U2

κατι ασχετο , για τους U2 ,

βρισκω το κομματι beautiful day ,σαφως επηρεασμενο , για να μην πω κατι βαρυτερο
απο το κομματι shine always shine on t.v. των Α-ΗΑ ,

ιδεα μου ειναι ?

aor

Ξερω κι εγω εσυ τι λες??Τουλαχιστον θεωρω οτι αν ειναι ενα πραγμα για το οποιο δε μπορεις να τους κατηγορησεις ειναι οι αντιγραφες…

Μα δεν είπαμε ότι δε τους γουστάρουμε!! Οκ, δεν κόβω και τις φλέβες μου, αλλά μουσικά μια χαρά τους βρίσκω και κάποια τραγούδια μου αρέσουν πραγματικά πολύ! Και δίσκους τους έχω, και DVD!! Αυτό όμως δε μου απαγορεύει να πω τη γνώμη μου για κάποια πράγματα που δε μου αρέσουν ή για το ότι τους θεωρώ κάργα υπερεκτιμημένους κτλ κτλ κτλ…!!

Κι εγώ έχω δίσκους τουε και dvd (η ΄Όλγα έχει ακόαμ περισσότερους :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: ) απλά σχολιάσαμε τα μούφα βραβεία που πήραν…

Μα παντα υποκειμενικα μιλαμε αγαπητε μου,εγω μιλησα για εκεινη τη μεριδα των ατομων που ως λογο που δε τους γουσταρουν αναφερουν πραγματα του στυλ ο bono ειναι ψευτοπολιτικοποιημενος και τα κανει ολα αυτα για τη δημοσιοτητα 'η και καλα οτι τα μμε αγουν και φερουν τους ακροατες οσον αφορα στους u2 κλπ κλπ.Θελω να πω οτι οταν εμενα δε μου αρεσει ενα σχημα ειναι γιατι δε μου αρεσει η μουσικη του για αυτο και το απορριπτω και αφηνω κατα μερος τα περι πολιτικοποιησης 'η mtv 'η οτιδηποτε αλλο…

Τωρα αν σε μερικους αρκει η παραπανω δικαιολογια για να απορριπτουν κατι τοτε δε χωραει κατι περισσοτερο στη συζητηση που κανουμε γιατι πολυ απλα κρινουμε με εντελως διαφορετικα μετρα και σταθμα τα περι μουσικης.Αλλοιμονο αν ο εκαστοτε ακροατης περιμενει απο το mtv 'η to mad να του πει τι να ακουσει και τι ειναι καλο…

Για αυτό ζήτησα στο τέλος να μην παρεξηγηθεί το πολιτικό μου σχόλιο με τη μουσική. Το να λες “δε μου άρέσουν οι U2, άρα δεν πρέπει να ασχολούμαι και να σχολιάζω τις πολιτικές ενέργειες του τραγουδιστή τους, ακόμα και αν επηρεάζουν κάτι εκατομύρια κόσμου” θεωρώ ότι δεν είναι σωστή λογική πολίτη. Δηλαδή, αν δε μου αρέσει το μπάσκετ,δε μπορώ να έχω άποψη για τον πρώην βουλευτή Φασούλα; Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείς και εσύ με μένα (2η φορά!!! :stuck_out_tongue: ). Ακόμα και αν σε κάποιον δε του αρέσει η μουσική των U2, έχει,όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να έχει άποψη για τον Bono ως πολιτικό πρόσωπο.

Τέλος, σε αντίθεση με τον Cozy,τους U2, δε τους θεωρώ τόσο υπερεκτιμημένους όσο αυτός. Το μόνο που είπα κάποτε ο κακομοίρης, είναι ότι στο τελευταίο τους δίσκο, δε μου φάνηκαν “πιο ώριμοι από ποτέ” (σλόγκαν της ραδιοφωνικής διαφήμησης), αλλά πιο γηρασμένοι από ποτέ. Στο τέλος τέλος, εγώ κατέληξα να θεωρούμε εχθρός των απανταχού ιρλανδών, μεταλλάς κολλημένος με τα 70s και άνθρωπος που σιχαίνεται τους U2 …(εγγυόμαι ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει)

PS: Πράγματι, όταν άνοιξες το topic,θέμα ήταν η μουσική τους, αλλά εγώ δε ξέρω καμία συζήτηση με Έλληνα, που να μένει στο θέμα που ξεκίνησε, μη θυμώνεις… :stuck_out_tongue:

Μπραβο ρε συ 2η φορα!!! Ναι οντως συμφωνω σε αυτο αλλα αυτο που πρεοσπαθω να πω ειναι οτι απο τη στιγμη που δε σου αρεσει πχ το μπασκετ οπωσς ειπες θα κρινεις το Φασουλα ως πολιτικη προσωπικοτητα και οχι ως μπασκετμπολιστα,αυτο ειναι και το θεμα οτι καποιοι κρινουν το bono τωρα,μεταξυ αυτων και εσυ,ως πολιτικη προσωπικοτητα σαε συναρτηση με το αν ειναι καλος μουσικος 'η κουλος μουσικος κατι που νομιζω,με την ταπεινη μου αποψη παντα,οτι ειναι τελειως ατοπο διοτι στην ντελικη τη μουσικη σαν μουσικη κρινουμε και οχι κατι αλλο.

