Ελληνική underground σκηνή

Επειδή ο Ulver αναφέρθηκε στους Deviser, να πω ότι το demo τους “Thy Blackest Love” του 1996, είναι η πιο επαγγελματική δουλειά που έχω ακούσει σε demo. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είχαν αυτή την παραγωγή στο πρώτο τους LP, Unspeakable Cult. Όσοι γουστάρουν το black ας τους τσεκάρουν. Δεν ξέρω βέβαια, αν κ κάτα πόσο μπορεί να βρεθεί αυτό το ιστορικό demo.

Oι Necromantia ιδρύθηκαν το 1989 από τον πληκτρά των Rotting Christ Μ.W. Daoloth (αργότερα The Magus) στο μπάσο και στη φωνή και από τον Baron Blood στο 8χορδο μπάσο. Σήμα κατατεθέν τους είναι η χρήση 8χορδου μπάσου αντί ρυθμικής κιθάρας, κάτι που τους προσδίδει τον χαρακτηριστικό, ιδιαίτερο ήχο τους. Έπειτα
από τρία demos και ένα split με τους θρυλικούς Varathron θα υπογράψουν συμβόλαιο με την Osmose Productions και θα ηχογραφήσουν το ντεμπουτο τους Crossing The Fiery Path to 1993. Το 1995 κυκλοφορεί το Scarlet Evil Witching Black με το συγκρότημα να κερδίζει ένα cult status. To 1997 θα ηχογραφήσουν 2 ΕP`s, τα From The Past We Summon Thee και Ancient Pride, το 2000 θα βγεί το τρίτο full length τους ΙV:Malice.

electirc church

blues με αρκετα στοιχεια prog

εδω ειναι κ τα δυο demo
http://rapidshare.com/files/28887340/Electric_Church_demos.rar.html

Mη μου πεις οτι τους γνωριζεις και προσωπικα…:lol:

(απομιμηση Shadowcaster):stuck_out_tongue:
_Οι Flames δεν ειχαν γινει επισης ξεφτιλα οταν ισχυριστηκαν οτι θα παιζαν και στο Donington καποια χρονια?(μυθικες στιγμες…)
_Oi Epidemic οντως ελεγαν οτι επαιξαν στο Λονδινο και ειχαν παρα πολυ κοσμο κτλ και εστελναν μετα γραμματα μερικοι και ελεγαν οτι ηταν μεσα 7-8 ατομα,απ τους οποιους 2-3 ηταν μεθυσμενοι Αγγλοι που δεν καταλαβαιναν τιποτα ακομα κι αν τους επαιζες μπουζουκια.
Τα γραμματα τοτε για την κοντρα Εpidemic-Epidermic εχουν αποκτησει πλεον cult status.:lol:

Nαι το θυμάμαι κ εγώ το σκηνικό. Πάντως πέρα από την πλάκα, οι Epidemic ήταν μία από τις καλύτερες μπάντες, πάρα πολύ καλοί για το είδος τους. Το κομμάτι Forbidden Seeds, είναι δείγμα thrash γραφής. Δυστυχώς όμως, άπαξ κερατάς => για πάντα κερατάς. Το λέω αυτό γιατί το κοινό ποτέ δεν συγχώρησε τους Epidemic, ακόμα και όταν αλλάξαν όνομα σε Descend, που βγάλανε το 97 εκείνο το συμπαθητικό albumάκι “Beyond The Realms Of Throes” (με την χάλια “old school” παραγωγή). Αναρωτιέμαι πόσοι τους πήραν χαμπάρι τότε.

Λοιπόν back on topic, με κάτι φρέσκο, διαφορετικό, και που δεν ξέρω πόσοι ακούνε εδώ μέσα τέτοια πράγματα.

Siva Six

[CENTER][/CENTER]

Πρόκειται για ένα project, που αποτελείται από αρκετά γνωστά πρόσωπα στην ελληνική metal σκηνή ( μέλη από Rotting Christ και Septic Flesh… ). Πάω στοίχημα ότι πολλοί “true metallers” θα τους κράζουν, λόγω της μουσικής τους κατεύθυνσης, η οποία είναι industrial / ebm. Παρ’όλα αυτά, είναι από τα καλύτερα καινούρια ονόματα στον συγκεκριμένο χώρο, καθώς οι 2 δίσκοι τους “Rise New Flesh” (2005) και “Black Will Decadance” (2006) τύχαν ευρείας αποδοχής στο ευρωπαϊκό κοινό και σε σχετικά fanzines.

