Να ήταν μόνο αυτό… Ο κιθαρίστας (Μark Gallagher) αφίχθη την τελευταία στιγμή λόγω αλλεπάλληλων ακυρώσεων των πτήσεων. Με το που προσγειώθηκε πήγε κατευθείαν για πρόβα με τον αδερφό του John Gallagher, προκειμένου να παιχθούν τα κομμάτια από τους ηρωικούς Έλληνες ντράμερ. Το τραγικό είναι πως περίμενε πάνω από 40 ώρες στα αεροδρόμια. Απορώ πως άντεξαν ειδικά o Mark με jet lag κτλ. Όπως μας έλεγε ο John ίσως να ήταν και το πιο δύσκολο live που έκαναν ποτέ στην καριέρα τους λόγω των ειδικών συνθηκών. Επίσης λίγες ώρες μετά το live έπρεπε να ταξιδέψουν ξανά για Αμερική! Νομίζω πως δεν έχει ξαναγίνει αυτό και θα πρέπει να συμπεριληφθεί ως ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του Rock N’ Roll. Πέρα από το μουσικό κομμάτι, εδώ μιλάμε πως βιολογικά οι άνθρωποι έφτασαν στα όρια τους. Μετά κόπων και βασάνων κατάφεραν να φτάσουν κατάκοποι στο ξενοδοχείο για να πάρουν μερικές ανάσες. Συγκινητική προσπάθεια της μπάντας για να μην απογοητεύσει τους οπαδούς της, μπράβο και στη διοργάνωση που το πάλεψε όσο μπορούσε. Ανθρώπινα αυτό που έκαναν οι Raven είναι εξωπραγματικό. Εδώ ταξιδεύουμε σε κοντινές αποστάσεις και ζαλιζόμαστε. Φαντάσου υπερατλαντικό ταξίδι συνεχείς αναβολές και ακυρώσεις να φτάνεις τελικά στην Ελλάδα και να παίζεις απευθείας. RESPECT!!!
Και στους heir apparent δεν ειχε κατσει ετσι;
Ψιλοδακρυσα με το αποπανω. :’) Για να μη λεμε χαζομαρες παντως, ακυρωμενα αεροπορικα απο Αμερικη σημαινουν πως ενα αξιοσημειωτο (πληρες) ποσο της πτησης επιστρεφεται, χωρια που δεν ειναι βεβαιο πως η μπαντα ελαβε πληρη αμοιβη γιατι σε τετοιες περιπτωσεις συνηθως δεν. Μπραβο τους που το παλεψαν δεν λεω, γαμω η ολη φαση σαν ιδεα, αλλα οι ελληνες ντραμμερ πληρωθηκαν ή επαιξαν για το μεταλ; Προσωπικη απορια.
Έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτό για σένα; Εάν η διοργάνωση πήρε επιστροφή από τα εισιτήρια ή αν πληρώθηκαν οι 'Ελληνες ντράμερ; Εμένα ως fan των Raven μου αρκεί πως έστω και έτσι τους είδαμε ξανά μετά από 22 χρόνια.
Βασικα, ναι. Κατα τη δικη μου αποψη ειναι ο καλυτερος τροπος για να διευθετηθει μια τετοια ατυχια.
Γεια σου Angmar, είμαι ο Σπύρος, ένας από τους drummer (ο 2ος συγκεκριμένα) που αντικατέστησε τον μέγιστο Joe.
Χωρίς να θέλω να γίνω μαλάκας, θα ήθελα να μου πεις γιατί έχεις εσυ απορία για το αν πληρωθήκαμε ή όχι και για το αν οι Raven πήραν κανονικά την αμοιβη τους ή όχι.
Τί σημασία δηλαδή έχει για εσένα?
οι Domine έριξαν βαριά τη σκιά τους στο διήμερο
χαώδης διαφορά με οτιδήποτε άλλο εμφανίστηκε
βραβείο τιμιότητας σε Widow και Damien Thorne
Μπορεί να είναι από το ΣΔΟΕ.
Το ανεφερα παραπανω νομιζω, και οι ειρωνιες να λειπουν παρακαλω. Εξεφρασα μια γνωμη περι του φιασκου, αν δε τη συμμεριζεστε, γουστο αποψη και δικαιωμα σας. Πειτε μου ομως και τη δικη σας οπτικη.
Αν αναφέρεσαι σε εμένα δεν σε ειρωνεύτικα.
Τελικά είναι ατυχία αυτό που έγινε ή φιάσκο? Αλλο η ατυχία και άλλο το φιάσκο…η ατυχία είναι ατυχία και το φιάσκο είναι κοροϊδία.
