UP THE HAMMERS FESTIVAL XV - Gagarin 205 . 13-14 / 3 / 2020

Πολλά μπορώ να πω για ένα τεράστιο απωθημένο και την πίκρα για εκείνο το χαμένο live. Όμως ήρθαν και όχι, δε θα γκρινιάξω γιατί δεν έπαιξαν μόνο από τους δίσκους που έβγαλαν τότε. Aυτα τα κιθαριστικα lead ρεσεις ομως, πωωωω…

Ένα βιντεάκι:

https://youtu.be/qHFCibIQiFc

10 Likes

Στο σολο του Million Gods ανατριχιασα. Δεν μου χει ξανατυχει με μεταλ κιθαριστα

3 Likes

Ω Ν Σ Γ!!!

Τι ήταν τούτο;;;

3 Likes

Πάντως από το μόνο δείγμα που έχω , το αποπανω βιντεάκι , φαίνεται ότι όσον αφορά ήχο απόδοση φωναρα Καν ήταν όλα μπόμπα

4 Likes

Εσυ ησουν ευκολακι, αμεσως σε ειδα.

1 Like

Συνοπτικά, να πω πως οι Conception είχαν διαστημική απόδοση, απέδειξαν πόσο ταλαντούχοι και ξεχωριστοί είναι και αν είχαν ένα καλύτερο σετλιστ θα το μνημονεύαμε για χρόνια. Επειδή άκουσα παράπονα για ήχο, κάτω κέντρο και λίγο αριστερά (στο δεύτερο σκαλί από την σκηνή) θα τον χαρακτήριζα εώς και καμπάνα, ακουγόντουσαν τα πάντα όπως έπρεπε, όσο έπρεπε. Million Gods σοκ και δέος, δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράφουν επαρκώς τι συνέβη, Gesthemane και Silent Crying μεγάλες στιγμές. Για να είμαι δίκαιος, τα καινούρια κούμπωσαν καλά στο σετ, κάποιες επιλογές ξεχώρισαν (π.χ. Feather Moves πολύ δυνατή εκτέλεση) και σέβομαι το γεγονός πως ήθελαν να παρουσιάσουν και νέα κομμάτια. Απλά είναι κρίμα να μην αξιοποιούν τον πλούτο του παρελθόντος τους περισσότερο, τόσες μα τόσες κομματάρες έχουν, είναι απελπιστικά λίγα τα 6 που έπαιξαν. Δεν είναι ακριβώς γκρίνια, πέρασα πολύ καλά και τους απόλαυσα, απλά θεωρώ πως θα μπορούσε η εμφάνιση να περάσει στα επίπεδα του μυθικού.

Για το τέλος άφησα ένα μικρό σχόλιο για αυτόν τον απίστευτο κιθαρίστα που ονομάζεται Tore Ostby. Δεν νομίζω να έχω ξαναβιώσει κάτι τέτοιο, ειδικά σε μέταλ λάηβ. Ο άνθρωπος δεν υπάρχει, μιλάμε για χάρισμα. Αδιανόητος ήχος, μα είναι και ο τρόπος που έπαιζε. Η άνεσή του, το πάθος του, το πως φαινόταν να το απολαμβάνει. Δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από πάνω του, ήταν ένα show μόνος του. Το ότι δεν έχανε νότα περιττό να σχολιαστεί, είναι λες και άκουγες τον δίσκο.

Μακάρι να τους ξαναδούμε κάποτε με καλύτερο σετ.

8 Likes

+1000 και στα δυο

4 Likes

Χειρουργοί οι Conception, μακάρι να είχαν καλύτερο setlist. Είδα και Picture και Tresspass, πολύ καλοί οι πρώτοι, τίμιοι οι δεύτεροι, ωραία φάση γενικότερα χτες για μένα που δεν είμαι και για πολλά-πολλά από κούραση.

5 Likes

Martian και red τα είπαν όλα.
Παιχταράδες όλοι τους, τρομερός επίσης και ο Roy.
Νομιζω ότι αν ήταν σα μεμονωμένη συναυλία δεν θα λέγαμε τίποτα για το σετλιστ, αφού αυτά έχουν αποφασίσει να παιζουν
Όχι όμως για συναυλίες τύπου up t h.
Είναι σαν ερχόντουσαν το 2011 οι Crimson glory να έπαιζαν το str and beautiful Και 2 κομμάτια από τα παλιά τους
Δεν το λέω για να τους κακολογησω έτσι;
Απλά το νέο τους υλικό μου είναι αδιάφορο
Καλώς όμως και το παίζουν αφού αυτό τους ευχαριστεί
Το καλό είναι ότι έχουν πολλά να δώσουν ακόμα αφού ξαναβρεθηκαν
Επίσης να πω ότι η ευχάριστη για μένα έκπληξη ήταν οι Picture
Τα έχω ακούσει τα δισκάκια τους όλα και ιδίως τα 3 πρώτα μου αρέσουν πάρα πολύ. Νομίζω ότι το χάρηκαν πιο πολύ από μας και ίδιοι που παίξανε στο φεστιβαλ
Να μαστε καλά όλοι μας και να παραβρεθουμε και του χρόνου χωρίς απρόοπτα, αναβολές και ακυρωσεις

4 Likes

Είστε τυχεροί όσοι τους ακούσατε. Μακάρι να σκάσουν για λαιβ μόνοι τους κάποια στιγμη.