Όσον αφορά την μουσική τους κατεύθυνση, μου θυμίζουν αρκετά την Γερμανική σχολή (:W:umpscut, Agonoize), ιδίως λόγω των death rock φωνητικών, και των μινιμαλιστικών μουσικών θεμάτων. Αρκετό beat, industrial ατμοσφαιρα, hardcore gothic, έξυπνες ιδέες ( όπως στο κομμάτι Τhe Seal, που κλείνει με ένα sample από την Λίμνη των Κύκνων ), πραγματική Electronic Body Music. Eιδικά το “Black Will Decadance” είναι από τις καλύτερες κυκλοφορίες που έχω ακούσει τελευταία στον συγκεκριμένο χώρο.

Βέβαια το γκρουπ ενδείκνυται ( όπως και το συγκεκριμένο είδος μουσικής, γενικότερα ) σε αυτούς που δεν θεωρούν ιεροσυλία την έλλειψη ηλεκτρικής κιθάρας, ή drums, και την αντίκατασταση αυτών με industrial beats κλπ… Οι υπόλοιποι απλά προσπεράστε τους.

Η φωτό είναι απο Underworld ε;;; :roll:

Η Χριστινουλα φωναρα!!!

Και έλεγα τι μου θυμίζουν αυτές οι καρέκλες!!! Δίκαιο πρέπει να έχεις!

Oι θρυλικοί Έλληνες blacksters Varathron ιδρύθηκαν το 1988. Μετά από 2 demos και ένα ΕP το 1993 κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους His Majesty At The Swamp. H σύνθεση της μπάντας αυτή τη στιγμή αποτελείται από τους Stefan Necroabyssious στα φωνητικά, Jim Necroslaughter στην κιθάρα , Jim Mutilator(Rotting Christ) στο μπάσο και τον Wolfen στα τύμπανα. Μετά από αυτόν τον δίσκο οι Jim Necroslaughter και Jim Mutilator αποχωρούν. Στο μεταξύ, το 1994 κυκλοφορεί ένα split με τους Νecromantia, το
Black Arts Lead To Everlasting Sins στο οποίο υπάρχουν παλιότερα κομμάτια των Varathron στα οποία συμμετείχαν ο Σταύρος των Horrified και ο Γιάννης των Danger Cross στις κιθάρες, καθώς και ο Θέμης των Rotting Christ στα τύμπανα. Ο Νecroabyssious παίρνει τον Πυρφόρο στις κιθάρες και το μπάσο και τον ¶δραστο στα πλήκτρα και με αυτή τη σύνθεση ηχογραφούν το δεύτερο full lenght τους και την καλύτερη ίσως δουλειά τους Walpurgisnacht, με τον Μ.W. Daoloth των Necromantia στην παραγωγή. Δυστυχώς στη συνέχεια η μπάντα θα μπει στον “πάγο” για να επιστρέψει όμως το 2004 με το πολύ καλό Crowsreign, με νέο για ακόμα μια φορά line-up, τον Stefan Necroabyssioys στα φωνητικά, τον Αχιλλέα στην κιθάρα και το μπάσο, τον Χάρη στα τύμπανα και τον Crazy Wizard στα πλήκτρα. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν το νέο τους δίσκο, Stygian Forces Of Scorn. Αν και έχουν τύχει λιγότερης αναγνώρισης από τις 2 μεγάλες μπάντες της ελληνικής blackmetal σκηνής, τους Rotting Christ και τους Necromantia, εντούτοις δεν υστερούν σε τίποτα και αποδυκνείουν ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΑΤΕΣ μπάντες που με λίγη τύχη παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν πολλά πράγματα στο εξωτερικό. ¶λλωστε με άτομα από το εξωτερικό που έχω μιλήσει και που την ψάχνουν με ελληνικό blackmetal τους έχουν σε τρελλή εκτίμηση όπως και το ίδιο το ελληνικό blackmetal το οποίο δίκαι θεωρούν ιδιαίτερο παρακλάδι του black καθώς αυτή η αρρωστημένη μελωδία σε συνδυασμό με την επιθετικότητα και το σκοτάδι που βρίσκεται σε αυτό δεν απαντάται αλλού.

Πράγματι, θρυλικό group οι Varathron. Και το γεγονός ότι το ελληνικό black των early 90’s κατέχει εξέχουσα θέση στο ευρύτερο black τοπίο.

