U.S. or EU power?

χμμ το βαζω γιατι εχω δει πολλους φιλους της power εδω μεσα:) …Αν θελετε δικαιολογηστε και την προιμηση σας.

Εuro power φυσικα

US γιατί σε ποσότητα οι μπάντες πού μου αρέσουν είναι πολλές περισσότερες σε σχέση με το europower.

Νομίζω ότι το πραγματικό δίλλημα είναι U.S. ή τευτονικό power… :-k

Δυσκολο…Σαν συνολο η Αμερικη εχει προσφερει πολλα…

Εχω αδυναμια στο αμερικανικο…
Απλα δεν νομιζω οτι τα ειδη ειναι αμεσα συγκρισιμα καθως το US metal εδρασε κυριως στα 80s
ενω το europower εμφανιστηκε σχετικα προσφατα(ολοι οι απογονοι των Helloween)
Παντως προτιμω σιγουρα το αμερικανικο γιατι βασιζεται πιο πολυ στις κιθαρες παρα στις πομπωδεις μελωδιες!!!

Μπα,λιγοι ειμαστε!!Οι ιδιοι και οι ιδιοι κανουμε posts καθε φορα σε thread σχετικο με το power metal ηχο:( :frowning: :frowning: :frowning:

amerikaniko - gati exei antres tragoudistes ki oxi eunouxous.

Χαλαρά US.Δεν τίθεται καν θέμα.Ανύπαρκτοι φλώροι Ευρωπαίοι.Αμερικάνικο αντρικό riffato heavy metal και όχι γρήγορες χαζοχαρούμενες χιλιοεπαναλλαμβανόμενες συνθέσεις!Εξαιρούνται οι Helloween!

Σε βρίσκω λίγο υπερβολικό… Μέχρι τo 96-97 το ευρωπαϊκό power στάθηκε σε αρκετά καλό επίπεδο. Κι εδώ πού τα λέμε κατάφερε να ξεφυγει από τα underground πλαίσια (βλ. πέραν των Helloween, τους Blind Guardian, Angra, Stratovarius, Gamma Ray) σε αντίθετη με το US power.
Επίσης η νοοτροπία του “αυτά πού ακούω εγώ είναι heavy metal με @@ κι αυτά πού δεν μου αρέσουν είναι φλωριές, με εξαιρεση μία μπάντα πού κατατάσσεται στο είδος πού θεωρώ φλώρικο επειδή μου αρέσει” φαίνεται “κάπως” :wink:

Αν και δεν εχω ασχοληθει πολυ με Us Power,ΛΟγω Helloween,Stratovarius,Gamma ray,Blind guardian ψηφιζω ευρωπαικο!

Aν και δεν είμαι και τόσο σχετικός με power ψηφίζω ευρωπαικό λόγω Rhapsody και Nocturnal Rites που καραλένε.

Συμφωνω 100%.

Αν αρχίσουμε να αναφέρουμε μπάντες εκατέρωθεν, θα χαθούμε.

Δύκολη επιλογή σε ένα από τα πιο έγκυρα δημοψηφίσματα επιτέλους!

Δεν είπα οτι οτι μου αρέσει ειναι 100% heavy metal…αντιθέτως όσοι με ξέρουν γνωρίζουν οτι δεν είμαι και ο πιο ένθερμος οπαδός του κλασσικου με αρχίδια heavy metal…αυτό όμως δεν ανερεί την γνώμη μου οτι το 90% του λεγόμενου ευρωπαικού Power metal είναι φλωριές.O όρος POwer έχει ξεφτυλιστεί πια και θεωρείται cheesy γιατι οι συγκεκριμένες μπάντες μόνο δυνατές δεν είναι αντιθέτως με τις αντίστοιχες Αμερικάνικες.Τα περισσότερα γκρουπ είναι χαζοχαρούμενες κόπιες των Helloween.Ανέμπνευστες επαναλλαμβανόμενες γρήγορες συνθέσεις χωρίς όγκο.Τα riff απουσιάζουν.Η συνθετική ανικανότητα καλύπτεται απο χιλιοπαιγμένα ορχηστρικά οπερατικά περάσματα…Συν οτι το ότι πουλάει δεν σημαίνει και απαραίτητα οτι είναι και οτι καλύτερο.Πολλές φορές σημαίνει απλά οτι είναι εύπεπτο και προσιτό.Πολλοί απο αυτούς στα πρώτα τους βήματα πριν βρουν την συνταγή της εμπορικής επιτυχίας βγάλανε αξιόλογους δίσκους…Dreamspace,Somewhere far Beyond,LAnd of the Free ktl …απο κει και πέρα όμως κοπιάρουν συνεχώς τον εαυτό τους.Κάτι που ως πραγματικά ταλαντούχοι πήγαν να αποφύγουν οι Helloween αλλά δυστηχώς όλα οδηγούν στα λεφτά οπότε έπρεπε να επιστρέψουν και αυτοί στις ασφαλείς χιλιοπαιγμένες φόρμες τους… Στην τελική είναι όλα θέμα γούστου.Αυτά που παίζαν οι Sanctuary,Savatage,Jag PAnzer,παλιά FAtes Warning,Helstar,πρώτα Iced Earth,Vicious Rumours ktl ktl μου φαίνοντε πολύ πιο αξιόλογα και ενδιαφέροντα ως μουσικές προτάσεις απο τις προτάσεις του αντίπαλου δεους!Είναι εντελώς διαφορετικές σχολές.Όταν οι μεν πχ λένε θα παίξουμε επικα εμφανίζονται οι Manowar kai oi Manilla Road.Οι απο εδώ powerades ως επική προέκταση του ήχου τους έχουν τους Rhapsody…τι άλλο να πω…

Τώρα μιλάς σωστά! :wink:

< ---------

αχΑχΑχΑχΑχΑχΑχΑχΑχΑχΑΑΧαχΑΧαχΑΧαΧαχΑΧαχΑΧΑΑΧΧΑχα θεικό ποστ:lol: :lol: :lol:

Μάλλον, EU λόγω κάποιων συγκεκριμένων συγκροτημάτων. Αν και θα συμφωνήσω ότι έχει πολύ περισσότερη σαβούρα σε σχέση με το U.S.

U.S φυσικά…Βλ.Sanctuary,Crimson Glory,Heir Apparent,Titan Force,Jag Panzer…

Φανατικά γιούρο, :smiley: που δεν είναι μόνο Rhapsody και freedom Call και τα τοιαύτα. Αν θέλετε ριφ, υπάρχουν oι Gamma Ray, οι Iron Savior και πολλοί άλλοι (κυρίως Γερμανοί), και γενικά νομίζω το ευρωπαϊκό πάουερ την ψάχνει περισσότερο. Έχει και μια μουσική κληρονομιά που δεν έχουν οι Αμερικάνοι (βλ. φολκ στοιχεία, κλασσική μουσική, παραδοσιακή αναγεννησιακή κτλ), και γι αυτό πειραματίζεται περισσότερο και μπορεί να οδηγήσει σε νέα ακούσματα και ενδιαφέροντα παντρέματα. Και δεν υπάρχει ποτέ ο φόβος να σου ξεπεταχτεί ένας μουσικός που θαύμαζες και να αρχίσει να προσκυνάει την αμερικάνιθκη σημαία και να συμπαρατάσσεται στον πόλεμο του “καλού” εναντίον των “κακών”…