Στην Δανια εδωσαν 2 συναυλιες με 40.000 κοσμο την καθε βραδια
Πάει να πει πως για μία χώρα που κυριαρχεί το μπουζουκοποπ και το μπουζουκο r,n,b και από το πρωί ως το βράδυ τα μέσα βομβαρδίζουν τον κόσμο με ανύπαρκτους σταρ και τραγουδιστές της κακιάς συμφοράς το να μαζέψει 80000 μια κατά βάση ροκ συναυλία είναι κορυφαίο.(Φυσικά είχε και αρκετό ετερόκλητο κόσμο και διαφημίστηκε αρκετά αλλά όπως και να έχει για να αγόρασαν εισητήρια σημαίνει ότι μια έστω μικρή ιδέα την είχαν)
Η Δανία μπορεί να μην έχει πληθυσμό αλλά μαζεύονται και από τριγύρω μέρη και έρχεται κόσμος με φτηνές πτήσεις που δεν μπορεί να τους δει αλλού!!Γενικά άλλο Σκανδιναβικές χώρες,άλλο Αγγλία και άλλο εδώ.
Ποια Ελληνική κουλτούρα;Ποια τέχνη;Αυτή η χώρα είχε κάποτε Χατζιδάκη,Θεοδωράκη,Ελύτη,Σεφέρη,Μούσχουρη και ένα σωρό ανθρώπους της τέχνης,των γραμμάτων και της μουσικής την ίδια περίοδο.Είχε καλή ροκ σκηνή,εναλλακτική σκηνή,μπουάτ,underground,μεταλάδικα,φεστιβάλ,είχε είχε.Τώρα τι έχει αν εξαιρέσεις κάποιους λίγους αξιόλογους εγχώριους καλλιτέχνες;
Αναφορικά με την όλη συζήτηση περί sold-out θα ήθελα να πω απλώς ότι τόσο στο Αννόβερο, όσο και στην Φρανκφούρτη κατά πάσα πιθανότητα οι συναυλίες δεν θα ανακοινωθούν ως sold out ( το ίδιο υποθέτω και για τις επικείμενες συναυλίες σε Σαν Σεμπαστιάν και Σεβίλλη, μιας και υπάρχουν ακόμη αρκετά απούλητα εισιτήρια ). Αυτό νομίζω πως δεν έχει να κάνει κατ’ ανάγκην με τη μουσική παιδεία κάθε λαού, αλλά με το γεγονός πως οι u2 με αυτή τους την περιοδεία ξεπερνούν την ζήτηση. Ενώ δηλαδή στη Vertigo Tour έδωσαν 3 συνολικά συναυλίες στη Γερμανία, με την u2360 έδωσαν 5 και με αυξημένο μάλιστα αριθμό διαθέσιμων εισιτηρίων. Αν συνυπολογίσει κανείς σε όλα αυτά την μέτρια εμπορική επιτυχία του NLOTH, αλλά και την αυξημένη τιμή των εισιτηρίων, τότε είναι μάλλον λογική η στάση των Γερμανών.
Σχετικά με την συναυλία της Αθήνας τώρα, αν όντως πουλήθηκαν κοντά στα 80.000 εισιτήρια, τότε θεωρώ δεδομένο πως μόλις ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία από την Live Nation, η συναυλία θα ανακοινωθεί ως sold-out ή έστω με ελάχιστα εισιτήρια απούλητα. Δεν μπορώ να πιστέψω δηλαδή ότι η παραγωγός εταιρία εδωσε προς διάθεση κοντά στα 90,000 εισιτήρια. Αυτό το νούμερο μπορεί να καλυφθεί μόνο σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη, το Παρίσι και το Βερολίνο ( όπως και έγινε πέρυσι ). Εξάλλου ας έχουμε υπ’όψην πως ο όρος sold-out δεν αναφέρεται στη χωρητικότητα του εκάστοτε σταδίου, αλλά στον αριθμό των προς πώληση εισιτηρίων. Αν επομένως η didi-music διέθεσε 80,000 εισιτήρια, τότε η συναυλία είναι sold-out, ασχέτως των κενών που υπήρχαν στις κερκίδες.
Υγ.