Μιας και τους ανέφερες, θυμήθηκα τώρα ένα group από Πάτρα που κάποια από τα μέλη του έχουν παίξει ως session στους Varathron τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τους Revolting Breed, οι οποίοι παίζουν κάτι σε thrashcore, σε σημεία θυμίζουν Machine Head, Dew Scented ακόμα και At The Gates (για τις black πινελιές ευθύνεται ο Σωτήρης που πιο παλιά έπαιζε σε ενα black σχήμα, τους Glacier Equilibrium). Έχουν κυκλοφορήσει ένα LP που το διανέμουν οι ίδιοι. Αξιοσημείωτο είναι ότι η παραγωγή έγινε στην Γερμανία από τον συνήθη ύποπτο Andy Classen ( πρώην Holy Moses)!!! Αν κ εγώ δεν είμαι ιδιαίτερα fan του είδους αυτού, τα παιδιά πραγματικά έχουν κάνει αξιόλογη δουλειά και νομίζω ότι είνα από τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον! Επίσης τους είχα δει και live πριν κάτι χρονια sto Rodeo και τα γ@μήσαν όλα!!!

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.myspace.com/revoltingbreed

Ας βάλω και κάτι αρκετά γνωστό. Ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα στον ευρύτερο χώρο του ελληνόφωνου ροκ ήταν τα Αρνάκια.

[CENTER][/CENTER]

Το γρκουπ ξεκίνησε το 1984, αν και η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλεία ήρθε το 1993 ( Στο Στόμα Του Λύκου ). Συμμετείχαν σε ιστορικές συλλογές όπως η “Συλλογή Αντί Θανάτου” και “Το Μαγικό Βοτάνι”. Το 1999 κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους ομώνυμο δίσκο, μετά από τον αιφνίδιο θάνατο του drummer τους.

Η μουσική τους είναι ροκ που φλερτάρει με το punk, με στίχους επαναστατιικούς , ανατρεπτικούς και συχνά οργισμένους… “σκότωσε τον μπάτσο που έχεις μέσα σου” μας τραγουδάγανε στο “Ο κακός σου εαυτός” με μία δόση έντονου προβληματισμού για τον συντηριτισμό που ενδόμυχα κρύβουν πολλοί μας.

Πέρα από όλα αυτά, η μουσική των Άρνάκια ήταν πάνω από όλα εξαίρετη. Hit and run οι συνθέσεις τους, κομμάτια δυναμίτες, όπως το Κανείς Δεν Μπορεί , Η Πτώση και φυσικά το Από μία κλωστή , το οποίο είναι επανεκτέλεση του κομματιού Έτοιμος Να 'Σαι, που υπάρχει στην συλλογή το μαγικό βοτάνι. Το τελευταίο είναι από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού ροκ, και όχι μόνο:

[CENTER]Σε μια στιγμή γκρεμίζονται όλα
θα είναι ευτυχής αυτός που ζει με την λύπη
όταν οι μέρες μας θα αλλάξουνε χρώμα
όταν τα αρνάκια θα γίνουνε λύκοι

έτοιμος να 'σαι θα 'ρθουν ξαφνικά
και οι προστάτες σου θα σε προδώσουν
όταν κοιμάσαι θα βγούνε κρυφά
και στο όνειρό σου θα σε κλειδώσουν…[/CENTER]

και η τρίχα κάγκελο… και το headbanging έρχεται από μόνο του!!

