Ρε παιδιά ξέρει κανείς τι ώρα βγαίνει το σαπόρτ και πότε ο Uli; Όχι τίποτις άλλο, αλλά κάποιοι δουλεύουν μέχρι βράδι και ψάχνονται.
Ημουν κι εγώ στην συναυλία του Uli εχθές στον Μύλο.
Οχι μόνο για τον Uli αλλά και για τον τραγουδιστή, το φιλαράκι μου τον Piero.
Είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει ο Piero απόψε, είναι φωνάρα, στο στύλ του Klaus.
Ο Piero συμμετέχει σε δυό μπάντες στην ιταλία, DP και Rainbow tribute.
Σε μια συναυλία του στην Ελβετία πριν από 3 χρόνια, τον είδε τυχαία ο Uli, έπαθε πλάκα με την φωνή του και αμέσως του πρότεινε συνεργασία.
Πέρασα πολύ όμορφα εχθές στην συναυλία, παρόλο το πρόβλημα με την μπάντα. Ελπίζω σήμερα να εμφανιστούν με το κανονικό line up.
Μετά την συναυλία, βρέθηκα backstage ήπια λίγο κρασάκι με τον Uli (αν και Γερμανός, δεν πίνει μπύρα!) και κουβέντιασα μαζί του όπως και με τον μπασσίστα του (από τους Fates Warning). Πολύ καλό κι ευγενικό παιδί.
Και κατά τις 1:30 τα ξημερώματα, κι ενώ η υπόλοιπη μπάντα πήγε στο ξενοδοχείο, εγώ “απήγαγα” τον Piero και πήγαμε στα Λαδάδικα για σουβλάκια (καλαμάκια για τους εν Αθήναις) μπύρα Μύθος και χωριάτικη σαλάτα
Πάρτε και μερικά βιντεάκια μου από την συναυλία :
Ε πιστεύω να μην έχετε παράπονο, ε;
Αυτή η κιθάρα…αυτός ο ήχος. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!
Άντε ρε Κάγκουρα με έφτιαξες…
στο τηλεφωνο ο διοργανωτης μου ειπε 9.30 θα βγει το σαπορτ και κατα τις 10.30 θα βγει ο Ροθ
απαραδεκτο αν αναλογιστει κανεις οτι ειναι καθημερινη… δλδ πριν τις 1.30 - 2 δε βλεπω να ειμαστε σπιτια μας…
Μπορώ να πάρω τηλ τον Piero και να μάθω τι ώρα θα βγούν αλλά και εχθές στις 10:30 βγήκαν (χωρίς support , τι support δηλαδή, εδώ με το ζόρι μαζεύτηκε η μπάντα )
Υπολογίστε κι ένα δίωρο σετ, κατά τις 12:30 θα τελειώσουν
Και δεν τον τελεφωνάς; Δενεινκακό…
Οντως, κατά τις 10:30 θα βγουν, μου είπε
Πολυ ωραια τα βιντεο και κομματαρες ολα που επαιξε απο Scorpions… Κριμα που δεν θα μπορεσω να ειμαι εκει σημερα και να ακουσω αυτες τις τραγουδαρες και να θαυμασω απο κοντα εναν απο τους καλυτερους κιθαριστες ever. Καλα να περασετε οσοι πατε.
Τελικά το πρόβλημα με τους μουσικούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν από Γερμανία δεν λύθηκε…
Έμαθα ότι ο δεύτερος κιθαρίστας που ήταν εχθές στην Θεσσαλονίκη (ο Κώστας Βρετός για όσους τον ξέρουν…) πήγε σήμερα Αθήνα για να παίξει στο live… Τουλάχιστον θα έχουν χρόνο για καμιά πρόβα παραπάνω και είναι κάπως πιο δεμένη εμφάνιση σήμερα…
Εντάξει. Ο άνθρωπος ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ… Τι κι αν υπήρχαν αδυναμίες και κενά. Ο τύπος είναι απλά…
[SPOILER][B][SIZE=“5”]ΘΕΟΣ[/SIZE][/B][/SPOILER]
Περισσότερα τουμόροου…
Η μπάντα του ήρθε κανονικά στην Αθήνα, απλά έφερε και τον κιθαρίστα από τη Θεσσαλονίκη επιδή του άρεσε.