Επισης στην Μοσχα και στην Κων/πολη που επαιζαν και εκει πρωτη φορα, ειχαν “μολις” 50.000 κοσμο σε γηπεδα αντιστοιχα του ΟΑΚΑ, με χιλιαδες απουλητα εισιτηρια, κατι που τα τελευταια 24 χρονια σπανιως συμβαινει σε συναυλια των U2.
Συνέβαινε κατ’επανάληψη πριν 13 χρόνια στις αμερικάνικες συναυλίες της Pop Mart, όπου έπαιζαν σε λιγότερο από μισοάδεια γήπεδα.
Τελικά είναι πολύ εύκολο να “τσακωνομαστε” εδω μεσα για ψύλλου πήδημα :p:p
δεν εχεις δικιο (δεν εινα θεμα κουλτουρας δλδ), αλλα σε καταλαβαίνω απολυτα γιατι το λες ετσι… Αν σου φαίνονται λίγοι οι 80.000 για Αθήνα, πιθανώς να σου φαίνεται extreme ότι αν εξαιρεσεις τους die-hard οπαδούς όπως εσύ, είναι ζήτημα αν υπήρχαν αλλοι 15.000-20.000 ακόμα που να ήξεραν ΟΛΑ τα τραγουδια που παιχτηκαν… εκεί που ήμουν εγω - και ημουν αρενα στο μπροστα δεξια ποδι - όταν επαιξε το Bloody Sunday, ακουσα αρκετούς να λένε “Αυτό δικό τους είναι?” !!! Στο Miss Sarajevo να μην σου πω τι ακουσα…στο I will follow, ακουσα πισω μου ατακα “πω πω τι μαλακιες παιζουν τωρα, παμε για μπυρες…”!!! … Δεν μπορω να φανταστω τι λεγοταν στις κερκιδες, :p:D:p
Εννοώ ότι καλώς ή κακώς για να μαζευτεί τόσος κόσμος στην Ελλάδα για συναυλία, θα εχεις ετεροκλητο κοσμο. Εδω στους Ac/DC κυκλοφορούσε 12ποντη γοβα με το τουλουμι Ειπα οτι καταλαβαινω γιατι το λες, γιατί κάνεις το λάθος να πιστεύεις ότι υπάρχουν πολλοί σαν και εσένα - φανατικοι οπαδοι δλδ - και οτι οι U2 μετα απο 13 χρονια θα μαζευαν 100.000 για πλάκα… και στα λέει αυτά καποιος που ναι μεν δεν ειναι φανμπου U2, αλλά θεωρεί την συναυλία ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!
τα ιδια πιστευα και εγω το 93, οταν ηρθαν οι GnR - ως φανμπου και τρελλος με GnR - και ελεγα στα ντουζενια τους τοτε, θα γινει την μουρλης…και τελικα κατεληξε με 40-45 χιλ, και αυτό γιατι εγινε το ιστορικοτερο ντου στο ΟΑΚΑ :p:p αλλιως θα ηταν λιγοτεροι…
Βάλε και την -οικονομικη- συγκυρια στον λογαριασμο, παρα πολλοι, ιδιαιτερα απο επαρχια, ειχαν βγαλει εισιτηριο απο περσι, και τελικα δεν ηρθαν, ούτε προλαβαν να πουλησουν ή να δωσουν το εισιτηριο τους - προσωπικα ξέρω 8 ατομα απο Ηγουμενιτσα, που ττο χάριζαν γιατι δεν μπορουσαν να ερθουν και δεν εβρισκαν που να το δωσουν…!
Ακομα λοιπον, κι αν δεν γεμισε τελειως το σταδιο - φαντασου οτι με μια νορμαλ σκηνή και όχι κυκλική με τόσο κόσμο δεν θα υπήρχε χώρος ούτε για καρφίτσα - είναι σίγουρο ότι οι εντυπωσεις ήταν πολύ καλές απ την μερια του συγκροτηματος…
Στο θεμα αυτο μαλλον δεν εκφραστηκες σωστά. Ο 5ος υπηρχε, το ξερεις και εσυ οτι υπηρχε, και ξερεις οτι δουλεια του δεν είναι να αλλαζει τα CD με τα remix…Λίγο να ξερει καποιος απο μουσική , καταλάβαινε οτι καποιες στιγμες ακουγονται 2 κιθαρες ή πλήκτρα (τις στιγμες που δεν παιζει ο Edge πληκτρα εννοω)
Έχω την εντυπωση οτι βγηκαν προς πωληση 90000 εισιτηρια και πωληθηκαν 75-76 χιλ… για αυτό και δεν ειχαμε sold out… αλλα μπορει να κανω και λαθος…
Οπως και να χει, δεν παιζει ρολο αυτο, ουτε για το αν ηταν επιτυχημενη η συναυλια, ούτε για τα μουσικα γουστα του Ελληνα…
Δειτε σε βιντεο την συναυλια τους στο wembley περσι που ηταν sold-out (90+ χιλ αν θυμαμαι σωστα), το κοινο δεν ειχε τον παλμο του ΟΑΚΑ.