Οι Nightfall ιδρύθηκαν το 1991 από τον τραγουδιστή/μπασίστα Ευθύμη Καραδήμα. Το 1992 κυκλοφορεί από τη γαλλική Holy Records το ντεμπούτο τους Parade Into Centuries κινούμενο σε doom/death μονοπάτια, με τον Ευθύμη Καραδήμα στη φωνή και το μπάσο, τους Χρήστο Αδάμου και Μιχάλη Γαλιάτσο στις κιθάρες και τον Κώστα Σαββίδη στα τύμπανα. Το 1994 κυκλοφορεί το Macabre Sunsets που βρίσκεται πιό κοντά στο συμφωνικό black,με τον πληκτρά Γιώργο Ασπιώτη να προτίθεται στο line-up. To 1995 κυκλοφορούν το EP Eons Aura και το album Αthenian Echoes, με το οποίο εντρυφούν στο gothic. To 1997 κυκλοφορεί ίσως ο καλύτερος τους δίσκος, το Lesbian Show. To 1999 θα κυκλοφορήσουν το EP Electronegative καθώς και το Diva Futura, με τον Mark Cross στα τύμπανα, ενώ θα γίνουν και η πρώτη ελληνική μπάντα που παίζει σε μεγάλο φεστιβάλ του εξωτερικού, στο Wacken. Έπειτα από αλλαγές στο line-up to 2003 βρίσκει τη μπάντα με νέα σύνθεση, τους Ευθύμη Καραδήμα στη φωνή και το μπάσο, Γιώργο Μπόκο στην κιθάρα, Μπάμπη Κατσιώνη στην κιθάρα και τα πλήκτρα και Γιώργο Κόλλια στα τύμπανα, ένα πολύ δυνατό line-up αν δει κανείς το που παίζουν τώρα οι εν λόγω μουσικοί, νέα εταιρεία, την ελληνική Black Lotus Records και νέα δισκάρα, το Ι Αm Jesus. To line-up αλλάζει για ακόμα μία φορά με τον Ευθύμη Καραδήμα να αφοσιώνεται στα φωνητικά, τον Κώστα Κυριακόπουλο να αναλαμβάβει το μπάσο και τον Στάθη Κάσσιο τα πλήκτρα. Το Δεκέμβριο του 2004 κυκλοφορεί το πολύ καλό Lyssa: Rural Gods And Astonishing Punishments. Δυστυχώς μετά από αυτό όμως οι δραστηριότητες της μπάντας παγώνουν. Οι Nightfall είναι μία από τις λίγες μπάντες που έχουν κυκλοφορήσει μόνο ποιοτικές δουλειές και αναμφίβολα είναι εξαιρετικά αδικημένοι, καθώς άξιζαν πολύ μεγαλύτερης αναγνώρισης από αυτήν που έχουν σε εξωτερικό και εσωτερικό.

Mέγιστο group…:smiley: Eπίσης να αναφέρω Exhumation,Septicemia,On thorns I lay,Obsecration,Seasons of wither,Odes of ecstasy,Absence of Dawn,Epidemic,Phantom Lord,Horrified,Disharmony,Airged Lamh,Sorrowful winds,Blood covered,Order of the ebon hand,Swan Christy…(Kάποτε μαζευα πολλά demos από ελληνικές μπάντες μέσω αλληλογραφίας κιόλας…Ουτε myspace ουτε τίποτα τότε…Σαν να πρέπει να τα κατεβάζω κάποια στιγμή από το πατάρι…)

Blood covered! Που τους θυμήθηκες? Εϊχα κ εγώ το demo τους!

Όσο για τους Nightfall, εντάξει είναι από τα καλύτερα groups, αν και προτιμώ τα προ Lesbian Show αλμπουμ τους. As your god is falling once again και δεν συμμαζεύεται!

Exhumation? Εχουν μεγαλες διαφορες απο Nightrage?

Τους Nightrage δεν τους ξερω.
Οι Εxhumation ήταν ένα μελωδικό death γκρουπ από Θεσσαλονίκη ( στα πρώτα demo είχαν και thrash ανφορές ) και κυκλοφόρησαν γύρω στο 98 αν θυμάμαι καλά το πρώτο LP τους “Seas Of Eternal Silence” το οποίο έκανε αρκετή αίσθηση. Η κατεύθυνση τους ήταν μελωδικό death α λα Σουηδική σχολή…στον δίσκο επίσης συμμετείχε και o μύθος της σκηνής Dan Swano… Εγώ είχα πάθει πλάκα με αυτόν τον δίσκο βασικά. Μετά βγάλανε και κανα - δυο ακόμα LPs , αλλά δεν τα έχω ακούσει δυστυχώς, και μετά διαλύσαν ( ? ). Τα παιδιά που είναι περισσότερο της melodic death φάσης θα σπυ πουν υποθέτω και πληρέστερες περιγραφές.

Στους Exhumation oπως με πληροφορησαν προσφατως ο bluezlick και ο Shadowcaster επαιζε μπασο κ τραγουδουσε ο κρεοπωλης της γειτονιας μου,ο Γιαννης…! :-s

Οι Nightrage είναι η μπάντα που δημιούργησε ο Μάριος Ηλιόπουλος μετά την επεισοδιακή διάλυση των Exhumation όπου ο ίδιος αποφάσισε να αλλάξει ζωή και να αφοσιωθεί στη μουσική, μετακομίζοντας στη Σουηδία.

Έχουν κυκλοφορήσει 3 δίσκους μέχρι στιγμής:

Sweet Vengeance (2003)
Descent into Chaos (2005)
A New Disease Is Born (2007)

Πολύ αξιόλογοι και οι Nightrage αλλά τα 2 πρώτα των Exhumation είναι ανεπανάληπτα (Seas of Eternal silence-1997 και Dance across the past-1998)