2 Likes

μα οταν ηρθαν πρωτη φορα οι C.G. και ειχαμε παει μια χουφτα ανθρωποι ειχαν παιξει 6 απο το astronomica που ειχε βγει τοτε, τι και αν ηταν πρωτη φορα, αυτο ηθελαν να προωθησουν. Γενικα ολοι γκρινιαζουν για σετλιστ (ειτε προκειται για maiden ειτε για underground) και καπου χανεται το νοημα της χαρας του να βιωσεις ενα live, ειδικα απο σχηματα που βγαζουν ψυχη ακομα

6 Likes

Ήμουν μέσα, καμία αντίρρηση σε αυτό που λες. Και μάλιστα μαζί με καμελοτ με τον Ρόι στα φωνητικά
Δεν είπαμε ότι δε το χαρήκαμε, ίσα ίσα που επειδή είδαμε μια τεράστια μπάντα να αποδίδει καταπληκτικα ε θέλαμε 2 με 3 κομμάτια από τα παλιά τους επιπλεον
Δεν είδες τι χαμός έγινε στο τέλος από το κόσμο στο roll the fire? Τέλος πάντων συζήτηση κάνουμε για το τι θα άρεσε στο καθένα μας
Το συγκρότημα παίζει αυτό αποφασίζει και μεις απόλαμβανουμε όπως το βιώνουμε εκείνη την ωρα

3 Likes

Αν ακουγονταν και λιγο η κιθαρα του Ostby θα ηταν πολυ καλυτερα.Κεντρο στα πεντε μετρα και δεν ακουγαμε τιποτα.
Υπηρχαν τρομερα θεματα με τις κιθαρες ΚΑΙ απο τις δυο μεριες σχεδον σε ολα τα γκρουπ με κανα δυο εξαιρεσεις…

1 Like

Κριμα. Αριστερα μπροστα τα ακουγα ολα πενα

1 Like

Oπως ειπε και ο Roy, δουλεψαν πολυ τα τελευταια χρονια για να γραψουν και να παιξουν ΑΥΤΑ τα κομματια και αυτο εκαναν. Πιθανως να τους ευχαριστουν περισσοτερο απο τα παλια και στην τελικη το reunion εγινε για να παιξουν νεα μουσικη και να κανουν μια νεα αρχη, οχι για να παιζουν μια στο τοσο σε φεστιβαλ στη Γερμανια και στην Ελλαδα να χαιρονται οι τρουμεταλλοι. Εχουν περασει 25 χρονια απτο flow και ειναι πολυ πιθανο και τοτε αν γινοταν το live να υπηρχε αντιστοιχη γκρινια που θα επαιζαν κυριως απτο flow και οχι απτο last sunset.

Επισης, πως ξερετε αν ο Khan μπορει να υποστηριξει σετλιστ βασισμενο στα παλια; Ο ανθρωπος την περιοδο 2008-2010 ειχε σχεδον χασει τη φωνη του και προερχεται απο αποχη 7 χρονων απο τα μουσικα δρωμενα. Και βγαινει χθες και ειναι αψογος, βγαλμενος απο τα ονειρα μας και υπαρχει γκρινια για το οτι δεν τραγουδησε το building a force ξερω γω… Λες και στο feather moves δεν ανατριχιασε ολο μας το ειναι. Παρεμπιπτοντως φαινοταν να ειναι παρα πολυ καλα ο ανθρωπος στη ζωη του και ειναι πολυ ευχαριστο αυτο.

Στο 1ο σκαλι ο ηχος ηταν σχεδον τελειος, μονο καποια ρυθμικα του Tore σκεπαζοταν καπως απτο μπασο και τα drums.

Γενικα θεωρω πως το αν αρεσε ή οχι το σετλιστ εχει να κανει με το αν αρεσαν οι τελευταιες 2 κυκλοφοριες τους, τις οποιες πολυ φυσιολογικα και υποστηριξαν. Η αποδοση τους ειναι αλλο θεμα, και αυτη ηταν διαστημικη. Το επιπεδο ηταν πραγματικα το υψηλοτερο που γινεται, αδιανοητο διδυμο οι Khan/Ostby και ειμαστε πολυ τυχεροι οσοι το ζησαμε.

