True Detective (HBO)

Καλύτερη σειρά αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση.
Φανταστικές ερμηνείες, νωχελικοί ρυθμοί που ανεβάζουν την αγωνία, ατμόσφαιρα που βγάζει σαπίλα, φιλοσοφικές αναζητήσεις και ένας θεός Μάθιου Μακόναχι.

οπως λενε οι πιο πολλοι και στο αλλο θρεντ η σειρα πρεπει αν ειναι αρκετα καλη. θα την ξεκινησω οταν τελειωσει για να τα δω ολα μαζεμενα :slight_smile:

μέχρι στιγμής η καλύτερη έναρξη σειράς, από αυτές που έχω δει.

[SPOILER]και τα βυζά της Alexandra Daddario τα μεγαλύτερα που έχω δει σε μη πορνοστάρ ηθοποιό[/SPOILER]

Καλα τρια επεισοδια εχουν παιχτει, ρεμηστε και καντε μια σμικρυνση στο καλαθι

Προφανως όμως φαινεται η ανωτερη πχιοτητα της σειρας ελεω καστ και παραγωγης και η εξυπνη ιδεα να αλλαζουν ιστορια καθε σεζον (και καστ αν δεν κανω λαθος)

Μέχρι στιγμής μου αρέσει αρκετά… Και οι ερμηνείες (θεέ Mathew… :smiley: ) αλλά και η πλοκή… Μόνο ελάττωμα είναι ότι κατά την άποψή μου όλα κινούνται πολύυυυυυ αργά… :stuck_out_tongue:

Μονότονο και ψιλοβαρετό μου φάνηκε ως τώρα εμένα. Το ύφος της σειράς μου θύμισε αρκετά το Χάνιμπαλ, χωρίς το ενδιαφέρον σενάριο του δεύτερου όμως. Θα δείξει στην πορεία αν θα φαει χ όπως έφαγε και το Helix.

Και γω συμφωνω οτι παει αργα, αλλα δε μενοχλει τοσο για αρκετους λογους.

Γενικα παντως πιστευω πως σειρες σαν το True Detective χαράζουν μια γενικοτερη νεα εποχη για την πχιοτητα της τηλεορασης. Ποιοτικες σειρες με ‘άγνωστα’ / τηλεοπτικά προσωπα βλεπουμε καιρο, αλλα ποιοτικες σειρες με [U]επικαιρους[/U] ηθοποιους δεν βλεπουμε καθολου.

Ο Μακοναχεη είναι στην κορυφη της καριερας του αυτο το καιρο (ειναι εξαιρετικα εντυπωσιακη η πορεια του απο chick-flickά-κοιτά-δω-κατι-μουσκουλα-και-χαμογελο-που-υγραινει-κυλοτακια σε πιο ποιοτικο και ηθοποιο που σεβεσαι) και το γεγονος πως επελεξε να παιξει σε τηλεοπτικη σειρα εχει πολλα να πει.

Πολλοι ηθοποιοι αρχιζουν πλεον και βλεπουν πως στην τιβι μπορουν πολυ καλυτερα να αποτυπώσουν και να ζήσουν τους χαρακτηρες που υποδύονται, καθως τα περιθωρια για character development ειναι ασυγκριτα μεγαλυτερα σε σχεση με το σινεμα. Παρομοιες [U]δηλωσεις[/U] εκανε προσφαρα και ο Μπιλι Μπομπ Θορτον σε ενα αρκετα ενδιαφερον αρθρο (νταξει, οχι το καλυτερο παραδειγμα επικαιρου ηθοποιου).

Οπως και ναχει, πιστεω ακραδαντα πως βαδιζουμε σε μια εποχη που οι σειρες - τοσο απο αποψη ποιοτητας, οσο και απο αποψη επιλογων - θα ανεβαινουν σε εκθετικο βαθμο και το σινεμα θα φτωχεψει σχετικα, παραμενοντας σταθερη αξια για τους ρομαντικους, τους ιντι παραγωγους και τα καλοκαιρινα μπλοκμπαστερ…

και αυτο πολυ μου αρεσει.

