U2

Εχει προσφερει οπως και πολλες αλλες στο να σου προσφερουν-πουλανε τη μουσικη τους και εμεις,ως ακροατες,να τη δεχομαστε,να την απορριπτουμε 'η να ταξιδευουμε μαζι της.Τωρα αν με ρωτας για την τσεπη τους…

Εσυ δουλευεις για την ψυχη κανενος???

Στα δικά μου τ’ αυτιά οι Thin Lizzy έχουν προσφέρει πολύ περισσότερα… Δεν τους δίνουμε καμιά 10 Grammy επειδή βγήκαν περιοδεία χωρίς τον Lynnot;

Καλα προφανως δεν καταλαβες αυτο που σου ειπα εκτος κι αν θες οπωσδηποτε να πεις αυτο που θελεις…Με ρωτησες τι προσφερανε οι u2 και σου απαντησα σαφεστατα αλλα επιμενεις να κανεις ατοπες συγκρισεις που αν μη τι αλλο δεν εχου καμια σχεση με αυτο που αναλυουμε εδω,που στο κατω κατω το τι εχει προσφερει ο καθενας ειναι τελειως υποκειμενικο για τα αυτια του καθε ακροατη που τους ακουει…Οποτε μαλλον καλο θα ηταν να επαναδιατυπωσεις…

Kala aytoi gia to oti vgikan xwris na anastisoun to Lynnot theloun toulaxiston 10 bounies kai 10 klwtsies stin mapa.

Το κακό με τους U2 είναι το εξής: Μας έχουν κάνει οι δισκογραφικές και ίσως και οι ίδιοι να τους βαρεθούμε…Ανοίγεις τηλεόραση: ο Bono. Μπαίνεις σε ξένα site: οι U2. Βάζεις ραδιόφωνο: U2.
Βγάζουν οι U2 ένα μέτριο δίσκο…5 Grammy! Και το χειρότερο, για το “Vertigo” που βρίσκεται στον ίδιο δίσκο κέρδισαν άλλα τόσα πέρυσι!! Βραβεύτηκαν δηλαδή για τον ίδιο δίσκο σε δύο χρονιές…Ε, ήμαρτον!!
Και έχεις όλη την ώρα το Bono να στο παίζει “ακτιβιστής” και να “μάχεται” για τα ανθρώπινα δικαιώματα τρέχοντας όλη την ώρα στον Bush χωρίς να λέει κουβέντα περί πολέμων, Ιρακ κτλ με τη δικαιολογία του ότι προκειμένου να βοηθήσει την Αφρική δέχεται να μη μιλήσει καθόλου για τα υπόλοιπα στον Bush…Τι μας λες ρε Bono; Αν ήθελε να δώσει πραγματική μάχη, δε θα τον βλέπαμε στις ειδήσεις συνεχώς…
Και δε φτάνει μόνο αυτό, θέλει να τον λυπηθούμε κιόλας δηλώνοντας: “Φοβόμουν μήπως οι υπόλοιποι με διώξουν από το γκρουπ λόγω της δράσης μου…”! Καλά ναι…Σα να βγει ο Jagger και να πει “Φομάμαι μη με διώξουν οι Stones…”. Αστεία πράγματα.
Κανείς δεν έχει πρόβλημα με τη μουσική των U2, αλλά αυτό το πρήξιμο πια παραπάει!
Γιατί δηλαδή οι REM που βγάζουν αντίστοιχη (και κατ’εμέ πολύ καλύτερη μουσική) να μην έχουν την ίδια αναγνώριση;

Και μιας και η συζήτηση φλέγεται, να συμφωνήσω με τον Κόζυ… Κανείς μας δεν έχει γράψει ότι οι u2 είναι άχρηστοι ή ότι δεν έχουν γράψει καλά κομμάτια. Πολλοί όμως υποστηρίζουμε ότι είναι κάργα υπερτιμημένοι και ιδιαίτερα η 90s πορεία τους. Με την universal να τους προωθεί και να τους μοστράρει παντού, κάπου έρχεται και γίνεται ενοχλητικό. Και να που τώρα πήραν τόσα γκράμι για ένα μετριότατο δίσκο, με τον οποίο δεν ξέρω πόσο πολυασχολήθηκε το κοινό. Γιατί δεν είναι μουσικό επιχείρημα να λες πως οι u2 κέρδισαν τόσα grammy και βγήκαν στο εξώφυλλο του rolling stone άλλες τόσες φορές ! Τα γκράμυ είναι μια κατάσταση σαν τα όσκαρ : βραβεύουν οι φίλοι τους φίλους και τα πιο υπάκουα παιδιά των πολυεθνικών και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Επειδή δεν έχω μουσικό επιχείρημα, ας πω ένα κινηματογραφικό (αν και νομίζω ότι οι zeps δεν πήραν ποτέ γκράμυ) : ο Χίτσκοκ δεν πήρε ποτέ όσκαρ σκηνοθεσίας ! Καταλαβαίνω τους φίλους των u2 : δεν παύει να είναι ένα αξιόλογο ροκ-ποπ συγκρότημα. Αλλά έλεος ρε παιδιά. Αν είχα και εγώ τόσα λεφτά όσο ο Bono και η Universal θα μπορούσα άνετα να ΄βάλω την φάτσα μου εξώφυλλο στο rolling stone και θα έδινα και στον Κωστή και 10 γκράμυ για “Best drumming performance in deep purple cover”. Οι u2 τρώνε τρελή αβάντα, γράφουν όλο και πιο flat μουσική και λυπάμαι που αξακολουθούμε να τους θεωρούμε τους πρώτους των πρώτων όταν στην mainstream rock υπάρχουν συγκροτήματα που είναι και πιο δυνατά (τώρα) και πιο πολιτικοποιημένα…

[size=1]Φέρτε μας τους System of a down τώρα !!! [/size]

Η γυναίκα μου είναι die hard οπαδός των U2 και την έβαλα επιλεκτικά να διαβάσει τι έγραψα για τους Θεούς της. Από το πρωί δεν μου μιλάει… ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

=D> =D> =D> =D> =D>

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol:[/quote]

Ωραία θα βγω μόνος το βράδυ
:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

12 σελίδες topic.Και όλα αυτά γιατί είπα ότι στο τελευταίο τους δίσκο μου φάνηκαν γηρασμένοι και ο Cozy δε τους εκθείασε στο review!!!