Σου έκανα μια συγκεκριμενη ερώτηση με 2 σκέλη και δεν πηρα συγκεκριμένη απάντηση. Σε ρωτησα γιατί απορείς αν οι Raven πηραν την αμοιβη τους και γιατί απορείς για το αν πληρωθήκαμε ή όχι.
Αυτό σε τί “επιρρεάζει” εσένα?
Τί σημασία έχει για σένα αν οι drummer πληρωθήκαμε ή αν παίξαμε “για το metal”?
Δεν έχει σημασία αν πληρωθήκαμε και δεν θα πάρεις απάντηση σε αυτό γιατί στην τελική δεν σου πέφτει λόγος για το αν αμοιφθήκαμε. Καλά κάνεις κ έχεις την απορία, αλλά είναι μόνο ανούσια.
Για να πάρουμε τα πράματα με τη σειρά…
Αρχικά όποιος οπαδός των Raven απογοητευτηκε ή χαλάστηκε με αυτό που είδε (ή με αυτό που δεν είδε) ΜΟΝΟ δίκιο έχει και είναι απόλυτα λογικό καθώς οι Raven είναι από τις πιο επικίνδυνες μπάντες και αυτό που είδατε και νιώσαμε δεν έχει καμία μα καμία σχέση με αυτό που θα βλέπαμε υπό normal συνθηκες.
Συνεχίζω με το ότι ο εκτεθειμένος (για πολλους) διοργανωτής ο Μανώλης δεν έχει καμία, μα καμία, μα καμία ευθύνη με το πως κατέληξε η βραδιά. Δεν φταίει ο άνθρωπος που είχε χιόνια στην περιοχή που μένει ο drummer των Raven, είναι θέμα της μητερας φύσης και όλοι μας ξέρουμε ότι φύση=χουντα.
Ούτε ο Μανώλης και οι λοιποί διοργανωτές σας κοροϊδέψενα εκούσια, ούτε οι Raven. Τα παράπονά σας στη μητέρα φύση…
Από εκεί κ πέρα έκανε ότι μπορούσε για να σωθεί η βραδιά.
Στην ίδια φάση βρέθηκε και ο Μάνος των Convixion και ο Νίκος των Battleroar.
Στις 12.00 το μεσημέρι μίλησα με τον Τάσσο των War Dance και μου είπε ότι ο Μανώλης ψάχνει drummers να τον αντικαταστήσουν και να “σωσουν” το σκηνικό και ήρθα σε επαφή με τον ίδιο τον Μανώλη.
Μου έδωσε 5 κομματια από τα οποία καταφερα τα 3. Για 2 ώρες τα άκουγα, και για 5 ώρες τα έπαιζα, NON STOP. Στις 21.00 βρεθηκαμε σε ενα studio για πρόβα με τους Raven και καπάκι φύγαμε για το Live.
Αυτό που κάναμε ΔΕΝ ήταν εύκολο. Καταφέραμε να δουλέψουμε 3 Raven και τις 2 διασκευές. Εδώ να σημειώσω ότι το υλικό των Raven όσο απλό και να ακουγεται σε πολλούς, είναι ΠΟΥΤΣΑ στο arrangement. Μόνο πουτσα όμως… και επίσης δεν είμαι από τους οπαδους που ξέρουν όλα τους τα κομμάτια οπότε αυτό δυσκόλεψε την κατάσταση.
Για να μην παρεξηγηθώ…
Οι οπαδοι έχετε ΜΟΝΟ ΔΙΚΙΟ. Δεν έγινε κανένα φιάσκο. Το ξέρω ότι πληρώσατε και ότι πολλοι απο εσας τα σκάσατε μονο για Raven. Έχετε όλο το δίκιο με το μέρος σας.
Δεν φταίει όμως η διοργάνωση γιαυτό, δεν σας κορόιδεψε κανεις.
Δε θέλω να κακολογήσω τους Raven αλλά το ότι επιλέξανε να φτάσουν την ημέρα που παίζανε ήτανε δικό τους λάθος και όχι της διοργάνωσης. Μη νομίζετε ότι ο Μανώλης δεν προσπάθησε να τους αποτρέψει από το να έρθουν κ να παιξουν αυθημερόν…
Αν ήταν πιο “σωστοι” και φροντίζαν να έρθουν μια μέρα πριν όλο αυτό θα είχε αποφευχθει.
Διάβασα διάφορα σχόλια σε φόρουμ τα οποία είχαν να κάνουν κυρίως με την τιμή του εισητηρίου και το σκηνικό με τους Raven. Ο καθένας από τη μεριά του έχει το δίκιο του. Εκει όμως που ΟΛΟΙ είναι φάουλ είναι το ότι σκέφτονται με βάση τα γουστα τους κ τις προτιμήσεις τους.
