Tuomas Holopainen - Life and Times of Scrooge McDuck [2014]

[CENTER][SIZE=4]Tuomas Holopainen - Life and Times of Scrooge McDuck[/SIZE]

[/CENTER]

Οι πρωτες σκεψεις μου ηταν πως το θρεντ αυτο δε θα ειχε απηχηση σε πολλους και μαλλον θα ηταν αχρηστο. Μετα θυμηθηκα τα αλλα θρεντ κυκλοφοριων που ανοιγω και οτι ειμαι σε ελληνικο μουσικο φορουμ και ο Χολοπαινεν Λιζοπαην ειναι μελος των Nightwish.

Ένηγουεη, μιλαμε για κροσσοβερ χιτ της δεκαετιας. Για οποιον δε γνωριζει το Βιο και Πολιτεια του Scrooge McDuck, το εργο του Don Rosa του οποιου αυτος ο δισκος ειναι κατι σαν soundtrack, θα ηταν προτιμοτερο να μη μου ξαναπευθυνει το λογο μεχρι να το διαβασει (υπαρχει και σκανασρισμενο ονλαην για τους ιεροσυλους).

Η δευτερη πιο εντονη αναμνηση μου απο τα παιδικα/εφηβικα χρονια μετα τα ποκεμον ειναι οι ιστοριες αυτες. Εξαιρετικο μερακι, φοβερες ιστοριες, φοβερη ερευνα και φοβεη προσοχη στη λεπτομερια. Πηρε και το Eisner Award που ειναι το biggest of deals για τους κομιξοφιλους.

Ενηγουεη, ο Χολοπαινεν Λιζοπαην Φερογκλομπιν ειναι και δαυτος μεγαλος φαν του εργου (οπως ολοι οι Φινλανδοι για καποιο λογο) και αποφασισε οταν βρηκε λιγο χρονο εκτος Nightwish να κανει τουτο το προτζεκτ.

Προσωπικα, το λατρευω και ειναι ενα ομορφο ορχηστρικο εργο που με συντροφευει την τελευταια βδομαδα. Περισσοτερες αποψαρες με το που γραψω το ρηβιου.

Προς το παρον μπορουμε να μιλησουμε για το μεγαλειο του Ροσα, το ποσο αδιαφοροι μου’ναι οι Nightwish, τις ομολογουμενως ενδιαφερουσες και πανεμορφος συνθετικες ικανοτητες του Λιζοπαην και το πρωτο single (linked below) του κομματιου που φιγουράρει τον Θειο Ντον.

Και το εξωφυλλο, να πουμε για το εξωφυλλο =’(

Tracklist

  1. “Glasgow 1877”
  2. “Into the West”
  3. “Duel & Cloudscapes”
  4. “Dreamtime”
  5. “Cold Heart of the Klondike”
  6. “The Last Sled”
  7. “Goodbye, Papa”
  8. “To Be Rich”
  9. A Lifetime of Adventure
  10. “Go Slowly Now, Sands of Time”

More Info, εδω

[CENTER][/CENTER]

Το σινγκλ ήταν σινγκλονιστικό, έχω ήδη προπαραγγείλει το bundle με cd/tshirt και μετράω τις μέρες σαν τον φαντάρο για να έρθει, δίσκος της χρονιάς από τώρα.

Αυτά από μένα, ας πει και κανένας πιο ψύχραιμος.

One-up και προπαρήγγειλα το bundle με καδρο Ροσα και το σιντι σε φουλ instrumental εκδοση.

Μουσικα παντως ο Χολοπαινεν εχει φερει και ομορφα στοιχεια απο τη Βιο και Πολιτεια. Παραδοσιακα οργανα πχ απο τα μερη που επισκεπτεται ο Σκρουτζ (βλεπε ντιτζεριντου, μπάντζο και φυσαρμονικες)

Το καινούριο Χάμερ έχει μια ωραία συνέντευξη με Tuomas και ένα μίνι-άρθρο για το “Βίος και Πολιτεία” που είναι εξίσου καλό, αν εξαιρέσουμε τις γνωστές “χαχα-μα-πόσο-αστείος-είμαι-πια” φράσεις του Τσούνταρου, πχ “ο διακριτικός τρόπος που υπονοείται ότι ο Σκρουτζ και η Γκόλντυ το κανελώσαν το ρυζόγαλο”…

α θατοθελα να το διαβασω δαυτο αν μπορει καποιος να σκαναρει/φωτογραφισει.

θα προσπαθησω και γω να του μιλησω, θαχει διαφορα ομορφα να πει σε εναν συνφαν υποθετω

να πω επισης πως η ινστρουμενταλ παιζει ναναι επισης πολυ ομορφη εκδοση. Δεν ξερω καθολου αυτο το ψιλοεπικο/ατμοσφαιρικο ειδος, ουτε τους Nightwish και ολα αυτα. Αλλα σε καποια κομματια υπαρχει ενας αφηγητης, λεει κατι ομορφο ρε παιδι μου, και μετα χωνεται μια φακλανα και τα λεει τραγουδιστα. Προσωπικα μου καθοταν στο λαιμο ολο αυτο, αλλα καπως τοχω χωνεψει τωρα.

Αυτο ειναι κατι που γινεται; Και αν ναι, γιατι γινεται; Κουρασελ

Οι Nightwish δεν μου είναι και εντελώς αδιάφοροι και όπως και να το κάνουμε ο Holopainen γράφει ωραία πράγματα γενικά. Το ξέρω το βιος και πολιτεία του Scrooge McDuck και γενικά τόσο τα κομικ με Donald, Scrooge όσο και η τηλεοπτική σειρά ducktales υπήρχαν πάντα στα αγαπημένα. Από αυτό δεν ξέρω τι να περιμένω αλλά σαφώς και θα περάσει από τα αυτιά μου. Επίσης ευκαιρία να ξεθάψω όσα κομικ που έχουν απομείνει με Scrooge από το πατάρι.