Οι REM πράγματι έβγαζαν δισκάρες, αλλά από το “New adventures in Hi-Fi” και μετά, κάτι με χάλασε (δεν επιμένω όμως στην κρίση μου, γιατί τελικά δε τους αγόρασα ποτέ τους νέους τους δίσκους, εν αντιθέση με το “How to dismantle…” :twisted: ).
Η απορία μου είναι η εξής: Ο Michael Stipe (τραγουδιστής) πάσχει τελικά από καρκίνο; Στο live 8 είχε μελανώματα στα χέρια και στο πρόσωπο και για αυτό είχε βαφτεί όπως είχε βαφτεί, αλλά εγώ νόμιζα ότι τα περί καρκίνου ήταν μόνο φήμες. Αν ξέρει κάποιος κάτι, ας το πει …

Επανέρχομαι στους U2. Πώς βραβεύτηκαν το 2006 για δίσκο του 2004; Θα τους βραβεύουμε και μετά θάνατο; Από περιέργεια ρωτάω…

Αυτό που με φοβίζει περισσότερο, είναι ότι σε λίγα χρόνια, θα δούμε κανένα Bono ή κανένα Geldoff, με Νόμπελ Ειρήνης και υψηλή θέση στον (διακοσμητικό) ΟΗΕ, ενώ όλοι αυτοί που πραγματικά έχουν δουλέψει και θυσιάσει φιλοδοξίες και συμφέροντα για το κοινό καλό, θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι της ανωνυμίας.(η τελευταία παράγραφος δεν είναι μουσικό, αλλά πολιτικό σχόλιο, μην παρεξηγηθεί)

H τελευταία παράγραφος παρεξηγήθηκε ήδη ! Πέστα ρε Κάρβου !

Τέλη αν με αυτά μόνο η γυναίκα σου δεν σου μιλάει, αν διαβάσει και τα υπόλοιπα προβλέπω ασφαλιστικά μέτρα… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Αν και δεν μ αρέσει να πολιτικολογώ,μεγάλε έγραψες

Που είσαι εσύ ρε χαμένο; Τόσο διαβαστερός είσαι; Εξαφανίστηκες εντελώς.

[size=1]Δεν έχεις καθόλου άδικο[/size]

Τέλη Τέλη Τέλη, πάντα σας παρακολουθώ… Με το που τελειώσουμε τις εξετάσεις επιστρέφω σούπερ δυνατός !!!

Άντε ρε τελειώνετε να κανονίσουμε νέο DOG ROCKING PARTY

Διόρθωση γιατί δε το έγραψα σωστά (άτιμη εξεταστική): το ‘New Adventures in Hi-Fi’, μου άρεσε πολύ, τα επόμενα όχι…

Πράγματι,τώρα το συνειδητοποίησα. Ευτυχώς Τέλη που έκανε η γυναίκα σου επιλεκτική ανάγνωση. Για τους Europe και την άποψη σου για αυτούς, της έχεις μιλήσει; Καλύτερα να μη το μάθει… :smiley: :stuck_out_tongue: :smiley: :stuck_out_tongue:

Το πάρτυ μας έρχεται… Καλώς εχόντων των πραγμάτων. Mail διαμαρτυρίας/εξύβρισης στον Ηλία θα βοηθούσαν πάντως…

Από τσικνοπέμπτη και μετά, να τελειώσει η $%^&#$%@##@$$@ εξεταστική :cry: :cry: :cry: αν γίνεται…

Κατ’αρχας η απονομη των βραβειων grammy εγινε το 2006 για τις κυκλοφοριες του 2005.Δευτερον,το how to dismantle… οταν κυκλοφορησε δεν ηταν στο προβλεπομενο χρονικο περιθωριο για να μπει μεσα στη λιστα των υποψηφιοτητων του 2005 σε αντιθεση με το vertigo που ως single ειχε κυκλοφορησει εναμιση μηνα νωριτερα και ετσι ικανοποιουσε τα χρονικα περιθωρια!!Αυτα οσον αφορα στις βραβευσεις στa grammy και το αν πρεπει επιτελους να δειξουμε ελεος.
Στην τελικη ρε παιδια με ολο το σεβασμο για αυτο που κανετε εδω,αν δε τους γουσταρετε μη τους ακουτε κι αφηστε ολα αυτα τα σχολια περι ψευδους πολιτικοποιησης και δηθεν ανθρωπισμου απο πλευρας bono.Στο κατω κατω οταν ανοιξα το topic ποτε δε μιλησα για πολιτικες και πολιτικους,απλα μιλησα για τη μουσικη τους…

Oσο για το Michael Stipe πρεπει να ειναι ψιλομουφιες γιατι και το 1994 την περιοδο που οι REM ειχαν κυκλοφορησει το Monster ειχε διαδοθει οτι επασχε απο HIV ενω την περιοδο του new adventures ειχε ακουστει οτι εχαν σταματησει στη μεση την αμερικανικη περιοδεια διοτι ο drummer επασχε απο κακοηθη ογκο στον εγκεφαλο.Αυτα τα λιγα…