fixed
Βασικα, το ψειριζουμε τοσο πολυ γιατι δεν θετουμε εξαρχης ως δεδομενο της κουβεντας οτι υπαρχουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΔΗ POWER METAL.
2 ξερα/παραδοσιακα, 2 λυρικα/μελωδικα, 1 prog/power. Τουλαχιστον.
Που και παλι θα πω οτι καποιες μπαντες ειναι στο ενδιαμεσο υποειδων, και εχουν τον δικο τους ηχο ο καθενας, και το 5 σκηνες γινεται 7-8, αλλα ας αφησουμε τους καλλιτεχνες να δημιουργησουν ελευθερα ο,τι τους βγαινει, αλλιως θα λεω ‘’ 1ο εως 3ο λεπτο καθαρο χεβι, 3 εως 4.30 δυνατη παουερια, 4.30 εως 5.15 προγκ περασμα και τελειωμα με θρασοριφφ ‘’…:lol:
ελα παρατηστε το μεγενθυντικο φακο και βαλτε κανα δισκο να παιζει…
παρακολουθώ αλλά επειδή δεν είμαι σπίτι δε μπορώ να γράφω. παρόλα αυτά θα δώσω την λύση στο πρόβλημα ,διότι είναι απλό. το πρόβλημα είναι ότι διαχωρίζεται τις μπάντες σε δύο είδη. τα είδη είναι τρία και έχουν φανερές διαφορές μεταξύ τους, τόσες ώστε να δημιουργείται και στα τρία αυτ ά είδη μια ικανοποιητική ομοιογένοια:
α. us power
β.europower
γ.power metal (σκέτο).
σας έδωσα τη λύση, συνεχίστε τώρα την τοποθέτηση μπαντών στις κατηγορίες8)
για τη ψήφο μου απλά να πω ότι έβαλα στη ζυγαριά τα πικ από τα αμερικάνικης προέλευσης γκρουπ και τα πικ από ευρωπαικής προέλευσης γκρουπ(καθώς πχ το tunes of war είναι power metal, αλλά δε το λες με τίποτα europower).
α, και για μένα ο όρος europower έχει να κάνει με την μετά stratovarius εποχή.
Εμένα πάλι μου θυμίζει europop. :-s
Γι’αυτο ελρικ μιλησα για 5 κατηγοριες.
Και μολις εβαλα [B]InnerWish[/B] που συνδυαζουν τα παντα με τον ιδανικο τροπο. 8)
ναι δεν έχεις άδικο, το γιουροπάουερ έχει έντονο το στρουμφίζον στοιχείο μέσα, πράγμα που δεν υπάρχει στο κλασσικό πάουερ μέταλ ούτε στο λεγόμενο γιου ες πάουερ (που και αυτό για μενά είναι κάπως λανθασμένης ορολογία για όλα αυτά τα γκρουπ που υποτίθεται ότι μπάινουν κάτω από αυτή τη ταμπέλα. το γιου ες μέταλ πχ είναι πολύ πιο ευδόκιμος σαν όρος για όλα αυτά.).
Μάλιστα κατάλαβα…εκτός απο τους Accept και το NWOBHM στην Ευρώπη δέν υπάρχουν άλλες Heavy Metal μπάντες…μόνο Power Metal και EuroPower
δε μιλάω γενικά για το ευρωπαικό μέταλ γενικά,για τις ευρωπαικές πάουερ μέταλ μπάντες μιλάω και τον διαχωρισμός τους μέσα στο μυαλό μου.
Χαχ, ακόμα τσακώνεστε για το τι είναι και τι δεν είναι power εσείς εδώ; Το χετε κάψει τελείως.
Δώστε βάση στην αισθητική επιτέλους, που προσπαθείτε να μου ορίσετε ολόκληρα είδη μουσικής με καθαρά τεχνικά κριτήρια, έλεος.
12345
δικιο εχει, η καθαριοτητα στα τεχνικα κριτηρια ειναι πολυ σημαντικη, αμα ειναι βρωμικα κολλανε καμια φορα και τρεχεις στους μαστορους
και ηρθε η ωρα να προσθεσω ενα αλλο Ευρωπαικο Power που μου αρεσει παρα μα παρα πολυ.Το λοιπον,Embargo,κυριοι.Για παμε…
3ος και τελευταιος δισκος για τους Γερμανους Embargo,το The Red Tide ειναι λατρεμενο.Less is More,που λενε και στην δουλεια μου.Χωρις υπερβολικες τεχνικες,ποζαρισματα,Γερμανικη γιδιλα και βαρετες κοινοτοπιες αλλα λιωμενο μεταλλο κατευθειαν απο την ψυχη τους που ξεχυνεται σαν λαβα και καιει καρδιες.Και λεω καρδιες και οχι αυτια διοτι σε αυτον που ξεχωριζουν οι Embargo δεν ειναι η σκληροτητα αλλα το συναισθημα.ΔΕΝ γινεται να μην ακουσεις το Lies ή το Find, Hit and Kill και να μην σπαρταρησει κατι μεσα σου.Αν οχι,αστο κλεισε και βαλε κατι αλλο να ακουσεις.Αγνο,απλο,μελωδικο,με αγαπη στις 80ς heavy metal μπαντες χωρις να ξεθωριαζει το προσωπικο τους στοιχειο.Και με σπαρταριστες μπαλαντες (οχι ερωτικου περιεχομενου ομως) που βαρανε ψαχνο.Ακουστε Words και ταυτιστειτε.
Πωπω,θυμαμαι να ανακαλυπτω αυτην την δισκαρα απο το The Temple Of Power στις τελευταιες σελιδες του Metal Invader (ε ρε εποχες) του Δ.Χανιωτακη του οποιου η ουσια βρισκοταν στο Temples Of Etrnity zine.Επισης δασκαλος εποχης ο Γ.Θεοδωρελος με το Power Metal zine.
Φοβάμαι ότι υπέπεσες στο κλασσικό (για το ιδίωμα) λάθος της υπέρμετρης αποθέωσης.
χαχα.Μπαααα.Τον ευχαριστιεμαι καργα τον δισκο,δεν ειναι τπτ το εκπληκτικο.Λιγα και καλα.Αφου τον ευχαριστιεμαι μετα απο πανω απο 15χρονια,κατι καλο εχει μεσα σου και μου αρκει
Good for you, δεν το συζητάω. Απλά εγώ ψήθηκα με το ποστ σου, έβαλα να ακούσω και εισέπραξα ένα κάτι σαν ούτε κρύο ούτε ζέστη
Ωωωω.Λυπαμαι.Αλλα εσυ ακουγες χθες και Jag Panzer.Δυσκολα να σου αρεσει κατι για τις επομενες βδομαδες,χαχα
Yep. That’s a strong point indeed.
Ε οχι φιλαρακια. Η αληθεια βρισκεται στους Crimson Glory. Γκεγκε!
Όχι
The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 5 characters.