Ευτυχως παρα την γκρινια, στο live η μπαντα φανηκε να εισπραττει πολυ θετικα vibes και εδειχναν ιδιαιτερα εκπληκτοι απο τις αντιδρασεις, πρεπει να το ευχαριστηθηκαν πολυ. Μακαρι αυτο να σημαινει οτι θα ξαναρθουν, ελπιζω μονοι τους για ευνοητους λογους.

10 Likes

Το σελτιστ ήταν παράπονο κυρίως γιατί θα απογειώνουν το λάιβ σε διαστημικά επίπεδα. Δε λέει κανείς να έχουν σπέσιαλ oldschool set με όλο τον πρώτο δίσκο ξέρω γω, αλλά λίγο 2-3 τραγούδια παραπάνω από τα παλιά για ναι κάπως μοιρασμένα και ειδικά προς το τέλος για να το απογειώσουν.

Όσον αφορά τον ήχο, άλλαξα αρκετές θέσεις, κυρίως ήμουν κέντρο προς τα πίσω, και ήταν αρκετα καλός. Η ένταση στις κιθάρες δεν ξέρω αν ήταν θέμα ήχου ή απλά επιλογή τρόπου παιξίματος.

4 Likes

Προσωπικά δεν άκουσα κάποιον να γκρινιάζει, αλλά σε όλους έμεινε το παραπονάκι πως σήκωνε μερικά παλιά ακόμα. Και μόνο που τους είδαμε, είμαστε τυχεροί και φυσικά είναι σεβαστό και εντελώς κατανοητό να θέλουν να παρουσιάσουν νέα κομμάτια live. Όμως δεν μιλάμε για νέοπες, μιλάμε για μια μπάντα με κοινό και τέσσερις δισκάρες στην πλάτη της. Δεν υπήρχε καμιά απαίτηση να παιχτεί κάτι από το πρώτο ούτε να παίξουν 2.5 ώρες, ένα δεκάλεπτο παραπάνω όμως με το Flow και το Under a Mourning Star ή το Parallel Minds π.χ δεν θα ήταν δα κάτι υπερβολικό ή εκτός πραγματικότητας.

Ξαναλέω πως δεν είναι γκρίνια, η εμφάνιση τους και ως έχει ήταν εξαίσια και δεν αφήνει περιθώρια μιρλας.

5 Likes

Μια χαρα μπορει να τα πει ο Καν. Στις συναυλιες προ κοβιντ παιζαν αρκετα απο παραλελς κτλ.
Γενικα ειναι ακυρο μια μπαντα με ιστορικα αλμπουμς να χει τοσο ανισο σετλιστ.
Καταλαβαινω γτ το κανουν,απλα οπως ειπωθηκε, το λαηβ θα χε πραγματικα μυθικη υποσταση με 3-4 ακομα εκεινης της εποχης

1 Like

Ωραιοι γενικως οι conception.Πραγματι τα νεα κοματια ζωηρεψαν καπως live.
Ο Ostby ειναι παιχταρας(πραγμα που το γνωριζουμε και απο τους εγκληματικα παραγνωρισμενους Ark) και το απεδειξε και live αλλα η ενταση του ηχου της κιθαρας του ηταν εξαιρετικα χαμηλα.(πραγμα που προεκυψε και σε διαφορες αλλες μπαντες και απο διαφορες θεσεις ακροασης).
Ωστοσο σε οτι αφορα τον Khan θα σας το χαλασω λιγο.Ο ανθρωπος δημιουργησε σχολη με την χροια του(τοσο με τους Conception οσο και με τους Kamelot) αλλα live σε καμια περιπτωση δεν εντυπωσιαζει.Οκ ηταν καλυτερος απο τις δυο φορες που τον ειδα με Kamelot αλλα και παλι εδειχνε να παλευει με το μικρόφωνο προκειμενου να βγαλει λιγη ενταση παραπανω.
Αλλωστε λιγη ωρα πριν ο frontman των picture(super γενικως) ειχε δειξει παρα τα χρονια του τι σημαινει live rock/metal vocals.
Ξεχωρα απο αυτα να πω πως γενικα περασα ενα ευχαριστο διημερο(βοηθουν παντα οι χαμηλες προσδοκιες).Ως συνηθως στο up the hammers τηρήθηκαν ευλαβικα οι ωρες εμφανισης πραγμα πολυ σημαντικο σε τετοιου τυπου events.
Κορυφη για εμενα οι sacral rage(ανετα το αγαπημενο μου Ελληνικο metal γκρουπ της τελευταιας δεκαετιας) με το κιθαριστα τους να “θεριζει» σε ρολο “Jeff Waters των ‘20s”

6 Likes

Με την επιστροφή στα πάτρια εδάφη να στείλω και γω ένα χαιρετισμό σε όλους όσους γνώρισα αυτό το τετραήμερο. Στα του λαιβ θα σχολιάσω άλλη στιγμή. Αν κάποιος βρήκε κανένα κόκκαλο μου στο γκαγκαριν να το φυλάξει να μου το δώσει στους priest

8 Likes