Urfaust

Ηρθε λοιπον η ωρα να μιλησουμε για την καλυτερη μπαντα στον πλανητη.
λεγονται Urfaust προφερονται οπως γραφονται και ειναι απ’ την Oλλανδια. απαρτιζονται απ’ τους IX (ακα Willem) και VRDRBR (ακα Nachtraaf). αυτα τα δυο μελη λοιπον αποφασισαν να φτιαξουν τους Urfaust το 2004 κυκλοφορωντας το πρωτο τους ντεμο ονοματι Urvaterlicher Sagen,

οποιος τους παρακολουθουσε απο τοτε, εντοπισε και το αστρο που κουβαλα απο πανω της αυτη η μπαντα. το ντεμακι αυτο κυμαινεται σε αμπιεντς παθς. χωρις ιχνη τυμπανων εδω φτιαχνουν ατμοσφαιρες και δημιουργουν εντονα συναισθηματα.
στην πορεια, μιας και ειχαν ενα σοβαρο οργανογραμμα πως θα κινηθουν βγαζουν το ντεμπουτο τους με τ’ ονομα Geist ist Teufel,

το Geist ist Teufel λοιπον ειναι ενα απ’ τα καταπληκτικοτερα ντεμπουτα που εχω ακουσει εχοντας τις δυο κομματαρες Die kalte Teufelsfaust και Drudenfuß, το ενα να σε διπλωνει στα δυο και το αλλο να σε γεμιζει με μπυρες ως τ’ αυτια, λογω του dropkick memphis ιδεατου στερεου που ξετυλιγεται απ’ το πρωτο δευτερο. στα μισα του αλμπουμ σκανε και τα πρωτα μπλαστς στο τελος του δεκαλεπτου θυμιζοντας τρου 90s μπιεμς. το συγκεκριμενο αλμπουμ το αγαπανε ακομα και τρου μπλακαδες παρολο που ξυνιζουν στα αμπιεντς, επισης επανακυκλοφορισε σε σενιο ελπι προσφατα, αλλα δε γνωριζω αν παιχτηκε και ριμαστερ. και συνεχιζουμε με το πρωτο ισχυρο χτυπημα απο μπουρζουμς στο Verräterischer, Nichtswürdiger Geist το 2005

εδω πεφτουν και τα πρωτα πειραματα των ολλανδων, περιεργα ντιστορσιονς στις κιθαρες, πολυ δουλεια στη παραγωγη, παρατοντας τις βρωμιες του πρωτου αλμπουμ και επαναστατωντας στις δομες, εδω δεν ξεχωριζουν κομματια, το αλμπουμ ακουγεται μονορουφι και σε καθηλωνει.
και τωρα ξεκιναμε με τα σπλιτς. πρωτο σπλιτ το Auerauege Raa Verduistering το 2006 με τους Circle of Ouroborus,

νικη των Urfaust με 1-0, καταπληκτικη εισαγωγη βαζοντας σε σε ηλεκτρικη καρεκλα, καταιγιστικο και το πρωτο τους κομματι, που οι ρυθμοι για urfaoust εχουν χτυπησει κοκκινο, με τον IX να ζωγραφιζει στα φωνητικα, κανοντας οτι θελει.
επομενη χρονια εχουμε το σπλιτ με Ruins of Beverast,

2-0 οι Urfaust παλι, με τις πρωτες ουσιαστικες αησενγκαρντιλες να σκανε μυτη στο μοναδικο τους κομματι Vom Geist Der Schwere. με τον ακροατη να λεει που θα καταληξουν πια οι πουστηδες. η απαντηση ερχεται την επομενη χρονια με το Drei Rituale jenseits des Kosmos [ΕΡ]

