UP THE HAMMERS FESTIVAL XV - Gagarin 205 . 13-14 / 3 / 2020

Πωλειται ενα εισιτηριο απο φιλο που αλλαξε γνωμη τελευταια στιγμη

Παιδια αναβληθηκε. Απο τον Κουλη το περιμενα,απο τον Τραμπ μας ηρθε. Ακυρωνονται ολες οι πτησεις απο την Αμερικη

Δυστυχως μπορει να γινει το γουορμ απ

1 Like

Κρίμα για όσους (κ είναι πολλοί) έχουν φτάσει ήδη από εξωτερικό και άλλους που περιμένουν στα αεροδρόμια για να έρθουν. Ας γίνει το warm up με ότι έχει απομείνει γι’αυτούς.
Κάθε χρόνο με εκπλήσει όλο και περισσότερο η διεθνης συμμετοχή που έχει το φεστιβάλ.

Οι μόνοι που βολευόμαστε είμαστε οι ντόπιοι που θα πάμε με τα ίδια εισιτήρια όταν γίνει τελικά κ δεν χάσαμε τίποτα. Ίσως όχι με τις ίδιες μπάντες αλλά με πλήρες billing

1 Like

Είναι λογικό αυτό που συνέβη. Λογικά δε θα πηγαίναμε άλλωστε ούτως ή άλλως, θα ήταν ανεύθυνο.

Εγώ όμως επιμενω: ψυχραιμία. Η κατάσταση είναι ανώτερα βία, ο ορισμός της ανωτέρας βιας
Ψυχραιμία και μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλον εύκολα.

7 Likes

Καλησπέρα! Δυστυχώς λόγο κορονοϊού αποφάσισα να μην έρθω από Λαμία στο Warm Up αν και είχα αγοράσει το εισιτήριο από τον περασμένο Σεπτέμβριο και περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία να δω τους Atlantean Kodex.

Νομίζω ότι είναι καθαρά προσωπική ευθύνη του καθενός. Καλά να είμαστε και σίγουρα θα δούμε κι άλλες συναυλίες. Γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε το φεστιβάλ να αναβληθεί, αν και σίγουρα για τον διοργανωτή αυτό θα έχει τεράστια οικονομική ζημιά. Όμως με όλα αυτά που γίνονται με τι όρεξη θα πας να διασκεδάσεις σε έναν κλειστό χώρο; Και από τη στιγμή που έχουν ακυρώσει κάποιες μπάντες; Δεν ξέρω, απλά καταθέτω τον προβληματισμό μου.

Δεν μου άρεσε η ανακοίνωση του διοργανωτή που «πάτησε» στο νομικό των 1.000 ατόμων. Δηλαδή με 999 δεν υπάρχει πρόβλημα; Βέβαια εδώ είναι και τα ημίμετρα του κράτους. Και φυσικά δεν στενοχωριέμαι για τα χρήματα που ξόδεψα για το εισιτήριο, αλλά για το ότι δεν θα δω ένα αγαπημένο μου συγκρότημα.

Εύχομαι σε όσους πάνε να περάσουν τέλεια! Empires Rise Empires Fall (κλαψ)!

2 Likes

Αν είδες ακύρωσαν και οι Kodex… Οπότε δεν χάνεις τίποτα!

3 Likes

το φεστιβαλ αναβληθηκε.το warm up παιζεται αλλα κ ποιος θα παιξει.διαβαζω μηνυματα των ξενων που εχουν φτασει…κ νομιζα οτι μονο εδω το χουμε χαμενο

2 Likes

Δεν εχει καμια λογικη πλεον να γινει το warm up. Warm Up, χωρις τους προαγγελθεντες headliners δεν ειναι warm up. Το sold out δεν εγινε για το UTH αλλα για τους Atlantean Kodex.-
Και ασε την αλλη την @γ@μητη κατσικα να λεει τους υπολοιπους γιδια.

Ας δωσει νεες ημερομηνιες για αυτους που εχουν παρει εισητηριο για warm up/fest, και ας κανει κατι αλλο για τους θαραλλεους που θελουν να πανε. Καταλαβαινω οτι εκαναν τοσο ταξιδι για το fest, ομως προεχει η δημοσια υγεια.

5 Likes

επιτέλους κοινή λογική, δε θα σκάσουμε για 65 ευρω. Καθε live ειναι λαθος αυτη τη στιγμή, ότι μπορεί να μειώσει τη διασπορά είναι υπέρ μας παιδιά, μουσικάρες θα ακούσουμε και στο μέλλον. Όμως όσο καθυστερούμε τη διασπορά θα βοηθήσουμε στο να αντέξει το σύστημα γιατί ναι, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα την πάθουμε αλλά το θέμα είναι να μην φορτωθούν απότομα τα νοσοκομεία γιατί θα κλατάρουν (όπως έγινε στην Ιταλία) τα οποία τα θέλουμε και για άλλα πράγματα που τρέχουν και δεν μπαίνουν σε καραντίνα (καρδιακά, εγγεφαλικά, τροχαία κτλ). Και τότε, το τελευταίο που θα μας νοιάζει, θα είναι το αν θα δούμε κάποια μπάντα…

16 Likes

Θα γινει κανονικά το γουορμ απ… Θα παιζει ο διοργανωτής ακουστικ λαιβ. Θα ζεσταθουμε καλα.

2 Likes

Hi there everyone.
Unfortunately Main fest and warm up is cancelled.
Sleepless the last two weeks from the stress of this madness coming upon us, not knowing what to really do as I am not a doctor or a scientist. I am though responsible for hundreds people who spend money, made travel plans to attend the festival and 22 foreign bands. The burden organizing the festival was always too heavy for me but somehow in the end it worked despite random bullshit here and there. The festival gave me some of the greatest moments in my life that I will forever keep with me and they are too many to be mentioned here. This day came though that everything was not perfect in the festival and people driven by their panic of the current situation started bullying me for refunds as if we did the biggest mistake and we didn’t prove anything the last 15 years. As if we didn’t payed all the flights and got 0 refunds, As if we didn’t payed Shuttles, As if we didn’t payed promo, As if we didn’t payed hotels twice since our original Hotel was taken by the banks on Wednesday before the festival. As if the first thing we should do in this madness was to respond to everyone how and if they will get their money back. As if there was a magic solution that was solving all problems and we didn’t take it.
In any case, this is our decision
Tickets for warm up and main festival will be used again when we manage again to set up the festival. Date will be announced ASAP
In case you cant make it you will most likely be able to sell them online.
Up the hammers 2021 is certainly happening with the bands we promised and more will be announced soon. The money to rebuild Up the hammers XV again will be payed by us but I am not sure what the future will bring as all this is just too much for me.
Sorry for all the problems we caused with this cancellation.
Manolis Karazeris
P.s. Those who preordered t-shirts can pick them up from no remorse records, latest tomorrow morning they will be there. If its not possible contact me so I can mail them.
P.s.2 Those who want to support the festival we have tons of Merch made
P.s.3 Some people suggest we do a crowdfunding. we have no clue if someone can help let us know
P.s.4 Tickets for next year will be available tomorrow at No Remorse records

4 Likes

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

ΣΟΛΝΤΑΟΥΤ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ

2 Likes

Ναι, θα τα δωσουμε 5€…πολυ ωραια λυση.

Αυτό . Ο διοργανωτής και οι μπάντες δεν φταίνε πουθενά ίσα ίσα καταστράφηκε και είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη ευθύνη του είναι ο χειρισμός και ο πανικός που τον έπιασε μπας και σώσει ένα 3ημερο που δεν σωζόταν

Δυστυχώς βρωμάει από χιλιόμετρα DIY φάση και προχειρότητα γιατί δεν προκύπτει από πουθενά κάποιο πλαν Β ή και δικλείδες ασφαλείας για την οικονομική του εξασφάλιση σε τέτοιες περιπτώσεις

Προσωπικά θα στηρίξω όσο μπορώ με το να κρατήσω το εισιτήριο μου και αν κάνει crowdfunding ένα μικρό ποσό θα το βάλω

εύχομαι να μπορέσει να κάνει το φετινό φεστιβαλ με οποιαδήποτε μπάντα μπορέσει να ξανακλείσει τους επόμενους μήνες . Και ακόμα καλύτερα να μην είναι το επόμενο το τελευταίο του όπως αρχίζω να πιστεύω γιατί από τον τρόπο που γράφει καταστράφηκε

8 Likes

Ok, the suitcases are unpacked again and we’ve tried to figure something out amidst the early-morning-chaos. First of all thanks for your mature and understanding reactions, this really means a lot to us.

Here we go: this is the “Lion Of Chaldea”-shirt we were planning to sell at Up The Hammers and next week at the –also cancelled – Heavy Metal Thunder Festival in the Czech Republic.

50% of the profit from the sales will go to the organizers of UP THE HAMMERS FESTIVAL. It’s not much, but at least it’s a start and maybe an inspiration for other bands, which were forced to cancel as well.
To make it count, we decided to price it a little higher. We had planned to sell it for 15 € in Athens, now it’s 20 € (including shipping in Germany) and 22 € (including worldwide shipping).
Don’t worry there’s one left for everyone (even girlieshirts!), like stated before, we printed a whole truckload…

Artwork by Karmazid and Kreuzer (back).
Strictly limited to 400 copies, LOL, oh dear …

If you want one, drop us a line: atlanteankodex(at)aol.com

από το FB της μπάντας . :+1: :+1:

Δεν έχω paypal να τους πληρώσω δυστυχώς αλλά όποιος θέλει ας τους στειλει email

5 Likes

Ξερω γω ένταξη στο τέλος θα βγάλουμε και πανέρι για έρανο για τη διοργάνωση.

