Βρασίδα…???
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Βρασίδα…???
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Ας γράψω και εγώ τη γνώμη μου (αν και με έχουν καλύψει οι προηγούμενοι) έστω και με καθυστέρηση 12 ημερών…
Η συναυλία ήταν πολύ καλή…Ήμουν στη θύρα 19 (πίσω από τη σκηνή) σχετικά χαμηλά αλλά έβλεπα αρκετά καλά (γεμάτες σχεδόν όλες οι θέσεις). Άλλωστε ήρθαν αρκετές φορές πίσω και οι 4 του συγκροτήματος…Η οφόνη στο επάνω μέρος της σκηνής έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά…Μην περιμένουμε και πάρα πολλά με εισιτήριο των 33 ?..
Οι Snow Patrol μου άρεσαν αρκετά αλλά μου φάνηκαν λίγο άτονοι…Τον Aviv Geffen δεν τον πρόλαβα (κάποια άλλη φορά , άλλωστε είναι τακτικός επισκέπτης μας:))
Πρέπει να πω βέβαια πως ήταν αρκετά αστοιχείωτοι οι φύλακες γιατί δεν ήξεραν και πολλά πράγματα (αναφέρθηκε ήδη από πάρα πολλούς)…Ο ένας ρωτούσε τον άλλο για απλά πράγματα που όφειλαν να γνωρίζουν (π.χ. που είναι η θύρα 19)
Ελπίζω να ξανάρθουν στην επόμενη περιοδεία και ας μην ήταν sold out αυτή η συναυλία:-k
Ο χρόνος πάντως αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια του…Τους είχα ξαναδεί το 92 στη Ρώμη και η διαφορά ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους…
Αλλά ακόμα μια χαρά κρατάνε μουσικά…
Βρασίδας Πουτσαμεσαγιός !!!
Παίδες, χαίρομαι για εσάς, αλλά εγώ τους παρακολούθησα το Σάββατο στη Ζυρίχη (έπαιξαν και το ακυκλοφόρητο) και ήταν απαράδεκτα μέτριοι. Πολλά λάθη, μηδέν κέφι, παγωμένοι στις κινήσεις τους και το σετλιστ είχε τόσα πολλά σκαμπανεβάσματα που όχι μόνο δεν πορωθήκαμε ποτέ, αλλά φύγαμε και ξενερωμένοι.
Φυσικά, ακόμη πιο τραγικοί ήταν οι Ελβετοί (αυτή τη φορά νομίζω πως τους κράζω δικαιολογημένα). Έφτασα στο γήπεδο μία ώρα αφού είχαν ανοίξει οι πόρτες, ακόμη είχαμε μισή ώρα για να βγουν οι One Republic (καλούτσικοι, αλλά νομίζω θα μείνουν 1,5 hit wonder), η αρένα ήταν ψιλογεμάτη και το ring … ψιλοάδειο! Σαν κύριος, μπήκα στο ring, δίχως να περιμένω λεπτό και δίχως ταλαιπωρία. Ήταν τόσο ξενέρωτο το κοινό, που όταν έβαλαν το Sunday Bloody Sunday, στην περίμετρο που έβλεπα χοροπηδούσαμε εμείς οι 4 Έλληνες, ένας Ιταλός δίπλα μας και 3 μεθυσμένοι βλαχοΕλβετοί που χοροπηδούσαν από πριν ξεκινήσει η συναυλία. Οι υπόλοιποι, φορούσαν τις ωτασπίδες τους και κοιτούσαν.
Πραγματικά, ευτυχώς που τους είχα δει και πέρσι τους u2 στο Παρίσι, γιατί αλλιώς θα με είχαν αφήσει με πολύ πικρή γεύση φέτος…
Φιλε Karvou υστερα απο αυτα που ειδα το βραδη της 3ης Σεπτεμβριου μου ειναι αδυνατον να σε πιστεψω… Δεν μπορω ουτε καν να το φανταστω!
όντως… μου είναι και μένα πολύ δύσκολο να το πιστέψω… δεν εννοοώ ότι λες ψέματα απλώς μου φαίνεται πάαααααααααααρα πολύ περίεργο… αν με καταλαβαίνεις…
anyway… αισθάνομαι υπερτυχερός που τους είδα στην χώρα μου και με τόσο γαμάτη εμφάνιση…
άμα η φαντασία οργιάζει…
:lol3::lol3::lol3::lol3::lol3::lol3:
Εγώ σε πιστεύω!