Κύριοι…η διοργάνωση του UP THE HAMMERS δεν είναι DIDI MUSIC…δε μιλάμε για μια τεράστια εταιρία που έχει ΚΕΦΑΛΑΙΟ απο πίσω. Είναι μια ομάδα καυλωμένων μεταλλάδων που κάνουν ότι μπορουνε προκειμένου να μείνουν αρκετοί ευχαριστημένοι.
Θα ήταν ωραίο με κάποιο τρόπο να πληρωνες εισητήριο για τις μπαντες που θες να δεις αλλά είναι ανέφικτο.
Σκεφτήτε τα έξοδα για αυτό το φεστιβαλ…
Αεροπορικά, ξενοδοχεία, φαγητό, υπενοικίαση venue, υπενοικίαση εξοπλισμού, λοιπές μεταφορες (βανακια κλπ).
Σκεφτήτε τον κόπο και τον προσωπικό χρόνο που αφιέρωσε και στερήθηκε η ομάδα των διοργανωτών προκειμένου να οργανωνεται το UP THE HAMMERS.
Πραγματικά αν δεν σας κάνει τη επομενη φορά που θα έρθουν οι METALLICA καλυτερα να απορήσετε με τις αμοιβές που λαμβάνουν οι METALLICA και οι ΕΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ μπάντες.
Αλλά εκεί είναι οι Metallica και οι Maiden και δεν πρεπει να πιάνουμε στο στόμα μας τους “θεους” (γιατί δεν εχουμε ταρχίδια) … τον Μανώλη όμως που μοχθεί…με μια μαλακία, εκεί, να βρουμε το κατιτοις να τον “κολλησουμε στον τοίχο”
Εχετε ΔΙΚΙΟ παιδιά, δεν φταίει όμως η διοργάνωση σε αυτο.
Δε νομιζω πως κατηγορησα πουθενα τη διοργανωση στο οτι δεν ηρθαν οι Raven, ηθικα ομως σαν κινηση αυτο το πραγμα θα το επικροτουσα αν ο αλλος αντι να βγει τυχερος στην ατυχια του εκανε μια κινηση καλης θελησης για να το παλατζαρει. Απαντηση δεν θελω, ουτε χρειαζεται, μαλλον ακουμε διαφορετικη μουσικη θαρρω.
Η αλήθεια είναι πώς με το σκηνικό που παίχτηκε δεν υπήρχε καμία τέλεια λύση, καθώς ό,τι και να γίνει πάντα κάποιοι δυσαρεστημένοι θα υπάρχουν.
Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι η λύση που επιλέχθηκε ήταν από τις καλύτερες δυνατές και σίγουρα αξίζουν πολλά μπράβο και στους δυο Raven αλλά και στους τρεις drummer που κατάφεραν να στήσουν αυτό το σκηνικό. Μόνη μου αντίρρηση είναι ότι οι διασκευές και τα σόλο τράβηξαν αρκετά την κατάσταση και κούρασαν και το κοινό (νομίζω φάνηκε από τις αντιδράσεις στο τέλος) - θα προτιμούσα ένα πιο συμπαγές, έστω και μικρό setlist. Αλλά πάλι, δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για τη λύση αυτή.
Σπύρο, εσύ σε ποια μπάντα παίζεις;
Μιας και μπήκα στον κόπο να γράψω, να πω περιληπτικά για τα υπόλοιπα συγκροτήματα που πρόλαβα να δω το διήμερο:
[B]Sarissa:[/B] καλοί, αλλά θέλουν ακόμα στρώσιμο για να αναδείξουν τα πολύ καλό υλικό τους.
Domine: το αποκορύφωμα του φεστιβάλ, τα είπαν και όλοι οι άλλοι, έσπειραν.
[B]Vanderbuyst: [/B]Ευχάριστη έκπληξη, ωραία παρουσία επί σκηνής, μερικά πολύ πιασάρικα κομμάτια και με αρκετούς οπαδούς στο κοινό. Μου έβγαλαν κάτι σα να βλέπω τη heavy metal έκδοση των Hellacopters.
[B]Angus: [/B]δεν είχα ακούσει σχεδόν τίποτε από αυτούς πριν, χαβαλεδιάρης frontman, καλή διάθεση, αλλά δε μπορώ να πω ότι το υλικό τους μου τράβηξε το ενδιαφέρον για να ασχοληθώ περαιτέρω.
[B]Wotan[/B]: είχαν το κοινό με το μέρος τους, αλλά δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησαν πλήρως - ίσως φταίνει το μικρό setlist και ο κακός ήχος.
[B]Mercyful Diamond: [/B]διασκεδαστικοί!
το οποίο τί σημαίνει?
