Δεν πήρες γιατί κάτι “έγινε”. Και μπορεί να μην πείραξε, γιατί προσπάθησε αρκετά να το σώσει.
Δεν πήγε κόντρα σε υγειονομική νόρμα, για να μην καεί η γούνα του.
Επειδή και άλλοι διοργανωτές έχουν υποστεί ζημιές, πχ όταν κάτι Σουηδοί πήραν τα λεφτά
αλλά δεν έκαναν την περιοδεία και δεν τα δίνανε πίσω (τέλειος τρόπος να μην σε ξαναεμπιστευτεί κανείς), τα εδώσε πίσω τα λεφτά των εισιτηρίων ο διοργανωτής, ασυζητητί, μετά από κάποιες μέρες.
(Λογικά θα τα βρήκανε με το γραφείο που τους έκλεινε κάπως.)
Πάντως φίλος που πήγε να αγοράσει από συγκρότημα που ήρθε χθες το δίσκο τους για το σαππορτ, του είπαν ότι από την τσέπη τους έχουν βάλει δυο μέλη τα αεροπορικά για όλη τη μπάντα, κι αυτό ισχύει για όλες τις “μικρότερες” μπάντες. Μονό 2-3 συγκροτήματα πήραν αεροπορικά. Επομένως όσοι σκίζουν τα ρούχα τους για το τρού της υπόθεσης και τη “σκηνή” και φωνάζουν ότι άλλοι είναι γίδια, μπορούν να πάνε να γκα-μηθουν που λέει και ο μονόφθαλμος. Ηθικό δίδαγμα, αν κλείνεις εισιτήρια από Αμερική, πάρε ασφάλιση.
Αν διάβασες πιο πάνω έγραψα κάτι για τους doomsword σε σχέση με τα αεροπορικά. Ας μου εξηγήσει κάποιος αφού έχει κρατήσει τα εισιτήρια Πώς έχει μπει μέσα που θα κάνει και crowdfunding ?
Στο εξωτερικό τα DIY φεστιβάλ αγοράζουν πολύ φθηνά κάτι που λέγεται travel insurance. Σε τέτοιες (η πολύ πιο απλές περιπτώσεις αργοπορίας η/και ακύρωσης πτησεων) ο διοργανωτής παίρνει τα ναύλα και τα ξενοδοχεία. Άρα υπάρχει το υπολογισμένο ρίσκο εδώ.
Το δεύτερο που ειπώθηκε και παραπάνω είναι πως όπως το κοινό δε συμμετέχει στα κέρδη, δε συμμετέχει και στη χασούρα. Δώσε την επιλογή να σε στηρίξουν όσοι θέλουν, χωρίς να το επιβάλλεις.
Το πιο σημαντικό βέβαια είναι το αίσθημα συλλογικής ευθύνης του κοινού. Δεν πας επειδή εσύ κάνεις διατροφή και τρέχεις και άρα δεν κινδυνεύεις (που δεν το ξέρεις), δεν πας γιατί είσαι κίνδυνος για άλλους, πιο ευπαθείς. Αν δε μπορούμε να κάτσουμε 2 βδομάδες σπίτια μας ώστε να μην κλαταρουν τα νοσοκομεία και να έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη όσοι το έχουν ανάγκη, τι να πω; Η Λομβαρδία που γράφτηκε παραπάνω έχει σύμφωνα με τον ΠΟΥ ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας παγκοσμίως. Και πλέον κάνουν εισαγωγή μόνο σε όσους έχουν βάσιμες ελπίδες να θεραπευτουν
Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος ,καμία ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτει ακυρώσεις σε περίπτωση επιδημίας / πανδημίας.Μονο οι upgraded επιλογές που κοστίζουν 200-300€ / άτομο.
Δεν ισχύει αυτό. Καταρχάς μιλάμε για “cancellations due to government restrictions” (π.χ απο ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία). Εδω μιλάμε για μπάντες που ακυρωναν ακριβώς επειδή δε μπορούσαν να ταξιδέψουν. Άλλωστε η αρχική ανακοίνωση μιλούσε για φεστιβάλ κάτω των 1000 που δεν επηρεάζεται πάρα τις ακυρώσεις.
Αν ακυρώσει η αεροπορική εταιρεία την πτήση σε καλύπτει, όπως και το ξενοδοχείο και οποία αλλά έξοδα έκανες. Η καραντίνα λ.χ. που είναι σε άμεση σύνδεση με επιδημία και πανδημία επίσης καλύπτεται (βλέπω τη δική μου που στοιχίζει 30 ευρώ για ένα χρόνο). Δε σε καλύπτει αν ακυρώσεις εσύ σαν καταναλωτής επειδή δεν θες να ταξιδέψεις λόγο φόβου για την πανδημία.
Υπάρχουν σε όλες τι μεγάλες αεροπορικές 2-3 Tiers. Τα φθηνότερα είναι φιξ, άλλα επιτρέπουν αλλαγή ημερομηνιάς χωρίς κόστος και άλλα ακόμα και ακύρωση. Και υπάρχουν 2-3 είδη ασφάλισης. απλή (κατά νόσου), άλλη που καλύπτει βσκ έξοδά σε περιπτώσεις καθυστέρησης κτλ, και υπάρχει και επιλογή που καλύπτει πλήρως το ναύλο.
Καλά έτσι όπως πάμε, δεν βλέπω να υπάρχει οικονομία σε λίγο.