Δειτε σε βιντεο την συναυλια τους στο wembley περσι που ηταν sold-out (90+ χιλ αν θυμαμαι σωστα)
Για την ακρίβεια πέρυσι στο Λονδίνο διέθεσαν συνολικά και για τις δύο συναυλίες τους 164,244 εισιτήρια, για αυτό και θεωρώ υπεραισιόδοξο, αν όχι υπερβολικό από τη μεριά των διοργανωτών, τον αριθμό των 90,000 εισιτηρίων για μία συναυλία στην Αθήνα. Όπως και να έχει πάντως, πιθανότατα σε είκοσι περίπου ημέρες θα ανακοινωθεί ο επίσημος αριθμός εισιτηρίων για να τελειώσει και αυτή η συζήτηση.
συνεχιζει να ειναι μου ειναι αχωνευτος ο Παναγιωτοπουλος (απο τη 2η σεζον του Αρβυλα)! τον ειχα πετυχει στη συναυλια των Purple περισυ στη Θεσσ/νικη, και ενω του φωναζαν κατι παιδια αυτος ουτε που γυρισε να κοιταξει!
Κάτι άσχετο,μιάς και το βλέπω να αναφέρεται που και πού.
O Terry Lawless είναι o session keyboardist της μπάντας και παίζει ΜΟΝΟ τα μέρη των πλήκτρων που δεν παίζει ο Edge.
Ούτε 2η κιθάρα παίζει,ούτε κάτι άλλο.
2η κιθάρα ακούγεται μόνο όταν παίζει (ή έστω προσπαθεί να παίξει) ο Bono.
Eδώ θα διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως καθώς ήμουν μέσα στο Wembley πέρσι την 2η μέρα!!!
Δεν συγκρίνεται ούτε για πλάκα ο παλμός εκεί με της Αθήνας.Τι εννοω;Όχι μόνο στην αρένα αλλά ακόμη και στο τρίτο διάζωμα πάνω όλοι ήξεραν και τραγουδούσαν τους στίχους σε όλα τα τραγούδια,χειροκροτούσαν,χόρευαν,φώναζαν.ΌΛΟΙ.Το κοινό ΔΕΝ ήταν ετερόκλητο όπως εδώ και στο τέλος του Ι’m still haven’t found what I’m looking for τραγούδησαν 90000 άνθρωποι acapella το Stand By Με για κανά 2λεπτο!Δεν περιγράφεται με λόγια η ενέργεια που υπήρχε στον χώρο και τα συναισθήματα εκείνης της βραδιάς!
(Δεν χρειάζονται καπνογόνα και headbanging για να μιλάμε για παλμό κοινού)
Δεν ξέρω σε ποια βίντεο αναφέρεσαι (μπορεί να είναι από την πρώτη μέρα) αλλά έχω εγώ δικά μου βίντεο που διαψεύδουν και τους πιο δύσπιστους!Για να μην πω ότι έξω από το γήπεδο και ενώ έχει περάσει μισή ώρα από το τέλος της συναυλίας ο κόσμος που περίμενε να φύγει ακόμη τραγουδούσε!
Στην συναυλία της Αθήνας μέχρι τα μισά ο κόσμος ήταν έτσι κι έτσι.Ήμουν αρένα και πολλοί γύρω μου ούτε καν χειροκροτούσαν.Έμπαιναν τα τραγούδια και αρκετοί δεν καταλάβαιναν ποια ήτανε μέχρι να μπει το ρεφραίν!Από τα 2/3 της συναυλίας και μετά και προς έκπληξη μου ο κόσμος είναι σαν ξαφνικά να αφυπνήστηκε και έδωσαν τα ρέστα τους!!!Αυτό μου το επιβεβαίωσαν και αρκετά παιδιά που ξέρω που ήταν κερκίδες και μου είπαν πως στο πρώτο μισό της συναυλίας η αρένα ήταν ψόφια!Δεν ξέρω τι έγινε στο δεύτερο μισό της συναλίας στο ΟΑΚΑ και ο κόσμος ήταν εκπληκτικός από ένα σημείο και πέρα.Γι’αυτό και η εκπληξη του Bono καθώς μέχρι τότε το κοινό δεν είχε δείξει τέτοια δείγματα γραφής!!