Αυτο που λεω, απο τη στιγμη που δεν καταλαβαινεις τα παραπανω, ακουμε διαφορετικη μουσικη.
Aκριβως!
Οι διασκευές μπήκαν από σπόντα για να “μεγαλωσει” το setlist. Εντάξει δε νομίζω να χαλάστηκε κανείς με R’nR…Όσον αφορα τα σόλο και για μένα όπου κ να τα βλέπω τα βαριέμαι να σου πω την αλήθεια 8)
Στους Steamroller Assault
το “παραπάνω” είναι αυτό που έγραψες εδώ:
δηλαδη ηθικά και σαν κίνηση θα επικροτούσες το αν έχουμε πληρωθει.
και εσυ λες ότι τη στιγμή που δεν το καταλαβαίνω σημαίνει ότι ακουμε διαφορετική μουσικη… :?
Κοίταξε, εχεις 17.000 ποστ, ξερεις καλύτερα από μένα πως μπορείς και πρέπει να μιλάς / γραφεις / παραθέτεις σε ένα φόρουμ, μη μιλάς με γρίφους σε παρακαλω. Είμαστε πίσω από μια οθόνη και η έκφρασή μας μπορεί ευκολα να παρεξηγηθεί και κυρίως χωρίς λόγο αφου δεν είμαστε προσωπο με πρόσωπο, που θα καταλαβαινόμασταν σίγουρα καλύτερα.
Εξήγησέ μου λοιπόν [B]τί σχέση έχει το αν αμοίφθηκα με τη μουσική που ακούω[/B]. Γιατί ουσιαστικά αυτό λες.
Δεν μπορω να σου εξηγησω ειλικρινα, μου δινεις την εντυπωση πως δεν προκειται να καταλαβεις. Για κατι τετοια απομακρυνομαι ολο και περισσοτερο απ το μεταλ και στρεφομαι στο πανκ, ντιαηγουαη και αλλες τετοιες μουσικες / νοοτροπιες.
Στο πανκ πληρώνουνε τους ντράμερ δηλαδή?
Αλλο παραδειγμα το ενα, αλλο το αλλο, για νοοτροπια μιλησα.
Σόρι που επεμβαίνω στην κουβέντα σας αλλά την παρακολουθώ με ενδιαφέρον και πρέπει να πω ότι δεν είναι ωραίο να λες στον άλλο “μου δινεις την εντυπωση πως δεν προκειται να καταλαβεις”, ειδικά όταν 1) το παιδί φαίνεται μια χαρά στην αντίληψή του και 2) συνεχίζεις να μιλάς για “τέτοια πράγματα” με σαφώς υποτιμητικό ύφος.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι λες ότι πιάσανε κορόιδο τους ντράμερ, οι Raven και ο διοργανωτής. Διαβάζοντας το τι τράβηξε η μπάντα και τι παίχτηκε πάντως, απορώ που παραπέμπεις σε DIY punk καταστάσεις, όταν πιο χυμαδιό συναδερφικότητα δεν παίζει. Με την καρδιά τους ανταποκρίθηκαν τα παιδιά και εσύ τους βγάζεις και χρήσιμους ηλίθιους από πάνω και στο φινάλε τους λες ότι δεν έχουν και αντιληπτική ικανότητα. Δεν είναι ωραίο αυτό το πράγμα.
Από εκεί και πέρα, στην ουσία αυτού που λες, εκπλήσσομαι με την άνεση που καταλήγεις στο συμπέρασμα. Εγώ δεν γνωρίζω κανέναν από τους εμπλεκόμενους προσωπικά (είμαι φίλος στο facebook με τον διοργανωτή και τον κιθαρίστα των Steamroller Assault - αυτά) και δεν μπορώ να ξέρω τι λεφτά πήρανε οι Raven, αν είναι πολλά ή λίγα, αν τους περισσεύουν, τι μοιρασιά κάνουν μεταξύ τους, πώς εξελίχθηκε και πώς τους φάνηκε το σκηνικό, τι συζητήσεις έγιναν με τον διοργανωτή και σε τι κλίμα.
Και στην τελική δεν νομίζω και τα 3 παιδιά να δέχονταν να πληρωθούν αν τους τα δίνανε. Εν πάση περιπτώσει, αν κάποιος έπρεπε να έχει θέμα είναι τα ίδια τα παιδιά και εδώ είμαστε και τους την λέμε και από πάνω και τι νοοτροπίες είναι αυτές, όταν σε μια δύσκολη κατάσταση προσπαθούν να βοηθήσουν το κοινό να δει ΚΑΤΙ τουλάχιστον.
Σόρι για την προσωπική σφήνα αλλά μου χτύπησε άσχημα ο διάλογος. Αν μου διαφεύγει κάτι, ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά.