Πραγματικά δεν έχω να προσθέσω και πολλά σε όλα αυτά που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω… Ο άνθρωπος χαιρόταν που έπαιζε, εμείς το καραχαρήκαμε και ιδίως στο “they need a million” δε μπορούσα να πιστέψω τι άκουγα, γιατί όσες φορές έπαιζε το κομμάτι στο cd μου, στενοχωριόμουν που δε θα το άκουγα ποτέ ζωντανά! Κι όμως! Όπως είπε κι ο ίδιος, είχε να το παίξει από το 1975!! Μοναδικό “πρόβλημα” εντοπίστηκε στην sky guitar του, η οποία ξεκουρδίστηκε στο πρώτο κομμάτι και παρόλες τις προσπάθειες του Roth να την στρώσει, την αντικατέστησε μετά το δεύτερο με μία ίδια αλλά σε λευκό - χρυσαφί!
Ενα setlist (όσο θυμάμαι και με διαφορετική ίσως σειρά):
Firewind
Land Of Dawn
If Six Was Nine - Little Wing
Hiroshima
I’ve Got to Be Free
We’ll Burn the Sky
Jimi Hendrix medley
Polar Nights
Virgin Killer
The Sails of Charon
In Trance
They Need a Million
encore:
Pictured Life (με Γάκη φωνητικά)
Catch Your Train (με Γάκη φωνητικά)
Dark Lady
Fly to the Rainbow
Imrovisation - Kojo No Tsuki
Μπράβο ρε μόρτες. Θα ήθελα πολύ να ήμουν εκεί με τους κολλητούς μου να πίναμε μαζί ακριβές γουλιές μπύρας υπό τον ήχο της κιθάρας του μάγιστρου.
Ένα καλοκαίρι χωρίς jiopa είναι πολύ…
με κάλυψαν πλήρως τα παιδιά . το μόνο π έχω να προσθέσω είναι πως ο μάστορας φαινόταν να μη θέλει να αφήσει την σκηνή . είπε κάτι του στυλ “ok , what else do you want us to play ?” επίσης αυτή ηρεμία του… από τους πιο ήρεμους ανθρώπους π έχω δει στη ζωή μου .
εγω εφτασα Τσαγκαρασα κατα τις 3.30 το μεσημερι, καθως ειχε μονο ενα μεσημεριανο δρομολογιο απο Βολο…εκατσα, ηπια τον καφε μου, εκανα μια βολτα στη φυση και κατα τις 6 πηγα προς τον χωρο της συναυλιας. παρακολουθησα ολο το soundcheck, και απο εκει φαινοταν ακομα τι θα βλεπαμε το βραδυ.
η πρωτη μπαντα που βγηκε ηταν οι Βολιωτες Rusty Rock, πολυ καλοι, hard rock ηχος, δυνατοι γενικα! επαιξαν 4 κομματια νομιζω, και μετα κατεβηκαν.
μετα βγηκε ο Γακης με τους Troublemakers…ω Θεοι…ηταν η 6η φορα που ειδα τον Γακη live και ισως η πιο κουραστικη απο ολες…επαιξαν 1 ωρα και 15 λεπτα. ψιλοχαλια οι διασκευες τους, πολυ ποζερια, ενθερμη συμμετοχη του κοινου (και του jiopas ειδικα!!:p). γενικα σκοτωσαν καμποσα κομματια…anyway!
καπου στις 11.30 νομιζω ειχε ερθει η ωρα να ανεβει στη σκηνη ο Μεγαλος! ξεκινησε με το Firewind. εκανε απιστευτα πραγματα με την κιθαρα του. ο ηχος ηταν καλος. ηταν φανερο οτι ευχαριστιοταν και ο ιδιος τη συναυλια, και γουσταρε που επαιζε. χαρακτηριστικο ηταν οτι η υπολοιπη μπαντα(τους ανεφερε λεπτομερως ο jiopas!) τον χαζευε καποιες στιγμες προσπαθωντας να τζαμμαρουν πανω στο σολο του. ακομα και οταν περιμεναν να κλεισουν καποιο κομματι εκεινος συνεχιζε να σολαρει! παραδειγμα στο κλεισιμο της συναυλια(πριν τα encore) που ενω ειπε καλυνηχτα 2 φορες το τραγουδι “εκλεινε” επι 5 λεπτα! στα encore βγηκε ο Γακης(παλι!!) και ειπε(ε καλα τωρα μη φανταστειτε, ο κοσμος τραγουδουσε…) 2 κομματαρες των Scorpions. μετα ο Μεγαλος συνεχισε να μαγευει και φαινοταν οτι δεν ηθελε να κατεβει απο τη σκηνη. τελικα εκλεισε τη συναυλια μετα απο 2 ωρες!
νομιζω οτι οσοι ηταν εκει εφυγαν κατευχαριστημενοι, για να μην πω ευτυχισμενοι που ειδαν εναν τοσο μεγαλο κιθαριστα και ακουσαν τραγουδια που δυσκολα θα (ξανα)ακουσουν live, οπως πχ το They Need a Million. εγω προσωπικα λερωσα το βρακακι μου αρκετες φορες!
μας εμεινε ενθυμιο η φωτογραφια με τους συμφορουμιτες(btw cheers! και ιδαιτερες ευχαριστιες στα παιδια που με γυρισαν Βολο!) αλλα και φωτο απο τον Roth και υπογεγραμενο εισιτηριο!
[SPOILER]αυτα τα τελευταια πιο ειδικα για τον Astaldo![/SPOILER]