Διάβαζα στο U2start, όπου απ ότι καταλαβα γράφουν die-hard οπαδοί τους, και λένε το ίδιο. Απ την άλλη αυτοί παραπονιούνται για όλη την 360o tour γιατί είναι λενε πολυ business as usual 8O
Πρέπει να φάγατε πολύ βροχή στη Ζυρίχη, σωστα?
Αν και δεν είναι σωστό να κρινουμε μια συναυλία που δεν έχουμε παει, από τα videakia στο YouTube, είδα στο U2gigs.com ότι έχει ανέβει και φαίνεται ότι στην Ελλάδα γουστάρανε - ίσως επειδή δεν το περιμεναν - πάρα πολύ και οι ίδιοι το κοινό. Το sing along που γίνεται στην Ελλαδα ήταν απ τα λίγα - αν σκεφτείς ότι τα αγγλικά δεν είναι η γλώσσα μας! ανάλογο sing along παίχτηκε περσι στο sold-out Wembley μόνο στο Still havent found… Αυτό που έγινε εδώ στο with or without you δεν το είδα πουθενα :bow2:
Τελικά δεν ήταν υπερβολικο αυτό που γράφτηκε στο επίσημο site τους για το Ελληνικό κοινό
ΥΓ: στο Μόναχο παίξανε Mercy, North Star & Mother of the dissapeared!
Όχι. Εγώ πήγα στην πρώτη ημέρα, που είχε εξαιρετικό καιρό. Στη συναυλία της Κυριακής έβρεχε. Αν είχε και βροχή στο πρόγραμμα, θα βλαστήμαγα πολύ περισσότερο
Καλησπερα και απο εμενα.Εκανα 2 εβδομαδες μετα τη συναυλια να καταφερω να μπω στο forum ισως επειδη δεν ειχα ακομη συνελθει απο αυτο που ειδαμε,ισως επειδη περιμενα να δω τι θα γραφτει και μαλλον καλα εκανα.
Στα της συναυλιας λοιπον-Αυτο που θα πω και παρακαλω μη με παρεξηγειται διοτι ειμαι die hard fan,ειναι οτι παρολο που περασαν 13 χρονια μετα απο εκεινη τη βραδια στη Θεσσαλονικη,πιστευαμε οτι σε ελληνικο εδαφος απο το ιδιο συγκροτημα μαλλον δε θα βλεπαμε performance αντιστοιχο εκεινης της βραδιας του Σεπτεμβρη του 1997.13 χρονια μετα ακριβως οι Ιρλανδοι μας απεδειξαν ποσο λαθος καναμε με ενα show οχι απλα εκπηκτικο,αλλα περα απο καθε προσδοκια,με υπεροχο setlist ενα Bono ολο ενεργεια και σε πολυ καλη βραδια φωνητικα και τους υπολοιπους 3 σε παρα πολυ καλη διαθεση και κατα την ωρα που επαιζαν αλλα και στην επικοινωνια που ειχαν με τον κοσμο.
Πριν λιγες μερες ξαναμπηκα και εριξα μια ματια στο συκεκριμενο thread και αυτα που ειδα γραμμενα απο τους κλασικους knoweverything πραγματικα μου σηκωσαν το πετσι…Τι οτι ειπε ο Bono οτι ειμαστε ολοι Ελληνες αρα αφραγκοι ειδαμε,τι οτι εχουν session μουσικους κατω απο τη σκηνη επειδη οι ιδιοι δε μπορουν να παιξουν τα κομματια τους ειδαμε και ενα σωρο αλλες παπαριες και αμεσως μαλιστα,στο 5λεπτο κυριολεκτικα,μετα το περας της συναυλιας,κατι που μαλλον μας λεει οτι οι συγκεριμενοι μαλλον δεν εμφανιστηκαν ποτε στο ΟΑΚΑ.Anyway,οι ηλιθιοι ξερολες δυστυχως ειναι αναμεσα μας και παντα θα ειναι.Αλλα με ολα αυτα που λεγονται μετα απο καθε μεγαλο συναυλιακο γεγονος καλα μας κανουνε ολοι οι μεγαλοι και δεν πατανε ποτε εδω.Επισης ενδεικτικο της ελλειψης μουσικης παιδειας,κουλτουρας κτλ ειναι το γεγονος οτι ημαστε απο τις ελαχιστες πολεις σε ολη τη 360 που δεν εβγαλαν αυτο το live sold out και αν θυμαμαι καλα περυσι τετοια εποχη αλλα και πολυ πιο πριν οταν ειχε ανακοινωθει το προγραμμα του πρωτου leg της 360,ολοι τοτε εβριζαν τους U2 που για αλλη μια φορα δεν συμπεριελαβαν την Αθηνα στην περιοδεια τους.Και στην τελικη γιατι να τη συμπεριλαβουν ή μαλλον γιατι να την ξανασυμπεριλαβουν τετοιοι που ειμαστε??
