τι ουστ βλέπω εδώ…
πρώτον: όχι δεν την ξέρω την μπάφι μεν, αλλά ούτε κι εσύ φροντίζεις να μάθω τίποτα περισσότερο γι’αυτήν… απλά ποστάρεις 2 γραμμές στις οποίες, απ’ο,τι κατάλαβα συμπυκνώνεις τη δική σου άποψη για τους βρυκόλακες.
και δεύτερον: τι βαμπιροφόνισσα μου λες, αφού σε κάτι videakia που είδα στα γρήγορα στο youtube, αυτή αγαπάει έναν βαμπιρ… περίπου ίδιο πράγμα δηλαδή με τη Σούκι, στο true blood.
100000000 ευχαριστώ για το υπέροχο ποστ σου, και για το ποίημα που μοιράστηκες μαζί μας. πολύ όμορφο!!! Μας δίνει μια ιδέα για το “πως είναι” ο βρυκόλακας στην ελληνική μυθολογία, στην ελληνική παράδοση…
Πραγματικά χάρηκα όταν διάβασα την απάντησή σου, γιατί είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που περίμενα να δω όταν σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το thread.
Κοίτα, το πόσο έχουν “τρεντοποιηθεί” οι vampires, το συζητούσα και μ’εναν φίλο μου πρόσφατα. Κι εκείνος παραπονιόταν όπως εσύ, για τις “ομορφιες” που έχουν προσθέσει στους vampires. Όπως μου εξήγησε, γι’αυτόν ένας βρυκόλακας δεν γίνεται να μπλέξει σε ερωτικές ιστοριούλες και συναισθηματισμούς… Μια ταινία με θέμα “βρυκόλακες” θα έπρεπε να είναι μια ταινία ΤΡΟΜΟΥ.
Εγώ σκέφτομαι ότι είναι απλά διαφορετικές προσεγγίσεις… και είμαι ανοιχτή σε άλλες ιδέες. Πχ. το ότι στο φως λαμπυρίζουν οι vampires του twilight, σε πολλούς δεν αρέσει, γιατί η όλη εικόνα που σχηματίζεται στο μυαλό παραπέμπει σε ένα πλάσμα αγγελικό και όχι κακοποιό, όπως “θα’πρεπε” να είναι ένας βρυκόλακας.
Αλλά, όπως έκανα τη συγκριση και στο αρχικό μου ποστ, είναι περίεργο που αν και στο true blood έχει περισσότερο αίματα και σκοτωμούς… (περισσότερο τρόμο), οι vampires σαν πλάσματα είναι πιο ευάλωτα στον θάνατο[SPOILER]έρχονται ακόμα και σε πιο “αδυναμη θέση” απο τους ίδιους τους ανθρώπους μερικές φορές[/SPOILER] απ’ο,τι εκείνα τα “αγγελικά πλασμένα” του twilight… τα οποία δύσκολα πεθαίνουν.
Και όντως στο true blood έχει πολύ σεξ… αλλά δεν είναι τόσο “περιοδικό για γυναίκες” όπως είναι το sex and the city…