Επιτέλους, θα ακουστούν τα κομμάτια των [B]Αντί…[/B] με αξιοπρεπή ήχο. Ανυπομονώ για το αποτέλεσμα!
Επίσης,[U]εδώ[/U]μπορείτε να τσεκάρετε ένα δεκάλεπτο βιντεάκι από την εμφάνιση των [B]Χαοτική Απειλή [/B]στο Βόλο στις 1/10/11. Πρέπει να είναι το πρώτο τους λάιβ μετά από 20 και βάλε χρόνια. Ξεκινάνε με το κομμάτι “Η Τιμή Της Σιωπής”. Συγκίνηση!
Nα πω την μαυρη μου αληθεια, εχει γινει λιγο μουσειο το θρεντ. Πλεον κυκλοφορουν απιστευτες ελληνικες μπανταρες στην πιατσα, και δε βλεπω να γινεται λογος γι αυτες εδω περα. Εγω ολο και κατι λεω γι αυτες σε αλλα τοπικ.
ειναι μονο μερικές από τις μπανταρες που χει βγαλει η χωρα μας τα τελευταια χρονια. Μιλαμε για συγκροτηματα ανωτατου επιπεδου, που εχουν παιξει και ακουγονται και περα απο τα συνορα μας.
Αυτη ειναι σημερα η ελληνικη underground -σκληρη- σκηνή και να φροντισουμε να την ζησουμε τωρα που συμβαινει:wink:
Δεν νομίζω να έχω δείξει τέτοια δείγματα γραφής, εφ’ όσον παρακολουθεί κάποιος το θρεντ, ξέρει ότι προτείνω αρκετά συχνά νέες κυκλοφορίες. Αλλά όταν τον τελευταίο καιρό έχει βγει στην επιφάνεια υλικό από κλασσικές μπάντες τότε λογικό είναι να μονοπωλούν το ενδιαφέρον του θρεντ. Άμα για παράδειγμα έχεις το ντέμο των Αντί γραμμένο σε κασσέτα εδώ και 16 χρόνια και ξαφνικά το βλέπεις να κυκλοφορεί σε βινύλιο, εννοείται ότι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο… Ή άμα ή μόνη φωτογραφία που έχεις δει από τους Χαοτικό Τέλος είναι η μικρή που υπήρχε στην πίσω πλευρά του δίσκου, ε φυσικό είναι να ποστάρεις μία έτσι για να σου φύγει το “περιέργεια”. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, τώρα με το ίντερνετ τα πράγματα φαίνονται πολύ “απλά” και να μην σου λέει κάτι μια φωτογραφία από μία μπάντα που έπαιζε πριν 20 χρόνια ή και παραπάνω. Αλλά όσοι μεγαλώσαμε σε μια άλλη εποχή όπου η πληροφορία ήταν κατά πολύ περιορισμένη (ειδικά για αυτήν την σκηνή, που τα πάντα μεταδιδονταν βάσει παρέας, βάσει γνωστών, βάσει της συγκεκριμένης φάσης τέλος πάντων, και όχι κάνοντας ένα κλικ στο pc), τότε εκτιμάμε στη σωστή διάσταση που μπορεί να έχει ένα “ξέθαμα” αυτής της σκηνής. Οι νέες μπάντες φυσικά και αξίζουν, και καλά κάνεις και τις αναφέρεις, αλλά δεν νομίζω μερικές παραπάνω αναφορές στους πατέρες του είδους να κάνουν μουσειακό το θρεντ. Ειδικά και αυτόν τον καιρό ε, που τα τραγούδια αυτών είναι πιο επικαιρα από ποτέ ίσως!
χίλια δίκια στον Παναγιώτη, προσωπικά ακόμα και τις μπάντες που άκουγα πριν 20 χρόνια αν δεν τις είχα δει live δεν ήξερα πως ήταν αφού υπήρχε ελάχιστο/μηδαμινό info εκτός από αυτά που μάθαινα από γνωστούς
Γενικότερα δεν επιτεθηκα, ουτε κατηγορησα καποιον συγκεκριμενα. Εννοειται σε ο,τι λες συμφωνω, αλλα δε θελω γενικα (κι εξω απο το φορουμ) να βλεπω ανθρωπους πολυ προσκολλημενους στο παρελθον, και να αγνοουν το σημερα (που ειναι λαμπρο για μενα). Προφανως δεν αναφερομαι σε σενα ε (ξερω οτι ακους και νεα πραγματα διαρκως) ουτε καπου αλλου συγκεκριμενα τωρα, αλλα δε μ αρεσει σαν ταση αυτη!
[B]
Και στο προηγουμενο ποστ δεν ειχα στο μυαλο μου τις φωτος που ποσταρει ο anti-pasti. Ουτε καν καλα κανει. Ειχα στο μυαλο μου τις μπαντες που κυκλοφορουν στις τελευτταιες σελιδες του τοπικ[/B]
Οι Μiddle Fingers High είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από τέσσερις μουσικούς με skate-punk επιρροές. Τα πρώτα τους μουσικά βήματα πραγματοποιήθικαν το φθινόπωρο του 2009 «τζαμάροντας» απο psychobilly και country μέχρι και new school punk.Το Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια εν? όψει της συναυλίας τους, ως support στους Real McKenzies στην Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσ/νικη. Η γνωριμία τους. με τους καναδούς ΜcΚenzies, αποτελεί κίνητρο στο να γράψουν νέα τραγούδια εμπνευσμένα από την σύντομη αυτή περιοδεία.
Τρεις μήνες μετά, τα νέα κομμάτια αποκτούν πολιτικο-κοινωνικό στίχο, σε αντίθεση με τα πρώτα που ως επί το πλείστον έχουν κύριο θέμα τον «αλκοολισμό». Οι κιθάρες αποκτούν περρισότερες αρμονίες, όπως και οι φωνές, οι οποίες βασίζονται κυρίως σε ελάσσωνες κλίμακες. Είναι πλέον ξεκάθαρη η πορεία των MFH προς ένα πιο σύγχρονο new-school punk rock.
Έχοντας πλέον κυκλοφορίσει το πρώτο τους ΕP ?Anthem of Exiles? και το πρώτο τους video clip οι MFH το 2012 θα βγάλουν και το πρώτο τους ολοκληρωμένο CD.
Το Live στην Θεσσαλονίκη είναι το πρώτο από το μίνι τουρ που ακολουθεί στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/12 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ IRISH ROCK BAR.
IRISH ROCK BAR : Νικηφόρου Φωκά 4, Θεσσαλονίκη
well well, επειδή είναι προφανώς δύσκολο να παρακολουθεί κανείς όλα τα υπάρχοντα ελληνικά σχήματα/μπάντες και να πηγαίνει σε όλα τα (εγχώρια) λαιβ, να κάτι καλό:
[B]the battle of the bands[/B]
([I]και καλά…“διαγωνισμός”, αλλά πέραν αυτού, μια καλή ευκαιρία να δει κανείς από κοντά αξιόλογες μπάντες -why not???)[/I]