Πολύ καλό το πρώτο single που κυκλοφόρησε. Καμία σχέση με μέταλ βέβαια αλλά δεν πρόκειται για δίσκο των Nightwish οπότε δεν μας πειράζει! Άντε να κυκλοφορήσει και το άλμπουμ να δούμε τι άλλα αριστουργήματα έχει γράψει ο Tuomas!:slight_smile:
Ωραία και η συνέντευξη με τον Tuomas στο τέυχος Μαρτίου του Metal Hammer αλλά ο Τσούνταρος δεν απέφυγε κουτσομπολίστικου τύπου ερωτήσεις και βέβαια καθότι ο Tuomas δεν είναι χθεσινός ξεγλίστρησε και απάντησε όπως αναμενόταν και καλά έκανε! Ούτε “λαβράκι” λοιπόν έβγαλε και φάνηκε και ηλίθιος!

Λάτρης του “Βιος και Πολιτεια του Σκρουτζ” άκουσα από περιέργεια το single και ακόμα αναρωτιέμαι τι σχέση μπορεί να έχει με το βιβλίο… :-k
Αισθητικά δεν μου κολλάει καθόλου.

ουτε γω ειμαι μεταλλας ΜΑΝ, αλλα πρεπει νασαι αρκετα ΞΕΜΠΑΡΚΟΣ να μην καταλαβεις οτι δενει γαντι. Η ιστορια του Σκρουτζ ειναι επικη με τα ολη της, σχεδον Οδυσσεια, και ο Λιζοπαην το παρουσιαζει πανεμορφα

Αυτό το ξέρετε να φανταστώ;;

Giasona το θέμα είναι σύνθετο, εσύ είσαι τόσο ρηχός από άποψη αισθητικής να το αντιληφθείς και εγώ… βαριέμαι να το αναλύσω περαιτέρω…
αυτά…

Ε ναι, κανονικά κανά ηλεκτρονικό/περίεργο με μίνιμαλ προσέγγιση (γιατί είναι και τσιγγούνης ο Σκρουτζ μη ξεχνάμε) θα ταίριαζε καλύτερα αισθητικά από τη μουσική του Tuomas…

Πανέμορφο είναι σαν άλμπουμ, με κάποια τρομερά θέματα. Λίγο οι φωνές δεν με τρέλαναν, αλλά overall είναι πολύ ωραία δουλειά.

που το άκουσες ολο??

Δεν ειμαι φαν των Nightwish, μετρημενα κομματια ξερω και μονο το Once ειχα ακουσει ολοκληρο και μου αρεσε αρκετα την περιοδο που ειχε βγει. Αλλα ειμαι die-hard φαν του “Ο Βιος και η Πολιτεια του Σκρουτζ Μακ Ντακ”, διαβαζα φανατικα κομικ απο μικρος και για οσους ξερουν το περιοδικο “Κομιξ” ηταν ο,τι καλυτερο και πιο προσεγμενο υπηρχε καθε μηνα στα περιπτερα. Και τα κεφαλαια που εβαζε σε καθε τευχος απο το υπερεπος “Ο Βιος και η Πολιτεια του Σκρουτζ Μακ Ντακ” με εκαναν να ανυπομονω να τελειωσει ο μηνας για να διαβασω την συνεχεια… Ισως ο,τι καλυτερο εχει κυκλοφορησει σε κομικ απο το Disney συμπαν.

Οποτε ανυπομονω σαν τρελος να ακουσω αυτον τον δισκο που θα δωσει ηχο σε ενα απο τα αγαπημενα μου κομικ απο μικρο παιδι και θα ξυπνησει ξανα μεσα μου παιδικες ανατριχιλες.

To ξερουμε και καλως εχοντων των πραγματων θα ειμαστε εκει!

…κιεγώ όταν έμαθα γιαυτό το πρότζεκτ, ακριβώς το ίδιο, και για τους ίδιους λόγους, σκέφτηκα:):!:

Α ρε ΚΟΜΙΞ, RIP :frowning:

Εγω τι να πω, ως τεραστιος φαν και του Rosa και των Nightwish μαλλον ειμαι ΤΟ target demographic οποτε δεν παιζει να μην μου αρεσει, το single το βρηκα πολυ ομορφο και παρ’ολο που ακουγεται αρκετα απλο σε πρωτη ακροαση μου εχει κολλησει πολυ ασχημα. Αυτο ειναι και το μεγαλυτερο ταλεντο του Τουομας, να γραφει απλες αλλα εθιστικα κολλητικες μελωδιες και πανω σε αυτο το ταλεντο εχει στηριχτει η μεγαλη επιτυχια των Nightwish.

Οπως καταλαβατε δεν μπορω να περιμενω ποτε θα βγει :smiley:

Το single ακούγεται καλό. Πιστεύω βέβαια ότι σε αυτή την περίπτωση θα ταίριαζε αρκετά κάτι αυστηρά instrumental. Μπράβο πάντως για την πρωτότυπη ιδέα, θα ξυπνήσουν πολλές αναμνήσεις με αυτό τον δίσκο. Και το βίντεο… να βλέπεις τον Σκρουτζ να γεννιέται και πάλι σε μια άσπρη κόλλα χαρτί από τα χέρια αυτού του τεράστιου δημιουργού. Ελπίζω το σύνολο να είναι ανάλογο των προσδοκιών μας.

Αντε βρε παιδια, φου ληκαρε… Ελατε να φανγκερλιστουμε

Με περιμενει δεμα στο σπιτι εμαθα, χαμος θα γινει.

Οριστε και η αποψαρα μου