στην αρχη το ειχα αντιπαθησει το συγκεκριμενο για αδιανοητους λογους, ακουγοντας το πιο προσεκτικα καταλαβα το λαθος. αυτο εδω ειναι το πιο κλειστοφοβικο τους αλμπουμ, μπουρζουμιλες να πανε και ν’ αρχονται, τυμπανα κρυσταλινα με βρωμικες κιθαρες, χροια που τσακιζει κοκαλα, ηχοι πανεξυπνοι και σιγουρα στα καλυτερα ιπιζ που εχω ακουσει ποτε μου. και φτανουμε στο 2009 που ηταν και ο χρονος που μ’ εκανε ν’ασχοληθω εκτενεστερα με τη μπαντα με τις δυο κυκλοφοριες τους, το σπλιτ με Joyless και το Einsiedler [EP],

στο σπλιτ εχουμε και το 3-0 με το καλυτερο Urfaust κομματι Unter Töchtern der Wüste που αμα φτασει στ’ αυτια του Fenriz θα παρατησει τις πανκοιστοριες και θα ξαναπιασει τους Isengard, θεικη παλι η ερμηνεια IX να παιζει τις νοτες με τα 2 τελευταια δαχτυλα ελευθερα σαν γνησιος μπλακμεταλερ και τον VRDRBR να κτυπα απλα και κατανοητα τα κρουστα. το συγκεκριμενο εχει παιξει πανω απο 300 φορες και δεν βλεπω και αποτοξινωση στο μελον. και στο Einsiedler [ΕΡ] μια απ’ τα ιδια, το 12λεπτο IX : Der Einsiedler που ανοιγει το ιπι φτιαχνει ψυχεδελιες σε κανει κομματια και σε αφηνει με το στομα ανοιχτο. δεν ξερω σε τι αλλο επιπεδο μπορει να φτασει αυτη μπαντα, εχει ταραξει ουρανους και δεντρα, και πιστευω πως ακομα δεν εχει ερθει η καταστροφη. εντζοη!

http://www.myspace.com/urfaustfans


Κάποια από τα προηγούμενα που χα ακούσει μου χαν φανεί ψιλοβαρετά, αλλά το φετινό ep τους ήταν απίστευτο από όλες τις απόψεις. Το split με Joyles δεν θυμάμαι αν το άκουσα τελικά, γενικά τους Joyless τους αγαπάμε πολύ, ευκαιρία να το ξανατσεκάρω

προσεξε μην την πατησεις οπως εγω στο Drei Rituale jenseits des Kosmos. θελουν μερακι οι τυποι. πιασε τους απ’ την αρχη και πηγαινε τους χρονολογικα.

Το ένα ήταν σίγουρα αυτό, το άλλο δε θυμάμαι να σου πω, έχει περάσει καιρός και ποτέ δεν έμειναν αρκετά στην πλεηλιστ. θα ξανατσεκάρω πάντως, αν μη τι άλλο φέτος ήταν μαζί με τους Myrkraverk οι δυο πιο ωραίες εκπλήξεις τις χρονιάς στο χώρο.

Ο threadstarter τα λεει παρα πολυ καλα !

Δεν εχω ακουσει τα απαντα τους αλλα οτι και να εχω ακουσει γαμαει !
Απο τις καλυτερες μπαντες της δεκαετιας και ας ειναι δυο ατομα μονο.
Τα τελευταια τους 2 ΕΡ τα ακουω συνεχεια και παιζει να φτανω τον Κωστα
στις ακροασεις.

Αυτο που μ’αρεσει περισσοτερο σε αυτους ειναι η φωνη του τυπου.
Αποκοσμη,δυνατη,κολλαει γαντι στην μουσικη τους.

ειναι υπεροχοι οι πουστηδες, μακαρι να τους δω λαηβ καποτε, να μου φυγει ο καϊμος.

