άκουσα τα δύο κομμάτια των lemonade influence στο myspace τους. πολύ ωραίa, ειδικά το Relapse χώνει ωραίες ψυχεδελειές, α λα Pink Floyd. Βασικά, μου θυμίσαν και κάτι από τους δικούς μας Will o the Wisp (<----- ίσως η καλύτερη σύγχρονη εγχωρια μπάντα στον συγκεκριμένο χώρο).
Πρέπει να είναι νεοσύστατη μπάντα ε; Μακάρι να βγάλουν κανα δίσκο, να τους πετύχουμε και κανα λάηβ.
Nαι βασικά είναι νεοσύστατοι. Εγώ τους γνώρισα γιατί μου τους σύστησε ο κρουστός τους, που τον πέτυχα ταρίφα σε κούρσα. Μου είπε ότι έχουν κάνει μερικά λαιβάκια από δω και κει, και μου είπε πως έχουν και κατά τις 24 σεπτέμβρη στο afterdark αν θυμάμαι καλά. Όταν μάθω θα ενημερώσω πάντως.
ακόμα να ασχοληθώ με Manticore’s Breath, δεν το έχω ξεχάσει όμως.
Ας ποστάρω κάτι ελληνόφωνο. Οι Μειδίαμα είναι ένα γκρουπ από την Καστοριά. Πέρισυ είχαν κάνει την εμφάνιση τους με το ντέμο τους. Φέτος κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος τους, ονόματι “Σε ξένο σώμα”, αν και το συναντάς μόνο σε γνωστούς διαδικτυακούς τόπους, και όχι σε φυσική μορφή.
Το άλμπουμ περιέχει τα ήδη γνωστά από πέρισυ κομμάτια τους, και βασικά είναι αυτά που κλέβουν την παράσταση. Τα “Όλα μισά” και “Βρες τη στιγμή” έχουν τη στόφα του “χιτ”, και παραπέμπουν σε καλές στιγμές του χώρου της περασμένης δεκαετίας. Το “Άβατο” και “Χωρίς Γυρισμό” κινούνται σε πιο heavy μονοπάτια, οι κιθάρες είναι πιο στακατες, φέρνουν στον ήχο λίγο από Γυμνά Καλώδια (ειδικά το πρώτο), ενώ το δεύτερο φέρνει στα Ξύλινα Σπαθιά λόγω κάποιων διακριτικών πλήκτρων και εφφέ που χρησιμοποιούνται. Στις πιο ήρεμες στιγμές του δίσκου ξεχωρίζουν το κομμάτι που ανοίγει τον δίσκο “Τόσο Λίγο”, όπως και το “Σάλτο”. Τα υπόλοιπα 5 κομμάτια του δίσκου, ενώ δεν είναι άσχημα, δεν ξεχωρίζουν ιδιαίτερα και τα βρήκα κάπως διεκπεραιωτικά. Γενικά, είναι από τις υποσχόμενες κυκλοφορίες, αλλά δεν είναι ο δίσκος που θα μνημονεύεται για το σύνολό του, παρά για κάποιες κάλες στιγμές του, οι οποίες όμως είναι αρκετές. Αν στο μέλλον δώσουν βάση σε ένα πιο συμπαγές σύνολο της δουλειάς τους θα μας ξανα-απασχολήσουν θετικά.
Οι ??Human Puppets?? είναι ένα minimal electronics/new wave μουσικό σχήμα που ξεκίνησε το 2004 από τους Νίκο Κ. και Στάθη Λ. Ο ήχος τους είναι analog, μελαγχολικός και 80΄s. Βασικά, κάλλιστα θα μπορούσε να είναι κυκλοφορία της Creep Records. Με σταθερά βήματα έχουν κάνει ένα αξιοσέβαστο όνομα στην σκοτεινή εγχώρια DIY σκηνη. Έχουν παίξει και σε φεστιβαλς της Γερμανιας επίσης. Το Future From the Past είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο LP τους, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και τρια 7" (το ένα είναι φετινό) και έχουν συμμετάσχει σε αρκετές συλλογές.
οι Συνθετικοί θα δώσουν ένα λάηβ στις 18 του μήνα, ύστερα από 20 σχεδόν χρόνια και την φετινή τους επαναδραστηριοποίηση με το άλμπουμ “Προσωπεία - Εφιαλτές”
ναι το έχω ακούσει, καθώς το είχα προμηθευτεί από τους ίδιους! κινείται στο ίδιο στυλ με το πρώτο, αλλα λίγο καλύτερη “παραγωγή”. δες εδώ για τρία τραγούδια:
H Eirkti κυκλοφορεί ένα 7" των Ανυπόφορων…πρόκειται για μία από τις πρώτες πανκ/minimal synth μπάντες των 80’ς. Αν και δεν κατάφεραν να κυκλοφορήσουν ποτέ κάτι επίσημα, αυτό γίνεται τώρα, δλδ σχεδόν 30 χρόνια μετά!! Καλή φάσηηηηηηηηηηηηη
ε ήδη έχουν αρχίσει να το κάνουν…για παράδειγμα έχουν επανακυκλοφορήσει metro decay, χωρίς περιδέραιο…όπως επίσης και κάτι παρόμοιο έγινε πέρισυ και με τους Ηands of Cain που κυκλοφορησαν το άλμπουμ τους το οποίο είχαν γράψει στα 80’ς αλλά δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι πρότινος (νομίζω). Οπότε αναμένουμε και άλλα.
εννοείς στην ειρκτη το πουλάγανε τόσο τσιμπημένο? Εγώ πάντως παρήγγειλα σήμερα δύο 7" και ένα LP στα 35 ευρώ όλα μαζί (αλλά όχι το Χωρίς Περιδέραιο). Εντάξει, είναι τσιμπημένα γενικώς, αλλά είναι άλμπουμς που δεν θα ξαναπετύχεις ρε γμτ.
Καλά δεν το συζητώ για έξω πόσο τα βρίσκεις… πχ δες εδω
750 δολλάρια ρε οι Αδιέξοδο? 1000 οι Stress??? γμσ μας ρε. Και όταν κυκλοφορούσανε αυτά λέγανε πάνω στον δίσκο “να μην πωλείται πάνω από 500 δρχ” (όπως ο δίσκος των Stress πχ) χαχαχα
Οχι απο την ειρκτη. Εκει γραφει οτι ειναι sold out. Σε ebay και κατι τετοια εννοουσα.
Οσο για τα αλλα και οι 3 δισκοι ειναι απο τον ιδιο και δεν ειναι απο εξωτερικο. Απο πειραια γραφει οτι ειναι. Και απο οτι φενεται οι δισκοι πρεπει να ειναι και σε αριστη κατασταση…
άκουσα πως απανασυνδέθηκαν οι συνθετικοί, οι οποίοι ακούω πως είναι από τα καλύτερα και πιο cult underground ελληνικά συγκροτήματα του electro/synth ήχου των 80’s.εγώ δεν τους ήξερα καν.
ξέρει κανείς τίποτα γιάυτούς?:-k
επίσης λινκ δεκτά…