Προσωπικα,παντως το καταευχαριστηθηκα,αξιζε ο κοπος και η κουραση κι ας ημουνα εκει απο τις 10 το πρωι τελικα οχι μονο αποζημιωθηκα αλλα ηταν ισως η κορυφαια συναυλια που εχω παρακολουθησει ποτε μου,οχι μονο απο πλευρας show αλλα και επειδη παρελασε απο μπροστα μας εκεινη τη βραδια ενα σημαντικο κομματι της rock κουλτουρας των τελευταιων 3 δεκαετιων…
Αυτό που γουστάρω πιο πολύ μετά από τέτοια live είναι ότι ο καθένας παρουσιάζει την υποκειμενική αποψάρα του ως αντικειμενική αλήθεια.
Έλλειψη μουσικής παιδείας/κουλτούρας επειδή δεν έγιναν sold-out οι U2. :thumbup:
Κάτι τέτοιο συνέβη και με το μη sold out των AC/DC
Ποιον 5ο 6ο και 17ο ρε παιδια…Ελεος πια!3
Ολα αυτα προηχογραφημενα ειναι,δε θα το καταλαβουμε ποτε δηλαδη???[-X[-X
Αν καταλαβες,που δεν καταλαβες,αυτο που ειπα και ισως να το καταλαβαινες αν το διαβαζες πιο προσεκτικα ηταν οτι η ελλειψη μουσικης παιδειας αφορα στα σχολια που ακουγονται και γραφονται μετα απο τετοια γεγονοτα και οχι στο οτι οι U2 δεν ηταν sold out.Και οσον αφορα στις αποψαρες, ναι, ειναι υποκειμενικες και ειναι απολυτα φυσιολογικο να ειναι υποκειμενικες ή τοσο υποκειμενικες οσο η δικη σου αποψαρα οτι ισως να ειναι και φυσικο μια μπαντα τετοιου μεγεθους να μη βγαζει sold out στην πρωτη της εμφανιση στην Αθηνα…
Eνταξει, μπορει να μην εγινε sold out αλλα με μια προχειρη εκτιμηση μιλαμε για 80.000 κοσμο που ειναι απιστευτο νουμερο, πανω απο 90% πληροτητα. Επισης στην Μοσχα και στην Κων/πολη που επαιζαν και εκει πρωτη φορα, ειχαν “μολις” 50.000 κοσμο σε γηπεδα αντιστοιχα του ΟΑΚΑ, με χιλιαδες απουλητα εισιτηρια, κατι που τα τελευταια 24 χρονια σπανιως συμβαινει σε συναυλια των U2.
Γενικα με μια ματια σε forums η Αθηνα αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις σε ξενους fans που ειχαν ερθει εδω (και ηταν πολλοι) και σε θεμα ενθουσιασμου του κοινου και σε θεμα προσελευσης ενω κατι τετοιο δεν ισχυσε για Τουρκια/Ρωσια.
Στο μελλον σιγουρα οταν θα σχεδιαζεται καποια περιοδεια, εχουμε περισσοτερες πιθανοτητες απο αυτες τις χωρες για να ξαναδουμε U2… αλλιως αεροπλανακι8)
Το ειχα ξαναγραψει και παλαιοτερα, οι U2 σε καθε περιοδεια εχουν 5ο ανθρωπο backstage για πληκτρα και programming. Στην 360 ονομαζεται Terry Lawless και συμμετειχε και στο album “No Line On The Horizon”. Τον αναφερει και το tourbook αλλα και ο Bono σε μερικες συναυλιες
Γνωριζω για τον Terry Lawless,απλα αυτο που ειπα ειναι πως ο,τι ακουμε ειναι ηδη προηχογραφημενο.
Tι θα πει προηχογραφημένο;Μας το εξηγείς και εμάς.