Με το ιδιο σκεπτικο μπορω να σου αναφερω και τον υπερτατο Ozzy(προσεξε δε θα τον κρινωσαν μουσικο,αλλωστε δε χρειαζεται ολοι ξερουμε τι εστι,ουτε θα τον συκρινω με κανενα) που ναι μεν ηταν και ειναι αυτο που ειναι αλλα δεν ακουσα κανενα να ενοχλειται που ο Οzzy,ινδαλμα εκατομμυριων ανπρωπων καθε ηλικιας,εγινε ρομπα ξεκουμπωτη βγαζοντας τη ζωη και τη ζωη της οικογενειας του στο γυαλι υπο 24ωρη παρακολουθηση σε συστημα αλα big brother και μεις κατηγορουμε το bono για το ανθρωπιστικο του εργο οποιο να ειναι και αυτο που και στο κατω κατω ο,τι κανει οπως το κανει εγω το θεωρω αξιεπαινο σε αντιθεση με αλλους του ειδουσ που ειναι βολεμενοι στη δοξα και στα δις!!

Και κατι αλλο.Ο Βονο ουδεποτε δηλωσε οτι φοβοταν μηπως τον διωξουν απο το σχημα τα υπολοιπα μελη της μπαντας,κατι τετοιο αλλωστε θα ηταν γελοιο.Το μονο που ειχε πει οτι κατα τη διαρκεια των ηχογραφησεων του atomic bomb,αλλα και πιο πριν,οι σχεσεις του με τον Edge δεν ηταν και οι καλυτερες κατι που φαινεται και απο τις κατα καιρους δηλωσεις του ιδιου του κιθαριστα του συγκροτηματος.

Ειδικά για την περίπτωση Ozzy, πολλοί, σε αυτό κιόλας το forum, έχουν σχολιάσει αρνητικά τα διάφορα που έκανε (μέχρι και οι φανατικοί οπαδοί, λένε ότι φταίει η σύζυγός του για ότι έκανε (λες και ήταν μικρό παιδάκι και δε φέρει ευθύνη :stuck_out_tongue: )). Νομίζω ότι “ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου” (καλά από αρχαία σκίζω!!!) και αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Τώρα αν κάποιος στην ίδια παράγραφο και πρόταση μπλέκει πολιτική με μουσική, τότε ή δε τα έχει ξεκαθαρίσει ή έχει πρόβλημα έκφρασης. Η άποψη μου πάντως για τη μουσική τους (μιλάω μόνο για μένα) θεωρώ ότι είναι ανεξάρτητη των ενεργειών του Bono. Εξάλλου, για τη μουσική τους πάντα την ίδια άποψη είχα.

Πάντως τι να σου πω, ίσως και υποσυνείδητα να επηρέαζομαι από τις πολιτικές τους πράξεις (όπως λες), από τη μεριά μου όμως -και αφού δε σκοπεύω να πάω ακόμα σε ψυχίατρο :lol: - προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός…

Εδώ πάντως άλλα είπε…

http://www.rockroll.gr/_NEA/PREVIEW_newS.asp?news_data_id=43624&category_id=34

:smiley:

για μενα ειναι το ιδιο refrain , αυτο δεν σημαινει οτι μπορω να μειωσω ενα τοσο
γνωστο group , για να εκανε τετοιο ονομα μονο τυχαιο δεν ειναι .

Οταν ομως εστω και τυχαια , πεσεις καπου , πρεπει να το ξανασκεφτεις .

aor

Ok sorry,γραψτε λαθος απλα δε ειχα υποψη μου κατι τετοιο.Τωρα βεβαια ουτε κι εμενα μου αρεσει αυτη η δηλωση γιατι απλα δεν στεκει διοτι χωρις Bono δεν υφιστανται U2,οποτε μαλλον ατοπο το σχολιο του frontman.

