά των αυτιών μας (Ψ.Χ. copyrighted) και δε παίζει να υπήρχε κάποιος που να μην τα έδωσε. βέβαια, το αιώνιο απωθημένο του dying god coming into human flesh μάλλον θα παραμείνει, αλλά στα dethroned emperor και the prolonging άνετα μπορώ να πω ότι έψαχνα λαρύγγι και σβέρκο μετά το πέρας τους.

ο κόσμος ήταν χλιαρός, και σαν προσέλευση και σαν παρουσίες. το τεράστιο κενό που είχε στη μέση μέχρι και πριν τους triptykon μάλλον προήλθε απ’τους ΧΕΣΤΗΔΕΣ που δε μπαίνανε στα pit των nathrakh ;p, μα σε γενικές γραμμές δεν ήταν κι άσχημα.

έδιτ προς merefin: έπαιξαν γύρω στα 7 κομμάτια, πρέπει να ήταν κάπου στα 50-55 λεπτά, δε πρόσεξα ακριβώς…για μένα που τους άκουγα και μου άρεσαν πριν πάω ήταν μια χαρά, απέδωσαν πολύ καλά τα κομμάτια τους και δε μετάνιωσα που τους είδα, παρ’όλα αυτά στον κόσμο άφησαν πολύ μέτριες εντυπώσεις, με αποτέλεσμα ν’ακούς συνέχεια ομιλίες κτλ, μέχρι και ο φίλος που ήμαστε μαζί σε κάποια φάση έκοψε φλέβα και άρχισε να κάνει growl ;p

Με προλαβε (καλυψε) ο Bleeding οπου αποτυπωσε ακριβως το τι διαδραματιστηκε εχθες. Alcest εξακολουθω να πιστευω πως αν και πολυ ποιοτικη μπαντα δεν ειναι για live αλλα για σπιτι (ειδικα τωρα που σε λιγο πιανουν και τα κρυα).

Απο κει και περα… Anaal εγω προσωπικα τους χαρηκα λιγοτερο σε σχεση με περυσι στο Brutal Assault που τους ειχα δει, μ ενοχλησε που σ ολο το σοου τους δεν ακουγα τις κιθαρες παρα μονο φωνητικα και τυμπανα (βεβαια τι τυμπανα ετσι ? 8O)
αλλα απ την αλλη οταν βλεπεις τον υπερτατο Dave Hunt να βρυχαται και να Ihsahnιζει με τετοιο τσαμπουκα σε κομματια οπως τα Βellum Omnium Contra Omnes
Submission is for the Weak και το κλασσικο πλεον Do Not Speak ε εκει απλα το βουλωνεις και οποιοδηποτε σχολιο για καλο ηχο κλπ παει περιπατο.
Πανικος τι να λεμε.

Οσο για Triptykon… H απολυτη Μυσταγωγια !!! τριτη φορα που εβλεπα Warrior και πραγματικα εχω δει περφορμερς και περφορμερς ολα αυτα τα χρονια, ειναι μακραν η πιο επιβλητικη παρουσια/φωνη/φιγουρα οπως θελετε πειτε το σ αυτο που ονομαζουμε σαπια/μαυρη/ακραια μουσικη.
<<Πατριαρχης>> :papas: αυτης της μουσικης μας προσεφερε μια εμπειρια που εγω τουλαχιστον θα θυμαμαι για πολυυυυυυ καιρο.
Και μονο που ακουσα στη σειρα τα Descendant,Necromantical Screams,Usurper, Synagoga Satanae μου αρκουσε. Σετλιστ βγαλμενο απο ονειρο(εφιαλτη μαλλον :p).
Συν μια ανατριχιαστικη εκτελεση στο Babylon Fell και φυσικα το αρρωστο φιναλε με Prolonging.
:bow::bow::bow::bow:

ΥΓ 1. Hθελα να ξερα που ηταν ολοι αυτοι οι κακουληδες μπλιαχμεταλλαδες που για μια ακομη φορα αποδειχτηκαν οπαδοι του κωλου κι επιβεβαιωσαν πως ως χωρα αυτο που μας αξιζει ειναι πολυ απλα να μην ξαναγινει live που αφορα το extreme metal για πολυυυ καιροοο μεχρι να βαλουν ορισμενοι μυαλο.
Κι επειδη τωρα τις τελευταιες μερες εθεαθησαν διαφοροι κακουληδες με μπλουζακια Nargaroth,Destroyer 666 κλπ ν αγοραζουν τικετο για τους Σκορπιους (αλλα φυσικα να μην τους περναει καν απ το μυαλο να δωσουν το παρον σε μια συναυλια που επαιζε ο Warrior κι αυτο απο μονο του τα λεει ολα, δεν χρειαζεται καν ν αναφερω τα αλλα 2 ονοματα), ας σταματησουν λοιπον αυτοι οι κακουληδες να το παιζουν ΤΟΣΟ κακουληδες γιατι πανω απ ολα αν δεν εισαι ΟΠΑΔΟΣ αυτης της μουσικης να την υποστηριζεις δεν εισαι ΤΙΠΟΤΑ. Μπαλα επαιζες εχθες αμα γουσταρες στο Κυτταρο.
Κι οπως γραφει κι ο Bleeding, ετσι δεν παμε πουθενα !
ΜΠΡΑΒΟ πραγματικα σ οσους τιμησαν το live εχθες !!!