Τέτοιες ατάκες περί καλύτερης μπάντας στον πλανήτη και μέσα στις καλύτερες μπάντες της δεκαετίας δεν κάνει ούτε ο armageddon ξέρω γω, άντε μαζευτείτε.
Οι Urfaust είναι ένα πολύ ενδιαφέρον γκρουπ, είναι δημιουργημένο ν’ αρέσει σε λίγους λόγω του περίεργου χαρακτήρα τους, και είναι δεδομένο ότι τα παιδιά που ακούνε Katatonia, Slayer και Anathema δεν θα βρουν τίποτα που να τους ικανοποιεί εδώ πέρα.
Κατα τ’ άλλα όπως λέγαμε και το μεσημέρι άκου το γαμημένο το Verraterischer μερικές φορές ακόμα, αν θες να λέγεσαι άντρας δηλαδή, και για να σου σβήσουν οι όποιες αμφιβολίες στ’ ότι ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ βρίσκονται όλα.

(είδες, δεν έκραξα πολύ! :oops: )

Επίσης, αν είναι να τους δεις με τέτοιο κοινό δίπλα σου σε λυπάμαι, καλύτερα να μην τους δεις καθόλου.

δλδ ποιο κοινο θα ηταν το ιδανικο;

ξερω οτι το θρεντ δεν απευθυνεται σε οπαδο anathema, slayer και katatonia, αλλα κοιταω μηπως εστω ενας απ’ αυτους τους σαραντατρεις θα ενδιαφερθει.

για τι Verräterischer μαζι λεγαμε οτι ειναι το καλυτερο απ’ τα full-length,στις “μικρες” κυκλοφοριες ομως εχει απομονωσει ο καθενας μας τα φεηβ του, το γνωριζεις.

την πρωτη προταση δεν τη σχολιαζω καν.

Εμένα πάντως το Die kalte Teufelsfaust που άκουσα από το λίνκ μου άρεσε και έκανε το ψιλοκλικ μήπως και ασχοληθώ.

και το τελευταιο λινκ ακου, εδω αρεσε και σε σαμαν!

Το μίνι αφιέρωμα μου κίνησε την περιέργεια για ν’ ακούσω, so far άκουσα μόνο το ντέμο και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον.
Έπεται συνέχεια.

Εγώ δυστυχώς ακούω Anathema, Slayer και λίγο Katatonia. :frowning:

γαμησε το Myrkraverk, νορβηγια ρε πουστη, στιβαρο πραμα.

Αφου λιωσαμε τις κυκλοφοριες τους για το 2009,σειρα εχει το ΕΡ του 2008.
Αφου τους αρχισα αναποδα θα τους ακουσω και αναποδα,αν και εχω ακουσει το
ντεμπουτο πριν καιρο οχι προσεκτικα ομως.
Εξελισσονται σε μεγαλη αγαπη !

:respect:

Kαι η πινακιδα εχει 666 ε :p:p

Σατανικό!

Λοιπόν έχοντας ακούσει πολύ προσεκτικά σε ένα διάστημα χρόνου το ντεμπούτο από τότε που πήρα είδηση το θρεντ δηλώνω μαγεμένος από αυτό το δίσκο. Ό,τι καλύτερο έχω ακούσει προσωπικά σε μαύρη μουσική τα τελευταία 10 χρόνια. Οι ambient ατμόσφαιρες πατάνε κάτω δισκογραφίες αντίστοιχου ύφους καλλιτεχνών, ενώ τα σκληρά μέρη είναι εξίσου σαλεμένα. Φωνές και μελωδίες απλά σε αναγκάζουν να τις ακολουθείς. Ας προσθέσω και πως είναι φτιαγμένο για να ακούγεται στο σκοτάδι της νύχτας χωρίς καμία ένδειξη ζωής σε ακτίνα 50 μέτρων. Αν μπορεί κάποιος υπεύθυνα που το βρίσκουμε, πριν συνεχίσουμε παρακάτω. Στο Bowel υποθέτω πως υπάρχει?

Μην υποθέτεις τίποτα, στο bowel τα πάντα υπάρχουν και τα πάντα είναι εξαντλημένα και θάρθουν “από βδομάδα”.
Εντωμεταξύ, με ψήσατε αλήτες να ξανασχοληθώ!!