Van Der Graaf Generator

Είναι κρίμα πιστεύω να μην υπάρχει thread γι’ αυτους τους θρύλους του progressive rock
Αγαπημένοι μου δίσκοι οι Pawn Hearts , Still Life , H to He Who Am The Only One και Godbluff
Ακούω τις γνώμες σας :smiley:

Απλά να προσθέσω ότι μιλάμε ίσως για την καλύτερη φωνή στο χώρο του prog rock και μία από τις καλύτερες στο ροκ γενικά. Προσωπική άποψη…

Απλά να προσθέσω και εγώ ότι μιλάμε ίσως για τον μεγαλύτερο ψυχασθενή στον χώρο του προγκ ροκ και έναν από τους μεγαλύτερους ζουρλομανδύες στο ροκ γενικά. Προσωπική άποψη…

Φυσικά, μιλάω για τον David - παίζω με δύο σαξόφωνα ταυτόχρονα - Jackson, που δυστυχώς δεν είναι πλέον στην μπάντα και λάμπει δία της απουσίας του στο τελευταίο τους άλμπουμ (το οποίο όμως δεν είναι κακό, απλώς διαφορετικό). Όταν είχαμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε επί σκηνής πριν 5 χρόνια, είχα χαζέψει τελείως κανονικά.

Ήμουν μικρός τότε :cry:
Ελπίζω να τους ξαναδούμε σύντομα:papas: :smiley:

Ιts a nutter alert

από τις πιο δυνατές πρόσφατες στιγμές τους.

Όχι απλά καλό. Εκπληκτικό ήταν το Trisector. Και, ναι, λείπει ο Jackson και ίσως είναι λιιιιίγο λιγότερο ντελικάτο το αποτέλεσμα αλλά παραμένει κυκλοφορία που πολλοί προσπαθούν ακόμα να βγάλουν και δεν μπορούν. Το live τους τότενες ήτανε μια μαγεία, έστω και αν έπαιξαν σχετικά λίγο, αφού έπρεπε να παίξουν support (γελάει ο κόσμος) στους Porcupine Tree.

Γενικά λατρεύουμε θείο Peter και στα προσωπικά του. Γενικά η καλύτερη prog μπάντα που βγήκε ποτέ, μαζί με τους King Crimson.

Να προσθέσω ότι μιλάμε ίσως για το πιο υποτιμημένο prog συγκρότημα αν αναλογιστούμε τα διαμάντια που έχουν βγάλει και το πόσο γνωστοί είναι σε σχέση με άλλα συγκροτήματα όπως οι yes , οι genesis , οι elp και oι pink floyd. Είναι απαράδεκτο αυτοι οι θρύλοι να παίζουν support για τους porcupine tree . Και ναι το Trisector είναι δισκάρα παρόλο που δεν συμετέχει ο Jackson.

Μπα, μια χαρα γνωστοί είναι οι VDGG και είναι εντυπωσιακό το ότι είναι από τις ελάχιστες prog μπάντες τις οποίες σέβεται και αγαπάει και κόσμος που βγάζει σπυράκια στο άκουσμα της έννοιας prog rock.

μεγάλη αλήθεια αυτό. Για του λόγου το αληθές, θυμάμαι συνεντευξη του Μπάμπη Δαλλίδη, ιδιοκτήτη της ιστορικότερης εγχώριας ανεξάρτητης εταιριας Creep Records (και ντράμμερ των Villa 21), να αναφέρεται στην φάση στα τέλη 70’ς-αρχές 80’ς στην Ελλάδα που λιώνανε τη δισκογραφία των VDGG. Μπορεί οι κυκλοφορίες της εταιρείας να ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες με την έννοια προγκ ροκ, αλλά παρ’ όλα αυτά, σε αυτές περιέχονται μερικές από τις πιο πειραματικές μουσικές που γράφτηκαν από εγχώριες μπάντες.

Παρ’ όλα αυτά είναι γεγονός ότι περισσότερος κόσμος γνωρίζει π.χ. τους ELP ή τους Yes, ακόμα και τους Eloy, παρ’ όλο που οι καλοί μας Van der Graaf κάνουν πλάκα σε όλους τους προαναφερθέντες combined :!:

υποσχέσου ότι δεν θα ξαναβάλεις στην ίδια πρόταση τους θεούς μαζί με τους Υes και τους ELP :please:

Χαχαχα

Μαζί με τους γελοίους τους ELP όχι, στο υπόσχομαι. Αλλά οι Yes είναι ανώτεροι, σόρρι μαν =Ρ

Σπουδαίοι οι Eloy, δε λέω, αλλά πάντα μου έκανε εντύπωση η λατρεία που τρέφει απέναντί τους το ελληνικό κοινό…

Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με παναγιώτη. Μπορεί οι άλλοι 2 να ήταν πρωτοπόροι αλλά ήταν και σούπερ βαρετοί. Ειδικά θα θεωρήσω κάποιον τρελό υποκριτή να ξινίζει με Theater πχ αλλά με δαύτους να είναι ρισπέκτ και πρωτοπόροι, μπροστά από την εποχή τους και μπλα μπλα μπλα

Μπερδεύτηκα. Αν αναφέρεσαι πάντως σε Yes/ELP, θα συμφωνήσω. Απλά είναι ότι το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς.

έντιτ
Εννοώ θα συμφωνήσω στα περί Theater/υποκρισίας κτλ.

δεν υπαρχει κανουν πλακα

ο καθενας οτι γουσταρει μαν

εντιτ: και λιγα για τους Ελοι

αλλα βεβαια καποιοι παραεγιναν ψαγμενοι για ‘παιδικη’ μουσικη, ε?:p[-X

Έλα, αφού σου κάνουν πλάκα τώρα :!:

έντιτ

“Παιδική” μουσική περισσότερο στους Yes θα κόλλαγε, αν το πάρει κανείς από ύφος μελωδιών κτλ., παρά στους Eloy. Έλα όμως που εμένα οι Yes μ’ αρέσουν περισσότερο!

Το μόνα prog συγκροτήματα που μπορούν να συγκριθούν με τους van der graaf generator είναι οι king crimson και οι gentle giant. Και γιατί τους θάβετε τόσο τους elp; Έχουν δημιουργήσει αριστουργήματα και όσον αφορά το '‘βαρετοί’ είναι θέμα γούστου. Προσωπικά πιο εύκολα χώνεψα τους elp παρά τους van der graaf generator που μου πήρε αρκετό χρόνο για να καταλάβω την αξία τους.

Μα δεν είναι δυσκολοχώνευτη η μουσική των ELP. Είναι απλά άθλια και απάλευτη :!:

Eίναι το Tarkus και το Brain Salad Surgery άθλια και απάλευτη μουσική; :dunno:

βάλε πολλ τη συγκεκριμένη ερώτηση. θα εκπλαγείς με τα αποτελέσματα.