ΥΓ2. Το Destroying Angel το κρυφο (στη κυριολεξια :slight_smile: ) χαρτι των Anaal

ΥΓ3. Steve Powell … ποσο τιτανας εισαι ??? Ποσο ???

Α έπαιξαν 7 τραγούδια ε?:frowning: Το φαντάστηκα ότι θα συνέβαινε αυτό με τον κόσμο. Είναι πολύ σπαστικό να θες να απολαύσεις ένα συγκρότημα σαν τους alcest και να μην μπορείς γιατί γίνεται πανικός τριγύρω. Το έζησα μια φορά στους mono και δεν θέλω να μου ξανασυμβεί. Είπαμε ότι έχει μελωδία και δεν βαράει είναι αφορμή για χάχανα κουβεντούλα κλπ κλπ. Κρίμα! Μακάρι να τους ξαναφέρουν μαζί με κανα συγκρότημα του ίδιου είδους για να πάμε οι λίγοι που εκτιμάμε αυτή τη μουσική.

μπορώ να σου πω ότι mono που τους έχω δει 2 φορές, η πρώτη με τους a storm of light είχε πολύ καλό κοινό, ήσυχοι, όπως ακριβώς πρέπει, δυστυχώς την 2η που ήταν στην μύγα πέρσι (δε θυμάμαι support, κάποιοι sancho blabla, έλληνες) ήταν ακριβώς αυτό το πράγμα, μια ηλίθια που ούρλιαζε και σκόρπιες ομιλίες…μακάρι να τους φέρουν και μόνους, as said.

Lol όμως!
Καμία σχέση.

Λοιπόν:

Οι Alcest είναι καλή μπάντα. Και γράφουν ωραία τραγούδια γενικά. Από το σημείο όμως αυτό μέχρι τις ανεξήγητα αποθεωτικές κριτικές που παίρνουν υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ειδικά όσο σκέφτομαι πως όταν οι Anathema ή οι Jesu (κάπου ανάμεσα σε τέτοιους ήχους κινούνται οι Alcest) κάνουν το ίδιο πράγμα καλύτερα, θεωρούνται παρωχημένοι και κοιμήσηδες. Πάντως δεν ήταν κακό το live τους, επέλεξαν έναν πριμαριστό ήχο και το Percees de Lumiere παραμένει ένα πολύ όμορφο κομμάτι και ήταν ιδανικό κλείσιμο. Απλώς κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει το hype με ορισμένες μπάντες του ενός ή των δυο δίσκων ώστε να μην έχει και ο κόσμος αυξημένες απαιτήσεις από αυτές.

Μέχρι χτες η επαφή μου με Anaal Nathrakh ήταν κάποια σκόρπια κομμάτια. Ε, μετά τον χτεσινό παροξυσμό αυτό θα αλλάξει. Φοβερό δέσιμο, φοβεροί παίκτες στα οργανά τους και πάνω απ’ όλα frontman με προσωπικότητα! Και όχι, δεν θα προτιμούσα να έπαιζαν δυο “τραγουδάκια ακόμα αντι να μιλάει ο παπάρας”. Άμα ο καλλιτέχνης έχει κάτι να πει, ας το πει αλλιώς είναι ένας απλός διασκεδαστής. Γενικά, σωστό, “ξερό” blackdeathgrind (όλα μαζί!) και πολύ ωραίο το ταίριασμα με τα πιο “καθαρά” φωνητικά.