1 Like

Δηλαδή τώρα που όντως το φεστιβάλ, το οποίο κατ’ εμέ όπως έχω επανειλημμένα πει είναι το καλύτερο (αν όχι μοναδικό) φεστιβάλ στην Ελλάδα που σέβεται γενικά τον οπαδο, μάλλον θα μπει μέσα λόγω ανώτερας βίας πρέπει να στηρίξουμε οι οπαδοί και να κάνουμε και crowdfunding. Επίσης να καταπιουμε τα εισιτήρια που πληρώσαμε?
Τα προηγούμενα χρόνια δηλαδή που κάποιος έβγαζε κέρδη από αυτό, μοίρασε κάτι σε όσους στηρίζουν ή τελος παντων, επανεπενδυε τα κέρδη στο να προσφέρει καλύτερο φεστιβάλ με τις ίδιες τιμές ή έστω απορροφώντας τυχόν αύξηση, γιατί γουστάρει τη φάση?
Ειλικρινά ρωτάω και αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει, γιατί κάτι μπορεί να μην το γνωρίζω, αλλά τα προαναφερόμενα μου θυμίζουν λίγο (σε άλλη κλίμακα βεβαίως) “διάσωση” των τραπεζών μετά την κρίση.

1 Like

Γιατί τα παρόμοια φεστιβάλ του Eat Metal ή του Ξήγα (άσχετα αν δε γουστάρανε το επάγγελμά του), δεν σέβονταν τον καταναλωτή ? H το Demon’s Gate ?
Είναι στο χέρι του διοργανωτή να παίρνει υπολογισμένα ρίσκα, να ασφαλίζει τα εισιτήρια του κτλ.
Ρεαλιστικά, η στάση του διοργανωτή θα προκαλέσει πιο πολλά ζητήματα από ότι θα λύσει.
Θα ξενερώσει κόσμος και αρκετοίθα ρίξουν μαύρο την επόμενη φορά, ότι κι αν λένε τώρα.
Αν το ξανακάνει μέσα στη χρονιά, απλά θα χάσει τα κέρδη που θα έβγαζε, ίσως μπει και λίγο μέσα.
Το σωστό όμως, εφόσον τπτ δεν είναι ξεκάθαρο, (πότε θα γίνει, με ποια συγκροτήματα κτλ) θα ήταν να
έκανε επιστροφή.

Για μένα έπρεπε να αλλάζει φετινά με του χρόνου, (ώστε να κερδίσει χρόνο) ή να κάνει επιστροφή και να έκανε ένα μπαζάρ με διάφορα δώρα υποστηρικτών - γκρούπ κτλ, για να βγάλει τα σπασμένα. Εκεί θα κέρδιζε με το σπαθί την υποστήριξη. Αλλά η πρόχειρη αλλαγή ονομάτων και μετά ή προοπτική θα το κάνουμε αργότερα, μου μυρίζει, δεν έχω/δεν θέλω να κάνω επιστροφές.

Και δεν μπορεί να αποφύγει τις επιστροφές, διότι μπορεί να πεις, οκ 10 Σεπτέμβρίου που το ξανακάνεις, ΔΕΝ μπορώ, και εκεί οφείλει νομικά να σου επιστρέψει το αντίτιμο.

Τις τράπεζες παρότι είναι ιδιωτικά ιδρύματα, τις σώζει το κράτος, για να μην χαθούν οι καταθέσεις των πολιτών. Η εταιρία όμως που διοργανώνει ένα θέαμα είναι αμιγώς ιδιωτική και οφείλει να παρέχει το θέαμα. Εδώ θα πει ότι υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας, ναι. Αλλά αν δεν μπορείς σε εύλογο χρονικό διάστημα να ανακοινώσεις άλλη ημερομηνία, καλό είναι να κάνεις επιστροφές.

1 Like

Για θυμηθείτε τι έγινε στο πρώτο Desertfest με την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ανωτέρα βία κάργα, με μηδενική ευθύνη του διοργανωτή. Δε θυμάμαι να πήραμε τίποτα πίσω και δε με είχε πειράξει. Είχαν παίξει διπλό set οι Pentagram, είχε βάλει τους Karma To Burn στη μεγάλη σκηνή, είχε φέρει ένα ελληνικό συγκρότημα, κάπως έτσι τα μπάλωσε.

Τέλος πάντων, καταλαβαίνω ότι αυτό που ενόχλησε περισσότερο ήταν μάλλον η αργοπορία και ο κυρίως τρόπος του διοργανωτή. Ναι, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή αντίδραση. Εντάξει, το πολύ να καταστραφεί οικονομικά και να μην ξαναγίνει το φεστιβάλ (δεν το λέω για να δικαιολογήσω την αντίδρασή του).