Για του λόγου το αληθές, ορίστε το email που πήρα προχθές σχετικά με την travel insurance μου (της πλάκας ε; 7 ευρώ για ένα ταξίδι ή 30 ευρώ για ένα χρόνο). Το συμπέρασμα είναι ότι κανένας διοργανωτής DIY φεστιβάλ δε χρειαζόταν να καταστραφεί αν έβαζε μια ασφάλεια 7 ευρώ ανά μουσικό / staff και ακυρώνονταν οι πτήσεις τους (όπως έγινε) λόγο της πανδημίας.
Δε μιλάω για μεγάλα φεστιβάλ που έχουν πιο bespoke ασφάλειες (και μεταπουλάνε και ασφάλειες σε οπαδούς), μιλάω για κάτι που είναι α. φθηνό και β. διαθέσιμο στον οποιονδήποτε.
Νομίζω, χωρίς όμως να γνωρίζω, πως ένας διοργανωτής με πείρα και σαν διοργανωτής και σαν οπαδός που ταξιδεύει τακτικά γνωρίζει για τις επιλογές που υπάρχουν να μειώσει το ρίσκο του. Αν δεν το πράττει για να μειώσει τα κόστη του αυτό είναι επιλογή του (risk / reward) αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ανήθικο να ψέγουν (τρίτοι) τους πελάτες που ζητάνε ενημέρωση για τα 65 ευρώ που έδωσαν.
Δε νομίζω ότι μπορείς με 7 ευρώ να ασφαλίσεις υπερατλαντικό ταξίδι και να πάρεις τα χρήματά σου πίσω σε περίπτωση ακύρωσής του. Μου φαίνεται πάρα πολύ μικρό το ποσό.
BTW κι εγώ έχω εισιτήριο για μια μέρα του UTH. Θα περιμένω να δω τι θα γίνει όταν καταλαγιάσει όλος αυτός ο πανικός, δε με πειράζει να πάρω εδώ και τώρα τα χρήματά μου πίσω.
Στη δική μου περίπτωση κάλυπτε Αμερική, Ασία κλπ κλπ (επί τούτου γιατί είχα να ταξιδέψω και σε Ασία και ΗΠΑ) αλλά η τιμή για ένα χρόνο (απεριόριστα ταξίδια) ήταν σίγουρα 30-35 ευρώ για ένα ταξίδι ήταν κάτω από 10 (μπορείς να τσεκάρεις σε γνωστά σαιτ τύπου gocompare, moneysupermarket κλπ).
Το συμπέρασμα που θέλω να καταλήξω είναι ότι έχει επιλογές για να μην καταστραφεί ο Χ διοργανωτής και φυσικά η πανδημία καλύπτεται από ασφάλειες
Δεν το άκουσα ακόμα γιατί δουλεύω (απ’ το σπίτι φυσικά και τόσο ώστε να χαζεύω rocking, αλλά όσο για να ψιλοδουλεύω όντως). Ελπίζω να ακούσω ικανοποιητικά πράγματα…
ΑΓΓΛΙΚ ΟΦ ΜΑΝΟΛΙΣ ΜΕΙΚΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕΙ ΟΕΪΣΙΣ !
έλεος. Το άκουσα, δεν νομίζω ότι λέει κάτι νέο.
Θα έκανε το φεστιβάλ, παρ όλους του δυνητικούς κινδύνους, για να ικανοποιήσει το κοινό.
Σχετικά ανεύθυνη στάση, αλλά από την άλλη, σε μαμάει και το κράτος και έχεις και άλλες αναποδιές.
Κατανοητό. Δεν πιστεύω κακιά προαίρεση ότι έχει, απλά λίγο, χομπίστικη με την κακή έννοια όμως συμπεριφορά. Θα βάλω ότι γκρουπ γουστάρω, όπως γουστάρω, κι αμά γουστάρω τα βγάζω, ελάτε άμα θέλετε με δικά σαν έξοδα (τάδε γκρούπ) γιατί ΧΜΡΜ, αλλά να μην μπούμε και μέσα (που δεν μπαίνει).
Κάπου χάθηκε η μπάλα, μαζί με το μισό lineup. Εκεί έπρεπε να είχε το θάρρος να το λήξει. Απλά κλοτσάει τη μπάλα, μέχρι αναγκαστικά (από νόμο) να πρέπει να δώσει αποζημιώσεις σε όσους δεν θέλουν/μπορούν να πάνε αν και όταν ανακοινώσει νέα ημερομηνία. Αν όμως τα κοτσάνιαζε κάποιος που είχε κολλήσει εδώ, θα το έλεγες και εγκληματική αμέλεια.
Προφανώς οπού παίζουν μεγάλα ποσά, ασφάλειες. μπορεί να πετάς 1000ε παραπάνω, αλλά κάποια στιγμή θα σε “σώσει”.
Θα σημειώσω χωρίς να αναιρέσω κάτι, ότι εφόσον η κρίση είναι τόσο μεγάλη που έχεις γειώσει όλες τις αερομεταφορές σχεδόν και οι μισές αεροπορικές είτε δεν απαντούν, είτε το παίζουν Γερμανοί κτλ… δεν βοηθάει. Αλλά δεν ακύρωσε μόνο ο Καραζέρης, αλλά το απάν σύμπαν. Από εκεί και πέρα, έτερον εκάτερον …