Κάποια μουσικά εφέ;Κάποια beat;Αυτά τα θεωρείς προηχογραφημένα;;;
Τα εφέ δηλαδή και τα beat στο i’ll go crazy έχει νόημα να ηχογραφηθούν; Αφού υπάρχει άνθρωπος που τα “παίζει” εκείνη την ώρα.Δεν βγήκαν ποτέ από μουσικό όργανο με την κλασσική ένοια του όρου για να ηχογραφηθούν.
Ο όρος προηχογραφημένο αναφέρεται συνήθως σε κιθάρα,drums,φωνή,μπάσο,πλήκτρα δηλαδή τα γνωστά όργανα και παραπέμπει συνήθως σε κάποια “απάτη” εκ μέρους του συγκροτήματος!
"Επισης ενδεικτικο της ελλειψης μουσικης παιδειας,κουλτουρας κτλ ειναι το γεγονος οτι ημαστε απο τις ελαχιστες πολεις σε ολη τη 360 που δεν εβγαλαν αυτο το live sold out "
Αυτά ήταν τα λόγια σου,δεν καταλαβαίνω γιατί μετά λες ότι κάτι άλλο εννοούσες.Ίσως να το εννοούσες και να μην το έγραψες.Δεκτό αν είναι έτσι.
Δεν ξέρω αν έχει να κάνει μόνο με παιδεία ή κουλτούρα αλλά στο rocking και σε άλλα φόρουμ,facebook κτλ πάντα βρίσκονται άνθρωποι που κράζουν ακατάπαυστα το οτιδήποτε και τον οποιοδήποτε!Την μουσική παιδεία την καταλαβαίνεις αν ρίξεις μια ματιά στα ελληνικά charts και στο τι ακούει και καταλαβαίνει η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου γύρω σου.
Για Ελλάδα οι 80000 είναι κορυφαίο νούμερο!!
Ισως να το εθεσα λαθος-Με τον ορο προηχογραφημενα εννοω οτι υπαρχουν σημεια κομματιων τα οποια μεταφερονται στη συναυλια και παιζονται ακριβως με τον τροπο που ακουγονατι στο δισκο.Για το Ι’ll go crazy η εκτελεση που ακουγεται οπως θα εχεις καταλαβει ειναι remix το οποιο περιεχεται στο ομωνυμο single.Tα beats του κομματιου ειναι ετοιμα καια ακουγονται και πανω σε αυτα παταει το συγκροτημα και παιζει τα δικα του.
Στο θεμα της μουσικης παιδειας-κουλτουρας ακριβως πριν ξεκινησω την προταση εβαλα επιτηδες τη λεξη ‘‘επισης’’ ετσι ωστε να καταλαβει οποιος διαβαζει τη λογικη απορροια των παραπανω γραφομενων,δεν εννοουσα αποκλειστικα και μονο το μη sold out της συναυλιας αυτης καθ’εαυτης.
Τελος,οσον αφορα αυτο που γραφεις περι charts στην Ελλαδα θα με βρεις συμφωνο αλλα και παλι θα σου πω οτι αντιστοιχες μουσικες σε charts βλεπουμε και σε αλλες χωρες,αλλα βλεπυμε επισης και την προσελευση του κοσμου(και δεν εξεταζουμε τωρα τη σχετικοτητα τους αναφορικα με αυτο που βλεπουν)σε τετοια γεγονοτα.
Και επειδη οι αποψεις οπως εγραψα και πιο πανω ειναι καθαρα υποκειμενικες,συγχωρηστε με,αλλα ναι,προσωπικα θεωρω οτι σε αυτη τη χωρα με ολες τις αλλες ελλειψεις που υπαρχουν υπαρχει δυστυχως και η απουσια της αισθητικης-κουλτουρας ή οπως αλλιως θελεις να την ονομασεις και σε αυτο τον τομεα δε χρειαζεται να εστιασεις μονο στον τομεα της μουσικης αλλα και γενικοτερα της ολης νοοτροπιας.
Sorry που διπλοποσταρω αλλα τωρα ειδα το παραπανω καλυτερα
Τι ακριβως σημαινει για Ελλαδα 80.000 ειναι κορυφαιο νουμερο??
Ξεχναμε οτι στη 360 επαιξαν σε μερη πολυ μικροτερα της Αθηνας(βλ δανια) και εσκισαν??
'Η μηπως τελικα δεν ειναι ουτε εδω θεμα κουλτουρας…??
Τα΄χω κοιταξει και? Γουστα ειναι αυτα…
Θελω υποβρυχιο…κατα προτιμηση κιτρινο.:roll: