V.I.C (Villagers of Ioannina City)

Κάτι λείπει. Και από τα δύο τραγούδια. Θα με πείτε “βιάζεσαι να κρίνεις”. Ίσως, αλλά κάτι “μαγικό” και ουσιαστικό λείπει.

1 Like

Είμαι περίεργος για το πως θα ακούγονται ζωντανά γιατί κάτι με χαλάει μέχρι στιγμής στον ήχο τους.

Προφανώς λείπουν τα πνευστά του Πιστιόλη και αυτό το “πάντρεμα” με την παροδοσιακή μουσική, που ήταν το απόλυτο trademark τους

2 Likes

Αυτό με σιγουριά. Στα δικά μου τ’ αυτιά, όπως και σε άλλων λογικά, εκείνο το πάντρεμα τούς πηγαινε γάντι. Ήταν κάτι το “μαγικό”. Τώρα, βέβαια, το γιατί εξαφανίζεται αυτή η πλευρά τους και προχωρούν σε κάτι άλλο, όπως και να το κάνουμε, είναι δικός τους λογαριασμός. Και σίγουρα, θα βρούνε ακολούθους.

Γιατί έφυγαν τα κλαρίνα;

Ίσως θέλουν να δουν “πόσοι μας ακούνε για τα ηπειρώτικα και πόσοι για όσα όντως γράφουμε εμείς”

Ριψοκίνδυνη επιλογή, αν ισχύει

2 Likes

Το κρας τεστ για μένα είναι να ρωτήσω κάποιον να μου τραγουδήσει ή να σφυρίξει ξέρω γω ένα σκοπό. Από τον προηγούμενο και τον καινούργιο δίσκο τους, δεν θα πάει και πολύ καλά.

Δεν σ’ άρεσε το δεύτερο VIC;

Καλούτσικο αλλά με ελαττώματα. Είναι δίκοπο μαχαίρι οι μεγάλες διάρκειες και δεν βγαίνουν πάντα. Σαν να έχουν εγκλωβιστεί σε μια μανιέρα λες κι ακούς το ίδιο τραγούδι με κάποιες μικροαλλαγές. Ειδικά στο καινούργιο νιώθω ένα συνεχόμενο ντεζαβου που κάποια σόλο μου λένε πως τώρα ακούω άλλο τραγούδι και όχι το ίδιο.

Πάντως τα δύο κομμάτια από το καινούργιο τα οποία έχουμε ακούσει οι περισσότεροι ακούγονται ψιλομάπα το καρπούζι ακριβώς επειδή δείχνουν την μπάντα να έχει απομακρυνθεί αισθητά από το ύφος των δύο πρώτων. Σε μένα τουλάχιστον.

Όπως πάντα, οι αλλαγές καλοδεχούμενες αρκεί να μην αλλοιώνουν τον πυρήνα του ήχου της εκάστοτε μπάντας ο οποίος σε έκανε να την εκτιμήσεις.

Αυτό ή τα τραγούδια είναι ψιλοαδιάφορα/μέτρια; Δηλαδή και οι Metallica, χαχα, απομακρύνθηκαν από το ύφος που μας είχαν συνηθίσει τότε αλλά έβγαλαν δισκάρες. Μάλλον στις συνθέσεις καθεαυτές πάσχουν.

ΟΚ ας το θέσω αλλιώς για να συναντηθούμε κάπου στη μέση. Αν είναι να αλλάξεις ύφος, τουλάχιστον δώσε συνθεσάρες και όχι αυτά τα δύο. Έτσι όπως το κάνεις μέχρι τώρα (σ’ αυτά τα δύο) είναι σαν διπλή απογοήτευση. Όχι όπως το έκαναν οι Metalliχαχαχαχαχαχαχα :zipper_mouth_face:

2 Likes

Συγκλονιστικά αδιάφορο το νέο κομμάτι και ήχος-trademark Napalm, δλδ τόσο πλαστικό που πρέπει να πάει για ανακύκλωση. Το ότι δεν ακούγεται καν σαν VIC αλλά σαν εντελώς άλλη μπάντα είναι το κερασάκι στην τούρτα.

4 Likes

Αυτό ίσχυε και για τον προηγούμενο δίσκο;

Όχι, θεωρώ το Aquarius μια κάπως διαφορετική, αλλά φυσική συνέχεια του ήχου τους.

3 Likes

Ε όπως εκεί πήγαν παραπέρα από τη Ρίζα, εδώ πάνε παραπέρα από το Aquarius.

Με το «φυσική συνέχεια» δε μπλέκω, αν στο Ghosts ή στο υπόλοιπο άλμπουμ δε βρεις τίποτα από VIC σηκώνω χέρια ψηλά – το ομώνυμο κι εμένα δεν μου λέει κάτι σαν κομμάτι.

1 Like

Για εμενα η κορυφη τους ειναι πανευκολα το ακουαριους, και οχι μονο επειδη ειναι καθαρα δικο τους υλικο, αλλα επειδη βαλανε και εξελιξανε πολλα πραγματα σε αυτο και κυριως επειδη εχει φανταστικες συνθεσεις.

Τα πρωτα δειγματα απο το νεο και εμενα δεν με εχουν ενθουσιασει, θα δουμε ομως, νωρις ειναι.