Να πεταχτώ κι εγώ απρόσκλητος να πω τη γνώμη μου και να παρακινήσω κι εγώ τον giorgo να κάνει register να τα λέμε! :wink:
Κατά τη γνώμη μου (το τονίζω αυτό) οι U2 ξεκίνησαν πολύ δυναμικά την καριέρα τους, ουσιαστικά “πουλώντας” πολιτική!!
Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπορούν να κριθούν ανεξάρτητα η μουσική τους κι η πολιτική που ασκούν. Και εμένα προσωπικά, με χαροποιεί να βλέπω συγκροτήματα πολιτικοποιημένα κι κοινωνικά ευαισθητοποιημένα κι ας μην είναι μουσικές ιδιοφυίες.
Το θέμα είναι ότι οι U2 έμειναν εκεί. Σταμάτησαν την κοινωνική τους δράση και έχουν βάλει πλώρη (για τον Bono μιλάω) για πρόεδρος τών ΗΠΑ. Μουσικά είναι αρκετά πίσω από αυτό που θα χαρακτήριζε κανείς ως “εξέληξη”. Έχουν βγάλει κομμάτια-σταθμούς τα οποία θα ακούγονται στον “αιώνα τον άπαντα”, δεν μπορείς όμως να στηριχτείς σε αυτά και να τους χαρακτηρίσεις “υπέρτατο συγκρότημα”. Είναι ένα συγκρότημα πολύ βαθειά χωμένο στο star system, είτε μας αρέσει είτε όχι! :wink:

Μπα, παραείναι εξυπνος για να τον ψηφίσουν οι Αμερικάνοι!!!
:smiley:

Φιλε slekkas θα ηθελα πολυ να γραφτω αλλα δυστυχως αυτη τη στιγμη για τεχνικους λογους ειναι ανεφικτο.

Πισω στο θεμα μασ τωρα,οι u2 πολυ σωστα πολιτικοποιηθηκαν απο πολυ νωρις στην καριερα τους(war),αλλα αυτο ουδεποτε νομιζω τους εμποδισε να γραψουν τραγουδια περαν πολιτικης.Οσο για την εξελιξη που ανεφερες της μουσικης τους ειναι νομιζω απο τα ελαχιστα συγκροτηματα του ειδους που πειραματιστηκαν με πολλα ειδη μουσικης,απο ηλεκτρονικη μεχρι gospel.Αλλωστε απο το 1980 και μετα δε μπορεις να πεις οτι δεν υπαρχει εξελιξη στη μουσικη τους γιατι πολυ απλα αν εξαιρεσεις το υφος του joshua tree με το all that you… και to atomic bomb σε ολη την υπολοιπη δισκογραφια τους ο ηχος ειναι τελειως διαφορετικος και αυτο φαινεται απο τους κατα καιρους παραγωγους του συγκροτηματος.
Τελος για να σου απαντησω για το star system προσωπικα εγω δε βρισκω κατι κακο στο να ειναι χωμενοι στο star system διοτι το συγκεκριμενο λειτουργημα,αν μπορεις να το πεις ετσι,ειναι απο μονο του star system,οποτε δε θεωρω οτι ειναι κακο,αλλωστε οι U2 αι κυριως ο Bono γουσταρουν αυτο το σταριλικι!
Ps.Αναμονη παντως να δουμε την επομενη studio κυκλοφορια θα εχουμε πολλα να πουμε περι μουσικης εξελιξης και star system.Παντως ειτε μας αρεσει ειτε οχι αυτοι ειναι οι U2…

νομιζω οτι ηρθε η στιγμη να μπω ξανα στη συζητηση!
ενα εχω μονο να πω: το γεγονος οτι δημιουργειται τοσος ντορος,ιντριγκες,παθη,δολοπλοκιες,εντονα αντιμαχομενες πλευρες… μονο σε ενα συμπερασμα μπορει να οδηγησεi:οι U2 φοβερο, τρομερο, απιστευτο και τελειο συγκροτημα!!κανενας αλλος δεν προκαλει τετοια ανστατωση! [-X -εκτος βεβαια απο την Joan Collins στη δυναστεια

Επίσης, άλλο θέμα με ντόρο, ίντριγκες, πάθη, δολοπλοκίες και έντονα αντιμαχόμενες πλευρές είναι το αν το καπάκι της λεκάνης πρέπει να είναι ανεβασμένο ή κατεβασμένο…

Αξίζουν συγχαρητήρια στο καπάκι της λεκάνης για αυτή του την επιτυχία :smiley: :lol: :stuck_out_tongue: :smiley:

Ελα ρε συ Karvou μη το ξεφτιλιζεις ετσι τωρα.Πετυχημενο,δε μπορω να πω γελασα,αλλα μη του αλλαζεις τα φωτα του topic!!!

Παραφέρθηκα…
Δε φταίω εγώ, τα posts της Μαρίας…
Αν την ήξερες όπως και εμείς, πίστεψε με θα πέταγες χειρότερα :smiley: :stuck_out_tongue: :lol:

Σιγουρα θα προτιμουσα καποιο πιο βασιμο επιχειρημα απο τη Μαρια,αν και συμμεριζεται αυτα,αδυνατει παρ’ολα αυτα να πεισει τους υπολοιπους.Ασχετο,αλλα μηπως επεσε στα χερια σου τo vertigo-live in chicago?Γιατι,αν ναι θα ηθελα πολυ να διαβασω τη γνωμη σου…