Και το The Wire πάει αργά ρε σεις. Και αυτό είναι που με εξιτάρει(αργό ξεκίνημα και στα τελευταία επεισόδια της πουτειν) :cool:

Α ωραια ανοιχτηκε το θεμα :stuck_out_tongue:

Να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω ξεκινησει αλλη φετινη σειρα(που χρονος δυστυχως,2 σειρες μονο βλεπω), αλλα η συγκεκριμενη παιζει τσαμπιονς λιγκ.
Βασικα μ αρεσει που διαδραματιζεται παραλληλα σε δυο χρονους.Επισης κεντρικο διδυμο απολυτα ταιριαστο.
Βεβαια μαθιου κανει ερμηνεια ζωης κατα τη γνωμη μου.Ο χαρακτηρας ειναι λες και εχει ξεπεταχτει μεσα απο το "ταξιδι στην ακρη της νυχτας"του Σελιν.
Μονο εκει εχω συναντησει ξανα τοσο στα ορια του μηδενισμου χαρακτηρα.

βαλτοι,καλυτερο opening song που εχω ακουσει σε σειρα ποτε και γενικα μια σαπια ατμοσφαιρα παντου.
α και μεσα στα καλυτερα βυζγια που εχουν εμφανιστει ποτε στην τελεοραση8O
περιμενω μεγαλα πραματα στα αλλα 5 επεισοδια που απομενουν,

Είδα χτες βράδυ το πρώτο επεισόδιο. Μεγάλη δύναμη ο πιλότος, χτυπάω σήμερα το δεύτερο επεισόδιο.

τα πες ολα , δεν εχω να πω τπτ αλλο

ηθελα να ανοιξω θεμα για αυτη τη σειρα γιατι εχω παθει πλακα - και εχω ανοιξει θεμα εδω μονο για αλλες 2 σειρες.

[B]The Wire / Breaking Bad [/B].

enough said.

Τέτοιο καθηλωτικό επεισόδιο σαν το 4ο δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί στην τηλεόραση…

Επίσης όποιος ενδιαφέρεται για τα τρομερά opening credits ένα making of -->

Πολύ καλό και το 4ο. Δεν θα βαρεθώ να το λέω ποτέ, Μακόναχι και Χαρλεσον είναι εξαιρετικοί στους ρόλους τους. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η σειρά με άλλους ηθοποιούς. Επίσης πέρα από το σενάριο και τη σκηνοθεσία να πούμε οτι η σειρά έχει και απίστευτη φωτογραφία με εξαιρετικές λείψεις.

Το σχεδόν 10 λεπτών μονόπλανο που κλείνει το επεισόδιο πρέπει να είναι από τα πιο απίστευτα και συγκλονιστικά πράγματα που έχω δει στην τηλεόραση.

H σειρά παίζει μπάλα σε άλλο επίπεδο

Επιτέλους γρήγορη εξέλιξη… Τρομακτική βελτίωση στο πιο γρήγορο η σειρά… Γάμησε το 4ο… :smiley: :smiley:

δεν το εχω ξεκινησει ακομα
αλλα να αναφερθει
οτι ο σκηνοθετης
ειναι ο τυπας που εκανε το καταπληκτικο ριμεικ του Τζευν Ευρ με τον Φασμπεντερ!

Και το Sin Nombre. Τον είχα για καλό αλλά όχι για τόσο καλό. Εδώ η σκηνοθεσία του είναι σεμιναριακή.

Την ξεκίνησα (μιας και ήθελα καινούργια σειρά μαζί με το Following). Δεν περνούσε το πρώτο επεισόδιο με τίποτα να πω την αλήθεια. Πάρα πολύ αργό μου φάνηκε. Στη συνέχεια βέβαια φάνηκε η σειρά και το πολύ καλό σενάριο της. Δεν θα πω περισσότερα για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών, ο McConaughey σε καθηλώνει. Συνεχίζουμε!

Τα είδα κι εγώ. Όντως αρκετά αργά τα πρώτα τρία, αλλά τώρα παίρνει μπρος το πράμα…