δυστυχώς δεν τα κατάφερα… αναμένουμε report
καθαρα οπαδικη συναυλια, με παρα πολλα κομματια απο Σκορπιους, διασκευες στο Τζιμι (τι ποιο Τζιμι;;), και καποια δικα του, αλλα ηθελα λιγα παραπανω δικα του ειναι η αληθεια
εγινε του σολο το αναγνωσμα, της αυτοσχεδιασης το καγκελο και γενικα ο Ροθ επαιζε παπαδες, μητροπολιτες, αρχιεπισκοπους και πατριαρχες μαζι… ιερα συνοδος απο μονος του ηταν ο κερατας!
highlight οι τρισολιες που παιχτηκαν εδω και εκει, το power metal τελειωμα του All Along the Watchtower, το διαστημικο σολο του Fly to the Rainbow, το τεραστιο ξεχειλωμα του dark lady απο 3 λεπτα σε κανα 10λεπτο περιπου, κλπ κλπ ειχε πολλα highlght
στα αρνητικα, ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ηχος που σχεδον κατεστρεψε την εμπειρια… ο ηχοληπτης θελει κρεμασμα στην πλατεια… ηταν ολα τσιτα τερμα φουλ βολιουμ με αποτελεσμα να ψαλιδιζει αισχρα ο ηχος, να μπουκωνουν τα παντα και να ματωνουν τα αυτια μας… γμτ κερατο σου καραγκιοζη ηχοληπτη, δεν ειχαμε ερθει να δουμε motorhead… τι να πω… μηπως τα μηχανηματα του μαγαζιου δεν εφταναν; ο γελοιος διοργανωτης δεν το υπολογισε; δεν μπορουσε να φερει οτι χρειαζεται; εγω τι φταιω σημερα να ακουω τα μισα;
τετοιο χαλια και ενοχλητικο ηχο ειχα καιρο να ακουσω ειδικα σε μικρο χωρο (θυμισε παλιες εποχες Αν, γιατι και εκει πλεον μακραν καλυτερο ηχο εχει)… ο τραγουδιστης δε, ακουγοταν σαν να τραγουδουσε μεσα απο το τηλεφωνο… anyway…
μιας και ειπα τραγουδιστης, ο τυπος ηταν μορφη! ηταν φωνητικα σχεδον κλωνος του Meine και εμφανισιακα εμοιαζε σαν την ανιερη διασταυρωση του Rivera, Dio και Meine :lol:
Καλά για τα του ήχου δεν έχω να πω και πολλά πράγματα. Η ελληνική κατάντια είναι ότι θα μπορούσε να είναι και χειρότερος. Ηχολήπτης; Χμμ…
Όσο για τον Uli τι να πω. Υπήρχαν στιγμές που μόνο η λέξη χάζεμα μπορεί να αποδώσει το παίξιμό του. Ανοιχτά στόματα, βλέμματα ηλίθια, χαζά χαμόγελα…
Αν κάποιος που παίζει κιθάρα, μπορούσε να ήταν χθες και δεν το έκανε, ας αρχίσει το πλέξιμο.
Φωνάρα ο Ιταλός. Μέγιστη… Όσο και αν έχει κοπιάρει τις κινήσεις κάποιου…
Που να δείς τον Piero ντυμένο με jean παντελόνι , με το αστέρι και το φεγγάρι, σαν του Dio της εποχής των Rainbow, και να τραγουδά το Catch the Rainbow. Απίστευτος !
[SPOILER][/SPOILER]
Και το video εδω :
Είναι μέγιστος fan αυτού του “κάποιου” και τον διασκευάζει με μεγάλο σεβασμό κι αγάπη.
Και είναι εξαίρετος σε αυτό.
Ηδη γίνονται κάποιες επαφές, για να ξανάρθει ο Piero στην Ελλάδα μαζί με την μπάντα του, για μια DP/Rainbow tribute night.
Αν έρθουν, δεν θα πρέπει να χάσετε αυτή την συναυλία.
Θα σας κρατώ ενήμερους βέβαια
κανε τα κονε σου εσυ και εννοειται θα ερθουμε εμεις!
