Καλά, αν θεωρείτε τους Crimson Glory καλύτερη μπάντα απ’ τους Jag Panzer…
Γουστα ειναι αυτα. εμενα ασ πουμε μου αρεσει περισσοτερο το κατσικι απο το μοσχαρι
Ε, οι Jag Panzer είναι το κατσίκι και οι Crimson Glory είναι το μοσχάρι (μας αρέσει κι αυτό αλλά καμία σχέση).
Ρε δεν ντρεπεστε?Τετοιοι χαρακτηρισμοι για τις συγκεκριμενες μπαντες?Τουλαχιστον πειτε τους κρι-κρι ή βουβαλια.Καθε μπανταρα στο ειδος του και ο Λουμιδης…οπαδος
Επειδή βλέπω και μπάσκετ και ξυπνάει ο στατιστικολόγος (?) μέσα μου, πάμε
Crimson Glory---->2 10άρια, 2 6αρο7άρια.
Jag Panzer---->6 τουλάχιστον 7άρια και maximum 10άρια (μεταξύ των οποίων και ένα απ’ τα καλύτερα metal concept albums), 1 -10άρι, 1 6αράκι, μερικά διάσπαρτα γαμάτα demos-EPs, και φυσικά το “Ample Destruction”.
Δε χωράνε συγκρίσεις, όσο κι αν αγαπάω τους Crimson Glory…
μια χαρά 8αράκι είναι το Strange & beautiful
τουλαχιστον ολοι συμφωνουμε για το US
Και γω το εχω ξαναπει πολλακις οτι προτιμω U.S. αλλα θα κοιταξω να αναφερω τις επομενες μερες καποιες Ευρωπαικες κυκλοφοριες του ειδους (λιγοτερο γνωστες σε ολους μας)που πιστευω οτι αξιζουν προσοχη
…οι Jag Panzer και οι Crimson Glory είναι πάνω και πέρα από κάθε συναγωνισμό…με τους πρώτους να υπερέχουν, και δισκογραφικά και με καλύτερα και πιο επικά live…
[SPOILER]but the Italians do it better:p[/SPOILER]
[SPOILER]ma gli italiani lo fanno meglio:p[/SPOILER]
:):!:
US POWER!!!
Προφανως προτιματε περισσοτερο τους Jag Panzer απο τους Titan Force, μαλλον ειμαστε σε διαφορετικο μηκος κυματος. ο καθενας με τα γουστα του.
Άμα ξεκινάς κάτι, να το κάνεις σωστά. Ορίστε!
:):!:
Castle Well-Helpless
Αυτοχρηματοδοτουμενο δισκακι των Γερμανων Castle Well.Μετρια παραγωγη,μετρια φωνητικα αλλα μερακι σε μεγαλο βαθμο.Για την ακριβεια μονο τις κιθαρες ευχαριστιεμαι (και τα σολος αυτων) αλλα ειναι πολυ ευχαριστη παρεα.Αξια τραγουδια προς ακροαση τα Helpless,Eye of the Storm (το πιο ηρεμο του δισκου),το ορχηστρικο Attila (ΓΑΜΑΕΙ),Go to Hell ,2020 και τον Υμνο(!!) Hymn
Κυκλοφορησαν ακομα ενα δισκακι 7 χρονια αργοτερα αλλα δεν γνωριζω αν βελτιωθηκαν/χειροτερεψαν.
Drakkar-X-Rated
Βελγοι αυτοι οι Drakkar και πολυ καλυτεροι απο τους Ιταλους συνονοματους τους.Σπινταριστο Heavy Metal,υψιφωνα φωνητικα,80ς ηχος και…τραγουδαρες.Lords of the North ,King of Shade και αλλα τετοια καλουδια ανετα καθιστουν το μοναδικο αλμπουμ των Drakkar σε ενα εξαισιο δειγμα Ευρωπαικων δυνατοτητων.
Εξαρτάται τι θα ορίσουμε ως power,
Αν βάλουμε Queensryche,Warlord,Fates Warning στο us power τότε είναι αρκετά δυνατοί σε σχέση με το κλασικό helloween-based power.
Θα μου πεις βέβαια και οι αμερικανοί ένα σωρό κλώνους των ryche έχουν…
Από την άλλη βέβαια μπορούμε να βάλουμε και Maiden-Priest στο ευρωπαϊκό, αποκτάει μια υπεροχή.
Οι Jagpanzer που εκθειάζονται από πολλούς ως ορισμός του us power δεν μου αρέσουν. Προτιμώ τους Titan Force με τον ίδιο τραγουδιστή. Ούτε κάτι rage, grave digger μου αρέσουν ιδιαίτερα παρόλο που είχα βαρεθεί να διαβάζω παντού γι’ αυτούς παλιότερα.
Σε τελική ανάλυση είμαι μοιρασμένος περίπου στο 50-50 στο us και το euro. Αλλωστε οι απαρχές του us power είναι οι Maiden-Priest.
Στο us power οι πιο πολλοί σταμάτησαν (άδοξα όμως) μετά από 1-2 άλμπουμ ενώ στο euro ορισμένοι προκάλεσαν υπερκορεσμό με δεκάδες πανομοιότυπα άλμπουμ. Ίσως γι’ αυτό να και δημιουργήθηκαν αρκετά στερεότυπα.
Προσωπικά ήμουν πάντα λάτρης του Ευρωπαϊκού Power χωρίς φυσικά να με χαλάει το Αμερικάνικο. Αλλά μπάντες σαν τους Helloween, Blind Guardian, Stratovarious, Gamma Ray, Dream Evil, Nocturnal Rites, Brainstorm, Headstone (Headstone Epitaph αργότερα), Skyclad (τα πρώτα τους), Angra, Astral Doors, Edguy, Rhapsody, Hammerfall, Heaven’s Gate, Kamelot (Αμερικάνοι αλλά με ευρωπαϊκό ήχο), Tad Morose και πολλές άλλες, τις έχω ακούσει απείρως περισσότερες φορές από τις αντίστοιχες αμερικάνικες.