Λατρέψτε τους Ulver (+ οι 2 αγαπημένοι σας δίσκοι)

Κρίμα, μεγάλο κεφάλαιο για το μοναδικό φαινόμενο στο οποίο εξελίχθηκαν οι ULVER μετά τα μπι εμς τους.

Τεράστιος καλλιτέχνης.

3 Likes

Το ειδα στο feed μου με την τσιμπλα στο ματι και δεν προσεξα αρχικα την πηγη… νομιζα οτι πεθανε ενας απο τα 3 αδερφια Ylvis, που εχουν και αυτοι το επωνυμο Ylvisaker.

Μεγαλο κριμα, αυτος μαζι με τον Rygg και τον Sværen ειναι ουσιαστικα το 95% των Ulver απο το 1998 εως σημερα. Και ακομα μεγαλυτερο κριμα για τον ανθρωπο, μολις 54 χρονων :cry:

4 Likes

Για πάμε.

5 Likes

Ένα τραγούδι ακόμα για να ολοκληρωθεί ο δίσκος

2 Likes

Ολα ενα κ ενα

2 Likes

Δεν ξέρω αν θα έχει τα κομμάτια που ήδη έχουν κυκλοφορήσει. Αν ναι, δεν ψήνομαι τόσο.

1 Like

Ναι, είναι τα κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει συν το τελευταίο του δίσκου που ειναι ακυκλοφόρητο.

3 Likes

Και εχουμε και το tracklist στο Spotify, το οποιο τελικα εχει τα τραγουδια οπως βγηκαν με χρονολογικη σειρα τον τελευταιο χρονο, με εξαιρεση το Locusts που πηγε 2 θεσεις “πανω”. Ηθελα σε καποια φαση να κατσω να γραψω για το πως θα εφτιαχνα εγω το tracklist σε αυτο το τοπικ με βαση ταα 8 τραγουδια που ηδη ειχαμε, αλλα το ξεχασα. Παλι καλα που το ξεχασα, γιατι τελικα η σειρα ειναι anti-climactic :stuck_out_tongue:

1. Ghost Entry
  2. City In The Skies
  3. Forgive Us
  4. Nocturne #1
  5. Locusts
  6. Hollywood Babylon
  7. The Red Light
  8. Nocturne #2
  9. Helian (Trakl)

Πανεμορφο εξωφυλλο, πανεμορφος τιτλος, και εξαιρετικη μουσικη, προσωπικα δε θελω κατι αλλο. Το τελευταιο μερος της ατυπης “τριλογιας” μετα απο τον Καισαρα και τα Λουλουδια με αφηνει πληρως ικανοποιημενο, διχως να εχω ακουσει ακομα το τελευταιο κομματι :smiley:

EDIT 1: Εβαλα VPN σε Μελβουρνη, και βρηκα στο YouTube τιτλο και διαρκεια του τελευταιου τραγουδιου, το οποιο ειναι 11 λεπτα (!) Το βαζω να το ακουσω τωρα.

EDIT 2: Ενταξει, οπως αναμενοταν παρα πολυ ομορφη ambient-ιλα το Helian, με υπεροχη μπασογραμμη (που αξιζει να μπει στο αναλογο τοπικ). Συνηθως γουσταρω πολυ samples με απαγγελιες πανω απο τετοιες αμπιεντιλες, αλλα εδω περα στο πρωτο ακουσμα με χαλασε καπως ο τυπος με την σαπια φωνη. Θα ηθελα να ακουσω εκδοση χωρις την απαγγελια. Εντωμεταξυ αρχικα για καποιον λογο νομιζα οτι ηταν Γερμανικα, αλλα πλεον ειμαι πεπεισμενος 99% πως ειναι Νορβηγικα. Αν και γνωριζω Γερμανικα, θα ηθελα @Kostas_L και @nikosPL να μου λυσουν την απορια οταν ακουσουν το τραγουδι :stuck_out_tongue:

3 Likes

σε κάνα τρίωρο… :stuck_out_tongue_winking_eye: :laughing:

1 Like

Μόλις διάβασα δυο reviews για το άλμπουμ. Πιο πολύ για να δω τι λένε για το Helian (Trakt) και ήταν άκρως αντίθετες. Σκέφτηκα αυτό είναι Ulver :sweat_smile:

Helian (Trakt) is the album’s closer and it is an 11-minute masterpiece of ambient electro-pop/rock.

και

By the time “Helian (Trakl)” came on, I was almost asleep. That final act, with all its mumbling, was tough

Έχουν κάποιον γκεστ για την φωνή στο Helian? Γιατί το μόνο που διάβασα, είναι πως είναι αφηγηματικά, τίποτα παραπάνω.

3 Likes

Ελληνικό Μέταλ Χάμμερ? :stuck_out_tongue_winking_eye: :laughing: :laughing:

3 Likes

Ακόμα θυμάμαι το σοκ από το μεγαλείο του Themes…και την συνέντευξη στο χάμερ (ή στο ινβειντερ; :thinking:) με την παρακάτω φωτό:

IMG_1176

(Not so) Big sunglasses, cool band :joy:

2 Likes

Γενικά, μπορεί να αστειευόμαστε αλλά είχε αξιόλογους συντάκτες το Χάμμερ, εγώ τουλάχιστον έμαθα μπαλίτσα από αυτούς. Πρέπει κάποια στιγμή όταν έχω χρόνο κ κατέβω, να σκανάρω τα τεύχη που έχω κ μετά να τα χαρίσω. Θα έχει πλάκα να διαβάζω παλιές δισκοκριτικές κ συνεντεύξεις…

3 Likes

Δεν ξέρω κάτι παραπάνω από αυτό που έγραψα, πως το άκουσα δηλαδή στο YouTube με VPN. Δυστυχώς δεν ακούγεται με τίποτα σαν την φωνή του Γκαρμ με την υπερχροια των 7 ηπείρων και των 10 θαλασσών, γιατί αν ήταν αυτός που έκανε την απαγγελία τότε το κομμάτι θα ανέβαινε κατά 3 κλάσεις. Κι έτσι πολύ όμορφη σύνθεση είναι βέβαια.

Το καλύτερο μου βέβαια είναι πως αυτοί που θα το αποθεώσουν ως πειραματικό αβανγκάρντ υψίστης μορφής τέχνης είναι ταυτόχρονα αυτοί που (χωρίς να το ακούσουν) βρίσκουν το Junior Dad από το Metalulureedallica άθλιο κομμάτι :smiling_imp:

νορβηγικά είναι. Η χροιά του κ ο τρόπος που τραγουδάει δεν με βοηθάει κ πολύ να καταλάβω τι λέει.

1 Like

Το οποίο κομμάτι είναι ποίημα του Geork Trakl κ παρακάτω είναι η μετάφρασή του στα αγγλικά.

3 Likes

…το οποίο ποίημα αφηγείται ο Jørn Henrik Sværen, ο οποίος συμμετέχει στην μπάντα από το 2000.

1 Like

Αυριο βγαινει single με τιτλο Apocalypse Now απο τον Perturbator, το οποιο θα ειναι συνεργασια με Ulver. Οσες φορες εχει συνεργαστει με synthwave καλλιτεχνες ο Garm (κυριως με Carpenter Brut), εχουμε παρει αριστουργηματα. Για να δουμε.

1

3 Likes