εχεις απολυτο δικιο - ακυρο οτι εγραψα - ειδα απ την 1η μερα βιντεο…εψαξα ειδα και απ την 2η, και στο still havent found ειναι οντως εκπληκτικο! απιστευτο!
βεβαια μιλαμε για αγγλικο κοινο και δεν νομιζω να υπαρχει συγκριση… η διαφορα ειναι ισως οτι καθε συγκροτημα, ενω στην Αγγλια πχ περιμενει να ακουσει το κοινο να τραγουδαει λογω γλωσσας, στην Ελλαδα ισως να πιστευουν οτι δεν θα υπαρχει sing along… και οταν βλεπουν τι γινεται, βλεπεις την εκπληξη τους… ας πουμε ο Bono δεν φαινεται στα βιντεακια απο Wembley εκπληκτος, φαινεται να απολαμβανει το κοινο - εδω στο τελος του with or without you φαινοταν εκπληκτος! νομιζω οτι το μπαμ στο ΟΑΚΑ εγινε στο Pride και μετα… στο Still havent found εγινε ψιλοχαμος στην αρενα, αλλα μετα το Pride νομιζω οτι ξεσηκωθηκαν ολοι… στο Streets , το ειδα με τα ματια μου οταν ψιλοφωτισαν τις κερκιδες, οτι ηταν ακομα και στο 2ο διαζωμα ολοι ορθιοι…
Για το ετεροκλητο του κοσμου, τα ειπα και πιο πριν, αμα ακους ατακες “δικο τους ειναι αυτο?” στο Sunday… εεε #-o #-o
Γιατί δικό τους είναι;;;
Oχι βεβαια, διασκευή του Ρουβα :p:lol:
Α γεια σου. Και λέω πού το ξέρω, πού το ξέρω…
Χθες στην 2η συναυλια των Βρυξελλων
- Return Of The Stingray Guitar
- Beautiful Day
- New Year’s Day
- Get On Your Boots
- Magnificent
- Mysterious Ways
- Elevation
- Until The End Of The World
- I Still Haven’t Found What I’m Looking For
- Angel Of Harlem
[SIZE=“5”]11. Bad[/SIZE]- In A Little While
- Miss Sarajevo
- City Of Blinding Lights
- Vertigo
- Ι’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight
- Pride (In The Name Of Love)
- MLK
- Walk On
- One
- Where The Streets Have No Name
- Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me
- With Or Without You
- Moment of Surrender
=P~
τελικα ανακοινωθηκαν τα στοιχεια περι εισιτηριων, πληροτητας κλπ??
Η τελευταία τους συναυλία επί ευρωπαικού εδάφους θα γίνει την Παρασκευή στη Ρώμη. Οπότε πιθανολογώ πως τα συνολικά στοιχεία της ευρωπαικής περιοδείας θα ανακοινωθούν την επόμενη Τετάρτη στο billboard.
Αν και το Billboard δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη τα στοιχεία της ευρωπαικής περιοδείας των U2 ( και ενδεχομένως να μην το πράξει λόγω της αλλαγής πολιτικής της Live Nation ως προς την ανακοίνωση των boxscores ), ο έτερος φορέας δημοσιοποίησης συναυλιακών στοιχείων, το περιοδικό Pollstar δηλαδή, δημοσιοποίησε την λίστα με τους 100 συναυλιακούς χώρους που προσέλκυσαν παγκοσμίως τον περισσότερο κόσμο μέσα στο 2010. Και σύμφωνα με αυτή τη λίστα λοιπόν για την συναυλία των U2 στο Ο.Α.Κ.Α. διατέθηκαν συνολικά 82.662 εισιτήρια, καθιστώντας την και επίσημα πλέον την πολυπληθέστερη συναυλία που έλαβε ποτέ χώρα στην Ελλάδα.
σε τι θεση ηταν???