κριμα παντως που δεν μπορεσα να δω τον Roth…μενω Γιαννενα και μου ηταν πολλα τα εξοδα για Θεσσ/νικη…ελπιζω να μας ξανατιμησει…
Απίστευτος ο Roth. Μας πέταξε τα μυαλά… Εκρηκτικός με ξεσπάσματα που έμεινα αξέχαστα…
Παρατηρησεις ο ηχολήπτης πρέπει να ήταν κουφός. Εκτός ότι μας πήρε τα αυτιά ήταν τόσο κουφός που δεν άκουγε ούτε το feedback που του επισήμανε ο μέγιστος Roth. Ευτυχώς ο ήχος στα αυτιά μου ήταν πολύ χάλια ειδικά στην αρχή αλλά ευτυχώς στο recorder ακούγεται τέλεια. Δυστυχώς δεν μπορώ να ορίσω το peak level στα αυτιά μου και μόνο ένας σχεδόν κουφός θα μπορούσε να απολάυσει την συναυλία. Εγώ πάντως την ευχαριστήθηκα περισσότερο απο το recorder που την ακούω.
Ο τραγουδιστής απλά δεν υπάρχει… Μια μίξη πολλών στυλ και μια τσιρίδα που θα ζήλευε κάθε υψίφωνος. Είπε καλύτερα ακόμα και απο τον Klauss τα We’ll Burn The Sky, In Trance κα. Δεν είναι παράξενο που έπαθε την πλάκα του ο Roth μόλις τον είδε.
Στα + ότι 5 λεπτά μετά την συναυλία κατέβηκε ο Roth για φωτογραφίες και αυτόγραφα… Ο τύπος δεν υπάρχει απλά. Ήταν τόσο χαλαρός και προσγειωμένος που ανεβασε την εκτίμηση κάθε πικραμένου. Ο τύπος διασκευάζει με χαλαρή ευκολία κάθε κομμάτι και το φέρνει στα μέτρα του. Αλήθεια μπορεί κανείς όμως να διασκευάσει δικά του κομμάτια;
Στα - ότι οι Scorpions γεμίζουν το Καραισκάκη και αυτή η μορφή που έχει εππηρεάσει κατά πολύ, για να μην πω γεννήσει είδη όπως το neoclassic rock και επηρεάσει μεγάλα ονόματα της κιθάρας, δεν μπόρεσε να γεμίσει ούτε τον μικρό για το όνομα του χώρο με ονομασία Ζυγός.
Μπορεί να επανέλθω αργότερα με setlist γιατι είμαι δουλειά τώρα…
Φανταστική βραδία. Και σας το λέει ένας άνθρωπος που από δουλειές του Uli Jon Roth έχει μόνο το Taken By Force (φιρι φιρι το πάω για ban και report ο μαλάκας). Φοβερό κοινό κυρίως στα κομμάτια των Scorpions (όπως ήταν αναμενόμενο) αλλά και στα προσωπικά του Roth (Firewind πχ), γενικά μια υπέροχη και ζεστή ατμόσφαιρα. Η ανατριχίλα η ίδια στα In Trance, We’ll Burn The Sky, Pictured Life (με αυτό ξεκίνησαν Roth: “you might know this one”) και σε αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα ο φοβερός Ιταλός τραγουδιστής (μόνο εμένα μου θύμισε Chuck Billy?) που ήταν απίστευτα ευδιάθετος. Πολύ πλάκα η στιγμή που του Roth του έπεσε η πένα και 5-6 άτομα φωνάζανε να τη πετάξει και τους πετάει την ατάκα:“At least wait until the end of the show. Patience is a virtue.” ή όταν του λέει κάποιος “Polar Nights!” “Not yet” :lol::lol:. Μόνες αρνητικές στιγμές είναι από μεριάς μου που έχασα το μεγαλύτερο μέρος του σετ των Leaving Tomorrow και ο μέτριος ήχος (και το πε ο Roth αλλά ο ηχολήπτης τον έγραψε μάλλον). Πραγματικά όπως είπε και ο AngelCryGr πολύ χαλαρός τύπος ειδικά όταν σε κάποια φάση πήραμε λάθος δρόμο για το Rooster’s Walk “everyone just follows into the abyss”:lol::lol:.
Επίσης μου υπέγραψε το εισητήριο και το booklet του Taken By Force:D
set list, κάποιος?