Ας πάμε όμως στον λόγο που παραβρέθηκα χτες στο Κύτταρο και δεν ήταν άλλος από (θα το ξαναπώ) την μισή ιστορία του ακραίου ήχου. Κι όταν λέω ακραίου, δεν εννοώ τεχνοτροπία, αναφέρομαι κυρίως στην ουσία, στο όραμα. Γιατί πάνω απ’ όλα χτες είδαμε αποσπάσματα από το ΟΡΑΜΑ που οδηγεί τον μπάρμπα-Τομ εδώ και 28 χρόνια, γιατί από τις μέρες των Hellhammer μπορεί η μουσική του να έχει αλλάξει/προοδεύσει αλλά αυτά που τον υποκινούν είναι τα ίδια και φαίνεται. Ειλικρινά πόσο παράταιρο θα ήταν να ακούγαμε χτες ένα Triumph Of Death παιγμένο σε ταχύτητες αντίστοιχες με αυτές που παίχτηκαν τα κομμάτια των Frost? Για μένα καθόλου. Γιατί οι Hellhammer ήταν ο Fischer, οι Frost ήταν ο Fischer (όσο κι αν αναγνωρίζω την τεράστια συμβολή του Ain), οι Triptykon είναι ο Fischer. Δεν έχει σημασία να μιλήσουμε για μεμονωμένα κομμάτια πιστεύω, το χτεσινό σόου ήταν μια 90λεπτη προβολή κάποιων εικόνων που στριφογυρνάνε στο μυαλό ενός πρωτοπόρου. ΜΟΝΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Α, και live της χρονιάς άνετα.

Για την προσέλευση του κόσμου δεν θα πω τίποτα, θα αναγνωρίσω ότι 32 ευρώ όπως και να έχει είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό για την εποχή που διανύουμε. Αρκεί να μη μάθω για κάνα γεμάτο Gagarin σε live Arch Enemy με ανάλογο εισιτήριο.

[QUOTE=ChrisP;980879
Για την προσέλευση του κόσμου δεν θα πω τίποτα, θα αναγνωρίσω ότι 32 ευρώ όπως και να έχει είναι ένα πολύ σημαντικό ποσό για την εποχή που διανύουμε. Αρκεί να μη μάθω για κάνα γεμάτο Gagarin σε live Arch Enemy με ανάλογο εισιτήριο.[/QUOTE]

Ναι γιατι δεν γινεται τοσα χρονια ??? Τωρα περιμενεις να το δεις
Αναριθμητες οι περιπτωσεις.

και δεν θεωρω τα 32 πολλα για 3 μπαντες τι στιγμη που για παραδειγμα το προχθεσινο Napalm Death show (1 μπαντα) ειχε 25 κι οπως αποδειχτηκε ο κοσμος το τιμησε δεοντως. Δεν λεω οτι δεν ειναι σεβαστο ποσο, παντα ομως σε αναλογια με το τι σου προσφερει ενα θεαμα οπως ειναι οι συναυλιες.

Ήμαρτον ρε παίδες συνέχεια τα ίδια! Πηγαίνετε σε όποιες συναυλίες γουστάρετε, χαρείτε τες κ αφήστε για την προσέλευση ν’ανησυχήσει κάνας διοργανωτής… Όσοι δεν ήταν εκεί είχαν τους λόγους τους προφανώς. Ας μιλήσουμε καλύτερα για όσους είχαμε τους λόγους μας να ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ! :wink:

Συνεχίστε να μιλάτε για μουσική, δεν τρέχει τίποτα.

Δεν ειναι ετσι φιλε τα πραγματα. Αυτη που αναφερεις ειναι η μια οψη του νομισματος.
Υπαρχει και η αλλη ομως… Οπου δεν υπαρχει κοινο δεν υπαρχει και σκηνη, κι απο ενα σημειο και μετα οταν ενας διοργανωτης ειτε μεγαλος ειτε μικρος (επιχειρηματικα παντα)
μπαινει διαρκως μεσα θα αναγκαστει καποια στιγμη να τις κοψει τελειως της συναυλιες και θα ασχοληθει μοιραια με καποιο αλλο ποιο προσοδοφορο σπορ :wink:

Κατα συνεπεια λοιπον, οταν το δηθεν κοινο στρεφει τη πλατη του στις μπαντες και δεν παει στα live τοτε πολυ απλα αυτες δεν προκειται να ξαναρθουν.

Α και κατι αλλο… οι μπαντες δεν ειναι χαζες… περιοδευουν σ ολο το κοσμο και ρωτουν για το πως πηγαινει η προπωληση σε καθε πολη καθε χωρα που παιζουν.
και η Ελλαδα εχει μονιμως αρνητικο προσημο. Ασε τοσα χρονια τα ιδια βλεπω, ιδια νοοτροπια ιδια τακτικη.

και προφανως δεν αναφερομαι σε ατομα που λογω ασθενειας η’ καποιο αλλου σοβαρου λογου δεν ηρθαν στο χθεσινο live. Δεν γινεται ομως να ειναι συνεχεια ασθενης καποιος ετσι :-k ?

Ειναι χρονιο το κακο δεν ξεκινησε εχθες.