Uriah Heep

Παραδόξως είδα ότι δεν υπάρχει θρεντ για ένα εκ των κορυφαίων και πιο υποτιμημένων συγκροτημάτων όλων των εποχών. Μπορούν να σταθούν άνετα δίπλα σε μεγαθήρια όπως οι Deep Purple , Rainbow , Thin Lizzy κτλ. Τα Demons and wizards , look at yourself , magician’s birthday , salisbury είναι μερικά από τα καλύτερα hard rock albums όλων εποχών . Ακούω λοιπόν γνώμες.

Δεν υπήρχε thread για τους Uriah Heep???

Διάολε… Πόσο περίεργο μου φαίνεται… :-k

πολυ μεγαλη μπαντα! δεν τους ειχα δωσει ιδιαιτερη σημασια μεχρι που τους ειδα live το Φλεβαρη στη Θεσσ/νικη! εκει τα παιξα! αγαπημενα μου το Sunrise και July Morning! προτιμω τη φωνη του Shaw!

ενταξει οι τυποι εχουν δεκαδες απιστευτα τραγουδια…και με τον byron αλλα και με τον laiton στην συνεχεια απιστευτοι…

Για κάποια συγκροτήματα, απλά δεν υπάρχουν λόγια…

Θ Ε Ο Ι…

Μαζί με Black Sabbath το καλύτερο heavy γκρούπ των 70’s.

Για μένα πραγματικά οι καλύτεροι! Μοναδικές μελωδίες! Τεράστιοι! Και πραγματικά τρομακτικά εκπληκτικά φωνητικά! Δεν έχω λόγια! Μαγεία!

Eχω ακουσει αρκετες φορες τα γνωστα τους τραγουδια Gypsy,Look At Yourself,Lady In Black
και εννοειται Easy Livin 8).

Ιδιαιτερη μπαντα αλλα μ’αρεσει οτι εχω ακουσει ! Απο αλμπουμ εχω ακουσει μονο το
καταπληκτικο Demons & Wizards που το ειχε ενα φιλαρακι απο το γυμνασιο/λυκειο
σε βινυλιο.

:respect:

Εχω να ακουσω παρα πολλα χρονια ολοκληρωμενα και για καιρο, αλλα ηταν απο τα πρωτα μου ακουσματα στο γυμνασιο… Πρεπει συντομα να πεσει ξεσκονισμα και εντατικα μαθηματα σε ολη την δισκογραφια τους, τρεφω μεγαλο σεβασμο.

Α ρε τραγουδάρα το TEARS OF THE WORLD :slight_smile: Hammond πλήκτρα, Κιθάρα, και φωνάρα :slight_smile: τα σπάει :slight_smile:

οταν ακουω το wizard ανατριχιαζω… μπηκε αμεσως στα αγαπημενα μου κομματια…
δεν ειχα πολυακουσει uriah heep μεχρι περσι που τους ειδα στην αθηνα,τρομερη συναυλια… εχω ακουσει τα πρωτα 4-5 αλμπουμς τους κ επεται συνεχεια…:wink:

Ολος ο δισκος Demons and Wizards γαμαει… Ισως να ειναι και ο καλυτερος τους απο οσα εχω ακουσει.

τρομερα υποτιμημενο συγκροτημα imo.
τους ακουω αυτη την εποχη και λενε πολυ.
μονο 2 σελιδες?για περαστε,για περαστε!

Συμφωνώ! Rainbow Demon υπερέπος! Εμένα πάντως είναι η αγαπημένη μπάντα εκείνης της εποχής!

Ειχα βγει χθες για μπυρα στο Revenge και εβαλε βιντεακι απο το Sunrise, κομματαρα τι να λεμε τωρα και αυτη η φωνη του David Byron απλα δεν υπαρχει… Φτανει σε επιπεδα που αλλοι δεν εχουν καν ονειρευτει.

Τι έγινε ρε παιδιά; Uriah Heep με 20 ποσταρίσματα και οι pain of a dawn, οι system of starvation να έχουν τρεισίμιση χιλιάδες;;;
Ρε καλά μας κάνουν. ΔΝΤ μια ζωή…

Λοιπόν λοιπόοοοοοοον. Τι προτείνουν οι παλιοροκάδες του φόρουμ για να συνεχίσω με Uriah Heep? Έχω ακούσει από “Salisbury” ως και “Sweet Freedom”. Μετά?

Χοπέτε, γερο-τοξικέ και λοιποί μιλάτε!!!

Α ναι, bump…

ε 2 σου έμειναν:
RETURN TO FANTASY και FIREFLY
το HIGH AND MIGHT κάνε ότι δεν το ξέρεις

Εννοείται πως ακούς Jethro Tull γ’ κατηγορίας στο ντεμπούτο Very 'Eavy, Very 'Umble.
Gupsy, Walking in Your Shadow, Wake Up (Set Your Sights) μέσα κτλ. Καταπληκτικό αν και λίγο άγουρο.

Return to Fantasy όπως είπε και ο προλαλήσας.Αν και θεωρώ πως μετά τις 3 συνεχόμενες κορυφές δεν ξαναέπιασαν τέτοια επίπεδα, με εξαίρεση το High and Mighty βγάλανε ωραία άλμπουμ και το Return βρίσκεται μέσα σε αυτά.Ομώνυμο ας πούμε, ύμνος.

Το Firefly είναι τεράστιο άλμπουμ για πολλούς λόγους, κατ’αρχάς λάμπει ο Lawton σαν τραγουδιστής, αναρωτιέσαι πως μπορεί να αντικαταστήσει κάποιος τον Byron αλλά όταν τον ακούς απλά το βουλώνεις. Και έχει μέσα γενικά κομματάρες, Hanging Tree, Been Away Too Long, Sympathy και και και. Μάλλον το τελευταίο πραγματικά απαραίτητο άλμπουμ τους.